אוסטרליה
-
שלום, אני בן 17 ומתכנן טיול לאוסטרליה בדיוק בעוד שנה מעכשיו… טיול לפני צבא. באופן כללי אני רוצה טיול שיימשך כשבועיים ויכלול גם תרמילאות, גם קצת ים, שמש ורוגע וגם חיי לילה. רציתי לדעת מאנשי מנוסים – האם זה מציאותי, כלומר האם אני אספיק בשבועיים להכיל כל כך המון, ובנוסף מה המחיר, וגם פירוט יעזור. תודה רבה לעונים!
-
לאיזה חודש בשנה אתה מכוון? (אוגוסט 2018)
ברשותך דרכון אוסטראלי?
ץקציב: לכל שבוע תצטרך כאלף דולאר והטיסה הלוך וחזור תעלה לך כ$1500
-
אם הכוונה לשבועיים כולל הטיסות אז זה עלול להשאיר לך 10-11 ימי טיול נטו.
אני חושש שזה יהיה קצת קצר.
אם בכל זאת תחליט לנסוע, צפון קווינסלנד יכול להיות יעד טוב למה שאתה מחפש (העיר קיירנס תהווה בסיס טוב).
-
הטיסה לבדה לוקחת לפחות יממה בכל כיוון, לפעמים יותר. אתה מגיע סחוט ועייף, כך שביום הראשון אתה בכלל מנומנם בהשפעת ג’ט לג. וזה כשאתה נוסע לאחת המדינות הגדולות ביותר בעולם, כך שאם אתה רוצה לראות קצת יותר מעיר-שתיים קרובות (נגיד, אם תרצה לקפוץ לצלילה/שנורקלים בשונית האלמוגים המפורסמת או ללב המדבר) כבר תצטרך נסיעות של 10 שעות או יותר (למדבר זה מעל יום) באוטובוס או טיסות פנים. בקיצור, יקר ומתיש מדי למסגרת זמן כזו, ואוכל לך חלקים משמעותיים מהזמן המוגבל על מעברים/טיסות/נסיעות. לא באמת מתאים לתרמילאות, או תקציב תרמילאי. ובאמת לא ציינת עם איזה תקציב אתה מגיע.לשבועיים עדיף יעד קרוב יותר, ולהשאיר את אוסטרליה להזדמנות אחרת.