חודש בניו-זילנד - דעתכם על המסלול
-
הי הי,
אני ובן זוגי מתכננים טיול של חודש בניו זילנד מאמצע מרץ ועד אמצע אפריל. ישבנו קצת ותכננו את המסלול ונשמח לדעתכם.
קצת עלינו – זוג גברים בתחילת גיל השלושים, לא תרמילאים וגם מבחינת תקציב, קצת יותר משוחררים
. אפשר רכב מושכר לכל אורך הטיול, טיסות פנימיות אם צריך, לינה b&b או מלונות וממש רוצים לעשות מלא אטרקציות! אוסיף גם שאנחנו לא אוהבים להיתקע במקומות יותר מדי, די זריזים, אנרגטיים, בכושר יחסי
, אוהבי בוטניקה ונופים פראיים.אז זה המסלול, אם לדעתכם הוא אינטנסיבי מדי או לא ריאלי אשמח לדעתכם!!
- נוחתים בקרייסטצ׳רץ׳.
- קרייסטצ׳רץ׳
- Akaroa – שחיה עם דולפינים, טיול ערב לצפיה בפינגווינים.
- Peel Forest ונוסעים לכיוון Mt. John. ישנים בTekapo.
- Sealy Tarns Hike, Hooker Valley Hike, ישנים בMt. cook alpine lodge.
- Tasman Glacier view track, Glendhu bay ישנים ב Wanaka.
- Roys Peak Walk, נשארים בקווינסטאון.
- Bob’s peak gondola + Luge, Kiwi birdlife park נשארים בקווינסטאון.
- בגדול יום באפר לאיזור קווינסטאון. Ziptrek ecotour נשארים בקווינסטאון.
- Nevis Swing / bungy, פגישת הכנה לטרק מילפורד, נשארים בקווינסטאון.
- מילפורד טרק
- מילפורד טרק
- מילפורד טרק
- מילפורד טרק
- מילפורד טרק (נגמר בבוקר + נחים בקווינסטאון?)
- Doubtful Sound Cruise, נשארים בקווינסטאון.
- נוסעים לחוף המערבי, Blue Pools, אם יש זמן, Waitoto River Safari. נשארים לישון באיזור, Haast?
- Franz Josef Glacier + Lake Matheson נשארים לישון באיזור.
- נוסעים לWestport. בדרך עוצרים בHokitika Gorge, Punakaiki.
- נוסעים לAbel Tasman (שווה לקחת טיסה?) עוצרים בדרך בBullet River. מקווים להגיע אחה״צ. נשארים באחד הריזורטים באיזור.
- Abel Tasman Kayaks, נשארים באחד הריזורטים באיזור.
- Rawhiti Cave, Marlborough wine tour. נשארים במרלבורו.
- טסים מנלסון לרוטורואה. נשארים ברוטוראה.
- Wei-O-Tapu, Rafting / Zorbing נשארים ברוטוראה.
- Whakarewarewa Redwood Forest, Blue Springs. ישנים באיזור בלו ספרינגס.
- Waitomo Caves. נוסעים לאוקלנד.
- אוקלנד
- אוקלנד > תל אביב.
אז ככה. כמה זה ריאלי? משהו שהייתם מוותרים עליו? בגדול, ממש בא לנו לוותר על העיר, זה מרגיש לנו בזבוז. נוסעים עד סוף העולם ומעדיפים להנות עוד מהטבע המדהים של צמד האיים הזה. יש המון מקומות שמאוד מאוד היינו רוצים להכניס למסלול ואנחנו לא רואים איך ניתן. למשל – White Island, Tongariro National Park, Waipoua Forest באי הצפוני, קאיקורה (שיט לוויתנים), Paparoa Nationa Park, Arthurs Pass, קטלינס.
תודה רבה!!!!
-
- הייתי מוותרת על יום באוקלנד ועל יום בכרייסצ׳רצ׳. למחרת הנחיתה אתם יכולים לצאת. לא יודעת מתי הטיסה מאוקלנד אבל הייתי משתדלת לסיים את היום, להחזיר את האוטו בשדה ולטוס.
- אתם מקדישים למילפורד כמעט שבוע ואני גם לא לחלוטין מבינה למה וגם תוהה אם לא עדיף לוותר על הטרק בשביל טיולים יומיים.
- מה זה פגישת הכנה על הטרק? עם מי? למה בקווינסטאון? קווינסטאון היא לא בסיס טוב לאזור הזה. מה עם השעה וחצי נסיעה שיש מקווינסטאון לטה אנאו שביל לאסוף שוברים לבקתות, עוד נסיעה לטה אנאו דאונס וכד׳? בנוסף, הטרק הוא 4 ימים ולא 5.
- אין שום סיבה לישון בקווינסטאון בשביל שיט בדאוטפול סאונד. לא עשיתי שיט בדאוטפול בעצמי אבל בכל זאת אני מרגישה שאפשר להציע לכם לחשוב פעמיים על הנושא הזה. השיט עצמו נמשך 3 שעות ויש עוד שלבים עד שמגיעים אליו בפועל. העלות של זה היא למעלה מ-200$ לבנאדם. זה גם נורא יקר וגם אני לא בטוחה שזה מוצדק. בטח לא כשאתם נאלצים לוותר על דברים לא פחות אטרקטיביים.
- מה אתם מתכננים לעשות בפרנץ ג׳וזף? במיוחד לאור העובדה שאתם רוצים לישון בהאסט ועוד להספיק לבקר בלייק מת׳יסון.
- הערה כללית – אל תפסלו אכסניות בניו זילנד. יש שם אכסניות מצוינות וחדר פרטי יכול להיות אופציה טובה מאוד בשבילכם. תצטרכו להכין ארוחת בוקר לבד (בדרך כלל) אבל זה לא כזה נורא. אני מכירה את היתרונות של גמישות תקציבית, במיוחד אחרי גיל 30, ויחד עם זאת, אני לא מתבאסת כשיוצא לי לחסוך וזה מוצדק. תשקלו.
-
ביום 7 אני מניח שהתכוונתם נשארים בוואנקה? הר רוי ממש יפה- תעלו על הבוקר ככה שהשמש עוד תהיה בגב שלכם כשתגיעו למעלה… אח”כ תהיו מול השמש.
גם לי נראה לא ברור ההצמדות לקוינסטאון- כשטה אנו היא הבסיס היותר הגיוני לעשות את המילפורד, ולא עשיתי אותו אבל חשבתי שהוא 3 לילות – 4ימים… כנראה טעיתי?!
בלי קשר – יום 15 הייתי שוב חושב על טה אנו ולא קוינסטאון
-
תודה רבה שקד על התשובה המפורטת!
- נוותר על הימים בערים לאור המלצתך.
- אנחנו מקדישים למילפורד כמעט שבוע כי חשבנו לעשות את זה דרך חברה שקוראים לה Ultimate Hikes וזה כולל לינה עם מקלחות חמות וארוחות לכל אורך היום. (צהריים לוקחים לדרך). זה עם מדריך וקבוצה קטנה, ומסבירים בין היתר על הצמחיה והנופים שרואים. זה חמישה ימים כי הלילה האחרון זה באיזור SandFly ומתעוררים לראות את הזריחה שם. נשמע לנו ממש מרגש הטרק הזה, אנחנו לא עשינו בעבר טיולים לדרום אמריקה או למזרח וממש בא לנו להתנסות בטרק שנמשך יותר מיום אחד ועל אחת כמה וכמה שזה כל כך מסודר ומודרך. הטרק אגב יוצא מקווינסטאון וחוזר לקווינסטאון. יוצאים עם הסעה. נברר בבוא המועד אם אפשר לאסוף אותנו מטה אנאו.
- דאוטפול סאונד – אנחנו קוראים שפיורדלנד מדהימה אבל מלבד מילפורד לא מצאנו עוד גישה למסלולים נוספים. שווה לוותר?
- פרנץ ג׳וזף – חשבנו לטפס על קרחון.. ריאלי? עם החברה הזו.
- לגבי ההערה האחרונה. לא פוסלים את האכסניות. במידה ונמצא משהו מתאים כמובן שנעדיף לחסוך

משהו מכל האטרקציות של הטיול (מלבד המילפורד והטיסות) או מכל איזורי הלינה, שווה להזמין מראש?
וגם רשמתי בסוף המון מקומות נוספים שהיינו ממש שמחים לטייל בהם, לדעתך אפשר בדרך כלשהי להכניס אחד / שניים מהם למסלול?
תודה רבה רבה!!
-
תודה גדליהו

- יום 7 לא עדיף לישון בקווינסטאון אחרי הטרק? זו נסיעה ארוכה? נעשה אותו להמלצתך מוקדם בבוקר!
- כמו שכתבתי לשקד על הטרק מילפורד:
״אנחנו מקדישים למילפורד כמעט שבוע כי חשבנו לעשות את זה דרך חברה שקוראים לה Ultimate Hikes וזה כולל לינה עם מקלחות חמות וארוחות לכל אורך היום. (צהריים לוקחים לדרך). זה עם מדריך וקבוצה קטנה, ומסבירים בין היתר על הצמחיה והנופים שרואים. זה חמישה ימים כי הלילה האחרון זה באיזור SandFly ומתעוררים לראות את הזריחה שם. נשמע לנו ממש מרגש הטרק הזה, אנחנו לא עשינו בעבר טיולים לדרום אמריקה או למזרח וממש בא לנו להתנסות בטרק שנמשך יותר מיום אחד ועל אחת כמה וכמה שזה כל כך מסודר ומודרך. הטרק אגב יוצא מקווינסטאון וחוזר לקווינסטאון. יוצאים עם הסעה. נברר בבוא המועד אם אפשר לאסוף אותנו מטה אנאו.״
3. אולי באמת שווה את היום האחרון לנוח בטה אנאו ולא בקווינסטאון.
תודה
-
אם אתם מאוד רוצים את הטרק ושווה *לכם* להשקיע בו רבע מהטיול אז לכו על זה. אישית אני כנראה הייתי מעדיפה לעשות את ״חוויית הטרק״ במקום קרוב יותר ונגיש יותר, למשל סובב מון בלאן או אחד הטרקים בסקוטלנד (גם בהם יש אופציות ל״טרק מפונקים״), אבל זו החלטה שלכם מה שווה לכם ועל מה שווה לכם לוותר.
אני אהבתי את מאונט אספיירינג יותר משאהבתי את הפיורדלנד. נכון שאתם מטיילים שם, אבל אני הייתי מעדיפה עוד יום לשם על פני הדאוטפול. כאמור, לא שטתי בדאוטפול. אפשרות נוספת היא להקדיש יום למילפורד רואד ולטיולי היום ששם.
זה סבבה לטפס על קרחון הפרנץ ג׳וזף אבל לא כשאתה יוצא בבוקר מהאסט ועוד מתכנן עצירה בלייק מת׳יסון. קח בחשבון לפחות 3 שעות מרגע שיצאת מהאסט ועד שהגעת למרכז המבקרים בפרנץ ג׳וזף. אתם יכולים לישון בפוקס במקום בהאסט, לצאת מוקדם בבוקר (בערב הקודם) ללייק מת׳יסון ואז בהמשך הבוקר לעשות טיול בקרחון פוקס או להמשיך לפרנץ ג׳וזף ולטייל שם.
אתם יכולים להספיק לבקר בקאיקורה אחרי מרלבורו ולפני הטיסה צפונה. אם תישנו בקאיקורה אחרי סיור היקבים אז תוכלו לצאת לשיט בבוקר ואז להמשיך לטיסה מנלסון בצהריים או אחרי הצהריים.
ביומיים שמתפנים לכם אחרי ביטול הביקור באוקלנד בטוח תוכלו לבקר גם בטונגרירו (וזה אכן כדאי).
אחרי שתארגנו את כל הזמנים מחדש יהיה קל יותר לראות מה עוד אפשר להכניס.
-
הי שקד,
תודה רבה רבה על העזרה עד כה. ישבנו בסופ״שׁ ותכננו את המסלול לפי ההערות שדיברנו וזה מה שיצא:
1. Christchurch
2. Akaroa – שחיה עם דולפינים וצפיה בפינגווינים בערב. ישנים באיזור.3. Peel Forest, Mt. John observing tour. ישנים בטקאפו
4. Sealy Tarns Track, Hooker Valley track ישנים באיזור.
5. Tasman Glacier View Track. נוסעים לקווינסטאון.
6. Bob’s Peak + Luge, Kiwi park, נשארים בקווינסטאון.
7. Ziptrek, Glenorchy? נשארים בקווינסטאון.
8. Nevis Swing, Milford brief. נשארים בקווינסטאון.
9 – 14. Milford Track. לילה אחרון ישנים בוואנקה
15. Roys Peak walk, Glendhu bay and bremner bay drive.
16. Drive to Waitoto (3Hours~), Blue pools walk, Waitoto River Safari (2H). Drive to Fox.
17. Blue Pools, Waitoto River safari. ישנים בפוקס.
18. Franz Josef Glacier + Hot pools, Lake Matheson. ישנים בפוקס.
19. Fox » Westport (stop at Okarito/hokitika). ישנים בווסטפורט
20. Westport » Abel Tasman (stop at Buller river) ישנים באבל טסמן.
21. Abel Tasman Kayaks, ישנים באבל טסמן.
22. Rawhiti Cave, Marlborough wine tour – ישנים בקאיקורה? הגיוני?
23. Kaikoura whale watch, Drive to CHC airport, fly to Rotoura. ישנים ברוטוראה
24. White Island tour (departs from Rotoura) ישנים ברוטוראה.
25. Whakarewarewa redwood forest, Wai-O-Tapu. ישנים בטאופו.
26. טונגרירו!
27. Waitomo caves, Blue Springs. ישנים באיזור בלו ספרינגס
28. נוסעים לאוקלנד וטסים.
אני תוהה אם ימים 16 ו22 הגיוניים.
מה לדעתך מהמסלול צריך להזמין מראש ומה יכול לחכות לשם?
לינה בשמורות טבע? אטרציות בקווינסטאון? קרחונים? האי הלבן?
תודה!
-
אני לא מכירה את כל המקומות שבתכנית שלכם אז לא להכל יכולה להתייחס. יחד עם זאת, לוקחת בחשבון שאמרתם שאתם קמים מוקדם ונמרצים.
- מה ההבדל בין יום 16 ויום 17?
- אם אתם ישנים בפוקס אז טיילו על קרחון פוקס. לחילופין, סעו בבוקר לפרנץ ג׳וזף, טיילו שם ושנו שם. אין טעם לנסוע ולחזור.
- בהנחה שאין לסיור היין שעות מאוד מוגדרות ונוקשות אז לדעתי אפשר להספיק את היום הזה. כמה זמן תסיירו ביקבים 4 שעות? 5 שעות? לא נראה לי שאם מתחילים ב-13 בצהריים ומסיימים ב-18:00 אז יש בעיה גדולה לנסוע לקאיקורה באותו ערב. אפילו אם מחכים עד 20:00 שכל השפעת היין תעבור.
- ימים 25-26 – תחליטו לפי מזג האוויר. אתם רוצים מזג אוויר טוב לטונגרירו. אם ביום 25 יש יום טוב לכו על זה.
הייתי מזמינה מראש לינות באזורים בעייתיים, שזה בעיקר הר קוק והקרחונים (כמובן שגם ללילה ראשון וכנראה גם אחרון). ליתר המקומות -לפי העדפתכם. אפשר להזמין כמה ימים מראש ואפשר להזמין הכל מראש. היתרון בלהזמין כמה ימים מראש זה שאפשר קצת להתגמש. החסרון הואשאולי תצטרכו להתפשר על משהו פחות מתאים ו/או יותר יקר ממה שרציתם, וכמובן, צריך להשקיע זמן של טיול במקום להשקיע בזה עכשיו. זה עניין של אישיות, אין נכון ולא נכון. אטרקציות – אני טיילתי די מזמן אז קחו את זה קצת בערבון מוגבל – לדעתי לרובן מספיק כמה ימים מראש ואולי אפילו זה לא הכרחי. בזמני white island לא היה יעד פופולרי אז אני לא יודעת מה ההערכות הדרושה לשם.
-
יום 17 הוא בטעות. לא קיים.
רוב המקומות שציינתי זה מסלולי טבע שקראנו. בדרך כלל בין שעה וחצי של הליכה ל-3 שעות. הכל כמובן יהיה תלוי מזג האוויר.
הגשם בניו זילנד הוא רסס עדין כמו בסקוטלנד או זלעפות כמו בתאילנד? אני תוהה אם מזג אוויר גשום מקרקע אותך או שעם ציוד מתאים ניתן בכל זאת לטייל.
תנקס ושבוע טוב!
-
בד״כ פחות drizzle ויותר גשם. לפעמים אפשר בכל זאת לטייל ולפעמים פחות כדאי. בכל מרכז doc מקומי תוכלו לקבל תחזית מעודכנת. כדאי רק לשים לב שיש כמה דרכים לפענח תחזיות. למשל – כשאנחנו הגענו לאזור הטונגרירו התחזית דיברה על גשם בבוקר, התבהרות לקראת הצהריים ושוב גשם אחה״צ. אפשר להבין את זה בתור גשם עד אזור 10-11 ואז יבש עד אזור 16:00. אפשר גם שירד גשם עד 11:40 ואז הפסקה עד 12:30. אני בחרתי לפרש לפי הדרך השניה וצדקתי. כל היום היה גשם עם בערך שעה הפסקה. עשיתי את המסלול כמה ימים אחר כך. בהזדמנות אחרת הגשם היה ״אמור״ להפסיק אבל זה לא קרה, טיילתי 3 שעות בגשם שוטף והגעתי לפסגה עם ערפל שלא רואים ממטר. גשם הוא חלק מהטיול בניו זילנד. תצטרכו להחליט אם לצאת למסלולים או לא.
-
תודה רבה שקד!!!! ממש ממש עזרת לנו

אני שמח שהצלחנו לסגור פחות או יותר את המסלול. בזכות זה – נקנה את הכרטיסי טיסה השבוע ונזמין את המילפורד. כל השאר יחכו לתחילת 2018.
בטח עוד אתייעץ כאן בסמיכות לטיול.
שבוע טוב

-
מעולה, נשמע שיהיה כיף!
-
הי שקד, שאלה נוספת. אם מצאנו טיסת חזור מניו זילנד לסינגפור שעוצרת לשעה וחצי בקנברה באוסטרליה, צריך ויזה לאוסטרליה?
תודה
-
שאלה מעולה. צריך ויזת מעבר.
-
קודם כל, סחטיין על התכנון.
שנית, כמה הערות:
1. נראה לי קצת יותר מדי ימים בקווינסטאון.
2. לנסוע אחרי מילפורד טרק לוואנאקה נראה לי יומרני ומסוכן. עדיף לישון בטה אנאו.
3. אם אתם ישנים בפוקס, נראה לי שעדיף לעשות את לייק מאת’יסון ביום לפני הקרחון. סתם כדי שתוכלו לתפוס את השקיעה בנחת ולא להיות בלחץ אחרי הקרחון (וגם לתת לעצמכם צ’אנס נוסף לתפוס את האגם אם במקרה יהיה יום גשום או מעונן).
4. למה לטוס מקרייסטצ’רץ’ לרוטורואה ולשכור רכב פעמיים? נראה לי שעדיף לעבור בין האיים עם הרכב (במזג אוויר טוב אפשר גם לראות דולפינים וליהנות קצת מההפלגה). אתם יכולים לנסוע מהמעבורת ישירות לאזור של הטונגרירו (ככה גם יש לכם יותר גמישות למקרה שלא יהיה מזג אוויר טוב ביום שאתם שם, ותוכלו לדלג לרוטורואה במקום).
5. בהמשך להערה 4 שלי, נראה לי הגיוני יותר לעבור מאייבל טזמן לאי הצפוני (מעבורת בוקר), לנסוע ישירות לאזור של טונגרירו (אפשר גם לישון בטאופו) בתקווה שתוכלו לצאת לטונגרירו למחרת (ואם לא, אז פשוט תדלגו לטאופו, רוטורואה או וואיטומו ותחזרו כשיהיה מזג אוויר טוב).
משהו כזה – מעבורת – טונגרירו – טאופו – וואי-או-טאפו – רוטורואה – וואיטומו – אוקלנד.
6. לא כתבתם אבל אני ממליץ בחום, אם יסתדר לכם, לא לוותר על TE PUIA. בעיניי מקום מרשים יותר מוואי-או-טאפו. אם תקחו את המעבורת אולי גם תוכלו לשלב גיחה קצרה למוזיאון הלאומי בוולינגטון. שניהם אתרים שאנחנו אהבנו מאוד.
-
תודה על הפרגון. השקעתי בתכנון

- אני מסכים שיש הרבה ימים בקווינסטאון. זה כי רצינו להשאיר יום מרווח (Buffer) לכל הימים שלפני. הבנתי שהמזג אוויר מאוד לא צפוי ומשתנה בתדירות גבוהה.. אם בכל זאת הכל ייסתדר, היתה מחשבה שאם נצליח לצמצם קצת את הימים ולדחוס את האטרקציות של הספורט האתגרי ליומיים מרוכזים אולי נוכל ליסוע לקטלינס. ואם לא לקטלינס..
- מילפורד טרק נגמר ביום החמישי בשעות הבוקר. אנחנו עושים את זה עם החברה הזו והם מחזירים אותנו לקווינסטאון (שם יחכה לנו הרכב השכור) בשעות הצהריים. אז בעצם הנסיעה לוואנקה תהיה מקווינסטאון בשעות אחה״צ.
- אחלה רעיון. נרשם.
- +5. האמת שלא חשבנו על לעלות על המעבורת כי רצינו לחסוך בזמן.. יכול להיות שהמעבורת עדיפה לדעתך? זה יידרוש מאיתנו לוותר על השיט לווייתנים בקאיקורה. האם הסיבוב שווה את הימים, הזמן והכסף לדעתך או ששווה אחרי אבל טסמן ומרלבורו לשוט מפיקטון לאיזור טונגרירו?
6. נרשם גם!
תודה רבה!
-
אם השייט בקאיקורה כל כך עקרוני לכם אז תעשו אותו לפני אקרואה או מיד אחריה (כלומר, כשאתם באזור קרייסטצ’רץ’). בעיניי זה משהו שאפשר לעשות גם במקומות אחרים (נניח ארצות הברית וחלק מהמדינות במרכז ובדרום אמריקה) בעוד שבניו זילנד יש אתרים ייחודיים ששווה יותר להקדיש להם את הזמן אבל זה נורא סובייקטיבי.
שוב, לטעמי המעבורת עדיפה כי היא חוסכת נסיעה ואת הטרחה בהחזרת רכב, טיסה והשכרת רכב שוב באי הצפוני ואתם מרוויחים עוד יום-יום וחצי לטיול במקומות מדהימים במקום שיט לצפייה בלווייתנים ויקבים.
בכלל, האי הצפוני לא זוכה למספיק יחס ממתכנני טיולים אבל אני הצטערתי שהיו לי פחות משבועיים להקדיש לו. חלק מהמקומות הכי מדהימים וחווייתיים שביקרתי בהם בניו זילנד הם באי הצפוני (טונגרירו קרוסינג שהוא עדיין הטרק הכי יפה שעשיתי בחיי, המערות בוואיטומו וגם TE PUIA ו-וואי-או-טאפו).