עזרה בתכנון טיול לאוסטרליה/ניו זילנד
-
שלום,
אני חייל שמשתחרר במרץ ורוצה לצאת לטיול אחרי צבא באוסטרליה וניו זילנד לתקופה של 3 חודשים בערך. אני מעוניין לצאת קרוב יחסית לשחרור, מה שאומר שתאריך היציאה שלי יהיה כנראה באיזור אפריל-מאי בערך.
יש לי כמה שאלות בנושא:
א) התקציב שלי עומד בערך על 40,000 ש”ח, האם זה מספיק? בחלק מהמקומות שביררתי כתוב שכן ובחלק שלא
ב) הבנתי שלאוסטרליה אפשר להגיע בכל השנה (תלוי באיזור), אבל ניו זילנד קצת יותר בעייתית בתקופה הזאת. הייתי רוצה לדעת אם בכל זאת אפשר להגיע לניו זילנד ולהינות. באופן כללי קיבלתי רושם שיותר אידיאלי להתחיל טיול כזה באיזור דצמבר-ינואר, אבל אני באמת לא רוצה לדחות את מועד הטיול
ג) רציתי לברר את העניין של השכרת רכב. מעבר לבעייתיות של נהיגה בצד שמאל – אין לי רשיון על ידני. רציתי לדעת עד כמה זה יכול להגביל ואם אפשר להתנייד ביעילות גם בלי להשכיר רכב
ד) הייתי שמח אם מישהו יכול לזרוק לי כמה יעדים התחלתיים כדי שאני אוכל לתכנן את הטיול בצורה קצת יותר פרקטית. אף פעם לא תכננתי טיול ונכון לרגע זה גם אין לי שותף. אם מישהו יוכל להמליץ לי על מקומות או לזרוק כמה לינקים לאתרים שיעזרו לי זה יהיה מעולה. כעקרון הכיוון שלי הוא כמובן טרקים וכד’ אבל אשמח להכוונה טיפה יותר ספציפית
תודה מראש
-
אזרוק משהו אחר מלינקים: לך להרצאה חינם באחת מחנויות למטייל על אוסטרליה/ניו זילנד/שתיהן. ככה מקבלים מלא מידע בסיסי מרוכז בבת אחת ובחינם, וזה נוח להתחלה ממש ראשונית.אם אתה יוצא באפריל, תתחיל מניו זילנד. ככל שזה יידחף לכיוון מאי מזג האוויר עשוי להיות יותר ויותר בעייתי ואולי טרקים מסוימים יסגרו. 3 חודשים זה לא הרבה כשמדובר בשתי מדינות שאחת מהן עצומה כל כך (וניו זילנד הקטנה גדולה בעצמה פי 11 מישראל), אז כדאי לחשוב מה אתה רוצה לראות באוסטרליה, כי תצטרך להתמקד. מזה גם תבין איך כדאי להתנייד באוסטרליה. באשר לניו זילנד, רכב זו האופציה הכי טובה. יש גם מכוניות אוטומטיות, אולי זה עולה יותר, לא בדקתי. בכל מקרה, רכב הוא האופציה הטובה ביותר לניצול זמן קצר בניו זילנד, במיוחד בטבע (ותכלס, טבע זה כל מה שיש בניו זילנד פחות או יותר).
התקציב יכול בהחלט להספיק, הכל תלוי איך מטיילים. שוב, תתחיל מלהגדיר מה בכלל אתה רוצה לראות, איך אתה מחלק את הזמן, ומזה תדע יותר על צורת התחבורה שמשפיעה גם על התקציב וכן הלאה.
-
א) לדעתי זה יספיק לתקופה של 3 חודשים. לא ברור אם זה תקציב כולל הכל או נטו לטיול. קח בחשבון בסביבות 15 אלף ש”ח על טיסות וציוד (אם אין לך ציוד כמו תרמיל, תיק לטיולי יום, מכנסי מטיילים, נעלי מטיילים וכו’).
זה משאיר לך בערך 7000 דולר לשלושה חודשים שלדעתי יספיק, בהנחה שתישן בהוסטלים ולא תעשה מלא אטרקציות יקרות.
ב) תלוי איפה באוסטרליה. למשל, בצפון אוסטרליה, אזורים שלמים יכולים להיות לא נגישים במהלך העונה הגשומה.
אני השתחררתי במרץ ועליתי על טיסה לניו זילנד יומיים אחרי השחרור, ובסוף אפריל המשכתי לעוד חודשיים וחצי באוסטרליה. אם אתה מתכנן 3 חודשים, אז אפשר בהחלט להתחיל באפריל בניו זילנד, לטייל שם חודש ואז חודשיים באוסטרליה.
הדבר הכי חשוב זה בעיקר לקרוא ולהבין מה מעניין אותך לראות ולחוות. אפשר להעביר בקלות 3 חודשים באוסטרליה (ונניח, אם אתה ממש בקטע של טרקים, לבקר בטזמניה באפריל בתור “תחליף” לניו זילנד).
ג) לא יודע. רוב הרכבים ששכרתי היו אוטומטיים. אפשר לבקש מחברת ההשכרה לדעתי.
ד) תתחיל בכתבות בלמטייל וב”עפתי”.
-
קודם כל תודה על התגובות.
בקשר להרצאות, זה משהו שהתכוונתי ללכת אליו עוד לפני כמה זמן ואני בהחלט מתכוון ללכת בקרוב.
לגבי התקציב, אני מתחיל מאפס, מה שאומר שאין לי אפילו התחלה של ציוד. כמובן שלקחתי את זה בחשבון ואני שמח שהתקציב שלי בכל זאת יספיק.
לגבי מהות הטיול, זה באמת קשה לי להגדיר. הכיוון הוא באמת טבע וטרקים, אבל זה באמת קשה להתחיל לתכנן מאפס, אין לי ניסיון ומישהו להתעייץ איתו כל כך. אני באמת מנסה לאסוף כמה יעדים אופציונליים כדי לבנות התחלה של טיול.
שאלה נוספת – כתבתם שלנסוע לניו זילנד באפריל זה מומלץ, אבל איך זה מסתדר לגבי המשך לאוסטרליה מבחינת ויזה? הרי להוציא ויזה לשם לוקח בערך חודש, ואם אני כבר יוצא מהארץ באפריל אני לא אספיק לקבל אותה. אני מאמין שאפשר לקבל אותה גם במהלך הטיול, אבל אם מסיבה כזו או אחרת היא לא תאושר אני יכול להיות בבעיה.
-
אם לוקח להוציא אותה חודש, עכשיו נובמבר. מה הבעיה להוציא את הויזה אפילו בפברואר? יהיה לך מספיק זמן. ממילא מרגע ההנפקה יש לך כמה חודשים לכניסה לפני שהויזה פגה והטיול שלך בניו זילנד גם ככה קצר.אוסטרליה היא פחות לטרקים. כאמור, אתה צריך להתחיל לקרוא ולהבין מה אתה בדיוק רוצה, והאם באמת לנסוע לשתיהן או לאחת, ואיך לחלק את זה.
-
אני חייל. ביררתי ואמרו לי שאני לא יכול להוציא ויזה עד שאני משתחרר.