פורום משפחות, מועדון לחברים בלבד???
-
קודם כל שנה טובה ומתוקה לכולם

אז ככה…
אתמול נכנסתי כפי שאני עושה מדי פעם לפורום שלכם וצד את עיני סיפור מקסים עם תמונות נהדרת של גולש בשם שאול שחלק אתכם את סיפור טיול משפחתו באיים הקנאריים.
אין ספק, יעד יוצא דופן ממש מחוץ למסלול השחוק, עם סיפור יפה ומצולם היטב. אמרתי בליבי שפו,!!! כל הכבוד, מעניין מאד. עברו יומיים וראיתי שרק גולש אחד מצא לנכון להגיב ולפרגן, נראה לי מאד תמוה…בכל זאת זו לא הולנד, , יער שחור או רומניה, עם כל הכבוד...(ויש)
כתבתי תגובה קצת סרקסטית וצינית על היות פורום משפחות פורום “לחברים בלבד” או יותר מדויק פורום שנוהג לפרגן אך ורק לחברים בלבד.. .תגובתי נמחקה על ידי יונית. לא שיונית חשבה שהדברים שכתבתי מצוצים מהאצבע ונטולי אחיזה במציאות , ממש לא, רק שהסרקזם צרם לה ויותר מכך לא רצתה להפר את שלוותו וזרימתו של השרשור היוצא דופן ברעשי רקע שלא מן העניין ואני בהחלט מבין אותה, ואין לי שום טענה אליה, “זכותך המלאה” כתבתי לה.
תוכל לפתוח שרשור בנושא אם תהייה מעוניין אמרה לי, אז הנה אני כאן.
עכשיו תומרו לי איך זה ששרשור על טיול דומה באותו מקום בדיוק שנעשה על ידי יובל בן הבית,לפני שנתיים ,גרף התייחסויות נלהבות של למעלה מ 30 חברים כשכולם שרים הללויה עם פרגון אין סופי על המקום המדהים יוצא הדופן ומרחיב הלב ותודות אין סוף על השיתוף והתמונות המדהימות ואילו שאול “האורח לרגע“ זכה להתעלמות כמעט גורפת של רובכם ??? מה זה לא אותו טיול??? זה wow ושיאווו ומדהים ומשכר ומרחיב לב רק כשזה אצל חבר המועדון???
או קיי אני כנראה יודע את התשובה… אז אם ככה מה עם קצת הכנסת אורחים… עברתם , רובכם הגדול ,על הסיפור של שאול כאילו הוא אוויר…
לא יפה…
חומר למחשבה
שנה טובה.

גולני.
-
תיקון טעות, האיים האזוריים...
-
קודם כל שנה טובה מטויילת ומפרגנת לכולם!
גולני, העלית נושא חשוב, אני יכולה להעיד רק על עצמי, בימים אלה של סוף עונת הטיולים, הפורום וטוב שכך, מלא בסיפורי טיול, לכל אחד יש את הקסם שלו והסגנון הייחודי שלו. אבל מבחינתי זה בלתי אפשרי לקרוא את כולם. אז… אני קוראת רק על מקומות שנמצאים גבוה ברשימת היעדים שלי, או כמו במקרה של דפנה ותאילנד שעזרתי לה קצת עם התכנון, ועיניין אותי איך יצא.
אני בטוחה שיש לסיפור של שאול הרבה קוראים סמויים, ואני יודעת שאם הוא היה מתפרסם בפברואר או מרץ היו לסיפור יותר הדים.
ולסיכום עכשיו נכנסת אפילו רק לראות את התמונות.
-
שנה נפלאה לכולם !
גולני:
1. כל מה ששרון כתבה.
2. תודה שכתבת וככה שמתי לב שיש סיפור של שאול - שווה !
3. אני מודה שבדרכ מחוסר זמן אני אקרא מה שמעניין אותי בעיקר.
אבל יש משהו במה שאתה אומר- יש לי איזו היכרות עם האנשים פה , אז לפעמים אני אכנס לקרוא כי זה "חבר פורום " גם אם היעד לא במגירת החלומות שלי.
למשל : סקוטלנד של ג'ני .
באתי בגלל ג'ני. לא בגלל סקוטלנד. ככה זה.
זה לא הופך את שאול ללא רצוי או לא ראוי.
כל מי שכותב פה - שתבוא עליו הברכה .
מי ייתן ומגירת החלומות שלנו לא תתרוקן.
שתהיה שנה טובה לכולם
עדי
-
שלום גולני !
- אין לך מושג כמה אתה קרוב לאמת !!! כש הייתי חדש יחסית , אי שם בשנות 2008-2009 ארגנו מפגש פורום משפחות למרות שאלה אותם אנשים הכותבים בפורום אירופה והמצחיק שרובם ממש לא טיילו עם ילדים אך מצאו בו בית חם ואוהד .
- כש רציתי להשתתף , החליט גימוס אחד שהוא הסלקטור וממש נעמד על הרגליים האחוריות שאין כניסה לחברי פורום אירופה כמוני .
- לא עזרו לי הפניות ליונית, היא נתנה גיבוי לג’ימוסלה’ .
- מאז הבנתי את פרינציפ הקליקות באתר .
- מאחל לך ולבני משפחתך שנה טובה, שנת בריאות ושנת טיולים אקזוטיים !
-
מאז ועד היום , כל פעם שאני רואה תגובות שלך,
ברובן מתנשאות , אני מבין כמה זה היה נכון להשאיר אותך ברומניה .
חג שמח ושנה טובה
שלך
ג׳מוסלה
-
גולני. פורום משפחות היה בעבר משפחה.
המשפחה הזאת חיבקה כל גולש שהצטרף פירגנה לכל סיפור ונוצרו המון קשרים מחוץ לפורום.
היום הוא עוד פורום. המשפחה שהיתה פה מתקיימת במחוזות אחרים ומידי פעם מישהו קופץ ומעדכן את האחרים במשהו מעניין שפורסם או אם אחד החברים פרסם את סיפור טיולו בפורום.
באופן אישי די מאסתי בלמטייל. מנהליו הוכיחו שהביזנס הוא הדבר היחידי שמעניין אותם (זכותם) והזמנים משכו הרבה כותבים למדיות אחרות. זכותו של כל אחד לקרוא ולא להגיב,
אני קראתי ולא הגבתי. למה? לא בא לי! למה לא? כי זה חסר טעם בדיוק כמו הדיון שאנחנו מנהלים כרגע. אם היתה דרך יותר ידידותית להגיב , משהו קליקי יותר , יש מצב שהייתי עושה זאת. אבל הפורמט מיושן מסורבל ומאוס.אנשים כותבים תגובה והיא לא מתפרסמת(כולל בסיפור אותו נתת דוגמה),אנשים נלחמים להעלות תמונות, עשו כפתור לייק אבל לא יודעים מי לחץ? אז מה עשו? כשאני מפרגן כדאי שהכותב ידע שזה ממני. אבל בכלל לא מזיז לי , בדיוק כמו שלמנהלי האתר לא מזיז.אני אמשיך להיות סמוי ברוב המקרים ויש לי הרגשה שבקצב הזה,גם למטייל יהפכו לסמויים.…
חג שמח
שנה טובה
-
לא ברור לי על איזה מפגש מדובר שבו ״ ג׳מוס לא נתן להיכנס״. אני התנדבתי לסייע במפגשים הראשונים של פורום טיולי משפחות לאתר מקום למפגש. פעמיים נפגשנו באולם האירועים (הנפרד מהמסעדה) של קפה מצדה על תפריט חלבי, ולאור בקשתך בעניין, לקראת המפגש השלישי והאחרון בו השתתפתי, חיפשתי במיוחד וכיתתי רגליי בעניין למקום כשר בהחלט שיהיה גם מרווח ומתאים. בסוף חגגנו באולם בסקואלה הכשר למהדרין, אך לא הגעת...
מזמן שאני רק מציצה כאן, פשוט כי החברות שניבנתה כאן הובילה לשמירת קשר במדיות אחרות ואין לי זמן להתפנות לקריאת אשכולות.
רק אומרת שאשריי לי שהרווחתי הרבה מכרים טובים באמצע הדרך, החל מגלישתי כאן לקראת טיול בר מצווה בשנת 2004!!! אז רק הכרתי את נפלאות האינטרנט, והנה הילד הזה כבר נשוי ושב הערב הזה מירח דבש.
חלק מתושבי הפורום הפכו ממש לחלק משיגרת חיי. הטיולים כבר מזמן לא האישיו היחיד ביחסיי עימם. זו לא היתה מטרת הפורום, אבל כשפותחים את הלב- זה קורה...
טיולים נעימים לכולנו על גבי הגלובוס ושנה טובה!
-
גולני היקר שנה טובה לך ולמשפחתך!!!
הפורום הזה ממש אינו מועדון לחברים בלבד. בגלל שאני מגיבה לאשכולות שמעניינים אותי הכרתי אנשים נפלאים שחלקם הפכו לחברים טובים מחוץ למטייל ובמדיות אחרות.
הזמן שאני נמצאת היום בפורומים מועט יחסית לעבר. ואילמלא חבר הביא את הקישור לכאן לא הייתי רואה את דבריך ולא מגיבה.
מדובר גם בתקופה לפני חגים ואנשים עסוקים בסידורים לקראת החג.
ממש אין שום קליקה ויעידו על כך הרבה אנשים שכתבו לראשונה והגבתי לאשכול כי היה מעניין.
שנה טובה ורק תטיילו ותכתבו היכן שמתאים.
-
בוקר טוב ושנה טובה
חשבתי הרבה אם להגיב בכלל … לא בא לי להתעמת בערב חג

בכל זאת כמה מילים בגלל שהנושא עלה –
אני מאלה שכותבים ומגיבים . למה ? כי אני דווקא כן מחבבת את האתר ואת הפורום והייתי רוצה שימשיך להתקיים . אני חושבת שהוא כלי עזר חשוב בתכנון טיולים והמדיות האחרות שהוזכרו הן לא. ממש לא … אני נעזרת גם בהן אבל הן לא תחליף.
נכון, לא תמיד מצליחה להגיע לכל האשכולות , אבל באלה שכן משתדלת להשאיר כמה מילים טובות . בתור אחת שכותבת אני יודעת שהפידבק הזה מעודד את הכותב להמשיך…
ולא כפתור ה LIKE הוא לא במקום. בודאי לא כשהוא אנונימי …
אבל בואו נודה . יש מידת מה של אמת במה שגולני כתב.
במשך השנים הרבות שאני כאן נוצרו חברויות והכרויות, אמיתיות ווירטואליות , כך שאולי נוטים ( אני נוטה) לכתוב אצל מי שמכירים . זה אך טבעי …
אני לפחות משתדלת לקבל בברכה ולהגיב גם לחדשים אבל לא תמיד מצליחה / מספיקה.
לעומת זאת יש כאלה קבועים , שכן קוראים ולא מגיבים . באופן שיטתי. קוראים סמויים. עוברים כאן באופן קבוע, מלקטים מידע , לפעמים גם פונים בפרטי אבל לא מגיבים מטעמים שלהם.
זה בסדר . עולם חופשי . כל אחד כרצונו…. אבל שלא יצפו שיגיבו להם.
אני לפחות מרגישה פחות מחוברת או מחויבת למי שבאופן קבוע אינו מגיב לי.
ותחשבו על זה…

ואחרי כל זה ?? יש בכלל קוראים לאפריקה ?
שתהיה לכולנו שנה דבש מלאה באושר וטיולים .

-
גולני, אני חיית פורומים ותיקה.
שנים ארוכות בתפוז בשלל פורומים.
והיום בפורומים שהחליפו אותם בפייסבוק.
וגם כאן , ובפורום צפון אמריקה.
זו דרכם של פורומים, תמיד, בכל מדיה ובכל נושא.
מי שמשתתף הרבה, מגיב , פותח שרשורים, מתייעץ מייעץ ומשתף.
הוא זה שמקבל הרבה תגובות.
אנשים שמכירים אישית, יגיבו הכי הרבה
אנשים שמכירים אישית וירטואלית גם יגיבו הרבה
לזרים מגיבים פחות ברמה של פירגון , זו דרכו של עולם.
כשאני התחלתי כאן, סיפור הטיול הראשון שלי קיבל מעט מאוד התיחסויות.
היום אחרי שש שנים, אני מקבלת המון התיחסויות.
כי מכירים אותי ( ואני לא באתי לשום מפגש )
לפורום צפון אמריקה הצטרפתי לפני שנתיים.
בהתחלה בקושי התיחסו אלי.
היום הרבה יותר ( אבל עדיין פחות מכאן )
זה טבעי וזה בסדר.
אותו דבר קורה בפורומים אחרים שאני משתתפת בהם.( ולא משנה עם הנושאהורות או הייטק או פורומים של נשים או פורום מקומי של הישוב בו אני גרה )
במישור הפרקטי אני לא קוראת כל סיפור טיול, במיוחד לא על איזורים שפחות מעניינים אותי (כמו זה שתואר – פחות מדבר אלי גם אחרי שקראתי אחרי ההפניה שלך )
אני תמיד אכנס לשרשורים של מי שאני מכירה, לפרגן ולראות
דרכו של עולם.
למרות כל המגבלות אני אוהבת את המדיה הזאת, ולכן מקפידה להשתתף בה כדי לשמר אותה. היא הרבה יותר אישית מהפייס.וזה חשוב בנושא הזה.
כשאני מקבלת המלצות מחברים וירטואלים ( כמו איריס כמו דפנה וכו וכו ) אני יודעת שקיבלתי המלצה מהמנה ולא משהו לא ברור ממישהו שלא ברור מה האינטרסים שלו.
שווה הרבה -
כן איריס יש קוראים לדרום אפריקה.
תפסיקי להתחמק -
איריס - דרום אפריקה - חובה !
-
גולני – באמת שאתה מחפש קליקות ומועדונים סגורים במקום שאין. משום מה השתמשת בי כדוגמה ל”חבר מועדון”. חיפשתי טוב טוב בארנק, ולא מצאתי שם שום כרטיס מועדון. לא יהיה כלום כי אין כלום.
העדות הכי טובה לכך שאין שום מועדון סגור, היא השרשור של kand על יוסמיטי שצומח כאן במקביל. kand העיד על עצמו שזו הפעם הראשונה שלו כאן, התחיל להעלות סיכום טיול משובח, וקיבל תגובות מהמתלהבות ביותר שראיתי כאן בפורום. אז איפה כאן הקליקה?
גם בשרשור היפהפה של שאול על האיים האזוריים התגובות החיוביות הגיעו. אולי קצת מאוחר, אבל הגיעו. כולנו בני אדם, לא קהל של רובוטים בתוכנית טלביזיה שמוחא כפיים כשמרימים לו שלט.
חבל, סתם חבל. יש כל כך הרבה מהגועל-נפש הזה בעולם האמיתי, חבל להכניס את זה כאן לפורום.
גילוי נאות 1: כבר בשרשור של שאול כתבתי לך תגובה קצרה אך סרקסטית. יונית צינזרה אותה באותה הזדמנות שצינזרה אותך. חבל.
גילוי נאות 2: אני כנראה האדם האחרון שאין לו פייסבוק, אז אין לי מושג מהן ה”מדיות האחרות” העלומות שכולם מדברים עליהן. כנראה ששם הכל מושלם…
רק בריאות, ושנה טובה,
יובל
-
איריס – נא לשבת לכתוב!
-
אני מאלה שקוראים די הרבה, ומגיבים די מעט. ככה אני… ברור שכשאני כבר מעלה תיאור טיול, ומזמן לא עשיתי את זה, גם אני אשמח למגיבים מתפעלים, אבל אני בודאי גם מבינה מאוד את אלה שלא מגיבים ולכן לא אצפה ליותר מידי.
ואני מבקשת, אל תפסיקו לכתוב! לא כולם בפייסבוק ועבורי המדיה הזו כאן מאוד נוחה וגם אהובה.
שנה טובה.
-
יובל, האמת שגם אני לא בפייסבוק.
יודעת שרבים נמצאים שם ומידע רב מועיל וגם פחות זורם שם כמים.
אני האמת מסתפקת בקשרי ווטסאפ, אבל בהחלט יש מקום לפורום. במיוחד כשרוצים לתכנן טיול על בוריו. בווטסאפ זה יותר ברמת שאלה- תשובה נקודתית ועדכונים קצרצרים ותמונות מאירות עיניים מהשטח. כרגע יותר שקועה שם מאשר פה. בעבר שעות ישבתי על הפורום.
כפי שאיילת רשמה, זו התנהלות טבעית בעיניי שאגיע לבקר קרובים, גם אם המקום לא בראש המגירה.
הצעתי שבשרשור שלא מניב תגובות- יש מקום למי מאיתנו שרואה ו/או למנהלת הפורום לעורר עניין. מילה קטנה מקפיצה האשכול ואולי ייכנסו להגיב.
-
הצטרפתי לפורום “למטייל” לפני 3 או 4 שנים. לא חבר בשום מועדון סגור וגם מעולם לא הזמינו אותי לשום מפגש של המועדון הסודי.
לטיולים האחרונים נעזרתי רבות בפורום, גם בשאלות ששאלתי וגם בשאלות ששאלו אחרים ועזרו לי ללא ידיעתם. במקביל גם שיתפתי כאן בבלוג סיפורי טיול “למען הדורות הבאים” וגם עונה לשאלות כמיטב ידיעתי. בלוג זו דרך מאוד שונה לספר סיפור, בעיקר בגלל שהסיפור נערך ומבושל במחשכים ויוצא לאור רק כאשר הוא אפוי.
סיפור טיול בהמשכים בתור שירשור בפורום זה משהו חדש בשבילי. ניסיתי פעם אחת בקטנה בפורום צפון אמריקה. בשירשור שם קיבלתי פידבק ממש טוב וראיתי כי טוב. הקיץ הזה התנסיתי לראשונה עם סיפור טיול ארוך (שבועיים) בצורה מתגלגלת. לא קיבלתי הרבה תגובות – כלומר כמובן שהיו מספר תגובות, ואפילו מאוד מפרגנות. אבל זה חלק די קטן מתוך הקוראים – ראיתי שלשירשור נכנסו כ 11000 גולשים. אני מניח שחלק מהם גם קראו (גם אם לא הגיבו) ולכן כנראה השירשור הועיל במשהו לקהילת המטיילים. מקווה למצוא את הזמן (ואת החשק) בהמשך ולערוך את השירשור בצורת בלוג עם קישורים, מפות, מידע משלים וכו.
נכנסתי לראות את השירשור של שאול. התמונות באמת יפות. אבל בשבילי היעד נראה מאוד רחוק, עם מחירי טיסה מטורפים של כ 700$ לכרטיס – מחיר דומה לכרטיס טיסה לניו יורק, בייג’ין או תאילנד. לכן יעד כזה יאלץ לחכות בתחתית הרשימה

לגבי ה”מדיות האחרות”: מהתרשמות כללית, ואולי קצת שיטחית – רמת הדיון במדיות האלה קצת יותר ירודה, התשובות פחות מעמיקות, הניסוחים פחות מוקפדים, וגם רמת ה”רעש” (תגובות מיותרות ומפריעות) גבוהה מאוד. משום מה הפורמט כאן מצליח לייצר רמה גבוהה יותר.
-
אני לא חלק מה”קליקה” אם יש כזו, באתי לכאן לפני 4-5 שנים לכל היותר. קיבלתי תגובות יפות על כל דבר שכתבתי, ואני משתדלת להגיב. ובכל זאת, כמה דברים.
א. פורום זה סוג של קהילה. כמו בכל קהילה, מקשיבים יותר ומגיבים יותר למי שמוכר. זה אנושי.
ב. יש גם עניין של אינטראקציה. מי שמגיב, מגיבים לו יותר. מי שעוזר, עוזרים לו. גם זה אנושי וגם מאד הגיוני.
ג. העונה: עכשיו המון אנשים מעלים סיכומי טיול של הקיץ+מטיילים בעצמם סביב החגים. יש יותר עומס בפורום ופחות זמן לאנשים.
ד. בהנתן שאי אפשר לקרוא הכל ולהגיב להכל, אנשים [כולל אותי] בוחרים לקרוא על מה שמעניין אותם – כלומר, מה שהם היו בו או רוצים להגיע אליו – ואל מי שמעניין אותם, כלומר למי שהם כבר מכירים. אני למשל לא הגעתי להגיב גם לגולשים מוכרים יותר, כמעט בכלל, מסיבות של חוסר זמן. והיעד של שאול ממש לא קשור אלי, למרות שהוא מקסים, אז פשוט לא הגעתי לזה.
בקיצור בעיני בפורום כמו במציאות, מי שרוצה יחס צריך גם לתת אותו, מי שנותן מקבל ומי שמקבל נותן. זה אנושי וזה הגיוני. לטענת הסנוביות השבתי למעלה [כלומר, אני קיבלתי יחס יפה על אף היותי לא מוכרת]
שנה טובה.
-
חברויות? יש
קליקות? לא מכיר
אני בפורום מ2006. את הסיפורים שאני קורא אפשר לחלק למקומות שמעניינים אותי, למספרים שיצא לי להכיר במהלך השנים, ומקומות שכבר טיילתי בהם ואני יכול לסייע בטיפ או שניים למי שמתכנן להגיע לאותם המקומות.
ב2006, וגם כמה שנים אחרי , עוד לא היה פייסבוק, לפחות לא במתכונת של היום, לא וואטסאפ ולא אתרי בלוגים שגם בהם אפשר לכתוב ולקרוא, והיום אני פחות נכנס ללמטטיל, פשוט כי אין לי זמן, וגם מרגיש מיצוי. לא זוכר מתי העליתי סיפור אחרון, למרות שטיפים עוד כותב מדי פעם.
לאשכול של יובל, נכנסתי, קראתי ונהנתי כי יצא לי להכיר את סגנון כתיבתו וידעתי שאהנה מסיפור טוב, על אף שאין לנו כוונה להגיע לאיים האזוריים.
לאשכול של שאול, לא אכנס, מהסיבה שכבר מיציתי את המקום בסיפור של יובל ולא קשור כלל לשאול.
אם היה אשכול של שאול על מקום חדש ומעניין והייתי גם יודע על אשכול זה, אז אין לי ספק שהייתי נכנס לקרוא ולו בשביל להתרשם.
על שאר האמירות, חבל שנכתבו, כי הן פשוט כמו עוד מסמר בארון של למטייל שהולך ומאבד מהרלוונטיות שלו.
יש לי עוד הרבה תובנות, אבל נשאיר את זה ככה.
שנה טובה לכולם!