שבועיים באוסטרליה
-
שלום
צריך עזרה/המלצות על שבועיים נטו באוסטרליה בתחילת מאי
חשבתי על סידני – מלבורן – דרווין – קוקטאון או טאונסוויל(יציאה לכיוון הריף)
התניידות בטיסות פנים וטיולים מאורגנים לשמורות מכל עיר (לא מעוניין בטרקים)
האם יש אפשרות להוסיף יום בסלע האולורו
-
שבועיים לכל היעדים שציינת? זה יהיה טיול מטורף ברמות.
הייתי ‘מצמצם’ את הרשימה ומתרכז בשני יעדים מתוך הרשימה. (כמובן החשובים לכם ביותר)
הטיסות באוסטרליה (במדה ומזמינים מספיק זמן מראש) הן זולות מאוד, פרט לטיסות לאולארו שהן מעל $200 לכוון. (החברות יודעות שכל אלטרנטיבה אחרת תעלה הרבה יותר).
-
חשבתי אולי לוותר על מלבורן ולעבור מסידני לאדלאייד (עם קפיצה לאי קנגורו) ואז ישר לדרווין או שבדרך אולי לעבור באולארו...
-
אני חושבת שאתה לא מבין את המרחקים באוסטרליה. בין סידני לאדלייד יש כשעתיים טיסה, וכ-5-6 שעות כולל מנהלות שדה תעופה. ״קפיצה״ מאדלייד לקנגרו איילנד זה כשלוש שעות נסיעה לכיוון ואורכו של האי קרוב ל-200 ק״מ. בין אדלייד לדארווין יש כ-3 שעות טיסה, או 6-7 שעות כולל מנהלות. בין דארווין לקאקאדו מפרידים קרוב ל-200 ק״מ. מתי ואיפה אתה מטייל? אתה כמעט רק נוסע ממקום למקום.
תכנית לדוגמה:
3 ימים בסידני
חצי יום מעבר לאדלייד
יומיים וחצי באדלייד
יומיים קנגרו איילנד
חצי יום מעבר לדארווין
יום וחצי דארווין
שלושה ימים קאקאדו
חצי יום חזרה לסידני
איפה יהיה טיול לאולורו?
מה גם שלדעתי טיול כזה מפספס את המיטב של אוסטרליה, שלא נמצא בערים שלה.
-
אני חושב שמבחינת מזג אויר הייתי מצמצם שבועיים בחודש מאי לטיול בצפון אוסטרליה.
אפשר לעשות למשל שבועיים מבריסביין לקיירנס כולל עליה לקייפ טריבולושן וקוקטאון.
אפשרות נוספת היא לטוס לדארווין ולטייל בקקדו ואז לרדת לאולורו ולקינגס קניון, לחזור לאליס ספרינגס ולסיים עם כמה ימים בסידני למשל. יש לציין שזה יצריך שימוש בטיסות פנים שאינן נדרשות באפשרות הראשונה שציינתי.
באופן אישי הייתי מוותר על מלבורן ואדלייד במזג אוויר הזה.
-
מצטרף לקודמתי. אתה ממש לא מבין את משמעות המרחקים.
הייתי 6 שבועות באוסטרליה.
3 ימים בסידני לדעתי מעט מדי, נניח שזו החלטתך.
ביום הרביעי תטוס לאולורו. תרצה ודאי לראות את הסלע בשקיעה
ולמחרת בבוקר בזריחה.
האם כעבור יום תרצה לטוס ליעד אחר?
זה מעט מהשאלות שעולות מהיעדים שסימנת לעצמך.
בהצלחה
-
שבועיים נטו – מאיפה אתה מגיע? מאיפה אתה טס בחזרה?
האם מעדיפים ערים, חופים או נופים?
בכל מקרה, בשבועיים אני הייתי מתמקד אך ורק בעיר ממנה טסים ועוזבים (סביר להניח שסידני או מלבורן) ובאזור אחד – או החוף המזרחי (בריסביין עד קיינס כפי שהציעו כאן, כשגם זה יהיה בעיקר “טעימה”) או האזור שאני אישית הכי אהבתי שזה אליס ספרינגס וקאקאדו (וזה ישאיר מעט מאוד ימים לסידני).
לדוגמה:
יום 1 – נחיתה בסידני/מלבורן
יום 2 – סידני/מלבורן (כולל הזמנת טיולים במקומות הרלוונטיים אם לא הצלחת לסגור מראש במחירים סבירים)
יום 3 – טיסה לאליס ספרינגס (או, אם יקר מדי לטוס לשם, לדארווין)
יום 4 – אליס ספרינגס (אם שוכרים רכב למקטע של אולרו והאזור האדום אז לצאת ביום הזה)
ימים 7-5 – אולרו + אולגס + קינגס קניון + (אם מספיקים) נגיעות מרכס מקדונלד
יום 8 – טיסה לדארווין (אם לוקחים טיול מאורגן או נוסעים עם רכב קחו בחשבון עוד יומיים או שלושה, כולל עצירות בדבילז מארבלס ובקת’רין)
ימים 11-9 – ליצ’פילד + קאקאדו
יום 12 – דארווין וטיסה חזרה לסידני/מלבורן
ימים 14-13 – סידני/מלבורן
גם זה לחוץ למדי ומותנה בכך שתסגרו טיסות וטיולים לא מעט זמן מראש.
-
ראשית תודה לכל המגיבים.
אכן אני מבין כי שבועיים לא יספיקו…
חשבתי על נחיתה בסידני, שלושה לילות בעיר כולל יום טיול (מאורגן) להרים הכחולים
טיסה לדארווין שלושה לילות עם טיולי יומי בסביבה
טיסה לאליס ספרינג עם שלושה לילות לאיזור האולרו.
וחזרה לסידני כדי להתחיל במסע חזרה לארץ
האם זה מספיק לשבועיים?
-
אם כבר מגיעים לדארווין אז כדאי להשקיע בטבע שמסביב. חבל להשקיע יום אחד בלבד בשמורות הללו, בטח לא אם יוצאים מדארווין וגם חוזרים אליה.
מה שאתה מציע זה בערך טיול של לנסוע לשלושה ימים לרומא והסביבה, משם להמשיך לברלין והסביבה, לאוסלו והסביבה וחזרה לרומא. כולל הפיספוס של המקומות הבאמת אטרקטיביים ב״סביבה״.
-
נראה לי עמוס מדי וגם לא מסתדר בלו”ז כי הטיסות ארוכות וצריך להגיע לשדה ומהשדה וכו’. מעבר לזה, 3 לילות בדארווין זה לא מספיק בשביל קאקאדו והסביבה. זה לפחות 3 ימים מלאים ושני לילות. תוסיף לזה הגעה בלילה לפני ואת הלילה אחרי הטיול וכבר הגעת לארבעה ימים, וזה בלי שני חצאי ימים שיילכו לך על טיסות אל ומדארווין.
-
סיבכתם אותי….
אז אם אני מבין נכון, הזמן יספיק לי רק לסידני והסביבה ודארווין והסביבה…
הבעיה שאני מוגבל בזמן – שבועיים וחצי כולל טיסות מהארץ
-
תכתוב כמה ימים “נטו” יש לך. ממש תספור בלוח השנה.
תציין מה היום בו אתה נוחת (ובאיזה שעה) ומתי הטיסה חזרה שחשבת עליה.
כתבתי לך בהודעה למעלה מסלול אפשרי (אך קצת עמוס ולחוץ שמחייב הזמנה מראש) לשבועיים נטו.
לטעמי, אי אפשר לשלב את סידני וההרים הכחולים עם דארווין-קאקאדו ואליס ספרינגס-אולרו. אפשר להספיק בשבועיים את דארווין-קאקאדו ואליס ספרינגס-אולרו, אבל רק אם הזמן בסידני הוא בעיקר נחיתה-המראה-התארגנות (ואולי אפשר לגנוב יום או יומיים בין לבין כדי להסתובב בסידני עצמה).