ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

באיזה כרטיס אשראי כדאי להשתמש בארצות הברית ?

פורום צפון אמריקה
    13
    28
    11653
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Yosyos2013
      Yosyos2013 נערך לאחרונה על ידי

היי 

יש לי כל כך הרבה מועדונים Smile איזה הכי מומלץ מבחינת עמלות ?

מסאטרקארד "חבר"

שופרסל לאומי קארד

ויזה קאל 

תודה לעוזרים

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • שירליץ
        שירליץ נערך לאחרונה על ידי

כיוון שתנאים יכולים להשתנות בין כרטיסים ובין אנשים, הכי בטוח זה לשאול את חברות האשראי מה התנאים שכל כרטיס נותן עבורך אישית.

אופציה נוספת זה לקשר כרטיס אשראי (בנקאי) לחשבון דולרי בחשבון שלך ואז תכלס משלמים רק פעם אחת על רכישת הדולרים. (אני חושבת). 

• עמיחי13
          עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

אם הכסף שלך הוא בשקלים, לקשר לחשבון דולרי זו כנראה אופציה פחות טובה כי צריך לרכוש דולרים בשער מזומן (גבוה).

אפשר לברר בכל אחת מהחברות מה עמלת ההמרה שלהן. אפשר גם להתמקח (יש לפניך טיול עם הרבה רכישות). אם אתה נוהג לקנות ברשת מידי פעם (איביי \ עליאקספרס וכו) תוכל לבדוק את דפי החשבון שלך – עמלת כרטיס האשראי מופיעה שם.

העמלה המקסימלית שמותר לגבות היא 2.5% או 3% אבל ברוב המועדונים (אני מניח שחבר נותן תנאים טובים) אפשר להשיג עמלות נמוכות ביותר – למשל עמלה של 0.5% בחלק מהמועדונים. כזכור העמלה היא על השער היציג ולא שער מזומנים.

• Olga1317
            Olga1317 נערך לאחרונה על ידי

בנוסף חלק מהמועדונים מאפשרים דחיית תשלום ללא עמלה, דהיינו, במקום שחיוב בחו”ל ירד מיידי, מקבלים שוטף או שוטף + 30.

• אנשיםטובים
              אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

לגבי דחיית התשלום (שוטף, שוטף פלוס) – שימו לב שחלק מהמשמעות היא מסגרת אשראי תפוסה.

אם מגהצים במהלך הטיול כמה עשרות אלפי שקלים – נדרשת מסגרת מספיקה.

• KH30
                KH30 נערך לאחרונה על ידי

ראשית, ככול שאני זוכר אסור או יש להצהיר אם מגיעים לארה”ב עם יותר מ 10 אלף דולר מזומן (לדעתי למשפחה), תקנו אותי אם אני טועה.

שנית, מניסיוני (וגם לאור המלצות מפורום זה) אני שילמתי רוב הרכישות  הגדולות (כרטיסי טיסה, מופעים, מלונות, השכרת רכב) שרובם נעשו מראש, באמצעות חשבון $ ושיוך כרטיס האשראי לחיוב זה. נושא העמלות הוא גם פונקציה של דרישת הלקוח/סיווגו מול סניף הבנק בו מתנהל החשבון ושאני רכשתי $ באתר הבנק אז השער היה השער היציג בתוספת עמלה זניחה ביותר של כמה עשרות שקלים לפעולה.

שלישית, גם את רוב הקניות בחנויות הגדולות (בגדים וכו) ערכתי באשראי, זה מאפשר מעקב ברור ואין צורך להסתובב עם מזומן ולטעמי זה הרבה יותר נוח והרגשה בטוחה והעמלה לטעמי זניחה לעומת ההוצאה הכללית ואל מול תחושת הביטחון והנוחות. כמו שנאמר פה לא אחת, את רכישות הדלק או בחנויות קטנות לא מומלץ להשתמש באשראי.

רביעית, בארה”ב (ורוב מדינות העולם,חוץ מישראל בשלב זה) אתם נדרשים בקוד 4 הספרות (כמו במשיכת מזומן בכספומט/ATM) בהעברת כרטיס האשראי.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • דוקטור דו ליטל
                  דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

אני מנחש שב"חבר" העמלה הנמוכה ביותר

אתה יכול להסתמך על הניחוש שלי או פשוט לברר עם חברות האשראי

• דוקטור דו ליטל

השוואה בין חשבון בנק דולרי לרכישה ישירה בכרטיס אשראי

למשל בכרטיס אשראי היטקזון (ויזה כ.א.ל) אני משלם יציג + 1%

http://www.priority-software.com/wp-content/uploads/2015/01/ HTZ-01_15_.pdf

יש לי כרטיס ישרכארט (קורפורייט) שהעמלה בו נמוכה בטיפה פחות.

הבנק רוצה ממני עמלת מינימום 12 שקלים או 0.2%, הגבוה ביניהם.

זאת אומרת שבמקסימום בחשבון דולרי בבנק אני מרוויח 0.6%.

אם נניח סכום נכבד של נניח 10,000$ להוצאות דולריות (אם רוכשים כרטיס טיסה אצל סוכן אזי ההוצאה שקלית) במקסימום ארוויח מהתנהלות עם חשבון דולרי 60$.

מקסימום כי אם הבנק העביר סכומים קטנים משקל לדולר הרי שאני משלם עמלת מינימום ואז הרווח קטן יותר או שאני בכלל בהפסד.

מצד שני יש את כאב הראש וטעויות הבנק/חברת האשראי, למשל כשעוד שילמתי בחו”ל עם כרטיס בנקאי קישרתי את הכרטיס לחשבון דולרי.

כשנסעתי לבריטניה כמובן שגבו ממני שער המרה כפול, מפאונד לדולר ומדולר לשקל במקום ישירות מפאונד לשקל.

בשיחות טלפון הבנק האשים את חברת האשראי, חברת האשראי סירבה לדבר איתי כי הכרטיס בנקאי ואני צריך להסתדר מול הבנק….

שבוע של שיחות טלפון עד שבסוף הוחזר לי הכסף עם הבטחה שעכשיו הם סידרו את מה שצריך ובנסיעה הבאה הכל יהיה בסדר.

תנחש מה היה בנסיעה הבאה? שום דבר לא היה בסדר, בדיוק אותו חיוב בהמרה כפולה.

אז ביטלתי את הקישור לחשבון הדולרי. אמנם אני עובד קשה בשביל כל גרוש, כולל ה 60$ מהדוגמה אבל אני לא מתכוון להמשיך ולעבוד בתיקוני טעות של הבנק (או של חברת האשראי, לך תדע מהי האמת...)

אגב אין מגבלה לסכום הכסף שאתה יכול להכניס לארה”ב – אתה רק חייב להצהיר עליו.

סכום גדול במזומן עשוי להביא לחקירה, למה שאדם מין הישוב יסחוב עליו סכומים גדולים?

• Sharon_3305670
                      Sharon_3305670 נערך לאחרונה על ידי

בבנק הפועלים הסבירו לי ככה – כרטיס אשראי בנקאי (של אותו בנק, אצלי זה מאסטרקארד) ניתן לקשר לחשבון דולרי ואז אין עמלות עסקה אלא רק שער המרה של הבנק.

בכרטיס אשראי חוץ בנקאי יש גם המרה בשער הבנק וגם עמלה על כל עסקה. אצלי בכרטיס שופרסל העמלה היא 3%!!! על כל עסקה. בבנק אמרו שלא ניתן לקשר את הכרטיס החוץ בנקאי לחשבון דולרי (לא בטוחה אם זה מידע נכון או זה היה האינטרס של הבנקאי לומר זאת).

להעביר כסף משקלים לדולרים זה לא בעיה עושים באתר הבנק בעמלה של שקלים בודדים. שיטה משתלמת לפע דעתי.

• עמיחי13
                        עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

עמלת עסקה, שער המרה - כולם שמות מגוונים לאותו דבר

לגבי: “ואז אין עמלות עסקה אלא רק שער המרה של הבנק”

אין שום הבדל בים “שער המרה” לבין “עמלת עסקה”. זה פשוט שמות שונים לאותו דבר. הרבה חנויות של המרת כספים תולים שלטים: “ללא עמלות”. למה? כי זה מסר שיווקי שנקלט אצל הלקוחות. אבל כמובן שאין כזה דבר “ללא עמלות”. למה? כי בית העסק צריך להרוויח. מה עושים? קוראים לזה “שער המרה”. אבל אין שום הבדל. שער המרה = עמלות.

כאשר מעבירים כסף בחשבון מחשבון שיקלי לחשבון דולרי – למעשה רוכשים דולרים במזומן – לפי שער מזומנים. שימו לב – עוד דרך למעשה לגבות עמלה, או בעצם שם אחר לעמלה. כמה העמלה? תחלקו את שער מכירה מזומנים בשער היציג. לדוגמא – נכון להיום, לפי אתר בנק לאומי – היחס הוא 2.2%. כלומר העברה של ש”ח אל $ בחשבון דולרי עולה 2.2% עמלה + תשלום נוסף (שגם הוא מכונה עמלה). זה יקר יותר מרוב כרטיסי האשראי במשק!!! אגב אם בסוף הטיול נשארים דולרים בחשבון ורוצים להמיר הפוך משלמים שוב עמלה.

כך יוצא שתשלום בכרטיס אשראי זו הדרך הזולה ביותר. ואם כרטיס שופרסל גובה 3% – תחליפי לכרטיס אחר. לא קשה למצוא כרטיסים שגובים עמלות הרבה יותר נמוכות. 

• Omri_3662262
                          Omri_3662262 נערך לאחרונה על ידי

שאלה בנושא,
                          יש לי כרטיס מאסטרקארד של פועלים, למישהו היה ניסיון איתו בארה”ב?
                          יש מקומות שלא מקבלים אותו?

בבנק הפכו שהחיוב יהיה דולרי, ואני ארכוש פשוט דולרים לחשבון(סטודנט אז יש לי פטור או הנחת עמלת המרה ויוצא באמת הרבה יותר זול, 1% בלבד להמיר ).
                          וככה שמגהץ בחו”ל דולר מול דולר אין עמלה, רק משיכת מזומן מכספומט.
                          ממה שבדקתי זה הכי משתלם, השאלה האם מישהו נתקל בבעיות עם מאסטרקארד  בטיול שלו?

תודה !

• ריקי 5
                            ריקי 5 נערך לאחרונה על ידי

אין שום בעיה עם מסטרכארד בארצות הברית

• keves160
                              keves160 נערך לאחרונה על ידי

למה שיהיו בעיות עם מאסטרכרד? הוא מתקבל בכל מקום.

• דוקטור דו ליטל

"שער המרה" זו עמלה "בעזרת השם"

הבנק נותן לעמלה שם אחר וזה מאוד עוזר לו למכור לחלק מהאנשים.

אין עמלה, רק שער המרה. בשניהם משלמים כסף לחלפן אבל בעזרת השם השונה אפשר למכור יותר.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                • Sharon_3305670
                                  Sharon_3305670 נערך לאחרונה על ידי

כאשר אני קונה בארהב מכרטיס אשראי אני מחוייבת בשקלים כלומר גם יש שער המרה, הרי הם לא גובים לפי שער יציג… ובנוסף ישנה שורת עמלה של כך וכך אחוזים. 

בכרטיס אשראי בחשבון הדולרי מחייבים בדולרים ואין עוד שורת עמלה, אני אכן שילמתי את ההמרה כשהעברתי את הכסף שלי משקלים לדולרים.

כלומר לפי הבנתי בכל מקרה יש המרה של מטבעות, ובכרטיס שאינו מקושר לחשבון דולרי שלי יש בנוסף עוד שורת עמלה.

אז מה לא הבנתי??? איפה הבנק עובד עלי?

• אנשיםטובים
                                    אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

בעת חיוב בשקלים (לא חשבון דולרי) חברות האשראי היום מחוייבות בחיוב לפי שער יציג (למטבעות שיש להם שער יציג). מותר להן לגבות עמלה. העמלה מסתובבת בתחום של חצי אחוז (לכרטיסים מועדפים/מועדונים) ועד 3 וחצי אחוז (למי שאין לו הטבות) העמךה וגם ההטבות שונה בין חברות האשראי השונות.

אין עמלה נוספת. כלומר אותם 0.5-3.5 אחוז זה כל העמלה, ואין בנוסף הפרש שער.

בכרטיס דולרי השאלה היא איך מגיעים הדולרים לחשבון. בהנחה שחיי היום יום שלנו הם בשקלים הרי שאנחנו צרכים לקנות דולרים. אם הבנק קונה עבורינו דולרים הרי שהוא גובה עמלות ׁׁ(כולל עמלות מינימום) וגם הפרשי שער. אם יש לכם הטבות מט”ח בחשבון זה עשוי להיות עמלות נמוכות ושער טוב. אם אין הטבות מט”ח זה עשוי להיות יקר.

בנוסף יש את השאלה של עמלות המינימום. האם מראש ממירים נגיד 40,000 ש”ח לדולרים (ואז מה עושים עם העודף אם יש בסוף הטיול) או שכל פעם שיש חיוב הבנק ממיר עבורינו דולרים (ואז צריך להבין האם יש עמלת מינימום שיכולה להצטבר).

בתחום הזה יש שוק שבו לכל אחד מאיתנו יש תנאים אחרים. למשל רבים מאלו שעובדים בחברות הייטק, משרדי עורכי דין ועוד זכאים לכרטיס אשראי עסקי חוץ בנקאי בתנאים מאד טובים, אפילו אם הם עצמם לא עשירים בכלל (לדוגמא מזכירה במשרד עורכי דין ולא השותף הבכיר). לעומת זאת הרבה פעמים יש הטבות לסטודנטים דווקא בתוך הבנק ולא בחברות האשראי ולהם אולי מתאים חשבון דולרי.

יש מועדוני לקוחות שונים ועוד.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
                                    • דוקטור דו ליטל

אז זהו שבחיוב בכרטיס אשראי הם כן גובים לפי שער יציג + עמלה

שהעמלה נעה בין כלום (הלואי עלי כרטיס כזה) דרך כל מיני אחוזים ועד לבערך 3%.

יש עמלה נוספת של שורה בחשבון הבנק, אם ממילא עושים שימוש בכרטיס אז העמלה הזו לא רלוונטית.

בבנק אני לא יודע כמה את משלמת על העברה משקלים לדולרים. את משלמת לפי שער המחאות מכירה? לפי שער יציג + עמלה? יש עמלת מינימום? יש עמלת שורה?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                      • limi14
                                        limi14 נערך לאחרונה על ידי

היתרון שבחשבון הדולרי

היתרון בחשבון דולרי הוא בעובדה שניתן לרכוש כאשר שער הדולר נמוך.

כאשר אתה קונה באשראי רגיל אתה לא שולט על שער הדולר.

כיוון שבדרך כלל מתכננים טיול כזה זמן רב מראש, זה עשוי להיות יתרון.

• דוקטור דו ליטל

השקעה במט"ח היא השקעה מאוד ספקולטיבית

התיאור שלך הוא השקעה במט”ח כדי לנסות לקבל רווח.

הניסיון של 10 השנים האחרונות ויותר מראה שזוהי השקעה מאוד ספקולטיבית שבד”כ מפסידים בה כסף.

בתיאור שלך פוטנציאל ההפסד קטן יחסית, אצל אליעזר פישמן ההפסד היה במיליארדים אבל הרעיון אותו רעיון.

• limi14
                                            limi14 נערך לאחרונה על ידי

מחמיאה לי מאוד ההשוואה laugh 

לי קל יותר (מבחינת התכנון התקציבי) להתנהל כך..…

ברור שכל אחד יעשה הטוב והנכון עבורו.

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון