באיזה כרטיס אשראי כדאי להשתמש בארצות הברית ?
-
אז זהו שבחיוב בכרטיס אשראי הם כן גובים לפי שער יציג + עמלהקודם כל תודה על האינפורמציה, הייתי בטוחה שכל כרטיסי האשראי גובים שער המרה גבוה ולא יציג…
בדקתי מול הלאומי קארד שלי – העמלה שלהם היא 3% וזה מה יש. בתור אדם פרטי אין לי יכולת מיקוח איתם.
בדקתי עכשיו בבנק העברה של 1000 דולר לחשבון מטח – יוצא לי עמלת שער + עמלה פעולה באינטרנט 1.43 אחוז.
אז לי זה עדיין יותר משתלם. מי שיש לו כרטיסי אשראי עם תנאים מועדפים – כיף לו!!
-
אז זהו שבחיוב בכרטיס אשראי הם כן גובים לפי שער יציג + עמלהלפי האתר של לאומי, נכון להיום, עמלת השער היא 2.3% (היחס בין שער מזומן מכירה לשער היציג). בתוספת עמלה של 1.43% זה יוצא 3.76% – עדיין יותר מאשר העמלה בכרטיס (שהיא הכי גבוהה שאפשר בשוק). לכן עדיין חשבון מט”ח לא משתלם לכם.
אגב, גם אם היה משתלם, זה היה ממש בהבדל קטן, שבטח לא משתלם מול החסרונות הברורים ופשטות השימוש באשראי.
-
אז זהו שבחיוב בכרטיס אשראי הם כן גובים לפי שער יציג + עמלהעבור קניית 1000 דולר באתר של הבנק הייתי צריכה לשלם 3628 שח כולל עמלה. (עשיתי רק בדיקה, לא ביצעתי את הפעולה)
שער יציג 3.577=1 דולר
באתר הבנק 3.628=1 דולר
-
אז זהו שבחיוב בכרטיס אשראי הם כן גובים לפי שער יציג + עמלהברכישה עם הכרטיס שלך שבו יש עמלה של 3% זה היה יוצא 3684. מעט יותר, אבל חוסך את כל הבלגן.
ואם תתאמצו קצת, כרטיס חוץ בנקאי – תוכלו למצוא תנאים יותר טובים.
-
בחשבון בנק שכחת לחשב המרת דולרים חזרה לשקליםבכרטיס אשראי בסיום הטיול את לא נשארת עם דולרים, כמה שהוצאת – הוצאת.
בחשבון בנק ישארו דולרים ואם את לא מתכוונת להוציא אותם בקרוב תצטרכי להמיר אותם לשקלים ואז יוצא ששילמת עמלה כפולה.
ובנוסף קיבלת את כאב הראש של ההתעסקות עם הבנק – זה בחינם בלי עמלה.
-
עמיחי,
ככל שאני יודע, רכישה של דולרים לחשבון דולרי מתבצעת לפי שער העברות והמחאות גבוה ולא לפי שער מזומנים גבוה, אבל עדין יותר מהשער היציג ויש עמלה בהתאם לתנאים של הלקוח המסוים בבנק המסוים.
בנוסף, אם זה לקראת טיול, כשמדובר ברכישה גדולה, כדאי להתמקח עם הבנק ולנסות לקבל תנאים טובים יותר או הנחה ספציפית לעסקה הזו.
-
אז זהו שבחיוב בכרטיס אשראי הם כן גובים לפי שער יציג + עמלהניסיתי להיות הייטקיסטית או יוצאת צבא או עו״ד ולא הצלחתי…
אני רק אדריכלית שעובדת בחברה קטנה, וכל מה שיש לי זה כרטיס לאומי קארד של שופרסל… ואני תקועה עם ה3%
-
אפשר להוציא כרטיס אחראם זה מטריד אותך סביר שבקלות יחסית תוכלי להוציא כרטיס אשראי חוץ בנקאי אחר של כאל או ישרכארט שמעט יותר זולים. למשל כאל you או אחרים.
אבל ההפרשים הם כבר לא דרמטיים.