פספורט כארד - ביטוח נוח, אבל....
-
לי הייתה התנהלות לא נעימה מול פספורט,בזמן הצעת מחיר.
במרץ 2017 עשינו ביטוח דרכה לשנינו,ללא שום בעיה וצורך במסמכים רפואיים.כמובן נתתי מידע מדוייק על המחלות,תרופות ואף ביקשתי עם החמרה.
ביוני,היינו צריכים שוב ביטוח לשבוע..
התקשרתי.וכן שינו לבעלי טיפול תרופתי.
לא הוסיפו,לא בגלל החמרה..פשוט לשמחתינו נכנסים לסל בריאות תרופות נוספות והרופאה החליטה לשנות.כמובן ציינתי זאת ואף צירפתי תוצאות בדיקות טובות בהרבה..
מכאן התחיל מחול שיחות.
תשלחי דף בדיקות אחרון,שלחתי.
תשלחי מכתב סיכום מחלות,שלחתי.
תשלחי מכתב מרופאת משפחה שאין לה התגדות שהמטופל יטוס לחו”ל,שלחתי.
המתנתי והתקשרתי,ושוב התקשרתי,ושוב..אחרי שבועיים,באמת אמרו שזה לא בסדר,,הייתה בעיה והרופא שלהם כלל לא עבר על מסמכים.עוד יומיים.
באמת אחרי יומיים,ומעל שבועיים מפקס האחרון,התקשרו.
הפרמיה קפצה פי שניים.למה? רק במרץ ביטחתם עם תוצאות הרבה יותר גרועות?
יש לו גידול,בראש..גידול?לבעלי? אין..תודה לאל.
בשנת 2009 היה רשום שעשה סיטי ראש והיתה הצללה לא ברורה.
מאז,במסמך הרפואי אין זכר לבדיקות, אזכורים ומשהו בנושא ההצללה ההיא.
לא מעניין אותם..היה גידול ב2009.
מוכנים לעשות ביטוח עם החרגה על ההצללה ההיא,על כל מחלה שיש,על התרופה ששינו לטובה,,בקיצור ביטוח כפול.
טלפון לביטוח של הכללית,השד יודע מול מי הם עובדים,,שבוע לנסיעה ועוד אין ביטוח..
לא צריך כלום,הם רואים את התיק הרפואי,עולה כך וכך,חצי מפספורט.טוסו לשלום.
תגובה של פספורט,אנחנו יודעים שאנחנו יקרים ומקפידים(על מה שאין) אבל אנחנו הכי טובים.אולי.וגברת,,שינו לו כדור אז יש החמרה במצב ,למה שישנו כדור? (הפקידה כנראה רופאה אנדוקינולוגית)
דבר אחד טוב קרה בכל זאת.הלכנו לרופאה ועשינו סדר בתיק הרפואי.
הוצאנו את הכדורים שמעל עשור לא קיבלנו ועדיין רשומים בתיק,הורדנו את ההצללה,אחרי שהיא באמת בדקה במסמכים ובבדיקות אחרות,עשתה סדר בכדורי לחץ דם..
אז בכל זאת תודה לפספורט

בדיקת ביופסיה-אינה בדיקה שגרתית.אבל היא נחוצה כשיש חשד ובדיקות כמו ממוגרפיה,לצערי אינה מראה הכול,,אולטרסאונד שד,לפעמים עדיף.בכל מקרה מבצעים יחד את שתי בדיקות היום.היום,לא מעט נשים עוברות ביופסיית שד.זה עדיף על להתעורר מאוחר
מסכנה-לא לנדב מידע לא רלונטי,,אבל אז אם חלילה יקרה משהו קטן ובתיק הרפואי רשום מה שלא ידעתם כלל,הלך הביטוח?
ומה עם בדיקות עיניים מיוחדות שעוברים? שדה ריאה?בדיקות אחרות?חלקן טובות חלקן אולי פחות,,..זה בסדר? אין גבול..
-
לא באתי בטענה לפספורט שאין לי שום ניסיון איתם, לא טוב ולא רע, איכשהו מעולם לא עשיתי ביטוח דרכם.ברור לי שמצב רפואי קיים יעלה יותר, ומן הסתם רצוי לדווח עליו כדי להיות מכוסים – בסופו של דבר הביטוח נעשה בשביל להיות מכוסים אם משהו נורא יקרה ויהיה כרוך בעול כלכלי עצום, ולא בשביל לחסוך כמה דולרים.
אבל באופן כללי, עשיית הביטוח היא לדעתי החלק הכי קל פה, זה אמור להיות פשוט – אם אין למישהו באמת שום מצב רפואי קיים, רק בדיקה שיצאה בסדר, אם אני אהיה במצב כזה אעדיף חברה שלא תתחיל להתפלפל לגבי המחיר בגלל זה ותסבך את העניינים (וכאמור אין לי שום ניסיון עם פספורט לדעת אם זה כך או לא כך אצלם), אלא פשוט אלך לחפש הצעות מחברה אחרת כדי לפשט עניינים. יש שוק שלם של חברות ביטוח לבחור מהן.
-
לדעתי כדאי לדווח על כל עניין שהם יכולים לגלות לבדחשוב: אני לא איש מקצוע, סתם אחד שכותב בפורום.
בכל ביטוח רפואי לחו”ל אתם נדרשים לחתום על ויתור על סודיות רפואית, פעמים רבות גם במעמד תביעה אתם נדרשים לחתום עוד פעם.
החתימה לא נעשית כי הם רוצים להבטיח לכם טיפול טוב יותר שמתחשב במחלות רקע, החתימה נעשית כי הם רוצים גישה למידע שאולי יעזור להם לא לשלם.
לכן אני (לא איש מקצוע….) מקפיד לדווח על כל פיסת מידע שהם יכולים למצוא בתיק הרפואי שלי. שלא יהיו תירוצים של “לא דיווחת”.
מה שלהערכתכם לא מופיע ברישומים אליהם יכולה להגיע חברת הביטוח – לשיקולכם.
-
יש בעיה עקרונית שדווקא אנשים שמודעים לבריאותם ומטפלים בעצמםלמשל מגיל מסוים אנשים מתחילים לסבול מלחץ דם גבוה או כולסטרול גבוה,
אז מבחינת חברת הביטוח אלו שעוברים בדיקות תקופתיות לוקחים תרופות ונמצאים במצב מאוזן ותקין מוחרגים מביטוח
לעומת אלו שלא בודקים לא מטפלים ויכול להיות שרמת הכולסטרול ה LDL שלהם מאוד גבוהה ולחץ הדם בכלל עולה בסערה השמימה יכולים לעשות ביטוח בלי בעיה.
אם השיקולים היו בריאותיים חברת הביטוח הייתה מייקרת או מחריגה מביטוח את אלו שעברו גיל מסוים ולא עוברים בדיקות שיגרה.
נראה שהשיקולים משפטיים, אם אפשר להתנער מתביעה ולא שיקולים בריאותיים.
-
בוקר טוב
עוררתם אצלי כמה שאלות. ואני בדיוק לקראת לעשות ביטוח נסיעות.
וברור לי שאתם לא רופאים אבל לאור הכתוב לעיל.
מדובר בבעלי. שתי סוגיות.
האחת. החליף כדור. כמו שאמה ציינה, לא בגלל הרעה אלא כי יש כדור חדש שלפי הרופא עדיף.
שתים. עבר כמה וכמה בדיקות השנה כי לא הרגיש טוב. לא התאשפז. הכל תקין.
כשעושים ביטוח הם שואלים אם יש הרעה בחצי שנה האחרונה ? לא.
שואלים האם התאשפז ? לא
האם אני צריכה להצהיר מיוזמתי על הסוגיות לעיל? גם אם לא נשאלתי?
במידה ולא מצהירה: האם לאור הרשום לעיל ולאור העובדה שכל החלפת כדורים, והבדיקות נעשו דרך קופה החולים (והם מודעים גם בלי שאצהיר). כדאי לבטח דרכם ולא דרך פספורטכארד שתיכננתי מלכתחילה?
בתודה מראש
לימור
-
לדעתי מדובר בסוגיות משפטיות, לא רפואיותלכן לדעתי הפונקציה שיכולה לתת תשובה היא עורך דין, לא רופא.
כך שאם יש חשש לדעתי שווה להתייעץ בפורום של משפטנים.
אני לא חושב שאת צריכה לענות על שאלות שלא נשאלת, אבל אני לא עורך דין ולא סוכן ביטוח, מה כבר אני יודע?
אישית (וזה רק מחייב אותי) כמו שכתבתי כאן כמה פעמים אני לא עושה ביטוח בשביל מקרים שיעלו לי 50 או 200$, נכון שנחמד יותר לא להוציא כסף מהכיס ואם כל התנאים שווים כנראה שהייתי בוחר לחסוך גם 200$ וגם 50.
אני לא התעמקתי בתנאים של ביטוח הבריאות שמשווק דרך קופת החולים שלך (הוא לא ביטוח של הקופה, למשל בכללית הביטוח הוא של כלל, כללית רק צינור שיווקי) לעומת זה של הפניקס אבל לפי השאלה שלך התנאים לא שווים.
אני לא הייתי מעמיד בסיכון מקרים ביטוחיים שיכולים לעלות עשרות ומאות אלפי דולרים (ואולי יותר) בשביל נוחות של 50$.
לשאלה שלך בסיפא של ההודעה:
“במידה ולא מצהירה: האם לאור הרשום לעיל ולאור העובדה שכל החלפת כדורים, והבדיקות נעשו דרך קופה החולים (והם מודעים גם בלי שאצהיר). כדאי לבטח דרכם ולא דרך פספורטכארד שתיכננתי מלכתחילה?”
אני לא בטוח שהשיקול נכון.
הביטוח לא נעשה בקופת חולים אלא בחברת הביטוח, למשל במקרה של קופת חולים כללית הביטוח נעשה בחברת כלל.
לכן את לא יכולה להניח שאם למשל המבוטח טופל בקופ”ח כללית חברת כלל מודעת לטיפול.
-
לעניות דעתי היתרון של פספורטכארד בא לידי ביטוי כאשר חברות אחרות אינן מוכנות לבטח.
למשל בתי היתה צריכה לעבור ניתוח לאחר חזרה מטיול בחו”ל, הרופא אישר את הנסיעה...
עשינו 3 חודשים מראש ביטוח , כאשר נודע לאחר מכן (כשבועיים לפני הטיסה)שיש בעיה ויש צורך בניתוח בדקנו עם החברה בה ביצענו את הביטוח האם זה יכלול את הבעיה שכן כבר היה לנו ביטוח ונאמר לנו במפורש שלא והם גם לא היו מוכנים לבטח את הבעיה בתוספת פרמיה.
פספורכארד קיבלו את כל החומר הרפואי והסכמו לבטח (בהרבה כסף).
ביטלנו את הביטוחים בחברה הקודמת והעברנו את כולנו לפספורטכארד כדי שבמרה הצורך, נהיה כולנו מבוטחים באותה החברה.
בנסיעה רגילה אני לא עושה אצלם כי הם יקרים בהשוואה לאחרים עם אותם התנאים.
-
אני לא עו”ד כמובן..רק לפי הגיון..
הרעה במצב בריאות,כאשר היא נרשמת בתיק הרפואי.
יש הפניה לרפואה מקצועית,יש רישום,מכתב תשובה,המלצות,שינוי תרופתי..
כמובן אשפוז..
אם בן אדם מבקר רופא מיקצועי כסוג של ביקורות תקופתיות זאת לא החמרה..
פעם בתקופה מבקרים רופא אורטופד,נשים,קרדיאולוג-זה עדיין לא החמרה.ואין שום צורך לדווח על כך.
אם יש ממצאים,טיפול,הפניות להמשך טיפול...וחלילה יהיה משהו ותפעילו ביטוח יכולים בבדיקת תיק רפואי לראות ולקשור זאת. עדיין לא אומר שזאת החמרה.
היה לנו בביטוח של אבא. ושם כן הפעלנו עו”ד.
לא תמיד אנו מודעים בכלל מה רשום לנו בתיק רפואי במיוחד משנים עברו.
הזדמנות טובה להתחיל להתעניין בתיק רפואי שלנו.
בן אדם שחש פחות טוב,לא צריך להודיע על כך לחברות ביטוח כלל.
כולנו לפעמים חשים פחות טוב. כל יום כבר כואב לנו קצת יד,קצת כתף,קצת ברך..על הגב איני מדברת..
אגב,לפני שנים רבות סבלתי מאוד מכאבי גב,כאבי כתפיים,לא ישנתי טוב..ודווקא בטיול ביער השחור הרגשתי נהדר..לא כאב לי כלום. שבועיים של הליכות יום יומיות וכלום..אין גב,אין כתפיים..השפעה כנראה של ריח חופשה..

-
הם שאלו איזה בדיקות עברתי לאחרונה.
כל בדיקה שאינה בדיקת דם שגרתית
אני לא משקרת...זו סיבה נהדרת לפסול את כל הביטוח...רק תני להם צ’אנס
באף חברה אחרת לא שואלים זאת
אני בדברים הללו יותר צדיקה מהאפיפיור.
לבת שלי היה ארוע אחר של ציפצופים בחורף ( פעם ראשונה בחיים)
מייד הצהרתי ועשיתי לה ביטוח של החמרה למחלה קיימת.
שלא יהיה להם פתחון פה.
ואם שואלים אותי אם היו בדיוקת חריגות לאחרונה, אין מצב שאני לא מספרת על ביופסית שד. למרות שיצאה תקינה -
יונה וקשת-תודה - גם בהראל המצב דומה.אתחיל בתודה גדולה ליונה וקשת, רכשתי את הכרטיס וביטחתי 8 חודשים לפני הטיסה, הכל היה תקין.
והנה 3 חודשים לפני הטיסה פריצת דיסק קטנה,
כהיפוכנדר אמיתי, קבלתי הפנייה למומחה עמוד שידרה ועשיתי גם CT וכן ממשיך בפזיוטרפיה. ( כך שהכל מתועד וכזכור הם דורשים וויתור על חסיון רפואי בתביעה...)
מבחינתי הכל נשכח, עד שראיתי את השרשור פה והבנתי שאני בבעיה ,
הארוע היה 3 חודשים לפני הטיסה. – מצב רפואי קיים !
התקשרתי היום להראל, לטענתם היות וממשיך בפזיוטרפיה, זה מצב קיים, ויש 2 אפשרויות,
החרגה – כל מה שקשור בגב לא יהיה מבוטח, שזה ממש לא בא בחשבון, מסיבה פשוטה שעקב גב תפוס המחייב שכיבה, לא ניתן לטוס , יהיה ביטול טיסה , הארכת חופשה, ושאר צרות.
או רכישת הרחבה למצב קיים.
ללא הרחבה, היה 14 $ לשבוע,
עם הרחבה לכיסוי מצב קיים 42 $
אכן עליה של כמה מאות % גם בהראל.
אגב הראל הפנו אותי חזרה לסוכן ממנו נקנה הביטוח, במקרה זה כאן “למטייל” השארתי הודעה, וחזרה אליי נציגה אדיבה ! ביקשה מכתב רפואי ( שלחתי סיכום של הרופא מומחה) שבדקה עם הראל, ביטלה את הפוליסה המקורית, והוציאה פוליסה חדשה , הכל בטלפון ובמייל, מאוד נוח.
-
ברור שלא הייתי מחריגה בעיית גב.לא משנה כמה יעלה ביטוח.
כל נפילה,מעידה,אפשר לשייך לחולית גב..זה ממש לא לעניין.
אבל..בתור אחת שיודעת משהו על ביופסיית שד ולא רק...לא הייתי מנדבת מידה על בדיקה שתוצאותיה תקינות.זה לא שייך להחמרה.
בדיוק כפי שלא הייתי מנדבת מידע על בדיקת PAP תקינה או אולטרסאונד תקין.גם לא על דופלר תקין,או סיטי תקין..כל מה שתקין הוא תקין!
מה עושה אדם שכל חצי שנה או פחות עובר בדיקות דם מיוחדות? מדווח?
זה כבר לא שייך רק לעלות הפוליסה.
חברת ביטוח רשאית לבקש, ואכן עושה זאת,מכתב מרופא..
-
עד לפני שנתיים גם אני הייתי מעריצה של פספורט קארד. בגלל הסיבה שפורטה לעיל. לפני שנתיים באתי לעשות ביטוח דרכם . קרה המקרה ובני הגיע למיון עם חשד לשבר. בסיכומו של עניין , לא היה כלום. פרט לכך היה עוד עניין בדיקות כלשהן שיצאו תקינות ולא העידו על החמרה.פספורטקארד שאלו שאלות כאלה , שהייתי צריכה לדווח על כל הנתונים האלה שבעצם היו מיותרים כי הכל היה תקין. הם לא הסתפקו במה שאני אמרתי ורצו מסמכים. בנוסף הנציגה שלהם לא דיברה יפה , אבל זה פרט שולי. התקשרתי להראל. בהראל שאלו רק על החמרה וביקור במיון. לא הייתי צריכה לשלוח שום מסמך.
מאז-רק בהראל.
לסיכום אומר- לא הגיוני לשאול ולטרטר על כל בדיקה שעבר בן אדם. השאלה על "החמרה" היא הגיונית. בדיקות לא שגרתיות שהסתיימו לא תקינות -גם הגיוני. אבל מעבר לכך - טרטור. הרי כולנו עוברים מגיל מסויים מלא בדיקות שלפי מחקרים חלקן מיותרות...
-
ולחשוב שכבר כמה שנים, אני עושה ביטוח באינטרנט, אחד מאלה של הראל שכוללים אוטומטית הרחבה לספורט אתגרי, לא שואלים שם כלום, ולא מספרת כלום…
כנראה שטוב מאוד שגם לא קרה עד עכשיו כלום…וכשאתם מדברים על החמרה, נראה לי שיש בלבול מסוים. להבנתי, הרעיון של החמרה הוא כשקורה משהו בחו”ל שהוא בעצם החמרה של בעיה בריאותית שהיתה ידועה למבוטח בעת שעשה את הביטוח, אז, כנראה הביטוח יכול לטעון שאם לא דווחה הבעיה הבריאותית כשנעשה הביטוח, ההחמרה שלה בחו”ל, לא מכוסה. לא מדובר על החמרה של מצב בריאותי בארץ, לפני נסיעה.
-
לצערי, לי הייתה שיחה לא נעימה עם מוקדנית של פספורט כארד. ולא אחת.
רמת שיחה לא עניינית ונמוכה מאוד. סגנון דיבור של שוק ולא של נותני שרות.
לומר “גברת..אנחנו יקרים אבל הכי טובים בשוק ”לא מראה על רמה”
ויכוח על “כן החמרה במצבו, אחרת למה החליפו לו כדורים” לא רמה של חברה המכבדת את עצמה. השיחה על זה לא אמורה להיות מול מוקדנית.
לקוח אינו חייב להסביר למוקדנית על כדורים,סוג שלהם,ותוצאות בדיקות.
להעביר סיכום מידע רפואי-כן..
התנהלות שלי הייתה במשך 3 שבועות,שבסופם עברתי לחברה אחרת.
ומה עושה מי שטס יחסית ספונטנית לחופשה?
-
אגב, שימו לב שנושא הביטוח לחו"ל משתנה בתחילת ספטמבר
יש “רפורמה” בנושא ביטוחי חו”ל החל מה-3 בספטמבר, שאומרים שהיא תהפוך את נושא הביטוח למסובך יותר, לא “שתי דקות באינטרנט ביום של הטיסה” (כמו שאני עשיתי בעבר), וכנראה גם תקפיץ את המחירים. בנוסף, דברים בסיסיים בביטוח יוצאו מהבסיס ויחייבו תשלום נוסף (ביטול נסיעה בגין אשפוז, ביטוח למטען וכו’):https://www.themarker.com/consumer/tourism/1.4389111
זה גם משפיע על ביטוחי האשראי החינמיים, בלאומי קארד למשל יגבילו את זה מעכשיו למשהו כמו 5 ימים בלבד.
אפרופו החמרה…
-
דווקא יהיה פשוט יותרלהבנתי יקרה בדיוק ההיפך והכל יהיה פשוט יותר: לפי הרפורמה יהיה רובד בסיסי שאמור להיות מספק לרוב המכריע של הנוסעים. כלומר ביטוח בגין הוצאות רפואיות בחו”ל (בלי הגבלה ליום אשפוז ותניות דומות). כל מה שצריך נוסע בריא שעשוי לחלות או להיפצע בחול.
ניתן יהיה להשוות בין הפוליסות השונות: הרובד הבסיסי (שאמור כאמור להיות מספיק לרובם המכריע של הנוסעים) יהיה זהה בביטוח של חברת האשראי, של קופת חולים, של “המטייל” ושל “פספורט קארד” וכל השאר. מי שירצה יקנה כיסויים נוספים כגון מזוודה, ביטול טיסה בשל מצב בריאות וכו’.
צריך רק לבדוק אם הרובד הבסיסי כולל גם החמרה של מצב קיים (בכפוף לתשלום פרמיה כמובן...)
-
עוד נושא חשוב בעניין ביטוחי נסיעות - איך יוצרים קשר עם מוקד החרוםרוב חברות ביטוח הנסיעות עובדים עם מוקד החרום הרפואי של IMA. במצב חרום ניתן ליצור קשר עם מוקד זה בטלפון, בפקס והכי חשוב במייל. לעומת זאת, למבוטחים דרך המטייל (חברת ביטוח הראל), אין אפשרות ליצור קשר במייל, רק בטלפון או בפקס.
כל מי שאי פעם היה זקוק לעזרה רפואית דחופה במקום נידח, מבין את חשיבות יצירת קשר ישיר במייל עם מוקד החרום. המלצתי - לא לעשות ביטוח בחברה שלא מאפשרת יצירת קשר מידי דרך מייל או ואטסאפ.
(הגיע הזמן שגם הראל והמטייל יתקדמו למאה ה21).