ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

החוברות של מר X - להנהלת האתר

פורום טיולי משפחות
    15
    28
    8228
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אמה
      אמה נערך לאחרונה על ידי

אני מצטערת אם אני חופרת..

לא רוצה להיות בבעיה כל שהיא..

מה הכוונה נותנת קרדית?

רושמת בתחילת הפוסט לבלוג תודה לכל גולשי המטייל כי ישבתי וחפרתי באתר וגיליתי בו דברים שמתאימים לי?

מודה לגוגל שנותן לי אפשרות בלחיצת כפתור לקבל מידע בכל שפה ומכל מקום?

בסיכום טיול לבלוג,בדרך כלל,כותבת מלל שלי..בחוברת הכנה לטיול,מצרפת חלקי מפות שמכינה ומעבירה לבד קופי פסט מהמחשב שלי..,מקומות עניין,הנחיות הגעה שמצאתי דרך גוגל או מבלוג/אשכול/טיפ של מטייל X או Y באתר..

לפעמים במשפט אחד סיכומי שלי ולפעמים בהעתקת פסקה,ברור..

מי בודק את החוברת שעשיתי?אני מגישה אותה לבדיקה?

מי בודק מילה במילה את הסיכום שהעברתי לבלוג? מי בודק מילה במילה אם בתשובה באשכול משתמשת במלל שלי או העברתי בהעתק הדבק פסקה ממקור אחר,שהוא בדרך כלל אתר מודיעין , אתר הפעילות,או משהו שאיך שהוא מגיעים עליו דרך מיסטר גוגל?  

אישית,תמיד תמיד מפנה למקורות אתרי מודיעין של המקום בו אמורים לטייל..ולא לקבל המלצה של שעות הגעה מלפני שנה שנתיים.

הרי ברור שמנהלי אתר למטייל אינם בודקים זאת. אחרת לא היו מעלים טיפים שאין בהם טיפ לאתר..או לא היו מפרסמים חלק מהלוגים בכלל.

זה יכול להיות מאוד מאתגר לנסות לזכור מהיכן מצאתי,ממי קראתי,ומי רשם את זה לפני?וכמה זמן לפני?ומי בכלל רשם את לפניו,לפניו..הרי לא אנחנו גילינו את אמריקה.

ואז שוב שואלת...בלוג שהעליתי לאתר, חוברת שהכנתי ויש בה פסקאות ,שורה מסיכומים או מטיפ כזה או אחר,מאשכול..ומעבירה לחברה, פסול?יכול לסבך?

כי למה לי פוליטיקה עכשיו כל זה?

לאתגר את המוח מעדיפה בצורה אחרת..

חוברות שמועברות לדפוס,נמכרות,ולא נותנים בהם קרדיט או שורת מהיכן נאסף החומר,מקורות מידע-כנראה דינם אחר..זאת דעתי..הלא מלומדת.

אבל,,שאתר למטייל יתערב בזה בפניה לגולש?angry

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • keves160
        keves160 נערך לאחרונה על ידי

פורומים זה כבר עניין אחר לגמרי.

נחזור לאתרי אינטרנט/רשתות חברתיות: בגדול, אסור להעתיק (בלי קשר ל”למטייל” אלא בכלל) תמונות וטקסטים של אנשים אחרים כאילו הם שלך, ועד כמה שידוע לי גם ניתן לתבוע אם העתקת בשלמותה כתבה/פוסט בבלוג ופרסמת אותה במקום אחר אפילו עם קרדיט – כל עוד לא קיבלת את הרשות של הכותב (ולפעמים של האתר או שניהם, תלוי מה הסכם הזכויות באתר אומר). יוצאים מן הכלל חומרים שמסומנים מלכתחילה בתגי זכויות יוצרים המתירים שימוש מסוג כזה או אחר (פרטי, מסחרי וכו’).

לדוגמא, אם תוריד מגוגל תמונה ותשים בבלוג פרטי שלך ללא סיכום מסודר עם הצלם, אכן צלם התמונה יכול לתבוע אותך.

העתקת שאלה בפורום כדי לענות תשובה היא נושא אחר לגמרי, לגבי זה אין זכויות יוצרים. גם ממילא השאלה מופיעה בהודעה הקודמת לה אתה עונה...

• אנשיםטובים
          אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

איפה בתקנון האתר או במקום אחר יש התייחסות שונה לפורום? אני לא ראיתי כזו.

אי לכך לכאורה כל העתקת משפט, אפילו באותו שרשור מהווה הפרה של זכויות יוצרים.

• אמה
            אמה נערך לאחרונה על ידי

בדיוק..

רובינו העתקנו וצירפנו גם לאשכול את ההסבר של דובי לגבי רכישת מדבקה וירטואלית לכבישים מהירים בסלובקיה..

• דוקטור דו ליטל
              דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

אני לא סיימתי מדיצינה אבל יש לך זפטה שמש ואתה צריך אמבטיה חול

תראה, אני לא יכול לתת לך עצת מומחה.

אני יכול להגיד לך שיש חוק שקובע מתי אתה מפר זכויות יוצרים.

יש תקנון הפורומים שגם הוא קובע כללים.

ויש גם אנשים פרטיים שגם הם מנסים לקבוע כללים, שמים (C) עם “כל הזכויות שמורות” על החומר.

אני לא בטוח שיש משמעות משפטית לאם מישהו שם “כל הזכויות שמורות” להגיגיו וכתביו, אין לי מושג מה המשקל המשפטי של תקנון הפורום ולדאבוני אני גם לא מומחה למשפט בנושא זכויות יוצרים.

אני לא הרגשתי פגוע כי מישהו העתיק חומר שאני כתבתי בפורום גם אם לקח עליו בעלות, נראה שממילא מישהו אחר לקח עליו בעלות לפני.

שיתווכחו ביניהם, למה לערב גם אותי?

• ענתנת
                ענתנת נערך לאחרונה על ידי

זה נחמד מה שאת אומרת יונית, שלאף אחד אין בעיה עם מה שאמה כתבה או צילמה בעצמה.

רק שזה סותר את הניסוח הדרקוני למדי של חוקי למטייל, ששמוליק ציטט קודם.

ניסוח שבעיני הוא לא פחות מחוקי גזל

כמובן, אם למטייל טעו בניסוח שלהם, הם מוזמנים לתקן את עצמם, ואפשר גם להתנצל על הנוסח הקיים.

ואם לא, אז יש לי רק מילה אחת להגיד, וזה בקשר לחנות הפיזית של למטייל ולא האתר שלהם (אבל עונש מאלוהים על גאוותנות וזחיחות יכול לבוא גם בצורה עקיפה blush) 

דקאטלון

(1...2...3… ימחקו לי? devil)

• לירון-ב מערכת אתר למטייל
                  לירון-ב מערכת אתר למטייל נערך לאחרונה על ידי

היי חברים,

עושה קצת סדר למען הסדר הטוב:

1. כמו בכל אתר אינטרנט, גם לאתר למטייל יש תנאי שימוש ותקנון. מה לעשות בעולם המסחרי והדיגיטלי של היום, גם אתם צריכים שכל התכנים שלכם יהיו מוגנים, ובדיוק בשביל זה נכתב התקנון, אמנם בשפה “עורך דינית” כי מה לעשות אנחנו חיים בעולם מסודר, אבל המטרה היא בראש ובראשונה להגן על כולנו מתביעות משפטיות וסיבוכים שונים, בדיוק בשביל זה יש חוקים וכללים. אז מהי בעצם הפרשנות של להעביר את הזכויות? העובדה שאתם מתירים לאתר לפרסם את הדברים שאתם כותבים, זאת הכוונה.  

2. התכנים שלכם הם שלכם, ואנחנו אוהבים ומכבדים כל בלוג וכל טיפ שאתם כותבים, אנחנו מקדמים גם בלוגים מועילים בניוזלטרים ובכתבות וגאים בכך שיש באתר למטייל את קהילת המטיילים הטובים ביותר ברשת. משום שבניגוד לפייסבוק, כאן אצלנו באתר התכנים תמיד נמצאים, לא נעלמים למטה וקל למצוא אותם, להגיב להם ולעשות בהם שימוש לנסיעה הבאה שלכם. אז מותר לשים לינקים, מותר להפנות גולשים אחרים, ואם אתם גם רוצים להסיר את החומר שלכם שפורסם באתר – אתם פונים אלינו ואנחנו מיד עושים כרצונכם.

שנה טובה לכולם!

שנמשיך לטייל, לכתוב, להמליץ, לעזור וליצור

שלכם,

לירון וכל צוות אתר למטייל

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 5
                  • דוקטור דו ליטל
                    דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

תכתוב את מה שהתכוונת או תתכוון למה שאתה כותב

כשהייתי הרבה יותר צעיר עורך דין אמר לי את המשפט הזה, הסביר לי שמסמכים משפטיים צריכים להיות בהירים וחדים, אם רושמים א’ ומבהירים בע”פ שהכוונה לא לא-א’ אלא ל-ב’ הנוסח המחייב יהיה הנוסח הרשום, לא ההסבר.

לכתוב א’ כשמתכוונים לב’ זה לא “עורכת דינית”, זה ההיפך מ”עורך דינית”.

אולי התכוונתם לכתוב בתקנון שמעלי התכנים באתר מסכימים שאתר “למטייל” יפרסם אותם, אבל בניגוד לכוונה רשמתם סעיף שאומר שהבעלות על החומר המפורסם עוברת לידי אתר “למטייל”. היתר פרסום והעברת בעלות דברים שונים לחלוטין.

מכיוון שאנחנו מסכימים בנוגע לכוונה אבל לא מסכימים שהרשום בתקנון מייצג את הכוונה וכמו שאמרת למען הסדר הטוב, התיקון פשוט מאוד.

תתקנו את הסעיף השגוי בתקנון למשהו בסגנון

“גולש המעביר תוכן לאתר מתיר למערכת האתר לפרסם את התוכן ללא תמורה, תשלום או תמלוגים כלשהם, זכות הפרסום בלתי מוגבלת בזמן ובלתי חוזרת” {הנוסח המדויק לא חשוב, רק שייצג את הכוונה}

במקום

“גולש המעביר תוכן לאתר מתיר למערכת האתר להשתמש בתוכן לכל מטרה שהיא ובכל דרך שהיא, ומוסר לאתר את כל הזכויות ביחס לתוכן, לרבות זכות בלתי מוגבלת בזמן ובלתי חוזרת, לשימוש ופרסום בתוכן באתרים אחרים בקבוצת "למטייל" ובפרסומים אחרים, והכל ללא תמורה, תשלום או תמלוגים כלשהם.”

ובא לציון גואל.

או לחילופין תסתכנו בכך שהגולשים יניחו שהם מוסרים את הזכויות על פרי עמלם לאחר ויכלכלו את צעדיהם בהתאם.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 5
                    • 1
                    • 2
                    • 2 / 2
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון