שוויץ-מתקררים בנופי האלפים הברניים- קייץ 2017
-
רחל ודנה,רחל חברתי היקרה,
איזה כיף שאת כאן, מלווה אותי עם הידע הרב שלך!
הלמות היו בשטח מגודר, כך שמישהו דאג לייבא אותן.
דנה יקרה,
מקווה שזכית לקבלת פנים אוהדת יותר של שמיים כחולים.

אנחנו הגענו לאחר גל של חום, והחדר שלנו היה ממש חם בערב ,כאשר נכנסנו אליו לראשונה, אך הטמפרטורות צנחו באפן מיידי, ונעו סביב 20 מעלות- טמפרטורה אופטימלית מבחינתנו. מה שלא היה רצוי, אבל צפוי מראש בכול אתרי תחזיות מזג האוויר- אלו גשמי הקיץ, שנאלצתי לתמרן בינהם. אשמח אם תוסיפי תמונות וגם את חוויותיך.
נילי
-
המשך יום ראשון ה-25.6:יצאנו מן הקניון. ראינו שהגשם פסק, אבל השמיים מעוננים. החלטנו לעלות ברכבלים להר הפירסט (כול הרכבלים כלולים בפס התלת יומי, שהתחלנו להשתמש בו אתמול).
תחנת המוצא נמצאת ברחוב הראשי של גרינדלוולד. בתחנות הביניים ניתן לשכור אופניים, קורקינטים, רכב קרטינג, ועמם לרדת לגרינדלוולד. למעלה ניתן לעופף עם האומגה, הפועלת רק במזג אוויר סביר. כמו כן יש גשר תצפית, ארוך ביותר, שכלל לא ראינו אותו, כי היה עטוף כולו בעננים.
למרות העננות הכבדה הלכנו לאגם Bachalpsee
הלכנו לעיתים בתוך עננים, ולעיתים ראינו את השמיים הכחולים.
המסלול יפיפה ומומלץ ביותר



לאחר יותר משעה של הליכה+ צילומים + תצפיות הגענו לאגם, שלא יכולתי להמיש את עיניי ממנו. ישבנו על ספסל ובהינו בחלקיו השונים. הדרך חזרה הייתה כמובן מהירה יותר.
נילי





-
שימו לב ,לצבעי האגם המשתנים בהתאם לקרני השמש ומצב העננים.
נילי





-
כרטיס עמק גרינדנוולדכיון שעדן שאלה אותי בפרטי לגבי היקפו של כרטיס עמק גרינדנוולד שרכשנו, מצאתי לנכון להציגו כאן. כאמור הוא נרכש במלון ומחירו 180 פרנקים למבוגר ל-3 ימים, והוא מאפשר אף קניית כרטיס המשך ליונגפראו, (גם כרטיס זה נרכש במלון) במחיר 61 פרנקים לאדם, במקום 99 פרנקים. אין דמי שירות בשל הרכישה במלון, וזה אף נוח ביותר, כיון שאין צורך לעמוד בתור כדי לרכוש את הכרטיסים בתחנות הרכבת.
הפאס התלת יומי (יש גם ליותר ימים) של עמק גרינדנוולד כולל שימוש חופשי באוטובוסים, ברכבות וברכבלים הלוך ושוב של עמק גרינדנוולד והסביבה הקרובה:
ישנם שני רכבלים העולים מגרינדנוולד עצמה- האחד להר פירסט, והשני -להר אחר, שכרגע אינני זוכרת את שמו, ולא השתמשנו בו.
רכבת מגרינדלוולד לקליינה - שיידונג.רכבל מגרינדנוולד למניכלן .
רכבל ממניכלן לווניגן.
רכבת מגרינדנוולד לוילדרסוויל ולאינטרלקן.
רכבת שיניים מוילדרסוויל לשינגה פלטאו.
רכבל מאינטרלקן להרדר קאלם.
רכבת מאינטרלקן ווילדרסוויל ללאוטרברונן.
רכבל מלאוטרברונן למורן.הערה: פגשנו במבקרי כרטיסים בכול הנסיעות שלנו ברכבות. הם סורקים את הכרטיסים תוך כדי נסיעת הרכבות.
נילי

-
הי נילי,
כמו שאת יודעת אני מהכותבים הזריזים… אם תיכנסי לבלוג שלי תוכלי לראות את מה שכתבתי על הטיול שלנו וגם קצת תמונות.
בסה”כ היה לנו מזג אוויר נפלא, יום אחד גשום באיזור גרינדלוולד והשאר מקסימים. דווקא בציריך היה לנו יום חם.
מצטרפת למה שאמרת לגבי הכרטיסנים, בדקו לנו את הכרטיסים בכל נסיעה.
-
דנה,דנה יקרה,
תודה רבה! קראתי בהנאה!

אכן ,את זריזה !
בדרך כלל אני משתדלת להאריך את חווית הטיול באמצעות כתיבת האשכול, אך לא הפעם, וגם לא- באשכול האיטלקי שלי האחרון.
יתכן שהאיחור נובע גם מדעיכת הפורום הטוב שלנו.

מודה, שבעבר אהבתי יותר לכתוב כאן.
נילי
-
נילי
יופי של אשכל המביא את האלפים ‘הביתה’
ולהאמין שהשוויצרים הללו, שהגיחו מבין ההרים מכוסי השלג, זכו באליפות העולם בהשטת מפרשיות (הגדולות והמהירות בעולם) במסגרת תחרות ה’אמריקאן-קופ’ ???
-
האזור היפה ביותר באירופהנילי,
תענוג שהתחלת לכתוב
על האזור (לדעתי) היפה ביותר באירופה 
זוכר את התמונות המהממות
בזמן אמת ואת האושר על פניו של בן זוגך
אולי קשור גם לזה שעשה טיול שורשים
ואני עדיין בהלם שהטיסה של אל על נחתה לפני הזמן המתוכנן
מחכה להמשך…
רובי
-
נילי,
ממש כיף לטייל איתך בשוייץ היפה! במקומות שהיינו וגם כאלה שלא.
את מסלול גרינדלוולד-מנליכן-וונגן-לאוטרברנן עשינו בכיוון ההפוך מכם. קטע, כשהיינו במנליכן ב-2010 עוד לא היה המבנה האפור הזה, היתה שם רק תחנת הרכבל הקטנה והנדנדות… גם לא היו כל-כך הרבה תיירים.
חוזרת כעת לתמונות ולסיפורים שלך


-
יופי של תמונות וסיפור.
תודה על השיתוף
טל
-
הי נילי!הי נילי יקרה!
גם אני הצטרפתי לטיול שלכם באלפים השוויצרים. אז מה אם יש קצת ערפל וגשם – הטיולים שלכם תמיד מקסימים ואני אוהבת את הדרך בה את מספרת…
תודה על השיתוף, ממשיכה אתכם ברכבלים

שירלי

-
בוקר טוב לאשת הרכבלים
רק לקרוא את רשימת הרכבלים בהודעה 24 נהיתה לי כבר סחרחורת

טיול מדהים

תמשיכי תמשיכי….
-
ככה פירסט ניראה עם שמיים כחולים ( 40 מעלות)


-
איילת מתי הייתם שם ב40 מעלות?
אוטוטו נוסעים ולא יודעת ממה חרדים יותר- גשם או שרב??
-
נילי הטובה

אני מדמינת בקלות את בן זוגך משקיף מהמרפסת כמו הרצל ואומר “ אם תרצו אין זו אגדה “ תמונה נפלאה שמדברת את עצמה.
מאוהבת בשפת הטיולית ובמחלת הרכבלית שלך ובכלל...
את משלימה לי את הגלויה השוויצרית הכי יפה שיש.
אני מודה שאגם Bachalpsee הכי יפה שראיתי , והיונגפראו עם הנופים הכי משכרים, וגרינוואלד הוא מקום מושלם להתחיל איתו את הבוקר ולסיים איתו את היום החוויתי, ועברנו סדנת שוקולד הכי שוויצרית וטעימה שיש, וכל האיזור הכי נגיש תחבורתית … בקיצור ובאריכות מרובה, אני יכולה בקלות לתת לאיזור הקטן והמרוכז הזה את ה TOP 10
העולמיים שלי.
אבל הוא לא לקח את הלב שלי
ובכל זאת הכרתי דרכו את רחל היקרה לי מאוד
מאז ועד היום הלבבות שלנו מחוברים.
אני בעננים מהפרגונים
הכי שמחה שיכולתי לתת לך פרורי מידע
תודה שהצלחתי להצטנן פה בחברה נהדרת על רקע התמונות והנופים
טובה
רק בקטנה לטובת הנוסעים העתידיים – מה שהיה נכון לשוויץ, לגבי הכרטיס האיזורי ב2012 כשאני טיילתי, משתנה בכל שנה .למדתי את זה על בשרי, אחרי מחקר מעמיק (שוויץ יקרה ) של כל האפשרויות מהדווחים של המטיילים פה ב2011.
ב2012 הכרטיס האיזורי כלל את העליה ליונגפאו בשונה מהכרטיס של נילי.
רק אומרת
-
תודה רבה חברות וחברים!צפריר-לא מכירה את הים השווצרי...

תודה עבור העדכון. הם אלופים בזכות אגמיהם, ויפה שהם מצליחים גם בים הפתוח!

רובי- תודה שאתה כאן, מלווה אותי בכול אשכול.
עדיין חיוך נסוך על שפתיו של בן זוגי, כאשר מדברים עמו על שוויץ. הוא בוודאי היה מעוניין בשורשים שווצרים אמיתיים.

יסמין- שמחה ששבת לארץ הישר לאשכול שלי….
מקווה שהיה לכם טיול בר מצווה מוצלח.מודה לך עבור החומר המפורט ששלחת לי ועבור העצות שנתת למטיילי הרי הברניים….

טל- תודה שהגעת לאשכול שלי וחממת את לבי.

שירלוש-היית חסרה לי די הרבה זמן.
מקווה ששבת לכאן באופן סופי עם סיום שנת השבתון שלך.

כול כך קיוויתי שתכתבי על פירנצה לפני שטיילנו בה. כעת אוכל לראות מה החמצתי.
לימורי- אהבתי את הכינוי שהענקת לי. לצערי הוא די מתבזבז בארץ חלב ועוקץ...

איילת-ידעתי שזכית לסבול מגל חום באוסטריה, אבל לא ידעתי שכבר התנסית בכך בפירסט. היה אשכול בנידון?

אימי- נראה שגל החום כבר מאחור. אחזיק לך אצבעות לגבי הגשם, ואף תראי שאפשר לטייל בין לבין


נילי
-
תסתכלו על הילדה בתמונה היא בת 9, היום בת 14
אז זה היה מזמןןןןן ( נילי שנה לפני אוסטריה )
הטיול המשפחתי הראשון שלנו לחו”ל ליער השחור ולשוויץ.
היה גל חום נוראי בשוויץ, והטיול בפירסט ב 40 מעלות בשמש קופחת היה לא פשוט. אני בטוחה שהייתי נהנית הרבה יותר אם לא היה כל כך חם.
( נילי הנה הלינק לאשכול העתיק
http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/th-1179989/start-0/ ) -
חברתי היקרה מאוד,
איזה כיף שהצטרפת אלי.

הבוקר כאשר קיבלתי את הפוסט שלך: “אני ודונלד בגנים הסודיים”, הבנתי כמה היית עסוקה בזמן האחרון.
תרמת רבות לטיול שלנו, ובכלל לא עסקתי בהשוואות של 2017 למול 2012.
ייעצת לי לקנות את הפס התלת יומי, ואמרת,שאדע לנצלו, וכך באמת היה.
הייתי קונה את הפס ל-4 ימים, אבל לאור התחזית הסופר גשומה בהמשך השבוע, המרתי שנסתדר עם 3 ימים.

נילי
-
יום שני ה-26.6:זה היום השלישי והאחרון, שבו ניתן להשתמש בפס התלת -יומי של עמק גרינדנוולד, שאותו רכשנו. אני בודקת כבכול בוקר את מצלמות ההרים בסביבת גרינדלוולד ורואה שהשמש זורחת באזור של השינגה פלאטה , והגשם צפוי להגיע רק ב-12:00 בצהרים.
ממהרים לקחת את הרכבת מגרינדנוולד לווילדרסוויל, וממנה את רכבת השיניים האדומה לשינגה פלאטה. אם אתם חובבי רכבת קיטור, יש גם רכבת קיטור קטנה המטפסת בהר – פעמיים ביום. הרכבת האדומה מטפסת על ההר במשך 45 דקות ,ומראות האגמים נפלאים, נפלאים! חובה לנסוע בה!
בשינגה פלאטה יש תצפית מדהימה על שני אגמים: אגם טון ואגם ברינץ. הלכנו על פי התוואי שמוצג בשלט המקומי, אבל לא סיימנו את ההליכה בשביל הטבעתי לתצפית, כיון שרצינו שוב ושוב להנות ממראות האגמים וההרים. כך ששבנו על עקבותינו, לאחר שטפסנו לתצפית וצפינו נפעמים בשני האגמים.
נילי






-
נילי



