לינה באוטו
-
הי,
מי מכם שיצא לו ללון ברכב רגיל בניו-זילנד, מה בעצם זה דורש מבחינת היערכות עוד מהארץ?אני מניחה שקר יחסית לישון באוטו.
כלומר, שק”ש חובה – אבל מה עם מזרון לרכב לנוחות ושמיכה? זה דברים שמביאים מהארץ? דברים שקונים שם..?
-
אני הבאתי מזרון-שטח מתנפח לטרקים והשתמשתי גם ברכב .
אם את לא מתכננת לישון באוהל- אין לך צורך במזרון שטח
מיותר מאוד להביא מהארץ!!
שימי לב שהרבה רכבים ממטיילים מגיעים מאובזרים. אחרי שתקני אוטו תוכלי לחפש במקומות האלה בחנויות יד שנייה מזרון רגיל / זוגי (לפי הרכב שתקני) במחיר מצחיק.
חוץ מזה שבבתי חב”ד יש המון חבר’ה שמשאירים ציוד בסוף העונה, שווה לבדוק לפני שקונים
כל זה גם לגבי כלי בישול, קמפינג (כסאות מתקפלים וכו’) וגם ציוד טיולים (מקלות הליכה, ביגוד וכו’)
-
יש לציין שאם כוונתך לישון ברכב פרטי ולא בסטיישן או ואן אז עשוי להיות קצת לא נוח לדחוף מזרונים פנימה…
-
לי היה רכב פרטי (NISSAN MAXIMA) די מרווח, מאחר ואני לא בחורה ארוכה במיוחד זה היה סידור מעולה (השכבת הכיסא שליד הנהג).
רכב פרטי קל למכור בסוף העונה למקומיים ואפשר לקנות אוטו שמור ומטופל ולא רכב מטיילים עם קילומטראז’ מאוקלנד עד יפו. תשקלי את האופציה אם זה מתאים לצרכים שלך.
תגיעי, תבדקי את היצע ותראי מה נוח לך.
-
אם יש לך שק”ש, את פותחת אותו ויש לך שמיכה. מזרון – קודם כל תראי איזה רכב את קונה, לפעמים אפשר לקנות סטיישן שיש בו כבר מיטה ומזרן, ואם את ישנה ברכב פרטי אז פשוט במושב האחורי או להשכיב את הכסא (אם כי לדעתי זה לא הכי נוח). ביגוד טוב פותר את עניין הקור, בין אם ישנים באוהל או ברכב. ביגוד תחתון תרמי (טייץ+חולצה) מתחת לביגוד הרגיל יסייע מאוד לשמור על חום הגוף. -
מתכוונת לשכור רכב, (מגיעה לחודש וחצי)
חשבתי על רכב פרטי כי הסטיישנים יקרים משמעותית
זה משפיע על ההמלצות איכשהו?
-
את יכולה פשוט לנסות את הרכב הפרטי שלך ואז בהנחה שתשכרי רכב יחסית דומה תוכלי לדעת אם יהיה לך נוח להעביר ככה חודש וחצי. יהיה קשה להגיד באופן מוחלט מה מתאים לך כי כל אחד מתפשר על התנאים בצורה שונה (וגם בעל גודל פיזי שונה שמתאים או לא ללינה ברכבים כאלה או אחרים

אם את מטיילת לבד וזה בתקציב שלך אז עשוי להיות לך נחמד בהוסטלים ולהכיר אנשים. האכסניות בניו זילנד ברובן מאוד נעימות ולא המוניות. זה ידרוש הזמנה מראש בחלק מהמקומות אבל מסתדרים.
-
לחודש וחצי אכן כדאי לשכור ולא לקנות.לדעתי האישית לא נוח לישון בתוך רכב פרטי לילה אחרי לילה. אומנם עשיתי זאת בצעירותי, אבל זה היה רכב אמריקאי מאוד רחב ומפנק עם מושב אחורי שהוא כמו ספה (לא בניו זילנד, בה אין כאלו), ולא רכב פרטי רגיל. אבל זה שאלה של נוחות אישית.
אפשר לקנות אוהל ולישון באוהל, ואפשר ללכת על הוסטלים או חצי-חצי. בעיניי כשמטיילים לבד ממילא כדאי לפחות בחלק מהלילות ללכת להוסטל בגלל הצד החברתי, להכיר אנשים.
השכרת סטיישן שיש בו מיטה אכן יקרה יותר מהשכרת רכב פרטי, ההחלטה שלך איך נוח לך יותר ועל איזה סוג לינה ללכת. כל אחד וההעדפות שלו.