שאלה למומחי ה-TMB
-
היי יונה וקשת. אשמח לשיתוף פעולה.אני רק מחכה לטיסות של איזי גט .על מנת לסגור טיסות ואז לשבת על תיכנון הטרק . בגדול אנו נעשה את הטרק המלא כנראה עם כמה וריאנטים.המסלול יהיה נגד כיוון השעון והמסלול שעשתה ענבר ואורית ולפי שהספר ממליץ .אפשר להיות בקשר בפרטי.אגב אנחנו בכושר די טוב רק כעת הבן הקטן נכנס לכושר ברצינות יותר .
-
שלום,
גם אני והבן שלי (בן 17) מתכננים הקיץ לטייל בTMB בשבוע האחרון של יוני. לרשותינו יהיו 5 ימים מלאים, כלומר נגיע יום לפני ונחזור יום אחרי. אנחנו מתלבטים איזה מסלול מתאים ל5 ימים. כל רעיון יתקבל בברכה

שנה טובה!
-
אם אתם נוחתים בג’נבה אז הכי קל ונוח לוגיסטית ללכת בין לה-זוש לקורמאיור – שזה בד”כ 4 ימים.
כדי להוסיף יום, אני חושבת שהכי מומלץ זה להוסיף את היום שאחרי קורמאיור – וללכת עד לעמק (ליד chalet val ferret) ומשם להתנייד בחזרה לקורמאיור (מונית או אוטובוס, תצטרכו לבדוק את האפשרויות).
לחלופין די קל לוגיסטית גם להוסיף יום בצד של עמק שאמוני (את המקטע לה-פלג’ר ללה-זוש); החיסרון הוא שנדמה לי שאלו יומיים ראשונים קשים (בהנחה שהולכים את הואריאנט דרך המיאג’ במקטע לה-זוש ללה-קונטמין); במקרה זה אפשר: 1. להפוך את כיוון ההליכה (כלומר: להתחיל מקורמאיור) 2. לעלות באחד הרכבלים שבאמצע המקטע לה-פלג’ר ללה-זוש וע”י כך להקל/לקצר (כנראה דרך לה-ברוונט). 3. ללכת ביום של לה-זוש ללה-קונטמין את הואריאנט הקל (של העמק) או לקצר עם רכבל מלה-זוש.
עוד אופציה היא לוותר על יום 5 להליכה, ללכת בחלוקה הקלסית מלה-זוש לקורמאיור ב- 4 ימים, ולנצל את היום ה- 5 למסע רכבלים מעל רכס המון-בלאן מאיטליה לצרפת (דרך פונטה הלברונן ואגווי דו מידי). זה מסע משגע אף כי זה פחות יום לטרק עצמו זה יהיה סיום וואו.
-
האפשרות שענבר מציעה היא מעולה. גם אני עשיתי אתה עם ביתי ואשתי. סיימנו בשאלט ואל פרט אחרי חמישה ימים וקצת (ביום החמישי ישנו בבונטי וביום שישי הלכנו שעתיים עד השאלט אבל בהחלט אפשר לעשות את זה בחמישה ימים). משם יש אוטובוס סדיר חזרה לקורמיור ומשם לשאמוני (הן חזרו, אני המשכתי את כל הסיבוב). צריך לזכור שזה הקטע היותר קשה של הטרק (מוזמנים לקרוא את הבלוג שלנו עם סיפור דרך מפורט)
אפשרות אחרת היא להתחיל מקורמיור וללכת חמישה ימים עד הקצה העליון של עמק שאמוני (טרה לה שאמפ / לה טור) שמהם יש אוטובוס קצר ובתדירות רבה לשאמוני. זה מקטע יותר קל ופחות תובעני.
-
תודה רבה ענבר ועודד!! אבדוק את האפשרויות ובטח אחזור עם עוד כמה שאלות