טרק הרוטברן , יש הגבלת גיל?
-
שלום לכולם,
האם טרק הרוטברן מתים לטרק משפחתי, ילדינו הקטנים יהיו בני 9 ו-6 ועשרה חודשים (מציינת שהיא עוד לא תהיה בת 7.)
הבנתי גם שהטרק מוגבל לילדים מגיל 7? זה נכון?
אנו משפחה שיודעת לטרק וללכת, והיו גם טיולים שהלכנו 15 קמ ביום ולא במישור.
במידה ואנו מסוגלים לעשות את הפון היל בנפאל, הטרק הזה אפשרי לנו?
שאלה נוספת – הטיול יהיה בקרואן, והבנתי שסוף הטיול הוא מרחק של 4 שעות נסיעה לתחילת המסלול (היכן שחנינו), איך מתנהלים מול זה? אנו נהיה משפחה עם 6 נפשות, פשוט מתאמים עם ואן שיחזיר אותנו חזרה? או שכדאי שבן הזוג יחזור ואנו נחכה לו? אשמח לכל עצה בנושא
תודה
אורית
-
לא ידוע לי שיש הגבלת גיל מפורשת, מעולם לא שמעתי על זה. מה שכן, באתר ה-DOC שהוא המקור המוסמך אומרים שהטרק אינו מומלץ לילדים מתחת לגיל 10:
אם רוצים תשובה מוסמכת, כדאי לפנות ל-DOC ולשאול.
לגבי ההסעות, בטרקים פופולריים בניו זילנד יש הסעות מאורגנות לטרקים ומהם, לעתים זה ואן גדול או אוטובוס שאוספים בשעות מסוימות.
-
תודה רבה כבש
אבדוק מולם ישירות
שאלה נוספת אם כמשפחה אנו מסוגלים לעשות את הפון היל אנו נוכל לעשות גם את זה? השאלה היא מבחינת רמת קושי האם הטרקים דומים ?
-
אם הילדים מורגלים בהליכה (וההורים בסחיבה
) תהנו מאוד מטרק הרוטברן והוא קלאסי למשפחות עם נסיון בטרקים קלים.לא יודעת אם בפון היל הייתם עם פורטר, אבל בניו זילנד אין ממש את האופציה הזו.
מבחינת רמת הקושי, לדעתי הרוטברן קל יותר- כמעט ואין בו עליות והדרך ברורה ונוחה להליכה.
אני ראיתי שם הרבה משפחות מקומיות עם ילדים בטווח הגילאים כמו שלכם שנהנו מאוד.
-
למען האמת לא עשיתי אף אחד מהם, כי גם בנפאל וגם בניו זילנד בחרתי טרקים אחרים. הניחוש שלי זה שהם דומים או שהפון היל אפילו יותר קשה בקצת.
חשוב לזכור כמה נקודות, שאת הראשונה כבר ציינו כאן:
1- אין סבלים, אז הכל על הגב שלכם: בקבוקי מים (יש איפה למלא לאורך הטרק), אוכל, שקי שינה וכו’. גם פסולת שנוצרת במהלך הטיול אסור להשליך, אתם חייבים לקחת הכל איתכם בחזרה.
2. הלינה היא או בקמפינג (ואז אתם צריכים גם אוהל ומזרונים וכו’) או בבקתה משותפת. כלומר, חדר ובו כמה עשרות מיטות שמכילות מזרונים בלבד, לפעמים בקומותיים. יש שירותים ומים קרים לשטיפת ידיים/פנים אבל אין מקלחות. אם אתם רוצים לישון במיטות זה ליד זה, תצטרכו לתפוס אותן מוקדם. אתם צריכים להביא שק”שים כי אין מצעים או שמיכה, אוכל וכלי בישול (במטבח יש גז אבל לא כלים עד כמה שזכור לי). כדאי להביא בגדים חמים בכפוף לתחזית, כי לפעמים בלילות קרים קר גם בבקתות.
3. חייבים להזמין את המקום בבקתות או בקמפינג מראש. זהו טרק פופולרי ואתם 4 אנשים, אז זה אומר בעונה המתאימה אפילו כמה חודשים מראש מן הסתם.
-
Avielyada וכבש - תודה רבה רבה על התשובה ועל הפירוט.
האמת שחשבתי שהטרק אפשרי עבורנו ושמחתי לשמוע פידבק שאכן זה כך.
אנו נהיה עם 4 ילדים כאשר 2 גדולים (בני 15 ו-20) כך שעזרה בסחיבה תיהיה לנו.
לגבי לינה חשבתי על לינה בבקתות ולכן נסחוב רק שקשים,
כבש תודה רבה על הארות והנקודות שציינת,כמובן שאתייחס לכל אחת ואחת
שוב תודה רבה רבה עזרתם לי מאוד
סוף שבוע חמים
אורית
-
בשמחה. רק כמו שאמרתי, שימו לב לתחזית. הפעם האחרונה שישנתי בבקתה בטרק ניו זילנדי היה ממש קר, ודווקא במהלך היום הלכתי עם חולצה קצרה. כך ששמחתי בדיעבד שהוספתי על השק”ש (שמתאים למינוס 7 מעלות) גם ביגוד ארוך פלוס תרמי, שביציאה בבוקר תהיתי אם הוא לא סתם מיותר. וכמובן, חשוב מאוד לארוז אוכל בכמות מספקת עם כל אמצעי הבישול (תבלינים, שמן, כלי בישול) כי במהלך הטרק אין כלום ומה שלקחתם זה מה שיש.
אם אתם עם 4 ילדים על אחת כמה וכמה: אין מה לדבר על הטרק בלי הזמנה מוקדמת של כמה חודשים טובים מראש כדי לעשות אותו בעונה (מחוץ לעונה זה הרבה יותר בעייתי לעשות את הטרק ולא כל השירות בבקתה עובד). זה אחד הטרקים הכי פופולריים, והבקתות לאורכו הן בדרך כלל עד 50 מיטות.
-
אורית שלום,
ראשית, לא הייתי בנפאל ואין לי מידע לגבי מגבלת הגיל.
אשתי ואני בני 63 (אבל מיטבי לכת). היינו במסלול בדיוק לפני שנה.
תוכלי להתרשם מאופי המסלול כפי שתארתי אותו ביומן המסע בבלוג שלי.
לגבי הרכב, מציע שתקראי מה עשינו. זה יעלה לכם פחות מכרטיס האוטובוס ויהיה הרבה הרבה יותר נוח.
אם יש שאלות, אשמח להבהיר בטלפון 058-6393048.
רמי
-
כבש ורמי תודה רבה על העזרה.
כבש-תודה רבה על הפירוט ועל זמנך ,עניין ביגוד הטרמי נלקח בחשבון,תודה שוב על הארה.
רמי-תודה רבה וכל הכבוד על הבלוג המושקע והפרטים הקטנים שבו,אין ספק שיהיה לי ולאחרים לעזר רב.
קראתי את פירוט הטרק שלכם ונבהלתי ממזג האויר שהיה לכם,נצטרך להיות במעקב עם מזג האויר כי בשלג וברד זה לא יהיה רלוונטי עבורנו (גשם שוטף אנו מתורגלים,אך שלג וברד זה כבר כבד עלינו...)
בטח יהיה בקשר בהמשך
תודה רבה ושבוע מבורך וטוב
אורית
-
במזג האוויר בניו זילנד הכל יכול לקרות. גם שלג שסוגר טרק באמצע הקיץ. תמיד צריך לבדוק את מזג האוויר לאורך מסלול הליכה (גם יומי) יום קודם. בטונגרירו קרוסינג למשל יש תחזית שמתעדכנת פעמיים או שלוש ביום וכולם מחכים לאחרונה כדי להבין אם לנסוע למחרת לטרק או לא.
-
תודה כבש
אכן אבדוק ואהיה במעקב
-
תודה רבה