ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

פספורט כארד - ביטוח נוח, אבל....

פורום טיולי משפחות
    21
    37
    19517
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ?
      משתמש שנמחק נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,

ברצוני לשתף אותכם בנסיוני, לאחר שנודע לי כי אני לא יחידה שקרה לה דבר כזה, ולא כדי להשמיץ חלילה את פספורטכארד, אלא רק כדי להוסיף עוד שיקול לסל השיקולים שלכם בבואכם לבחור ביטוח נסיעות לחו”ל.

אז ככה: פספורטכארד ואני התחלנו את יחסינו לפני שנתיים ברגל ימין. סוכן הביטוח שלי בעבודה עובד איתם, וכך הכרתי אותם ועשיתי ביטוח דרכם לטיולנו בתאילנד. כפי שכתבתי כאן בסיפור הטיול שחלקכם כבר מכיר, בצ’יאנג מאי נפצעתי באומגות, נזקקתי לשני תפרים ביד והייתי מרוצה מאוד מהשירות של פספורטכארד – ולכן גם הפכתי לממליצה נלהבת שלהם, וכמובן שללקוחה חוזרת בכמה נסיעות בשנתיים האחרונות.

הרציונל – שווה לי לשלם עוד כמה שקלים בשביל הראש השקט והיכולת, בעת הצורך, להשתמש בכרטיס הנטען (שהוטען על-ידם בתאילנד בקלות ובלי להוציא לי את הנשמה) במקום להוציא כסף מהכיס ואח”כ לרדוף אחרי החזרים.

וכעת לקוץ שבאליה: כאשר עושים ביטוח אצלם, יש לדווח על כל שינוי במצב הבריאותי שארע ב-6 חודשים האחרונים, כולל ביקור במיון (הגיוני). הבעיה: בכל מקרה כזה, המחיר שלהם מרביץ זינוק מיידי, במקרה שלנו במאות אחוזים ובלי הצדקה. אני לא מעוניינת להכנס לפרטי המקרה הרפואי, ברשותכם, אבל אציין כי בעת הדיווח פספורטכארד לא הסכימו לקבל ממני את מכתבי השחרור מהמיון (שהצביעו על כך כי אין כל בעיה רפואית ממשית), ופשוט דפקו מחיר גבוה ב-300% מהפרמיה המקורית – בבחינת Take it or leave it.

זמן קצר לפני הנסיעה לא היה לי זמן לבחון את האפשרות להחליף ביטוח, ולקחתי את זה. במקביל הסוכן שלי דיבר איתם והצליח להוריד מעט מהמחיר המופקע שהם דחפו לי ללא סיבה. גם הסוכן הסכים איתי שכל צורת הטיפול הריחה משרירותיות. כעסתי קצת, אבל זה היה כלום לעומת כמה שכעסתי כשנודע לי היקף התופעה, לאחר שחשפתי את סיפורי בקבוצת מטיילים בפייסבוק.

שמעתי כמה וכמה סיפורים דומים על העלאת מחירי פרמיה מטורפת בעקבות ביקור סתמי במיון עם הילד (כמעט כל הורה, נראה לי, מכיר את הסיטואציה בה הוא מגיע עם ילדו הפעוט הקודח מחום/משלשל/מקיא למיון באמצע הלילה, עד שמגיע הרופא אחרי שעתיים המתנה הילד כבר מרגיש יותר טוב, עירוי נוזלים קטן ומשכך חום ואתם בדרככם הביתה, או כמו שאמר לי פעם רופא תורן תשוש ב-3 לפנות בוקר בשעה שבני הפעוט עסק במרץ בארגון מחדש של חדר הטיפולים – “הוא נראה לי במצב יותר טוב ממני”...).

אז קחו את זה בחשבון. אין ארוחות חינם. את ה-500 ש”ח שהוצאתי בקלות מהכרטיס בתאילנד כבר שילמתי בריבית דריבית על פרמיה מנופחת בלונדון. כל אחד מכם יסיק מה שיסיק, אבל אם יורשה לי לחלוק את המסקנה שלי – אז ככה: ביטוח הנסיעות נועד, בסופו של דבר, בעיקר לתת מענה לקטסטרופה (אם חלילה תקרה). לכן את הסעיפים העוסקים בקטסטרופות דנן בפוליסה יש לבדוק היטב ולמקד בהם את ההחלטה הסופית במה לבחור – לאו דווקא בנוחיות של ההוצאות הקטנות והמיידיות במקרים הקלים והשגורים יותר.  

עד כאן השנקל שלי בנושא זהwink

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
      • ayeletback
        ayeletback נערך לאחרונה על ידי

סיפור דומה לי איתם.
        הלכתי לסגור איתם על ביטוח בארה”ב
        ואז שאלו על בדיקות שעשיתי לאחרונה
        עשיתי ביופסיה כמ החודשים קודם לכן שיצאה תקינה, שפירה. דהיינו 100% אין כלום.
        זה ממש לא עזר מייד העלו את המחיר פי 4.
        בנוסף לזה ברור שלא מדובר בשום דבר שיכול להתפרץ פתאום בחול…
        אני פשוט עברתי לחברה אחרת.
        זה לא היה סימפטי במיוחד.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
        • boazr
          boazr נערך לאחרונה על ידי

גם אצלנו במשפחה קרה בדיוק אותו הדבר.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
          • לִי
            לִי נערך לאחרונה על ידי

יונה וקשת

טוב לדעת

תודה על השיתוף no

• דוקטור דו ליטל
              דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

בכל חברה שבדקתי יש עניין עם שינוי במצב הבריאות בחצי השנה האחרונה

בחלק גדול מהן אם השינוי היה משמעותי הן מחריגות את השוני מהביטוח,

זאת אומרת שאותו איזור/איבר/תפקוד… לא מבוטח באותה נסיעה ובנוסף כמובן שמחיר הפרמיה מטפס למעלה.

כך שעצם הנכונות של פאספורטכארד לבטח ללא החרגה גם אם בתעריף גבוה נראית לי נקודה חיובית.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • keves160
                keves160 נערך לאחרונה על ידי

על איזה שינויים במצב הבריאות בכלל צריך לדווח? כלומר, לפי הסיפורים פה גם על בדיקות שוטפות? על מה יש חובת דיווח?

• ?

בכל חברה שבדקתי יש עניין עם שינוי במצב הבריאות בחצי השנה האחרונה

דרקון, הם באמת נפנפו בזה אז החלטתי לבדוק.

מסתבר שמה מוחרג בחברות אחרות זה לא האיבר/איזור/תפקוד כולו, אלא רק התפתחות הקשורה ספציפית למצב הרפואי המוחרג.

לדוגמא (לא רציתי להכנס לפרטי המקרה שלי אבל הפרטים כאן חשובים, אז אכנס): רצועה כואבת בכתף/זרוע שמאל: כל כאב או מצב רפואי שיתפתח מזה – מוחרג אצל אחרים, פספורטכארד מכסים. אבל אם לדוגמא הייתי נפגעת בטיול בתאונה ושוברת חלילה את כתף שמאל, מה שבבירור לא קשור למצב הקודם – הייתי מכוסה גם בחברות האחרות. זה סיכון שהייתי מוכנה לקחת ולהשאר בתשלום הפרמיה המקורי – שתהא החרגה רק לגבי החמרה של מצב רפואי קיים, למשל החרפה בכאב ללא שום חבלה חדשה (שהנחתי שלא תקרה כי ידעתי ממה הגיע הכאב המקורי ולא תכננתי להרים משקולות בלונדון...). 

לזה הם לא הסכימו.

בקיצור – בדקו היטב גם את “הטבת ההחרגה” שהם מוכרים לכם בכסף רב, עד כמה היא באמת שווה או עדיפה לכם על הכיסויים האחרים הקיימים בשוק. כי זה היה גם אחד הנימוקים שלי בעדם כשהיללתי ושיבחתי אותם בטרם נתקלתי במקרה הזה והעמקתי בפרטים, כלומר עד לפני כשלושה חודשים…. אני לא אומרת שאין מצבים שבהם ההחרגה עשויה להיות שווה את תוספת המחיר, רק שבמצבים בהם היא לא שווה *עבורכם* – היא עדיין תגבה מכם ואין אפשרות לבחור.

• ?

כבש זו שאלה מצויינת, וגם הסוכן לא ידע את התשובה כששאלתי אותו (והוא איש מקצוע מוערך). מעבר לכך עצם קיומה של אי-בהירות לגביה מטריד, כי הרי אם לא תדווח על משהו טעון-דיווח הם עלולים כמובן להתנער ממתן כיסוי ביטוחי בשל כך.

אני יכולה לומר בוודאות שביקור במיון הוא טעון-דיווח. בדיקות תקופתיות? לא יודעת. אמי, שעשתה בנסיעתנו לארה”ב בשנה שעברה ביטוח דרך קופ”ח, נמצאת במעקב גלאוקומה. היא העבירה לקופה לבקשתם מכתב מרופאת העיניים לפיו לא חל שינוי במצבה, והם לא גבו ממנה אפילו שקל נוסף.

• dland
                      dland נערך לאחרונה על ידי

כמובן שלפני כל נסיעה צריך כל אחד לעשות את הבדיקות שלו ולהחליט באיזה ביטוח משתלם לו יותר.

הניסיון המאוד חיובי שלנו עם פספורט קארד היה כי הם היו היחידים שהסכימו לבטח אותנו במצבים שבהם אכן היה משהו וכך יכולנו לנסוע לחול בראש שקט.

• keves160

אבל האם זה אומר שעל כל דבר כזה חייבים לדווח? אם יש איזה כאב שריר חולף בצד בגלל מאמץ יתר באימון, או נטייה לכאבי גב אחרי ישיבה ממושכת (מה שקיים אצל חלקים גדולים באוכלוסיה)? הזכירו פה בדיקת סרטן שד, הרי נשים מעל גיל מסוים עוברות כזו כל כמה שנים כבדיקה תקופתית, כל עוד אין ממצאים למה לדווח על כך?

ברור שחברות הביטוח תמיד ינסו להתנער מתשלום, וברור שאם תהיה לי בעיה בריאותית מהותית ארצה שהיא תכוסה בביטוח ואדווח עליה. אבל שאלתי היא – מה בעצם חובה וצריך לדווח?

• ריקי 5
                          ריקי 5 נערך לאחרונה על ידי

אנחנו מאד ותיקים בפאספורט כארד, ממש מאז שהם התחילו. יש לי נסיון רב בארבע השנים האחרונות עם נסיעות לאחר אירועים רפואיים. 
                          אני משווה ביניהם לבין הראל פירסט קלאס, כי רק איתם יש לי נסיון מהשנים האחרונות.
                          בלי לפרט – לפעמים פאספורט כארד מסכימים לבטח והראל לא
                          לרוב הראל הרבה יותר גמישים וגם יותר זולים.  פספורט כארד זריזים מאד להעלות מחירים ולהגדיר החרגות בגלל מקרים רפואיים לא משמעותים 
                          תמיד צריך לבדוק  ולראות מה מתאים יותר מבחינת תנאים, החרגות ועלות כספית.
                          בכל מקרה, מומלץ לא להסתיר דברים מהביטוח 

• יעל מס
                            יעל מס נערך לאחרונה על ידי

הי

רק אוסיף ואומר שבנסיעה האחרונה רציתי לעשות  ביטוח בפספורטכארד. אחד הילדים שלי נפל חודשיים לפני הנסיעה מאופניים בשעות הערב המאוחרות וניגשנו למיון. מאחר שהתחלנו לקבל טיפול במהלך הלילה והצילומים של כפות הידיים לא היו חד משמעיות החליטו לאשפז אותו כדי שהרופאים יוכלו לראות אותו בשעות הבוקר ולא להתעכב עם הטיפול. בסוף זה נסגר עם יד שבורה ויד עם נקע.

בזמן השיחה עם פספורטכארד הוא כבר היה ללא גבס וצילומים תקינים. אחת השאלות שנשאלתי היתה אם מישהו אושפז בחצי שנה אחרונה והוא אכן אושפז. הם הודיעו לי שהם יחזרו אלי לאחר בחינת המקרה  ושקרוב לוודאי שהפרמיה תתייקר. 

כתוצאה מזה, בחרתי לוותר על הביטוח דרכם.

יעל

• איריס ס.
                              איריס ס. נערך לאחרונה על ידי

אני סבורה שמבחינת עלות הפרמיות , הבטוח של פספורט כארד כדאי רק לבריאים במיוחד או בעלי ממון שיכולים לשלם פרמיות גבוהות. 

כל השאר… בטוח של קופת חולים כולל החמרה בפרמיה רגילה. על אותו בטוח תשלמו בפספורט כארד הרבה יותר ( בדקתי לא אחת למצבים רפואיים כרונים במשפחה שלנו). 

גם הוא מוחרג למקרים שקרו בחצי שנה 

אם רוצים לכלול מקרים כאלה , נאלץ לשלם והרבה!

• kanilia
                                kanilia נערך לאחרונה על ידי

הי

אני הייתי לקוחה נלהבת עד לפני חודש שבו ניסיתי לבטח את בני שנסע עם חברים. בני עבר כמה בדיקות לפני גיוס מצאו שיש לו לחץ דם גבוה מעט. לאחר בדיקות הסתבר שיש לו משהו שנקרא “תסמונת החלוק הלבן” שבו לחץ הדם עולה במרפאה או לפני רופא/ אחות. זה קרה בחצי השנה האחרונה. הם לא הסכימו לבטח רק עם מכתב מרופא המשפחה שהיה בחופשה. היה לי מכתב מהפרופסור שאבחן אותו, הם לא הסכימו לקבל. התקשרתי להראל שאכן שאלו אבל היו מספיק הגיוניים להבין שהילד בריא על סמך מכתב מפרופסור. 

לא הבנתי את חוסר הגמישות שלחתי לכם הכל, לא הסתרתי כלום. מאוכזבת מהם.  תכף יבואו עוד חברות עם אותו רעיון והם ירדו מהענף שלהם.

שבת שלום,

כמי.

• ?

נראה לי שהתמונה די ברורה: פספורטכארד (או ליתר דיוק, הפניקס), בטרם יצאו עם המוצר הנקרא “פספורטכארד”, בדקו וגילו כי קיים צורך/רצון בשוק בביטוח “שמשלם בקלות”, אחרי שכנראה עשו סקרים וגילו שלקוחות לא אוהבים שמטרטרים אותם ברגע האמת של הפעלת הביטוח.

וכך נולד הרעיון של תשלום קל ומהיר באמצעות כרטיס נטען.

רק שכידוע לכל בר דעת, אין ארוחות חינם, ואת העלות הכרוכה בשחרור הקל של הכספים צריך לכסות במקום אחר. זה לא שחברת ביטוח תשנה את חישובי האקטואריה או את מתח הרווחים שלה, נכון?

אז הנה גילינו על בשרנו מהיכן מגיע הכסף. אני ומסתבר שעוד רבים כמוני, וזה הגיע לנו בהפתעה ולעתים גם ברגע האחרון, כשכבר אין אפשרות לשקול את כל האפשרויות בצורה מסודרת.

אז זה הסיפור, ועכשיו כל אחד צריך (כרגיל) לחזור לשולחן החישובים הפרטי שלו, בהתאם לנתונים האישיים שלו, ולהחליט האם המודל הביטוחי הזה, וצורת התנהלותו, מתאימים לו או לא.

אני את ההחלטה שלי כבר קיבלתי.

• ענתנת
                                    ענתנת נערך לאחרונה על ידי

כבש הבדיקה שהוזכרה היא ביופסיה, זו לא בדיקה שגרתית. נראה לי שבלבלת עם ממוגרפיה. 

נכון שכאשר התוצאה יוצאת תקינה אני גם לא רואה שום הצדקה להקפצת המחיר  אבל בכל זאת שימי לב שלא מדובר בבדיקה תקופתית שרוב הנשים עושות. 

• keves160

צודקת, אכן בלבלתי בין השתיים.

• ayeletback
                                        ayeletback נערך לאחרונה על ידי

אכן זה לא שיגרתי אבל מצד שני תוצאה תקינה היא 100 אחוז בטחון שהכל בסדר

מוזר להקפיץ פרימה על כלום

גם אמרתי להם שמצידי יחריגו סרטן השד בצד הרלוונטי

הם סרבו

• keves160

החרגה של סרטן השד בביטוח נסיעות לחו”ל לא נעשית על ידי רבות מהחברות, וגם עולה המון – מניסיון של קרובת משפחה.

טיפשי בעיניי להקפיץ את העלות על תוצאה תקינה רק משום שעברת בדיקה, כשאין בה שום ממצא. התנהלות כזו מעלה אצלי חשש מאלו פלפולים והפתעות ימציאו לי אם חלילה אהיה במצב קשה במהלך הטיול שבו אאלץ להשתמש בביטוח כזה.

• ענתנת
                                            ענתנת נערך לאחרונה על ידי

מסכימה. קשה להאמין שהתנהגות לא סבירה באה לידי ביטוי רק בשלב הצעת המחיר. 

מצד שני, כדי לא להכנס להשמצות, לא קראתי עד היום סיפורי אימה של אנשים שהיו להם בעיות עם פספורט קארד בשלב התביעה. 

כדאי לבדוק בדוחות של הממונה על הביטוח, בהנחה שיש שם הפרדה בין פספורט קארד לפניקס. 

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון