ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

פורום משפחות, מועדון לחברים בלבד???

פורום טיולי משפחות
    26
    34
    7363
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • royzor1972
      royzor1972 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם וחג שמח ושנה טובה ומתוקה 

אני משתתף בפורום מאז 2011 בערך הן כפעיל בשאלות ותשובות אם שאלו אותי והן בקריאה של טיולים באזורים אשר חשבתי שיעניינו את משפחתי. 

אין פעם שלא קיבלתי תשובה לשאלה, בכך פעם שקראתי עוד סיפור טיול למדתי עוד דבר חדש שעזר לי בכל אחד מהטיולים שלנו. כל כך כיף לקרוא את הסיפורים, לראות את התמונות ולחוות את החוויות וכך לפתח דרך זה את הטיול שלך באופן אישי. 

באופן אישי אני חושב שפורום משפחות נחוץ וחשוב והמידע שיש בו לפחות מבחינתי יקר ערך. 

אולי אין הוא משפחתי כבעבר אבל לי לפחות הוא מהווה משפחה מייעצת עוזרת מאירה ומעירה שתרמה ותורמת לי הרבה מאד בטיוליי עם משפחתי. 

לסיום אני מאחל לכולם באשר הם שנה טובה ומתוקה שנת בריאות טובה ואושר שמחה והצלחה והגשמת כל חלומותיכם. 

בברכה 

רואי 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • צחצח המטייל
        צחצח המטייל נערך לאחרונה על ידי

אני חושב שלמטייל ובמיוחד פורום משפחות מאד רלבנטי גם בעידן הזה שיש תחליפים. יש כאן כמה פורומים אחרים שהם די מתים או ברמה נמוכה לצערי אבל לא במשפחות.

כאן יש המון מידע חשוב ויש אנשים טובים ומשתפים.

זה נכון שלפעמים יש כאן תחושה של קהילה עם יחסי העדפה בינם לבין עצמם וגם לי זה קצת הפריע בעבר וכתבתי על זה. גם לסיפורים שלי אין הרבה מגיבים. אבל היתרונות עולים על החסרונות בעיני.

שנה טובה לכולם

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
        • ari0252
          ari0252 נערך לאחרונה על ידי

שנה טובה!

אני יחסית חדש בפורום הזה.

שמתי לב למשפחתיות ולהסתחבקויות  שבפורום בין “הותיקים”.

כבר מזמן אמרו שבישראל כשיש קשרים לא צריך פרוטקציה.

כנראה שזה בלתי נמנע בין בני אדם ועוד בין ישראלים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • imeshy
            imeshy נערך לאחרונה על ידי

הכול תלוי בצורך של המספר בעת הסיפור.. 

וכאן זה כבר ממש הופך להיות סוביקטיבי ואישי ביותר. 

ישנם כאלו שמספרים סיפור כי פשוט הם אוהבים לספר סיפור. 

ישנם כאלו שמספרים סיפור כי הם אוהבים לקבל פידבקים

ישנם כאלו שמספרים סיפור לחברים שלהם (ובמקרה זה במסגרת הפורום)

ישנם כאלו שמספרים סיפור כדי לתעד את המחשבות שלהם (עבור עצמם, ילדיהם) – מעין יומן מסע. 

במילים אחרות – הסיפור חשוב לשני הצדדים, המספר והשומע (או במקרה זה – הקורא). בעיני סיפור מעניין יותר כשהוא מגיע בצורת בלוג אחד ומסודר, בלי ההסחות מסביב – כי בעיני הסיפור מעניין ואינפורמטיבי והתגובות אינן חשובות לי בתור קורא. ומצד שני – חלק ממספרי הסיפורים רוצים לפתח שיחה על מה שחוו, וגם זה נהדר, בטח ובטח בקהילה מגובשת כמו שיש בפורום משפחות. 

ולסיכום – אני יכול להבין את אלו שנעלבים שלא מגיבים לסיפורים שלהם. רק שחשוב להבין מה סיבת הסיפור – במידה והיא כדי לתת חזרה לקהילה המטיילת (מישהו אמר קארמה חיובית ?) אז התגובות לא חשובות בכלל. אני משוכנע שעל כל סיפור כזה, גם שלא היו לו תגובות – היה מטייל שניצל את המידע ואת התחושות שהועברו כדי לתכנן טיול טוב עבורו. 

במידה והסיבה היא כדי לשתף ולקבל תגובות – יכול להיות שזו לא המקום המתאים לחלק מהאנשים. 

פורומי למטייל הם, עדיין, גם למרות שיש פלטפורמות אחרות להעברת מידע – האתר הטוב ביותר בישראל כדי לתכנן טיולים איכותיים. וזה המקום להודות לכל מי שעונה  ומשתתף בפורומים. 

שנה טובה

• Zvika guaron
              Zvika guaron נערך לאחרונה על ידי

שלום לגולני ולשאר הקוראים והכותבים

יש 2 סוגים של שירשורים

1. שאלות של מטיילים
              2. סיפורי טיול/נופש

לגבי שאלות המטיילים (מי שיודע) בדרך כלל עונים ומנסים לעזור 

(מנסיוני מגיעות גם הרבה שאלות שמופנות באופן פרטי)

לפעמים השאלה לא מנוסחת כראוי ואז אין תגובה 

לגבי שירשור טיולים

אני (אישית) קורא על כל טיול שמתכנן בעתיד הקרוב. נכון שלפעמים לא מגיב כי אין לי מה להגיד בנושא 

אני כותב מכמה סיבות

1. בשביל עצמי (אוהב לכתוב את סיפור הטיול שלי)
              2. אולי במקרה זה יעזור למישהם אחרים לתכנן טיול לאזור
              3. למען הפורום שחי, קיים ונושם

כנ”ל לגבי הבלוגים

באחרונה ללא קשר לסיפורי הטיולים שלי העלתי 3 בלוגים שמרכזים אתרים באוסטריה ובדרום בוואריה 

המון אנשים ניכנסו לקרוא ולהוריד רעיונות לטיולים שלהם, וגם הרבה שאלו שאלות בפרטי (וגם קיבלו תשובות)

אבל מבחינת תגובות – אפשר לספור על יד אחת (אבל כפי שאמרתי אני לא כותב בשביל “לייקים”)

לגבי חברויות – כן נוצרות חברויות גם מחוץ לפורום (זה טבעו של עולם)

משפחה סגורה – אין כזה דבר פה  (ומי שאומר כזה דבר שיבדוק קודם את עצמו)

ולסיום

שנה טובה מאושרת ומטויילת  לכולם!

• karnielr
                karnielr נערך לאחרונה על ידי

אני בוחרת לקרוא סיכומי טיול רק לפי היעד. כאשר אני קוראת סיכום שקבל תגובות ספורות אני מקפידה להודות לכותב, כל מי שכותב הרי מצפה לתגובות כלשהן, זה ברור. מאוד בולט שבסיכומים של ותיקי הפורום יש המון תגובות ואין צורך בתודתי הצנועה. פעמים רבות עודפי התגובות גורמות לי להפסיק לקרוא את הסיכום כי קשה למצוא אותו בין כל ה"אני מתייצב בשורה ראשונה" וה"אני צופה מהיציע" וכו', אבל זו אני, אני כנראה לא קהל היעד של הסיכומים הספציפיים הללו, וזה בסדר. פורומי למטייל מאוד תורמים לי בתכנון טיוליי וגם במידע כללי בנושא טיולים ואני מקבלת הכל באהבה. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 7
                • ריקיriki
                  ריקיriki נערך לאחרונה על ידי

נושא חשוב. תודה שהעלת אותו.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
                  • אמה
                    אמה נערך לאחרונה על ידי

אני לא זוכרת מתי נכנסתי לראשונה לאתר למטייל..

נראה לי לקראת טיול לפראג..לפני הרבה שנים.

מאז,הרגשתי טוב בפורומים.יותר המשפחתי.היחס,השיח הרשום היו נעימים יותר.עם הזמן השתנו לטובה גם דברים בפורום אירופה..

רוב הגולשים,גלשו בשני הפורומים..גם כאשר טיילו לבד.

היה נוח להתיעץ,לקבל עזרה,לשתף בידע משלך או מאפשרויות שגילינו על הדרך.

השתתפתי אף במגשי הפורום..וגם בסיורי שישי הפרטיים שחברי הפורום יזמו.

עם חלק גדול אני בקשר עד היום,צמוד..כבר מזמן חצה גבולות הטיולים בלבד.

אבל אפילו אני,לא תמיד נכנסת,כותבת..

אם נוח לי ויש זמן אז כן..

אם צריכה משהו על היעד ,אדע לחפש באשכולות,בבלוגים..בפניה ישירה לחברים וגם בפייסבוק..

אני אוהבת לסכם טיול לבלוג.קודם כל עבור עצמי.מצרפת לינקים רבים,תמונות.אולי יוכל לעזור למישהו.

עושה זאת  ללא תמורה. עניין הנקודות של אתר למטייל שולי ביותר..

היום עם מחירים נוחים כל כך בחו”ל כמעט ואיני רוכשת בארץ .

כבר שנים שפניתי לגולשים והצעתי לעלות לבלוג את הסיכום..

אפילו באותה צורה כפי שהופיע באשכול.בפורום,הסיכום ילך לאיבוד עם הזמן.יהיה פחות נוח לחפש..

בלוג קל יותר לאתר.

זכותו של כל אחד לפעול איך שנראה לו.רבים העדיפו לסכם בפלטפורמות אחרות.

חבל מאוד ששיחקת לידיים של מי שמעוניין לסכסך..

חבל שבמקום להאיר זרקור על האשכול היפה,גררת אותו למקומות אפלים.

אני סיכמתי את הביקור שלנו למחוזות השורשים.מולדובה ורומניה ביוני.. לא זוכרת האם בכלל נכנסו לאשכול..העליתי כמובן לבלוג.

גם גיחה קודמת ליאש במרץ,לא גרפה כניסות רבות..למרות שחברים לא חסר. לא כך נמדדת חברות.

• tzoni
                      tzoni נערך לאחרונה על ידי

בהמשך למה שכתבו קודם Zvika Guaron וimeshy:

לאחרונה פרסמתי בלוג ובו סיפור הטיול שלנו באירלנד ובלונדון. לא קיבלתי תגובות רבות ואני מודה שלא הצלחתי להיעלב. את הבלוג כתבתי קודם כל עבור עצמי (משפחתי, ליתר דיוק). זו דרך נוחה לתעד. נעזרתי רבות בתכנים באתר וזו דרכי להשיב. אם סייעתי למישהו - נהדר, בין אם הגיב ובין אם לא. גם אני לא הגבתי לכל תוכן שקראתי. כמובן שתגובות חיוביות הן דבר נעים, אבל זה לא העיקר. אין לי תחושה של "מועדון חברים". כמובן שיש משתתפי פורום פעילים יותר, ומטבע הדברים מכירים טוב יותר זה את זה (לפחות וירטואלית) ולכן, אולי, מגיבים יותר זה לזה. לא נראה לי כזה ביג דיל. כששאלתי בעבר שאלות בפורום בד"כ קיבלתי תשובות, ואם לא - פשוט הנחתי שאין לשאלתי תשובה או ששאלתי לא נקראה על ידי אלו שיכולים להשיב לה. לא כולנו פוקדים את הפורום באותה תדירות. בקיצור, וסליחה אם אני נאיבי - אין סיבה להיעלב. בסה"כ מקור מידע מצוין שמשרת את כולנו. שנה טובה לכולם!

• גדליהו מהגרעין
                        גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

ה-2  סנט שלי, די דומים למקום ממנו הגיבו karnielr, tzoni ו- imeshy .

אני מבקר בפורום משפחות מדי פעם, קורא מעט, כותב ומגיב עוד פחות. מדי פעם סיכמתי פה טיול או קישרתי לסיכום שפרסמתי בפורום אחר. בד"כ  לא קיבלתי הרבה תגובות וזה לא ממש משנה לי. פירסמתי בין השאר כי סגנון הטיול שלנו כמשפחה קצת שונה ולי לעיתים קשה למצוא מידע בטיפים, בפורומים ולעיתים גם באינטרנט בשלב ההכנות, ותרומתי הצנועה לפורום תהיה לשים את זה למקרה שיש מישהו שמעוניין בכך, או ליצור לאנשים גירוי מסוים... סה"כ  עד לפני כמה שנים משפחות לא חשבו על ויאטנם או קוסטה ריקה כיעדי משפחה, כמו שאני רק עיכלתי עכשיו את הודו כיעד משפחתי.. 

אני חושב שמגוון דיעות  וסגנונות הוא מה שמעשיר את הפורום ובאותה נשימה אין לי בעיה אם גולשים ותיקים מייצרים לעצמם תת תרבות בתוך פורום כל עוד זה לא בנימה שפוגעת באחרים.

אני אקרא בעיקר על יעד שפחות מוכר לי, או משהו שבתוכנית בקרוב,או פשוט משהו שנראה לי מעניין. אני יכול להעיד שאחרי שקראתי את הסיכום של איילת מטיולה המשפחתי האחרון- אין לי ספק שאקרא גם את הבאים, אפילו אם אלו יעדים שאין לי עניין בהם- כי מאוד נהניתי מהכתיבה.

לעומת זאת יש גולשים שאני לא מתחבר לסגנון הטיול שלהם ואני אולי אוציא מידע טכני כמו קישורים אם יש , אבל אם זה מפורט בתוך הכתיבה- כנראה שאוותר.

בפורום "הבית" שלי של מרכז אמריקה אני עונה כל הזמן כי שם יש בעיקר גולשים אירעים ואין כמעט מי שחוזר לתת מענה.

בסופו של דבר לכולנו סגנונות "גלישה" שונים, אופי טיול אחר, התנהלות שונה, זה חלק מיופיו של ה"כפר הגלובלי" ויתרונותיו, ויכול גם להרגיז ולפגוע. אבל זו בחירה שלנו אם להפגע ולהעלב או לקבל שיש התנהלויות שונות משלנו ולא להכל צריך להגיב..

אני לא משתמש במדיות אחרות ולא יכול להעיד מניסיון אם טוב שם יותר. תמיד מרגיש לי ששם הציפיה למידע מהיר יותר וזמין יותר ולא משהו שנבנה עם שאלות , תשובות ותגובות. ואולי אני טועה. לי נוח בפורמט המטייל ולכן אני פה... קצת לא מבין את המגיבים שנכנסים כדי לכתוב שיש תחליפים אחרים וכמה היה שמח פה פעם והיום לא. זכותכם למצוא מקומות שמתאימים לכם יותר, זכותכם להעביר ביקורות ולרצות שינויים לרוחכם, אבל הנה אתם עדיין פה בכל זאת, והידיים הכותבות שלכם יכולות למשוך לכיוונים שאתם רוצים, כל עוד אתם זוכרים שיש עוד אנשים עם דיעות אחרות, ושיש מצב שהיום להם המקום מרגיש יותר כבית מלכם, וצריך לקבל את השינוי, גם אם לא להסכים..

שנה טובה ורגועה לכלם.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 4
                        • דוקטור דו ליטל
                          דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

פורום חיבוקים נישוקים ותמיכה או פורום מידע למטיילים?

קודם כל שנה טובה גם לך.

מצטער על העלבון שחש אותו מטייל, אם בכלל חש כזה.

מבחינתי פורום נועד לשאלות ותשובות, מי שרוצה לכתוב סיפורים ולקבל חיבוקים שיפתח בלוג.

השרשורים מהסוג הזה דוחקים למטה ולעמוד הבא שאלות של מטיילים שמבקשים מידע, לדעתי מעשה לא חברי ופוגע. מכיוון שאני לא מנהל את הפורום אני לא רושם את דעתי אבל הנה שאלת אז זו תגובתי.

מצטער אבל אני כנראה אמשיך לא להכנס לשירשורים שלא מבקשים מידע ובטח לא אגיב עליהם.

• keler1
                            keler1 נערך לאחרונה על ידי

אני קוראת קבועה ובהנאה רבה. כיוון שנח לי גם כשיש בידי את כל המידע להיעזר באשת מקצוע לתכנון סופי של הטיול. הרי שמפאת זכויות יוצרים לא כותבת סיכומי טיול אבל עונה תמיד כשיכולה לתרום מידע או מפרסמת המלצה שאני חושבת שיכולה להועיל לכלל.

לא קרה ששאלתי שאלה ולא נענתי וזה המדד לדעתי ליחס למי שלא נמצא בחבורה המצומצמת יותר של הפעילים שכותבים יותר.

אפשר להבין את תחושת אי הנוחות של מי שכתב באופן ארוך ומפורט ולא זכה להתייחסות ואולי צריך לקחת לתשומת לב.

אבל בטוחה שחברי הפורום מלאי כוונות טובות ואני חובה אותו גם כמו שבעיקר קוראת כמקום חיובי מאוד.

• keler1
                              keler1 נערך לאחרונה על ידי

חווה ולא חובה כמובן (-:

• גולני
                                גולני נערך לאחרונה על ידי

ואם לסכם...

קודם כל תודה רבה לכולם על התגובות.

צר לי אמה ,לא למקומות אפלים “גררתי “ את האשכול הנפלא של שאול אלא ניצלתי אותו  כדי להאיר צד מסוים של פורום משפחות כפי שעלה בעיניי לאורך השנים, ולראייה צמח לו פה אשכול עם שלל תגובות מנומקות היטב  שהובאו בדרך תרבותית,מנומסת ועניינית.

אני מקבל באהבה את כל ההערות, האארות וההסברים, לכולם מקום של כבוד.

אולי ההגדרה ”מועדון סגור” הייתה קצת בוטה מדי וחריפה אך נראה לי ששרתה את המטרה והביאה למיקוד הנקודה אותה רציתי להדגיש, ואם מישהוא לא הרגיש איתה בנוח ונפגע , אתו הסליחה.

יש כאלה שחשבו שהדיון עקר, יש שלא הסכימו עמי  ויש שאמרו שיש דברים בגו…אבל הם חיים עם זה בשלום כי זה דרכו של עולם.

את כולם אני מכבד.

שמעתי פה ושם את “רוחות הנוסטלגיה” של “היה פה שמח לפני שנולדתי...”

יכול להיות, אך לא צריך לחפש בפורומים השונים את מה שאין בהם . לדעתי הצנועה אתר למטייל הוא עדיין הפלטפורמה האופטימלית והמוצלחת ביותר  לתכנון טיולים. חכמת ההמונים של הפורומים השונים, האינפורמציה הגלומה בטיפים וסיפורי הטיול המפורטים בבלוגים הם כר בלתי נדלה של מידע לכל מי שרוצה לתכנן טיול.

אני למשל החל משנת 2008 אז נכנסתי לראשונה לפורום כדי לתכנן טיול בנפאל ובהודו לפני שהצטרפתי אל הבן שהיה בטיול אחרי צבא במזרח, מתכנן בעזרת האתר את כל הטיולים שלי בהצלחה מרובה.

נוצרו בפורומים השונים, גדליהו מהגרעין הגדיר זאת יפה סוג של “תת תרבות” במובן החברתי הכוונה.  גם בפורום אסיה  בו אני פעיל בעיקר נוצרה כזאת,  עם שלל חברויות וירטואליות וממשיות שחורגות כמובן מההיבט הצר של הפורום, אך זה רק בונוס בונוס נפלא, יקר ערך אבל לא העיקר.

וזה המקום להודות למנהלי הפורומים השונים באשר הם על עבודתם הטובה והחשובה אותה הם מבצעים במקצועיות רבה וברגישות.

שבוע טוב וגמר חתימה טובה.

גולני.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                • 1
                                • 2
                                • 2 / 2
                                • פוסט ראשון
                                  פוסט אחרון