ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול באוסטרליה

פורום אוסטרליה וניו-זילנד
    4
    13
    14105
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • shahar
      shahar נערך לאחרונה על ידי

הי, מה העניינים?

אני מתכוונת לחזור מניו זילנד דרך אוסטרליה (סידני)- צריכה להחליט איך לחלק את הזמן. 

עוד לא ברור אם בסה”כ יהיו 50 ומשהו ימים בסה”כ או יותר לכיון 60 ימים (נטו). 

בעצם ההתלבטות נראה לי היא אם להיות שבועיים באוסטרליה או שלושה (למרות שמניחה שעקרונית אפשר עוד להחליט לחלק את הזמן חצי חצי בין ניו זילנד ואוסטרליה).

אמהמה- ברור לי שאוסטרליה היא ממש לא מקום שממצים/אפילו טועמים כמו שצריך בשבועים- שלושה(חודש נראה לי נוגס יותר מדי בניו זילנד אבל עוד לא חשבתי על זה לעומק).

-אני צריכה לשמור על תקציב נמוך, כלומר לא רוצה לבנות מסלול שבנוי על יטיסות פנים אלא אם הן בעלות נמוכה. 

- יש לי הרגשה שדווקא בניו זילנד יהיה לי יותר קל לטייל בזול, למרות שאני שוכרת אוטו ומוציאה בעצם עלות של שכירה לבדי יוםיום-, אבל מצד שני ישנה בו או בקמפ הרבה מהימים. 

-אוסטרליה זה הוסטלים- נראה לי יותר יקר.. 

מה אני רוצה לראות באוסטרליה-

-חיות מיוחדות!

-חופים יפים, עיירות כיפיות.  

-נוף ייחודי ומעניין שלא רואים במקומות אחרים בעולם- השאלה אם באזור שאני נמצאת בו אפשר יהיה להגיע לכזה ומה העלות של לנסוע במיוחד. 

- לא ערים, למרות כל מה שאני קורא על סידני ומלבורן 

-

ממה שקראתי בינתיים, ודווקא ניסיתי לעשות שיעורי בית, לא ממש התכנסתי למסקנה- יותר מדי אינפורמציה. הבנתי שהאופציה הכי הגיונית זה לטייל בויקטוריה, חשבתי על הגרייט אושן רואד- שנשמעת לי מדהימה, וממש לא הבנתי איך עושים אותה- האם שוכרים אוטו בימים האלה? זה לוקח יומיים-שלושה? פחות? לא מובן לי. 

אקיצר- על מה תמליצו-

-שבועיים או להוריד שבוע מניו”ז ולהפוך לשלושה? 

- מסלול? מקומות מומלצים? ואז אלך וכמובן אקרא שוב.

-איך מוזילים עלויות בטיול כזה? האם אני צודקת שזה טיול יקר אפילו בהשוואה לניו”ז? 

-באמצע חג המולד ואז סילבסטר- איפה אני מעבירה אותם בשלווה יחסית ובזול? אני בטוחה שהכל יהיה מפוצץ לחלוטין. 

תודה לכם יקיריי  

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • keves160
        keves160 נערך לאחרונה על ידי

לדעתי, עם כמות הדברים שאת רוצה להספיק בניו זילנד, ובוודאי אם יש 50 יום בלבד ותקציב מוגבל, מיותר לחלק חצי-חצי, וצריך לחשוב טוב טוב אם להוסיף את אוסטרליה. זה גם תלוי בטיסות, כי לא כל כרטיס עובר דרך אוסטרליה (ובכל מקרה על עצירה וירידה מהמטוס לטיול משלמים יותר), כך שגם הוספת היעד כשלעצמו מבחינת טיסות מחייב כסף. שנית, הכרטיס שאת קונה יקבע איפה את נוחתת באוסטרליה, כי לא בכל חברה יש מגוון אפשרויות – לפעמים זו רק אפשרות אחת. ואז או שאת קונה כרטיס יקר יותר כחבילה לכלל הטיול, או שאת מוסיפה טיסות פנימיות.

גם בחודש, ללא טיסות פנימיות, לא תראי את כלל אוסטרליה ותבלי הרבה מאוד בתוך אוטובוס/רכב. בנוסף – חג המולד והסילבסטר הם תאריכים שחייבים להזמין לינה הרבה מראש, וכל המחירים עפים לשמיים, גם של הטיסות.

לגבי עלויות, עבר הרבה זמן מביקורי באוסטרליה, אין לי מושג מה המחירים כרגע, אבל יקר. מה גם שהנסיעות מאוד מאוד ארוכות, וגם זה מתגלם במחיר.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • shahar

לא יודעת זה כן נראית לי הזדמנות לבקר שם ויש דברים מבחינת טיול בסגנון אחר מאשר בניו זילנד.. 

האם אי אפשר לבנות מסלול יפה באזור שם שרואים בו דברים מעניינים בלי שיהיה מורכב מנסיעות נורא נורא ארוכות? 

לא חושבת שאתפנה בשנים הקרובות לטיול של כמה חודשים באוסטרליה בוא נגיד ככה 🙂 

• שקד
            שקד נערך לאחרונה על ידי

אם ״חיסכון בכסף״ הוא דבר משמעותי אני הייתי מוותרת על אוסטרליה. בשבועיים-שלושה באוסטרליה תספיקי מעט מאוד ואני קצת בספק מה הערך המוסף של זה. מלבורן, עם כל חיבתי אליה, היא לא לונדון ולא פריז, וגם סידני לא. לגבי הגרייט אושן רואד, מציעה להנמיך ציפיות, במיוחד אם תגיעי לשם אחרי ניו זילנד. 

אם זה נורא נורא קריטי לך לבקר שם אני דווקא הייתי נוסעת לאוסטרליה לפני ניו זילנד ומתמקדת באזור דארווין והמרכז האדום, אולי גם הצפון הטרופי. בנסיבות שלך אני לא הייתי נוסעת לאזורים הדרומיים, בטח לא בערב השנה החדשה.

• shahar

מה אתם אומרים… אתם מפתיעים אותי 🙂 

ואם הייתי מורידה את הקריטריון של הכסף במה זה היה משפיע? זה לא שאני לא יכולה להוציא כסף- זה שאני רוצה לדעת איפה כן אפשר לצמצם הוצאות (זה לא אותו הדבר Smile ובעיקר רוצה להתכונן מבחינת הוצאות)  

אני לא יכולה לנסוע לאוסטרליה לפני ניו זילנד רק אחרי (לא אכנס ללמה)

ואז נראה לי שהמזג אוויר למדבר וכו’ ממש לא טוב וזה לא העונה.

עקרונית אני מניחה שהייתי מעדיפה באמת לבקר באזורים היותר מרוחקים, כפי שאמרתי, ערים לא מעניינות אותי בגלל, אם אני נוסעת לשם אני באמת רוצה לראות דברים מיוחדים שעושים את אוסטרליה מקום מיוחד. 

אבל ממה שאני קוראת בסוף דצמבר זה כבר לא תהיה העונה.  זו כן אופציה מבחינתי לקחת טיסה למקומות יותר מרוחקים עקרונית כדי באמת להיות במקום מיוחד (כמובן שכבר אבדוק עלויות וכו’) אם יש לכם רעיון למקום שבא בחשבון וכדאי. 

אבל תגידו תכלס- אתם באמת חושבים שאין יכולת לבנות מסלול שווה של כמה שבועות בודדים באוסטרליה? הרי ברור שלא כל מי שמטייל שם יכול להרשות לעצמו טיול עומק של מספר חודשים וקראוון וכל הענינים 🙂 

• שקד
                שקד נערך לאחרונה על ידי

כמה דברים:

• להוסיף את אוסטרליה זו תוספת אוטומטית של עלויות – ויזה וטיסות זה לבד עלויות מכובדות וזה עוד לפני שהתחלת לטייל. *לטעמי* מה שתפיקי בטיול שבועיים לא מצדיק את העלות הגבוהה.
                • לא כולם מטיילים שנה באוסטרליה אבל יש הבדל גדול בין מה מספיקים בשבועיים, מה בחודש ומה בשלושה חודשים. אוסטרליה ענקית. היא בערך בגודל של ארה״ב או אירופה. טיול של שבועיים-שלושה זה או טיול שמתמקד באזור קטן או טיול שכולל כמה טיסות ונסיעות ארוכות. נסיעות ארוכות יהיו גם בטיול ממוקד. ניקח לדוגמה את ההרים הכחולים, הם לכאורה ליד סידני, אבל בעצם יש שעתיים נסיעה. או למשל, יש תפיסה שהגרייט אושן זה בין מלבורן ואדלייד, אבל היא ״מתחילה״ כ-80 ק״מ מערבית למלבורן ו״נגמרת״ 600 ק״מ מזרחית לאדלייד.
                • עד כמה שאני מבינה ההתלבטות היא לא אם לנסוע לאוסטרליה או לא אלא האם לוותר על זמן ניו זילנד בשביל זה. ועל זה אני אומרת שבעיני או שמשקיעים בזה זמן ״כמו שצריך״ או לוותר. פרק זמן ביניים הוא מיותר בעיני.
                • shahar

האמת שהשתכנעתי 🙂 

תודה רבה לשניכם!

• keves160

נסעתי לקוריאה ופספסתי קפיצה ליפן, שהרבה יותר קרובה אליה מאשר אוסטרליה לניו זילנד, על אף שרציתי. כמעט הגעתי לפפואה ניו גיני(!) ופרצה שם מגיפה של החיסון היחיד שלא היה לי. הפספוס הבאמת גדול שלי היה שלא המשכתי לונואטו מניו זילנד. והרשימה עוד ארוכה. אז כן, אולי זה פספוס, אבל הרווחתי דברים אחרים ואי אפשר הכל. בין אם בגלל זמן, כסף, בריאות, הרגשת מיצוי מחיים בדרכים וכו’.

השאלה היא האם אוסטרליה היא-היא החלום הגדול שלך, או משהו שהוא פשוט כבר שם, נראה קרוב לכאורה (לא ממש, זה בערך כמו טיסה מישראל לפריז), אז את מרגישה צורך ללכת על זה כי פתאום זה נראה פטאלי, שזה הצ’אנס היחיד.

אוכל לומר שאני בזמנו רציתי מסע ארוך, רציתי לניו זילנד, ומכיוון שזמן היה לי בשפע צירפתי את אוסטרליה “כי היא שם", על הדרך. יש בה דברים מרתקים בעיניי, והיו לא מעט חוויות נפלאות ומיוחדות, אבל בגדול – זה לא היה מה שרציתי, הנסיעות היו מייגעות, בחלק מהחוף המזרחי ההרגשה היתה שנוסעים 8 שעות ומעלה בשביל להגיע למקום שהוא וריאציה על המקום שעזבת, ולכן קיצרתי את השהות שם מתוכנית לחצי שנה לשלושה חודשים כי הרגשתי שזה הספיק לי.

אגב, שמעתי אנשים שהרגישו כך לגבי ניו זילנד – התחברו לאוסטרליה, התאכזבו מניו זילנד. עניין של טעם ואופי.

בעיניי, עם התקציב המוגבל והזמן המוגבל, והעובדה שאת צריכה את כל הטררם של הויזה (שקצת יותר מורכב לצעירים) ועלויות נוספות של הטיסות עוד לפני שבכלל נכנסים לעובי הקורה של עלויות אוסטרליה, ועצם זה שלא נשמע שיש מקום ספציפי שהוא משאת נפשך שאת חייבת-חייבת-חייבת לראות באוסטרליה, וקיץ שזה לא עונה מוצלחת למדבר או לטבע בצפון – לדעתי האישית עדיף למקד את הזמן בניו זילנד.

אם את מרגישה שאת רוצה עוד משהו חוץ מניו זילנד, ההצעה שלי היא לחכות לקניית כרטיס הטיסה. ממילא אין טיסות ישירות לניו זילנד, אז תשווי מחירים וכשאת לוקחת דיל מסוים תבקשי עצירה קצרה ביעד של הקונקשן (זו לרוב תוספת קטנה למחיר, בכרטיס האחרון שלי לניו זילנד זה היה הבדל של 100$) – תאילנד, סין, קוריאה, או מה שזה לא יהיה.

אוכל להגיד לך שבשתי הפעמים שנסעתי לפסיפיק אמרתי “נו, טוב, לא הכי מעניין אותי אבל כדי לשבור את הטיסות הארוכות ארד לשבוע או שלושה ביעד שדרכו טסים” – ובשתי הפעמים גיליתי מדינות נפלאות, ובסוף גם דחיתי את טיסת ההמשך כדי להישאר יותר. תנסי, מה רע להיות מופתעת.

• shahar

החלום שלי זה תמיד לטייל באופן כללי Smile - לאוו דווקא אוסטרליה, אבל אחרי שהסתכלתי יותר אתמול נראה לי באמת שהאזור היחיד שמצדיק את הנסיעה לאוסטרליה מבחינתי זה המדבר וזה לא העונה, אז יורדת מזה. 

דווקא העניין של הכרטיסי נסיעות עם מזרח פחות מסתדר, אולי במקרה דווקא בגלל מזג אוויר- הכרטיסים הכי משתלמים שאני מוצאת הם דרך קוריאה, שדווקא הייתי שמחה לעצור שם לטייל, בהלוך אין לי אפשרות להתעכב ובחזור יהיה שם סביב 0 מעלות, כנ”ל בסין.   

אולי אוסיף את הזמן הזה לניו זילנד פשוט.. נראה שזה הגורל 🙂 

• keves160

כן, אני עשיתי את זה, חזרתי מניו זילנד לחורף בקוריאה. זה קר בטירוף. ביום שהגעתי הטמפרטורות הסתכלו על האפס מלמטה… לא אידיאלי בכלל.

אבל בנגקוק יכולה להיות אופציה טובה. מה גם שממנה קל להגיע לארצות שכנות. וגם לבלות את כל הזמן בניו זילנד תכלס נשמע מצוין 🙂

מזדהה עם החלום לטייל בכללי, בתקווה שגם אני אצא שוב לדרך תוך זמן קצר מאוד.

• שקד
                          שקד נערך לאחרונה על ידי

לא מבינה אתכם.... 0 מעלות? Shut up and take my money!
                          • keves160

כשאני הייתי שם, זה היה מתחת לאפס. נכון שבקיץ הישראלי פתאום זה נשמע נפלא, אבל אף אחת מהשתיים – קיץ פה או שיא החורף שם – לא לטעמי. למרות שסחבתי שם חלק ניכר מהחורף, בסופו של דבר… הבאסה היא גם שהטבע נראה הרבה פחות טוב בחורף הקוריאני. הכל אפור-שחור-חום, אלא אם נוסעים לאתר סקי (לא בשבילי). זה גם קור מיותר: כשמטיילים בקוטב לפחות זוכים ביופי המיוחד שמגיע עם הכפור וזה מה שיש (ועוד בקיץ!), בקוריאה זה סתם מכה שוב ושוב בכל יציאה החוצה לעיר שאפשר לבקר בה בעונה טובה יותר ולחסוך את כל הסיפור.

• 1אבי1
                              1אבי1 נערך לאחרונה על ידי

שחר שלום\

אנו טיילנו באוסטרליה 6 שבועות ולא הגעתי אפילו לחצי מ Highlights. בניו זילנד לא ביקרנו. 

מאידך יש טיולים מאורגנים לניו זילנד שממשיכים לימים אחדים לאוסטרליה. טעימה מהמדינה/היבשת המדהימה. העלויות הן גבוהות והמטיילים אומרים בליבם “לשם לא אגיע יותר”. 

אני מציע לך לבדוק עלויות של הטיסה לסידני ואולי עוד קצת על קצה המזלג יעדים של הטיולים המאורגנים. 

ההחלטה שלך אישית.

בהצלחה

• 1 / 1
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון