מגנוס לוויני - למישהו יש נסיון בשימוש במכשיר?
-
בננו מתעתד לנסוע בחודש הבא לטיול הגדול (כחצי שנה) בניו זילנד ואוסטרליה,
המטרה היא בעיקר טבע ונופים, כמובן טרקים ומסלולים..
אנו שוקלים להשכיר מגנוס לוויני, האם מישהו התנסה בשימוש במכשיר זה?
היינו שמחים לשמוע מבעלי נסיון על זמינות השירות במקרה הצורך, ובכלל חוות דעת.
אני מבינה שהם פועלים גם במקרים שאינם אסונות טבע, ובכל אירוע שמעמיד את המטייל במצב בו הוא זקוק לעזרה כמו גם היכולת לשלוח הודעה שהכל בסדר במקומות שאין בהם קשר סלולרי...
נשמח לשמוע ממי שהשתמש במכשיר
תודה מראש לכל התייחסות
-
מגנוס לוויני - למישהו יש נסיון בשימוש במכשיר?ראשית: לא מדבר מניסיון אישי על שירות מגנוס לוויני אלא על מכשיר לוויני באופן כללי.
כמה נק' שאולי יכוונו אתכם- 1. הגדירו את הצורך : א. לחצן מצוקה sos בלבד- מאפשר הקפצת כוחות חילוץ לשטח בהתאם לקורדינטות gps שנשלחות ממכשיר plb על בסיס cospas/sarsat. האות שנשלח במכשיר מסוג זה חזק פי כמה מהסוגים המפורטים בהמשך. אם בוחרים להשכיר- זו האופציה הזולה ביותר. ב. שידור חד כיווני- על בסיס רשת globalstar (כדוגמת מכשיר הspot). מאפשר שליחת הודעות מותאמות, שליחת הודעה שמאשרת כי "הכל בסדר", חלק מהדגמים מאפשרים גם gps tracking וכמובן שידור אות מצוקה. הכיסוי רחב אך יש מקומות שאינם מכוסים ויש לברר לפני היציאה לשטח. במידה ורוכשים יש לקחת בחשבון שיש צורך בתשלום שנתי לא מבוטל. ג. שידור וקבלה- מכשיר דו כיווני כדוגמת הinreach מבוסס רשת iridium בעלת כיסוי רחב יותר מglobalstar. מצריך תוכנית שירות (אפשר גם חודשית- לעומת הspot). מעבר לאופציות של הspot ניתן גם לקבל הודעות. ד. טלפון לוויני- ביצוע שיחות קוליות.
2. אחרי שהגדרתם את הצורך, תבצעו את החישובים הנדרשים כדי לקבוע האם משתלם יותר לשכור או לרכוש. לדעתי לתקופה של חצי שנה משתלם יותר לרכוש, במיוחד אם מישהו יוכל לרכוש עבורכם את המכשיר בארה"ב (לא יודע לגבי כדאיות במדינות אחרות).
3. חשוב מאוד בנוסף לתת את הדעת בנוגע לסוגיה החוקית שבשימוש במכשיר מסוג זה במדינה בה מטיילים. לרוב הבעיה הינה עם טלפונים לוויניים ולא עם שאר סוגי המכשירים.
טיול נעים !
-
מגנוס לוויני - למישהו יש נסיון בשימוש במכשיר?אני חושבת שזה תלוי מה הוא מתכנן בפועל. יש אזורים נידחים וללא קליטה אבל חלקם הם אזורים מאוד מאוד מתוירים עם עשרות או מאות מטיילים ביום. בניו זילנד יש מקומות בהם את נרשמת במשרד רשות שמורות הטבע המקומי שיצאת למסלול. אם לא דיווחת שחזרת / הגעת לבקתה בלילה אז יצאו לחפש אותך. באופן כללי זה מערך מאוד מסודר והלוואי עלינו כזה ארגון. יש מסלולים שמקבילים ללצאת לבד לטפס על הר במדבר יהודה (וגם שם כנראה לא באמת לבד) ויש כאלה שמקבילים לטיול בזויתן או בנחל עמוד. רוב המטיילים בוחרים בסוג השני.
יש גם אפשרות לשכור שם לימים ספציפיים.
-
מגנוס לוויני - למישהו יש נסיון בשימוש במכשיר?תודה על התגובות המפורטות,
הצורך אינו לדבר איתו, אלא לאפשר לו להתנתק ולא לעדכן כל הזמן כי אנחנו מודאגים, אלא לדעת שבמקרה הצורך יוכל לקבל סיוע מתאים.
ולכן הודעות טקסט מספקות. ואפילו חד כיווני.
השכרה של מגנוס לוויני עולה בערך כמו ביטוח נסיעות חו"ל וכוללת גם שירות ע"י מוקד 24/7 ולכן זה נראה לי יותר טוב מרכישה של מכשיר שלא מקושר למוקד...
שקד, זה באמת מרגיע לדעת שנרשמים ביציאה לטיולים, אבל בכל זאת יש דאגה שאם משהו קורה ביום הראשון או השני בטרק של מספר ימים, יעבור הרבה זמן עד שמישהו יתחיל לחפש אותך במקום שאין לך קשר..
ומה שמעניין את הבן שלנו זה בעיקר טבע ופחות עיר כך שאני מניחה שרב הזמן יהיה בטרק כזה או אחר..
-
מגנוס לוויני - למישהו יש נסיון בשימוש במכשיר?אני מבינה שהכוונה היא ״טבע״ השאלה אם זה טבע יהודיה (=את ועוד 200 מטיילים נוספים) או טבע מסלול אתגרי במדבר יהודה.
היתרונות - מרגיע לדעת שיש אופציה להודיע על מצוקה. החסרונות - עלויות ועוד ציוד לשמור עליו.