רכב 9 מקומות קשה לנהיגה?
-
מסכימה עם אנשיםטובים. אם אין הרבה מעברי לינות אפשר לנסות להסתדר בצפיפות בהלוך מהשדה, במעבר אחד או שניים, ובסיום. בעיני זה עדיף.
אבל גם רכב 9 זה לא נורא, ולדעתי עדיף על פני 3 רכבים נפרדים.
-
לא יודע לגבי המשפחה השנייה אבל לגבינו אני מניח שיהיו לפחות 3 מזוודות גדולות ועוד 2 תיקים בינוניים בנוסף לעגלה מנשא גב לטיולים כיסא בטיחות ולחמתי אני מניח מזוודה גדולה ותיק.
ככל הנראה יהיו בין 3 ל 4 מקומות לינה.
מנסיון שלנו בשנים האחרונות עם רכב 7 מקומות ברגע שיושבים יותר מ 5 אנשים אין מקום ליותר ממזוודה אחת וגם זה בספק. ןלכן הרכב של רק 2 רכבי 7 מקומות לא יספיק.
גם אני ממש לא שש לרכב של 9 מקומות ומעדיף בברור רכב של 7 מקומות אבל בהרכב המורחב של 3 משפחות וטיול ראשון של המשפחה השנייה לא נראה לי שהתניידות חלקית התחבורה ציבורית הוא ישים.
יש עוד זמן לחשוב אולי אפשר לחבר לרכב כסא משרדי קטן ולמנוע את הרכב הגדול…
בברכה,
רואי
-
סליחה על השאלה אבל באיזה רכבי 7 מקומות אין מקום ליותר ממזוודה אחת?
לפני כמה שנים למשל שכרתי פורד גלאקסי בבריסל. היינו 5, כולל עגלה גדולה, נדמה לי ש 3 מזוודות, אולי 4 כבר לא זוכר (זה היה לפני שעברנו ללאו קוסט), טרולי ועוד. לא הייתה שום בעיה.
תראה למשל תמונות פה באתר הבריטי של פורד
או סתם חיפוש גוגל
ובלי קשר סתם הערה לגבי מנשא גב – אתה בטוח שבן ה-3 עוד יסכים להיות במנשא גב?
-
נסה להמיר מזוודות (קשיחות, תופסות יותר מקום)-בתיקים גמישים יותר.
מאד משמעותי, כפי שאנשים טובים כתב, כמה מרחקי נסיעה-העברות בין מקומות לינה מתוכננים במהלך המסלול והאם הם במרחקים גדולים משדה התעופה של הנחיתה/המראה.
אגב- ככל שההרכב האנושי מורכב יותר ממליצה למזער נדודי לינה, אבל לשיקולכם.
-
אנשים טובים, הבעיה היא שלא מבטיחים לך רכב ספציפי אלא רכב מאותה קטגוריה.
אז אתה חושב ששכרת פורד גלאקסי, ומגיע ומגלה שקיבלת רכב 7 מקומות אחר, עם מבנה אחר ובגאז’ אחר.
לפני 3 שנים [אאל”ט] אנחנו שכרנו פורד גלאקסי, וכשהגענו שודרגנו לרכב 7 מקומות אחר, טויוטה היברידית. היה מקום בבגאז’ למזוודה אחת בלבד, והיו לנו שתיים [שזה לא מופרך למשפחה של 6 נפשות שמגיעים לטיול+ארוע משפחתי]. אז המזוודה השניה ישבה במושב הקדמי, ולאורך כל הנסיעות זה מאיתנו שלא נהג הצטופף מאחור, וזה לא היה נוח.
הנסיון שלי עם רכבים 7 מקומות הוא
א. הם לא מתאימים ל5 מבוגרים/מתבגרים באורך מלא מאחור. מתאימים למשפחות שה+5 מאחור הם בחלקם ילדים שתופסים פחות מקום
ב. לרוב הבגאז’ קטן ואינו מכיל יותר ממזוודה-שתיים, כך שבמקרה שיש עגלה שלא מתקפלת קטן [לא יויו אלא סתם עגלה סטנדרטית] – כבר צריך לדחוף אותה מתחת לרגליים ואין לה מקום בבגאז’ יחד עם המזוודות [וזה במקרה שיש מקום בבגאז’ ל2 מזוודות]. ודאי שליותר מ2 מזוודות מרבית הרכבים האלו לא מותאמים.
ג. אתה לא יכול להיות בטוח שאתה מקבל רכב ספציפי אלא מאותה קטגוריה [זה לגבי כל הרכבים אבל פה זה יותר קריטי]
-
לא יודע לגבי הטויוטה ההיברידית (פריוס פלוס?)
עד כמה שאני יודע יש הבדל בקטגוריות בין רכבי ה 5+2 שמאד נפוצים פה בארץ לרכבי ה-7 מקומות האמיתיים. זו לא אמורה להיות אותה קבוצה
אגב, אפשר בהחלט לצלצל לסניף ההשכרה ולשאול אותם איזה רכבים אתם עשויים לקבל.
ברכבי 5+2 אכן אין הרבה מקום מאחור. המקומות מאחור באופן מובהק מתאימים לילדים, וכנראה גם לא מאד גדולים.
אבל ברכב דוגמאת פורד גלאקסי יכולים בהחלט להכנס ילדים גדולים מאחור, וילד קטן בוודאי שלא ירגיש צפוף.
היות ואחד הילדים בן 3 יש סיכוי גבוה שיש לו אחים מתחת לגיל מצווה שבהחלט יכולים להסתדר במושב האחורי.
אכן כפותחים את המושב האחורי אין הרבה תא מטען. אבל חצי מושב אחורי מקופל ולכן יש יותר תא מטען. ואצל המשפחה השנייה כל המושב האחורי מקופל
אני מסכים שרכב 9 מקומות יהיה הרבה יותר פרקטי מרכב 7. אם לשואל אין בעיה עם רכב כזה אז סבבה. נכון שיש הפרש מסויים במחיר אבל לא חושב שזו הבעיה (סתם דוגמא הסתכלתי ביורופקאר ורצו אותו מחיר לגלקסי או למרצדס ויטו הגדולה יותר).
אבל ממה שמשתמע פה הוא בהחלט מהסס בנושא ובהחלט בשרשור עלו כמה נקודות נגד הרכב הגדול. אז אולי שווה לו לעשות מחקר יותר מעמיק על מה רכבי 7 מקומות יכולים להציע לו
-
שלום לכולם ותודה על התשובות.
אנשים טובים: כשכתבתי שברכב 7 מקומות אין מקום ליותר ממזוודה אחת הכוונה הייתה כאשר כל המושבים פתוחים וכיוון שאנו נהיה 3מבוגרים ו 3 ילדים אז ברכב של 7 מקומות ברור שזה יהיה המצב. מכיון שגם ברכב השני יהיו 3מבוגרים אז גם שם הרבה מקום פנוי לא יהיה.
יונית לגבי מזוודות גמישות נכון שיותר נוחות אבל מכוון שכל המזוודות שלנו קשיחות חוץ מאחת אז זו קצת בעיה.
נכון בהחלט קיים היסוס לגבי רכב 9 מקומות אבל אני מניח שכמו לכל דבר גם לזה מתרגלים.
אוליב מכיוון שבאמת ההזמנה היא לקטגוריה ולא למכונית קשה באמת לדעת מה מקבלים בלתי אפשרי להתכוונן על מכונית אחת הנושא הוא שבטיול ארוך של שלושה שבועות חייבים רכב מרווח ונוח כדי להנעים כמה שאפשר את הנסיעות ולכן כרגע יש לרכב גדול יותר מ7 מקומות יתרון קטן.
אין בכוונתנו להתנייד ביותר משלושה מקומות לינה בעיקר בגלל ההרכב הרחב של המשתתפים.
ולפחות לפי הערכות גסות מרחק המעבר ביום הלינות או שדה התעופה יהיה כ300 ק"מ לערך.
ההערה לגבי מנשא הגב אכן נכונה ואין לי שום וודאות שהוא אכן יהיה מוכן להיות בו. כרגע זו רק הערכה.
עדי ברור לי ששני רכבים עדיפים על שלושה ובדיוק בגלל זה ההתלבטות הגדולה.
אמשיך לחשוב ולבדוק
בברכה ותודה על העזרה
רואי
-
אם יש רק 4 נסיעות עם מזוודות, נראה לי ששווה להצטופף ולהתאמץ בהן כדי שיהיה נוח בשאר 17 הימים.
כך שבימים שנוסעים עם מזוודות יושבים 3 בשורה האמצעית. כן, אחד המבוגרים יושב באותה שורה עם שני ילדים. במיניואן של 7 מקומות זה לא עד כדי כך צפוף. אגב, זה לא חייב להיות הסבתא וגם יכול להיות אחד משניכם (למרות שאני מניח שהסבתא תשמח לשבת עם הנכדים). ואז המושב האחורי פתוח רק חצי ולא מלא.
כמובן שבשאר 17 ימי הנסיעות לא חייבים להצטופף ויכולים לשבת 2-2-2
-
ראשית, כמובן שהסבתא איתכם
אם כל השנה אתם נוסעים ברכב מיני אז המעבר לאכב גדול עלול להוות בעיה.
אבל אם יש לכם נסיון עם רכב של 7 אז לדעתי המעבר לרכב 9 הוא קל יחסית.
כמובן שהנהיגה בו קצת שונה ולא כדאי “להשתולל” איתו בסיבובים.
מבחינת צריכה של דלק אני לא נתקלתי בהרבה הבדל בין רכב 9 ל 7 ואפילו 5(גדול)
אנחנו קיבלנו פעמיים רכב 9 אוטומטי(היה מזל) ועוד 4 פעמים גיר רגיל.
מבחינתי הבעיה היחידה היא חניונים,יש חניונים מאוד בעיתיים לרכבים של 9 , אבל הפתרון שלי, שאני בודק חניונים מראש, כמעט בכל חניון ניתן לראות גובה וכו..
לידיעתי הרכב היחיד 9 שממש גדול הוא פיאט דוקטו אבל נראה לי שהוא מקובל באיטליה ולא מחוץ לה.
וברכב 9 אתה יכול להושיב את חמתך בינך לבין אשתך

-
תקשיב לדובי
אם המחיר של וואן דומה למחיר של מיני וואן (וגם אם לא) אז ממש חבל להצטופף ולסבול.צפויות לכם נסיעות של כמה שעות מארץ לארץ וככל שיתמשך הטיול יהיה לכם יותר מטען ופחות מקום במכונית.יש בפורום כמה סיפורים של חברים שהגיעו לתחנת ההשכרה וגילו שהמכונית קטנה מדי ואין מקום למזוודות ויש עוגמת נפש גדולה.
מכיוון שהטיול שלכם בבלגיה הולנד וגרמניה, הכבישים יהיו רחבים מספיק בשביל שתסעו בנוחות, זה לא עיירות ימי הביניים הצפופות של איטליה.
-
שלום שוב לכולם
דובי אכן דברים חכמים אבל אם אכן ניקח רכב 9 עם כל המקום שבו נראה לי שאת חמתי נשים בסוף עם הילדים…
אלעד בדיוק בגלל מה שאמרת השיקול כן לקחת רכב גדול עדיין חי וקיים.
בברכה,
רואי