חזרנו מאוסטריה הפחות מוכרת - חבל וורארלברג
-
היי שירלי היקרה,
כבר חששתי שנעלמת לי!.
האמת, תמיד רציתי להגיע לעמק ברנד ולטייל באגם לונרזי, אבל אחרי הטיול שלך בשנה שעברה זה היה ברור שזה הכיוון לקיץ 17’.
אי אפשר היה להישאר אדיש לתמונות המדהימות שלך ולהתלהבות שלך מהאגם הזה.
גם ההתלהבות שלך מאותו טיול בנוגע לאגם הלבן בעמק שטובכטל תרמה לקבלת ההחלטה לחזור שוב לביקור שם (פרטים ותמונות מרהיבות בקרוב).
מיד ממשיך. -
יום 6יום 6:
גל החום ממשיך ואנחנו מברכים על ההחלטה להתמקם בכפר ברנד בגובה 1040 מטר. ולכן מחליטים עוד יום רגוע באיזור ברנד.
אם זוכרים אז אמרתי שיש שני רכבלים בכפר ברנד. הרכבל המרכזי עימו עלינו לפני מס’ ימים, ורכבל נוסף הממוקם בקצה הכפר לכיוון אגם לונרזי. הרכבל הזה הוא רכבל סגור המעלה לגובה 1500 מטר בערך. שם הרכבל: PALUDBHAN הוא פועל לא בכל יום רק בסופי שבוע: מיום ה’ עד יום א’ (אולי מיום ד’ – לא בטוח).
למעלה יש מגוון מסלולי טיול. אנחנו בוחרים לרכוש כרטיס עלייה בלבד ולרדת בטיול מקסים עד לכפר.
הערה: לטובת המטיילים העתידיים, במיוחד מרינה שמגיעה לשם בקרוב, אצרף תמונה של מפת הרכבלים ומסלולי הטיול הרגליים. אנחנו טיילנו בשביל מס’ 27 מהתחנה העליונה והתחברנו לשביל מס’ 25 בתוך היער ולאורך הנחל והתחברנו שוב למסלול 27 עד לכפר.
ברכבל המרכזי טיילנו בשביל מס’ 32 ו 33 עד לתחנת הרכבל בגובה 1360 מטר ומשם ירדנו ברכבל לכפר.
השבילים האדומים הם שבילים קלים. השבילים המקווקוים הם ברמת קושי בינונית ולא נגישים לעגלות ילדים.
למרות החום למעלה היה יחסית סביר (בבלודנץ היום 33 מעלות, בברנד 27 מעלות ובהר למעלה היה בסביבות 23-24 מעלות). ההליכה בשביל 25 היתה החלטה נבונה – מסלול נעים בתוך חורש ולאורך הנחל הזורם.
סה”כ הליכה של כשעתיים שלוש.
סיימנו בבית קפה/מסעדה הנמצאת בכפר ליד הרכבל.
משם המשכנו רגלית בשבילי הכפר ברנד לאורך הנהר הזורם בשצף קצף ומקרר את ההולכים לצידו.
הערה: מהחיבור של שביל 25 ו 27 ניתן להמשיך לכיוון שביל 9 עד לבקתה ולהמשיך לשביל 26 ו 34 האתגריים יותר ומטפסים על השלוחה.
מצרף שיר מוכר של אומן סקוטי שאני מאד אוהב:
-
ימים 7 ו 8ימים 7 ו 8:
אתמול היה יומנו האחרון בברנד וניצלנו זאת ליום רגוע בעיירה וקצת קניות בזימבה פארק בבלודנז.
היום אנחנו עוזבים ליעד הבא שלנו דירה שהזמנו בבוקינג בכפר הולרשבך ליד מיטרסיל (קרוב למפלי קרימל).
זה איזור מוכר לנו מטיולים קודמים אולם המטרה היתה לטייל ממנו טיולי כוכב למזרח טירול, בעיקר בעקבות גיל ואדיס שעשו שם טיול מקסים בשנה שעברה.
בפועל לאחר שהזמנתי את הדירה, שעוד מעט ארחיב לגביה, התברר שבעלי הדירה כוללים במחיר הדירה (שגם כך לא היה יקר) כרטיס הנחות מקומי ממש משתלם שמקנה כניסה יומית לאחת מהאטרקציות של האיזור שכוללות מגוון רכבלים, מוזיאונים ומרחצאות. וכמובן ניצלנו זאת. פרטים בהמשך.
הנסיעה מעמק ברנד למיטרסיל כשלוש וחצי שעות ללא הפסקות.
כיום הנסיעה מתארכת מאחר ומנהרת ארלברג סגורה לשיפוצים, וזה מאלץ לנסוע בכביש 197 הנופי והמיוחד ולעבור בתוך עיירת הסקי המפורסמת סנט אנטון..
במהלך הנסיעה התבקשתי לחשוב על עצירה במקום נחמד, ומיד נזכרתי בעמק אוטס המדהים ובעיירה ציורית אוטס ובבית הקפה המעולה שבה – קפה היינר, וירדנו מהאוטוסטרדה לכביש 186 של העמק ועשינו עצירה ארוכה לקפה ושופינג בחנות אאוטלט עם מחירים מפתיעים של ביגוד איכותי מול בית הקפה (לא חנות ספורט 2000, אלא היותר מזרחית).
משם המשכנו דרך עמק זילרטל המיוחד שזו כבר פעם שלישית שלי שאני עובר בו ושוב אני מבין שזה עמק שאני חייב לחקור לעומק…
ומשם דרך מעבר גרלוס (כביש אגרה של 9 יורו) ובו מס’ תצפיות מרשימות על מפלי קרימל.
אחה”צ אנחנו מגיעים לדירה שלנו בכפר הולרשבך.
מה אגיד ומה אומר… כבר לנו בהרבה דירות באוסטריה אבל כזאת לא היתה לנו.
זוג מארחים הולנדים שקבעו את מושבם באוסטריה לעת גמלה.
מנהלים מס’ דירות מרווחות ונקיות והכי חשוב עם נדיבות שלא מאפיינת את האוסטרים. הכל יש בדירות. מטבח מאובזר, מכונת קפה עם אספקת קפה לשבועיים לפחות ותמיד ממלאים ועונים על כל שאלה ברצון ובסבר פנים. רצון לעזור שאין דברים כאלו.
ניתן להזמין גם ארוחת בוקר מאד טובה בעלות של 7 יורו לאדם.
פשוט “אנשים טובים באמצע הדרך”.
כאמור, היתרון בדירות הללו שמקבלים עימם את כרטיס ההנחות המקומי שמקנה כניסה למגוון רכבלים כולל לאגם הלבן בעמק שטובכטל.
לאחר קניות בסופרמרקט עוד הספקתי לצעוד בעיירה החמודה הולרשבך שמתברר שלידה יש עמק הנושא את שם העיירה וחביב על מטיילים שמטרקים ממנו להרים ולאגם אלפיני בשם קרצנברגסי.
למחרת בעצת בעלי הדירה ולאחר ארוחת הבוקר המפנקת שלהם (כולל ריבות שרוקחת הנרייטה האשה) החלטנו לנצל את כרטיס ההנחות ולעלות לרכבל המקומי של העיירה העולה בשתי תחנות לגובה 1900 מטר להרי קיצבהייל. למעלה יש בית קפה עם נוף מדהים ומסלולי הליכה רבים.
עשינו טיול ארוך ופנורמי של 7 ק”מ בנוף מדהים ומזג אוויר מושלם.
לאחר הפסקת קפה למעלה ירדנו לרכב ונסענו לפארק הצבאים שהיה בתכנון הטיול הראשון שלנו לאוסטריה (באדיבותה של יונית מנהלת הפורום שהמליצה לי בחום עליו) ואז לא יצא לנו להגיע אליו אז כעבור 13 שנה השלמנו פערים.
הדרך לשם מקסימה. נמצא לא הרחק מהכפר AURACH.
כשהגענו השמש יצאה והיה ממש חם. וכשחם אז די מעייף לנוע בפארק כי יש הרבה עליות מאחר וממוקם על ההר.
המקום מקסים. יש בו איילים רבים משוחררים ומסתובבים ליד האנשים. ביום קריר אפשר לבלות שם שעות. מומלץ!!!!
סיימנו את היום בביקור בקיצבהייל היפה.ולאור ה”אנשים הטובים” שאירחו אותנו, נזכרתי בשיר של להקת YES שזכיתי לראותם מופיעים השנה בישראל באחת ההופעות הטובות והמקצועיות שראיתי (SEE ALL GOOD PEPOLE), אז מצרף שיר אחר של יס שאני מאד אוהב.
-
שכחתי לתת את פרטי הדירה בהולרשבך (HOLLERSBACH IM PINZGAU)
DAS TAUBENHAUS
https://taubenhaus.at/?lang=en -
היי אלון!
נחתנו אתמול לאחר חופשה משגעת בהולנד וכמה שמחתי למצוא אשכול שלך להתנחם בו.
תמונות נהדרות, מוסיקה משובחת וסיפור מצויין ומועיל – כתמיד.
אז גם אני כאן וממתין להמשך.
שמוליק
-
אלון,
טיול מקסים היה לכם ובחבל ארץ שפחות מוכר.
קורא ונהנה.
תודה על ההכרות עם איזור יפייפה זה
-
בוקר טוב אלון,
איזה תמונות ציוריות!!! נופים פשוט משגעים, כמו שאני אוהבת))))
מאוד אהבתי איך שאתם מטיילים: רגוע, ללא ריצות ובלי לחץ להספיק הכל.ממש זורמים בתוך הטבע המדהים הזה.
אני גם מתכננת טיול רגוע עם טיולים בתוך העמקים שנהיה. אני מתארת לעצמי שלא יוכל לעשות כל המסלולים שאני מתכננת ומבחינתי זה ממש לא נורא))))
אגב, אהבתי מעבר מברנד למיטרסיל, נראה לי אשתמש בזה במעבר בעמק זילרטל לקאונרטל עם עצירה בבית קפה בכפר אוטץ.
ממשיכה לעקוב בהנאה גדולה!
-
יום 9שמוליק – איזה כיף שהצטרפת. אני עדיין מחכה שתפנה אליי בנוגע לסקוטלנד… הבטחת שתתגבר על עניין הנסיעה בצד שמאל.
דרך אגב, ג’ני כרגע בסקוטלנד עם “לסת שמוטה” לדבריה לאור היופי שהיא חווה. לתשומת ליבך! אבל אתה גם יכול להסתפק לחזור לאוסטריה – עמק ברנד מושלם עבורך.
סנצ’ו היקר – כבוד לי שהצטרפת לטיול. אין לי ספק שעמק ברנד ומזרח טירול אלו יעדים שמאד תאהב!!
מרינה היקרה – אני משתדל לסיים את פרסום הטיול בעיקר עבורך לקראת הנסיעה שלך. אז הנה אני מגיע ליום 9 ולאגם הלבן שאת חייבת לבקר בו.
יום 9:
אתמול בלילה סופות רעמים וברקים. גשם זלעפות. בבוקר עוד ערפילי אולם בעלי הדירה מבשרים לנו שתוך שעה הכל ייעלם והשמש והחום יחזרו.
וזו סיבה מספיק טובה לעלות לעוד רכבל. על אף שכבר טיילנו באגם הקפוא לפני 7 שנים, לא היה קשה לשכנע לחזור לפלא הזה שוב במיוחד לאחר ההתלהבות של שירלי וגיל מהמקום בקיץ שעבר.
נסיעה קצרה מהדירה ואנחנו פונים לעמק שטובכטל. הנסיעה בעמק זו חוויה בפני עצמה. הכל ירוק ומים זורמים מכל עבר. בקילומטרים האחרונים הכביש מתחיל בטיפוס ומתפתל עד לסוף העמק בגובה 1400 מטר. שם יש חנייה גדולה של הרכבל.
ממש לפני החנייה אנחנו חווים מבצע של חברת החשמל המקומית באמצעות מסוק המעלה עמודי חשמל להרים.
עולים חינם עם הכרטיס של שמורת הוחה טאורן שקיבלנו מבעלי הדירה.
הרכבל הראשון מעלה לשתי תחנות. בראשונה ניתן לעצור ולטייל סביב אגמון קטן (גובה 1750 מטר). אנחנו מוותרים וממשיכים לגולת הכותרת התחנה השנייה בגובה 2300 מטר ממש בסמוך לאגם הלבן. למרות שהכרנו את המקום, הוואו היה גדול והלסת נשארה שמוטה דקות ארוכות. הדרמטיות של המקום זה משהו שלא רואים. אגם עם מים צלולים בצבע תכלכל לבן ומסביב הרים דרמטים משובצים בשלוגיות לבנות… סוף הדרך!!!!!
למעלה היה קר ורוח אבל זה לא מנע ממני לא להפסיק לצלם.
כ 400 מטר מהרכבל של האגם הלבן (תחנה שנייה) יש רכבל נוסף הכלול במחיר שהוא רכבל פתוח המטפס לגובה 2500 מטר בנסיעה ארוכה של 25 דקות בקור מקפיא אבל חוויתי. הנופים מלמעלה זה דברים שבאמת לא רואים. ניתן ללכת הליכה קצרה לאגמון קטן שרוב השנה הוא קפוא או מלא בשלוגיות סביבו בקיץ.
הוואו היה כל כך גדול שלא התאפקתי ושידרתי בלייב לשירלי שכל כך אהבה את המקום בקיץ שעבר.
חצי יום בילנו במקום המופלא הזה.
הערה: יש לקחת בחשבון שיש הפסקה של הרכבל בין 12 ל 13.בסיום הטיול החלטנו לעשות ביקור קצר באחת העיירות שאנו הכי אוהבים באיזור – מריה אלם. היה כיף להסתובב בעיירה הציורית והמוכרת לנו מטיולים קודמים ולשתות את הקפה והעוגה באותו בית קפה מוכר.
ולסיים בביקור בקניון המסחרי הקטן בסלפלדן.
עוד יום מקסים תם לו ואנחנו ממש כבר רואים את סוף הטיול. ומחר מחכה לנו נסיעה וביקור באתרי הטבע של מזרח טירול. ויש למה לצפות (תשאלו את גיל...)
מצרף שיר מקסים של אחת מלהקות הפרוג האהובות עליי שמגיעה לארץ בעוד 4 חודשים – הפרוייקט של אלן פרסונס שיופיעו לרגל 40 שנה לאלבום המופת
I ROBOT וינגנו בין השאר את כל האלבום (שירלי אולי ניפגש בהופעה בחיפה?)
אז מתוך האלבום הזה (שימו לב לשילוב של קרן היער בשיר ובכלל למלודיות המקסימות שלהם):
-
עוד תמונות מהמקום המופלא הזה:
-
אלון היקר,
אני מאוד מעריכה שאתה אתה משתדל וכותב את הסיכום במיוחד שיודעה על נסיעה הקרובה שלי! באמת תודה רבה!!! זה מאוד עוזר להבין ולהחליט וכמובן להנות מהנופים העתידיים)))
שאלה לגבי האגם הלבן:
האם כדאי לי להגיע אליו מעמק זילרטל מבחינת המרחק? או להשאיר אותו לטיול הבא? באזור מיטרסיל ושמורת הוחה טאורן עוד לא היינו וזה נמצא בתכנון לטיול נפרד.
לגבי נגישות באגם הלבן, לאחר עליה ברכבל ראשון עד לתחנה השניה כמה יש הליכה לאגם הלבן ואם שביל הוא נגיש? ברכבל הפתוח כמובן לא נעלה.
-
היי מרינה.
את יכולה בהחלט לעשות גיחה מעמק זילרטל לאגם הלבן או בדרך אליו.
זמן נסיעה מעריך של כשעה ו 45 דקות. לשיקולכם.
לגבי נגישות. אין בעיה לעלות עם הרכבל לתחנה העליונה של האגם הלבן. יש גישה לאגם הלבן אבל בהתחלה יש ירידה תלולה. צריך להיזהר. לרכבל הפתוח אין מצב. הגישה לשם ממש לא נוחה וגם הרכבל עצמו לא נגיש לאנשים עם כסאות גלגלים. -
הי אלון, אפשר לבהות בתמונות של האגם הלבן עד אינסוף!

אתה יכול להסביר קצת יותר על הדרך מרכבל הכסאות לאגם הקפוא? כמה דקות הליכה בערך? כמה תלול? יש איפשהו מפה שמראה את הדרך?
-
היי פסגות.
זו הסיבה שצילמתי את מפת המסלולים באתר (צירפתי כתמונה). אפשר לראות שהרכבל הראשון מגיע לגובה 2300 מטר לאגם הלבן ואז יש רכבל נוסף שהוא כיסאות העולה לגובה 2500 מטר. למעלה ניתן לראות שיש מסלולי טיול צבועים באדום. ויש מסלול מס’ 7 ו 8. ממש בחיבור של שני המסלולים הללו נין להבחין באגמונצ’יק קטן. זה האגם הקפוא. הולכים אליו דרך המסלול 8 שעולה אליו ותוך רבע שעה אתם שם. -
שלום אלון
מרשה לעצמי להוסיף כמה תמונות (עם הבדלי מזג אויר)
ברשותך
צביקה
-
אה, תודה. אני רואה על המפה. דווקא המסלול נראה די שטוח, אבל אתה כותב שהוא “עולה” לאגם. כמה עולה? אתה גם כותב שהגישה לתחנה של רכבל הכסאות מאוד לא נוחה – למה? (מקווה שאני לא מציקה יותר מדי)
-
הי אלון,
מה שאני רואה מהתמונות ומפה שצירפת קשה להגיע עם כיסא גלגלים לאגם הלבן. האם רואים אותו טוב מתחנת הרכבל הראשון?
אגב,
תצפית למפלי קרימל ממעבר גרלוס מדהים!
-
ראיתי חלק מהתמונות בפייס אבל אני רואה ששמרת כמה הפתעות גם לפה...
ברנד זה בדיוק סוג המקומות שאנחנו אוהבים… להתמקם בנחת באיזה עמק ולחקור אותו לעומק…
טיול מדהים!!!
ו7 פעמים באוסטריה? אני מסיר את הכובע (-:
-
מרינה, אנחנו נסענו מעמק זילרטל, לקח לנו יותר משעתיים.
מעבר גרלוס מקסים והתצפיות על המפלים מרהיבות.
השביל מהרכבל אל האגם בירידה על דרך עפר, לא סגורה לגבי הנגישות. אנסה לצרף תמונות.
המקום מקסים, במיוחד שירד שלג יום לפני שהגענו והכל היה מלא שלג טרי (ברכבל כיסאות, אזור ה’אגם הקפוא’).
המלצה – בדרך חזרה עצרנו בעיירה גרלוס המקסימה ואכלנו שם ארוחת ערב משובחת ביותר במסעדה הנקראת milchbar אוכל מעולה, שירות מדהים, קייזרשמאן מהמשובחים שאכלנו ועוד קינוחים מעלפים… מומלץ.
-
לא מצליחה משום מה עם צירוף התמונות – ניסיון נוסף...
-