הנהלת למטייל, זה לא יפה - לכותבי הטיפים והבלוגים
-
אתמול פורסמה בפורומים, במקום מוצנע בראש העמוד, הודעה המבטלת את תכנית הנקודות – החל ממחר !!!
זאת אמנם זכותה של ההנהלה לשנות או לבטל את התכנית, אבל ביטול מהיום למחר ???
לא יפה

-
גם אני הרמתי גבה לנוכח ההודעה מהיום למחר.
אנשים שכותבים כאן בלוגים וטיפים עובדים קשה ומתחזקים תוכן באתר וללא כל תמורה.
הנקודת היו צ’ופר נחמד.
-
ערב טוב חברים!!!
אני במקרה הבחנתי בכך ביום שישי האחרון עת חיפשתי לראות כמה נקודות צברתי כדי לקנות מזוודה חדשה.
שורה קטנטנה עם אותיות קטנות בסוף הדף בישרה את הבשורה על כך כי עומדים לבטל את תוכנית הנקודות הנוכחית ב-1.8.17 מן הראוי היה להודיע לפחות חודש מראש כדי שאנשים שיש להם נקודות יוכלו להערך בהתאם ולהוציא שוברים..
התברר לי כי בכל הפורומים אין זכר לכך. התפלאתי מאד. זה אינו מתאים לחברה כמו למטייל להתנהל כמו גנב בלילה.
השינוי שפירסמו היה לפי מיטב הבנתי שמי שירצה לקבל נקודות על השקעתו בכתבות וטיפים עליו לרכוש כרטיס חבר בעלות של 15 ש”ח לשנה וזו רק ההתחלה כי המחיר מן הסתם ישתנה עם הזמן, זו התמורה שמקבלים אילו שכותבים ומשקיעים מזמנם עבור האחרים, ובדרך אגב, גם גורמים שלמטייל יוכלו לקבל עקב כך הרבה פרסומות המכניסות להם לא מעט כסף. עיני לא צרה בהם, אבל הם אינם יכולים להסתפק בהכנסות מפרסומות ורוצים שגם אנו נשלם להם?
בכנס בלוגרים שהיה לפני כשנתיים נאמר ע”י מייסד למטייל כי הם רוצים לטפח את קהילת הבלוגרים. האם זהו טיפוח?
לעניות דעתי זו סטירת לחי, ולזרוק אבן לבאר ששותים ממנה.
כעת שבתי וחזרתי לקרוא מה שהיה כתוב והם מחקו את מה שקראתי , אולי חשבו שזה אינו יאה.
מוטב מעשה במחשבה תחילה ולא התנהלות כזו נלוזה.
רחל לבון
-
משתתף בצערכם. לי זה לא נוגע, כי מאז שמחקו לי בלוג אני לא כותב לא בלוגים ולא טיפים. צום קל לכולם.
-
יוסי ושאר החברים
ראשית צריך להיות הגונים ולומר שבתקנון הישן התוכנית מסתיימת ב 1.8.17
זה שהאתר נהג בחוסר ניקיון כפיים והודיע או נתן תזכורת מהיום למחר זאת התנהלות לקויה של האתר ואני לא מבין את המניע שלו
להבנתי הנקודות "לא הלכו" יהיה ניתן לממשן כמו בעבר עד לסוף השנה
האתר יכריז על תוכנית חדשה ואנחנו כגולשים כותבים נצטרך להחליט אם מתאים לנו...
מאחר והאכסניה מתאימה לשני הצדדים אני מקווה שלא תהיה "הרעת תנאים"
מקווה מאוד שמישהו יקח לתשומת ליבו
מה שמעניין למה ההודעה למעלה נעולה לתגובות?
שאלתי בעוד כמה פורומים פה שאני פעיל בהם
מציע גם לכם…
-
מצטרפת לקודמי ומקווה שאתם לא כורתים את הענף עליו יושב אתר “למטייל”
-
אל:- מנהלי האתר
כפי שיערי כתב התכנית מסתיימת היום וזה היה רשום
עכשיו נשארו 2 אופציות
- לממש את הנקודות היום ותוקפם יהיה לשנה
- לחכות למחר ואז דרך המייל לקבל את השוברים שיהיו בתוקף עד 01/2020
כמובן שהאופציה השניה עדיפה
אך מענין מה קרה לכם
להזכיר לנו בדקה ה-90 על הנושא – מאד מאד “לא מנומס”
ידעתם על זה מראש ואין לכם תוכנית חלופית – מאד מאד “לא מקצועי”
אז מה היה לנו
פעם חילקו מתנות קטנות וזה היה בחינם
אחר כך עברתם לנקודות וזה רק בתמורה לקניה בחנויות (שלפעמים מאד יקרות יחסית לשוק) הרשת בשווי של עד 75% מערך הקניה
ועכשיו – נצטרך לשלם לכם אולי בשביל הכתיבה?
רק זיכרו יש עוד הרבה אופציות ברשת לכתיבה!
נשאר לנו רק לראות מה התוכנית החדשה
ונחליט (כל אחד לעצמו) מה ואיפה כדאי לכתוב
בברכה
צביקה
-
בוקר טוב !
ביום שישי קבלתי הודעה מחברת פורום וותיקה שהודיעה לי שבתקנון תוכנית נקודות
למטייל יש הודעה בו מודיעים בשינויים במדיניות נקודות למטייל החל מ01.08
ואז ביום ראשון ,יומיים לפני סיום תוכנית הנקודות ההודעה הופיעה גם בראש הפורומים השונים ,כאשר אפשרות התגובה בגוף ההודעה חסומה.
כפי שנאמר על ידי החברים,זכות הנהלת הפורום לבצע שינויים אבל לא כך ולא זאת
הדרך !
הדבר נעשה ללא מחשבה תחילה ,ללא הגינות מינימלית והדבר נראה כמו מחטף !
חבל ,זה משאיר טעם לא טוב !
-
חברים יקרים,
ראשית, תודה רבה לכולכם על האיכפתיות ותשומת הלב.
חשוב לנו שתדעו משהו: היום מסתיים אך ורק שלב צבירת הנקודות עבור צפיות בתכנים באתר. מה שלא מסתיים היום הוא האפשרות להמיר נקודות שצברתם לשוברים – תוכלו להמשיך לעשות זאת באותה הצורה כפי שהיה עד כה, עד סוף השנה הזו (31.12.17).
גם לאחר התאריך 1.1.2018, כל מי שירצה להמיר את הנקודות לשוברים, יוכל לעשות בפניה פשוטה אלינו במייל וזאת כפי שמצוין בתקנון וההודעה שפרסמנו.
ויותר מכל - תוקף השוברים שהפקתם עד כה ולא מימשתם ו/או שיופקו לכם בכל אחת משתי הצורות, יהיה עד ליום 31.12.2020 – יותר משנתיים מהיום!
ולעצם העניין: אנחנו מבינים את הרגשות שההודעה הזו מייצרת אצל גולשים מסוימים ונאמנים, אולם זהו נוהג מקובל שתוכניות נקודות/נאמנות נסגרות/משתנות מדי כמה שנים (תוך הבטחה למתן האפשרות למימוש וניצול ההטבות שנצברו, לאורך פרק זמן ארוך ומספק).
אתר למטייל חרט על דיגלו מהיום הראשון להיות פלטפורמה לחילופי מידע מצוין ומועיל בין מטיילים שהיו ובין המטיילים שבדרך. מטרת האתר היא לאפשר שיח תורם ומעצים בין המטיילים. בנוסף וכדי להעצים זאת, אתר למטייל הוא אתר התוכן הקהילתי (כגון בלוגים, פורומים או טיפים) שלמיטב ידיעתנו הינו היחיד בארץ שהעניק הטבות חומריות לכותבים מהקהילה ועשינו זאת בשמחה רבה!
תכנית הנקודות הנוכחית מסתיימת כעת, בין השאר, בשל היקפי שימוש נמוכים מצד חברי הקהילה. בקרוב תוכרז תכנית נאמנות חדשה ומלהיבה יותר, שתשלב את כל ענפיה של קבוצת למטייל – אתר האינטרנט, למטייל מרקט ורשת החנויות.
שלכם
צוות למטייל
-
אני מאלו שנכנסים לקטגוריה “היקפי שימוש נמוכים מצד חברי הקהילה” בתוכנית הנקודות הזו. היא מבאסת. מול התוכנית הישנה, פתאום לוקח הרבה יותר זמן לצבור נקודות ששוות משהו (וגם אז מדובר על 25 שקל ורק כ-75% מערך הקניה), פתאום יש הישענות על שטויות כמו לייקים, לא מקבלים את מלוא שווי המוצרים, וגם צריך להגיע במיוחד לחנות בשביל זה מה שלא נוח למי שלא גר בעיר עם אחת או מי שאינו בארץ. זה היה מסורבל, ושנמוך גדול עבורי מהתוכנית הקודמת.עדיין, באשר לשארית נקודותיי שכבר היו, היה מבאס לראות את ההודעה מהיום למחר שלכם. מה גם שיש כל כך הרבה פחת, כי אם מספר הנקודות לא מתחלק ב-10000 היתרה הולכת לפח (גם אם זה 9900, מה שבהתראה מוקדמת או הבדל של יומיים היה יכול להתעגל). גם זה לא מוסיף לחוסר שביעות הרצון שכבר היה לי מלכתחילה מהמעבר לתוכנית הזו.
-
רק הוסיף כי גם לי נודע הדבר לפני יומיים. מיד יצרתי שובר ושחזרתי בערב לביתי על מנת להדפיסו גיליתי עליו שהוא תקף ל 24 שעות. כלומר עד למחרת בצהרייםת ואם אעבור בדקה אפשר לזרוק לפח.
אשתי הלכה היום לסניף בלב המפרץ והמוכרת אמרה לה שרק תדע שהשובר כנראה לא עובד כי לא תקף. וזה מניסיון שלה. בפועל הוא עבד להפתעת המוכרת (אשתי הקפידה להגיע לפני שעת האולטימטום...).
בקיצור נותן הרגשה שמישהו מנסה לעבוד עלינו ואף מצליח ברוב המקרים.
המוכרת אמרה שזו פעם ראשונה שהשובר עבד.
-
אלון השובר שמודפס הוא לא בתוקף ל 24 שעות בלבד ,אלא מומלץ להגיע אתו
לאחד מסניפי המטייל לאחר כ 24 שעות מרגע הדפסתו.המוכרים בודקים במחשב
את הטפסים ולפעמים עדיין הטפסים לא מאושרים. קרה לי מקרה שהדפסתי שוברים
בערב ולמחרת בבוקר התייצבתי באחד הסניפים ועדיין האישור לא היה במחשב.
נסעתי לסידורים ובחזור בסביבות הצהריים נכנסתי שוב לסניף והשוברים המאושרים
הופיעו במחשב.
-
מוזר מאד. לדברי ההסבר של לירון תןקף השוברים עד 31.12.20 ולא 24 שעות
-
ראיתי רק היום את הפירסום,
באמת מוזר ואף מכעיס,
לדעתי רוב הכותבים בעיקר הותיקים ממש לא עשו זאת תמורת נקודות,
ההשקעה בפוסט טוב (ולא בפוסטים שרואים שהעיקר זה הנקודות) ממש לא שווה
את הנקודות.
אין ספק שהנקודות נותנות איזה תמריץ אבל זה לא העיקר.
אל תשכחו שלפני שנים בודדות שינו את אופן צבירת הנקודות.שגם זה הכעיס
כתבתם שבגלל השימוש הנמוך.. עוד מעט אני אחשוב שאתם עושים זאת למעננו.
חבל שבמקום לשפר את איכות האתר ולעשות סינון של טיפים גרועים עד הזויים, פוסטים של עמוד אחד וגם זה בקושי ולצפר כותבים ותיקים וטובים אתם מתעסקים עם האוכלוסיה שבלעדייה למטייל לא יהיה מי שהוא .אוכלוסיה שהיא הבסיס ומקור הידע.
-
הנהלת למטייל, זה לא יפה - לכותבי הטיפים והבלוגיםלירון,
ההודעה המפורטת שלך ממש לא הורידה לי את לחץ הדם.
את כתבת:
היום מסתיים אך ורק שלב צבירת הנקודות עבור צפיות בתכנים באתר. מה שלא מסתיים היום הוא האפשרות להמיר נקודות שצברתם.
הסעיף המרגיז הוא שנפסקת צבירת הנקודות על טיפים ובלוגים שנכתבו ב-12 החודשים האחרונים. הייתם יכולים לאפשר צבירה עד תום 12 החודשים, שאז ממילא נפסקת צבירת הנקודות (בתכנית הקודמת בעבר זה היה ללא הגבלה).
כל שאר הדברים שכתבת, לגבי ניצול הנקודות שנצברו, הם בסדר והוגנים מבחינתי.
הרבה מאד טיפים נקלטו בימים האחרונים (כולל היום) באתר. טיפים שנכתבו ונשלחו אליכם לפני פרסום ההודעה על ביטול. הכותבים ידעו שהם יצברו נקודות על כל צפייה, ופתאום היום – נגמר, עבדו עליכם.
זאת חוסר בגינות.
על זה אמר ספירו אגניו סגן נשיא ארהב: “הממזרים שינו את כללי המשחק ושכחו להודיע לי”.
עושה רושם שהזדרזתם מאד מאד לבטל את התכנית בעקבות המלצת ועדת הכלכלה של הכנסת להודיע 8 חודשים מראש על ביטול הטבות במועדוני לקוחות
כתבה, או שאני סתם פרנואיד??
-
שלום שוב יוסי
תודה רבה על הפניה שלך ועל תשומת הלב.
בדקתי לך את הנושא . מערכות האתר תוכנתו כך שהחל מהיום (עם הפסקת התוכנית) קבלת וצבירת הנקודות לא תתאפשר לתכנים חדשים בלבד.
כלומר, כל מה שהתפרסם לפני 1.8.17 ימשיך ויצבור נקודות במשך שנה מיום הפרסום, בכפוף לתנאי התכנית כפי שהיו כתובים בתקנון התכנית.
אני מצטערת על שהניסוח שהועבר ניתן להבנה כאילו אנחנו מבטלים תנאים שהובטחו לכותבנו הנאמנים. מראש- לא התכוונו לבטל זכויות, לא תכנתנו את המערכות להפסיק את הצבירה ועכשיו אחרי שהערת את תשומת ליבנו- תוקן גם הכיתוב בתקנון .
המון תודה על שהארת את תשומת ליבנו
-
לירוןלירון זה לא מדויק
אני כותבת הרבה יחסית
בעיקבות ההודעה שלכם, המרתי אתמול נקודות לשוברים ובדקתי צבירה ( אפשר להוציא שם דו״ח צבירה)
יש לי פוסטים חדשים מהתקופה האחרונה שצברו נקודות מדי יום.
אבל היום נראה שלא נצברו שום נקודות וממש לא באופן מקרי…
התוכנית פשוט הפסיקה צבירה.
תבדקי שוב בבקשה את מה שהבטחת לגבי צבירה לתכנים מהשנה האחרונה
-
באמת חבל ולא בסדר שמודיעים זמן כל כך קצר. אני התכוונתי עכשיו לכתוב בלוג רציני על טיולים אחרונים ועכשיו ….
כבר מזמן חשבתי שנכון שתצפרו יותר כותבים רציניים עליהם מבוסס כל האתר.
הם שותפים שלכם.
בלעדיהם לא יהיה לכם פרסומות ולא כלום.
הזמנתם אותנו לפני שנתיים ומאז כלום.
-
היום אחר הצהרים- כנראה בעקבות התגובות כאן- קיבלתי הודעה למייל על סיום התכנית הנוכחית ועל זה נאמר "מוטב מאוחר ..."

כמן דובי, אני מצפה שהנהלת האתר תשכיל לנצל את השינוי לטיפול בעיוותים ותופעת פרסום תכני סרק למען גריפת נקודות שהתכנית הנוכחית יצרה, ויחד עם זאת תמצא דרך לצ'פר את אלה שבאמת טורחים ומשקעים ביצירת ופרסום תכני איכות.
עיוותים: פיצול סיפור טיול של ארבעה ימים ל 20 בלוגים שונים , כל אחד על קטע מזערי של הטיול ,כדי לנפח צפיות ונקודות בהתאם, פיצול והעתקת תוכן של בלוג ל 50 טיפים קטנים תוף יצירת כפילות, כתיבת בלוג שכולו אוסף של טיפים של גולשים אחרים (זכויות יוצרים?
) או תעתיק של תכנית של טיול מאורגן ללא כל נימה אישית, טיפים סתמיים וריקים מתוכן, ללא קישורים או מידע פרקטי כלשהו, שלא לדבר על שגיאות גסות באיות באנגלית, עד כדי קושי לזהות את המקום על סמך הטיפ.ביחוד ביעדים פופלרים כל אלה יוצרים קושי גדול לאתר את התכנים השווים תוך ים של חומר סרק, גורמים בזבוז זמנן לגולש שצריך הנכנס לכל טיפ וטיפ רק כדי לגלות שחלקם לא שווים כלום, ובעיקר מעלים תהיה- היכן העורכים של האתר, היכן הסינון??
אם כקורא קל מאוד לזהות תכנים שממש "צועקים" שנוצרו בעקבות ובגלל הנקודות, למה דומה שאנשי "למטייל" נעשים עיוורים מולם?
אני תקווה שהמנגנון החדש ימעזר תופעות אלה ביתר הצלחה, תוך עידוד אמיתי ליוצרי התכנים הרציניים והמועילים שעליהם בעצם כל האתר הזה מתבסס.
-
ערב טוב חברים והנהלה
גם אני כמו ג’ני קיבלתי היום מכתב בנושא הנקודות למייל. אני מרגישה כי המכתב נכתב רק בעקבות האשכול הזה של יוסי. ללא כל הצעקה לא עלה בדעת איש
שצריך להודיע. וממתי מודיעים על סיום שיטה ביום הסיום.
זה בדיוק כפי שיודיעו לי על סיום המנוי לעיתון ביום הסיום. הם טורחים לשלוח מכתב הביתה על כך חודש מראש. למה בלמטייל לא יכלו?
חודש אוגוסט הוא חודש שהרבה יוצאים לטייל וחוזרים עם טיפים וסיפורי טיול אותם מעלים לבלוג. למה לא יכלו לכתוב שמאריכים את זה עד 31.12.17 שיהיה חופף לשנה קאלנדרית?
למען שתדעו עד כמה אני רודפת אחרי הנקודות של למטייל אז הפסקתי לפרסם טיפים מ-12/2014 וזאת עקב המערכת המסורבלת של העלאת טיפ. ויתרתי על זה וכל המידע מופיע אצלי בכתבות בבלוג. לו הייתי רודפת נקודות הייתי ממשיכה לכתוב.
אז גם בנושא הזה ממליצה לפשט את מערכת העלאת הטיפים. בטריפ אדוייזר הרבה יותר פשוט.
אני מוכנה אפילו לעזור לכם מה השאלות שתופענה בהעלאת טיפ.
רחל לבון