כשתאלם תרועת הפסטיבלים ...
-
בערב הראשון טיילנו באזור המלון שלנו ואכלנו במסעדה/פיצרייה נחמדה בשם DOLFIN . קראתי המלצות בטריפאדוויזר.
היא מלאה במקומיים ולא בכדי . היה מוצלח .
את הבוקר פתחנו בקניית כרטיס ופארטו ל 24 שעות שנספרות מרגע התקוף של הכרטיס. מחירו 20 יורו למבוגר. שווה רק אם מתוכננות לפחות 3 נסיעות . אנחנו ניצלנו אותו עד תום .
התחלנו את היום בשייט לאיים מורנו ובוראנו . בפעם הקודמת בונציה ויתרנו עליהם .
היות וידענו כי סצינת המסיכות מתחילה בצהריים , החלטנו לנצל את שעות הבוקר השקטות לביקור באיים .
קו 3 מביא אותנו למורנו. סבוב קצר … לא מאד מתרשמים. ממשיכים עם קו 12 לבוראנו . כאן זה סיפור שונה לגמרי. בוראנו שקט אבל יפיפה.
הצבעוניות של הבתים מדהימה. לא צריך פסטיבל מסיכות … נראה שבאי הזה כל יום פורים .
לרגע נדמה שזו הצגה לתיירים . חנויות של מסיכות ותחרה . מבט שני מגלה שאשכרה חיים פה. יש אפילו כביסה על החבל .

אנחנו תוהים איך זה לחיות במקום שהקשר התחבורתי אליו וממנו נעשה רק דרך הים . טיפה לא נוח אולי …
ילדי בית ספר חביבים וקשקשנים על אוטובוס הסירה שלנו מראים שזה אפשרי וכנראה לא ממש רע.
יש לי עשרות תמונות מבורנו היפה. שמה ממש קמצוץ כי הבטחתי סיכום קצר.

-
ועוד כמה אחרונות ודי

-
איריס היקרה,
רק כעת ראיתי את אשכול הפסטיבלים האטלקי שלך.
וואו! כמה שהתמונות צבעוניות ונפלאות!!!

במרץ שנה הבאה גם אני מוכנה להגיע. איכשהו נתפס אצלי כחודש יותר סביר לפסטיבלים אטלקיים מפברואר.
מאחלת לך שתרועת הפסטיבלים תימשך עבורך, ונמשיך להנות מאשכולותיך המקסימים.

נילי
-
איריס , ממש מדליק. אהבתי ( תשמעי כמות הנסיעות שלך השנה…..שברת את כל השיאים )
-
איריס,
איזו אווירה נהדרת הצלחת להעביר דרך התמונות.
למרות שהפסטיבל מאד תיירותי, אני מתרשם מהתמונות שלא היו הרבה אנשים בסמטאות ולא היה דחוס מדי. אכן?
מחכה לראות תמונות גם משני הפסטיבלים האחרים ום אשמח לקישורים על הפסטיבלים לעקוב לקראת 2019
..

-
איריס היקרה,
כמה שאני שמחה שאת ממשיכה לפרסם את סיפורי הטיול הנהדרים שלך כאן, חרף כל המכשולים (הצלחתי הפעם להתחבר בנסיון השלישי- מבינה שיצאתי בזול
)התמונות נהדרות וצבעוניות ומעוריים זכרונות נעימים. בהחלט התמזל מזלכם עם מזג האוויר: יש הבדל גדול בין 0-3 מעלות לבין 3-9 ביחוד בטיול קרניבלים שעיקרו הסתובבות וסמטאות וצפיה בתהלוכות שמתקיימות בחוץ.
אני מסכימה איתך שבוראנו הרבה יותר יפה ומענינת ממוראנו. לא התפנית להרים טלפון למספר הרשום בשלט “למכירה” ולברר את המחיר?

יהיה מסקרן להגיע איתך ליתר הפסטיבלים שאנחנו לא ביקרנו בהם. נראה לי שבעקבותך ובעקבות ג’ן ובזכות טיסות איזיג’ט לוניציה (שהלוואי שהיו ממשיכם כל השנה ולא רק בחורף) כבר תהיה רכבת אווירית של ממש בעוד שנה.

קרניבל ונציה 2019 : 16 לפברואר – 5 למרץ
-
איריס, מטיול לטיול את מעלה את הרף - הפכת את התכנון והביצוע של טיול לדרגת אמנות!!
-
ערב טוב
נילי , יורם ואיילת יקרים. שמחה שהצטרפתם לקרנבל .

נילי – בשנה הבאה הפסטיבלים אכן במרץ . יוצא לך פיקס

יורם – את האתר של פסטיבל ונציה צרפתי . האתר מתחדש עם מידע עדכני כל הזמן. אצרף בהמשך גם את האתרים האחרים .
ונציה לא היתה צפופה כי לא בקרנו בסופ”ש. לנו היה נעים מאד לא להתהלך בתוך המון רב. בתמונות שראיתי מאותו סוף שבוע , אנשים על הריאלטו נראו כסרדינים צפופים .
ב IVREA דוקא היהדי צפוף על כך עוד יסופר.
איילת – טפו טפו חמסה חמסה ….
אכן השנה שברתי שיאים אפילו של עצמי

אנחנו בחזרה עם קו 12 ישירות לונציה.
הליכה נינוחה של 20 דקות מביאה אותנו לאזור גשר ריאלטו . בדרך עוברים בסימטאות פסטורליות ויפות . הרבה תלבושות עוד לא רואים אבל ונציה תמיד יפה.
-
רושמת לעצמי במועדפים

-
איריס היקרה ברוכה השבה!!!
איזה כיף לפצוח את הבוקר
עם תמונות כאלה יפות וצבעוניות
עם מידע שלא יסולא בפז כהרגלך
כבר שמרתי את האשכול במועדפים אולי
בשנה הבאה…
רחל לבון
-
הי איריס,
כמובן שגם אני פה... קוראת ומזילה ריר.…
וואו , איזה יופי ונציה הרגועה שהיא השקט שלפני הסערה ( הקרבות) בהמשך.
-
איריס יקרה,
גם אני פה נהנית ומתענגת מקריאת האשכול ומהתמונות המדהימות..
זהו.. הולכת לעשות אותו דבר בשנה הבאה..
מחכה להמשך ואשמח לעזרתך ..
פוריה
-
תודה רבה לכולם
אתייחס פרטנית בהמשך
בעיות התחברות לאתר ווירוס שייבאנו מאיטליה
קצת מעכבים אותי בהתקדמות
מקווה להמשיך בהקדם
ספוילר- מי מכיר? איפה עוד בקרנו ?
יום נעים

-
איריס איזה כיף!
כבר כמה שנים שאני רוצה לטוס לפסטיבל המסכות והסיפור ממש עושה חשק.
בינתיים ממתין בסבלנות במגירה (ההולכת ומתמלאת במהירות
). נהנת מהכתיבה והתמונות הצבעוניות.
אגב, שאלה- אני רואה שאת הרבה פעמים מצליחה להזמין טיסות סופר בזול. מה סוד הקסם?
-
מנסה קצת להמשיך
קודם כל תודה למגיבים
ציידת ערפדים , ג׳ני, רחל, חן, שרון, שירה ופוריה.
שמחה שיש עניין !!
ג׳ני2- שוב תודה על האשכול שלך! הטיול שלנו בונציה היה הרבה פחות יסודי , פסחנו על מוזאונים ועל ביקור באתרים בהם היינו בעבר כמו אתרי הקהילה היהודית בונציה. המוזאון ובתי הכנסת. הסתפקנו בשוטטות ואווירה. ובכל זאת לקחתי ממך כמה טיפים.
ממליצה לכל המתכננים לקרוא.
שירה- אין לי שום סוד מיוחד… רק שיטוט אקראי באתרים שונים, קצת התראות פייסבוק וקניה מאד מוקדמת. כשמזהה משהו כדאי לא מהססת , גם אם זה 11 חודשים מראש ובידיעה שאולי בכלל לא נממש ולא ניסע.
פוריה וכל המתכננים. לגבי שנה הבאה ג׳ני כבר כתבה תאריכים בונציה 16/2- 5/3
חיפשתי ולא מצאתי באתרים רשמיים תאריכים של פסטיבל הניוקי ושל קרב התפוזים אבל בהסתמך על שנים קודמות
חישוב והימור זהיר-
ורונה יהיה ביום שישי 1/3
Ivrea פתיחה שבת 2/3 קרבות 3-5/3 . יום עיקרי 3/3.

-
איריס חברתי היקרה,
הנה סוף סוף הצלחתי להתחבר לאתר וגם להגיב (טפו טפו)
איזה אשכול מרהיב!!!

אני נהנית מכל פסטיבל ופסטיבל וגם ממזג האוויר המושלם שהיה לכם.
את האי בוראנו פיספסנו בזמנו והוא נראה נפלא! גם שם התהלכו בתחפושות?
התלבושות, המסיכות והאווירה – הכל נראה נפלא! בא לי גם! (כמובן...
)תשובה לספוילר יש לי – אבל זה לא פייר כי יש לי אינסייד אינפורמיישן….
אז ניתן לאחרים לנחש ולגלות.. אני כבר מחכה לקרוא על הביקור המעניין הזה!
תמשיכי.
ואני מקווה שהאתר לא ירפה את ידייך שעל המקלדת. לא קל!
נשיקות,
שירלי

-
bravissima איריס

כמובן שבאתי לקרוא

ושירלי… שמש ומזג אויר נפלא… אני סידרתי לה

-
איריס יקרה
כל כך יפה צבעוני ומיוחד
מאד אוהבת את הטיול הזה שלכם
תודה שאת משתפת
ענת
-
צהריים טובים ותודה למי שבאה לבקר ולהגיב שירלי , לט איט וענתי יקרות
שירלי אכן מזג אוויר נהדר היה לנו. יבש בהיר ולא מדי קר..
וזאת באמת לט איט שסדרה אותו . ולא רק את זה , תודה !!
בבורנו לא ראינו מחופשים . אולי כי היה מוקדם. אבל שלטים בכיכר המרכזית של בורנו בישרו על הקרנבל המקומי ( בשעות אחה”צ, כך לפי האתר של קרנבל ונציה ). אז אולי בזמן הרשמי היו מחופשים . כן ראינו כמה חנויות לממכר תחפושות, אז בואו נהיה אופטימים . אולי כן …
אגב – נראה לי כיף גדול להתחפש גם ולהשתלב בסצנה . אם לא היינו מגיעים רק עם טרולי 10 קג מפוצץ של ראיינאייר אולי הייתי מביאה איזו תלבושת בעצמי .

במלון שלנו אג איפרו בבוקר ה 92 את אורחי המלון לכבוד הפסטיבל . מי שרצה יכל לקבל איפור פורימי חינם .
כמה אחרונות מבוראנו – אפילו ללא גלוטן יש שם ...

-
אנחנו עדיין בונציה מתקרבים למרכז העיניינים של כיכר סאן מרקו ומזח סן זכריה.
מתרשמים מהמבנים היפים ארמון הדוג’ים , מגדל השעון ומגדל הפעמונים. מנצלים את ההזדמנות שאין תור ונכנסים לביקור קצר בבזיליקה סן מרקו היפה והעתיקה. בביקור קודם בקיץ היה תור ארוך מאד וויתרנו , עכשיו ממש ריק והכניסה מיידית .
את התיקים אנחנו זוכרים להפקיד ברחוב סמוך לפי הטיפ של ג’ני2 .
אם תשכחו השומר יזכיר לכם ויש לציין שהיום ישנה מפה מצולמת , כך שדי פשוט למצוא את המלתחה למרות המיקום המוזר.
עושים בוק חיצוני של הבזיליקה והמבנים מסביב ואז מתמסרים לתחפושות ולמתחפשים . הכיכר צוהלת ושמחה אם כי לא צפופה . כיף !!!
המחופשים המשקיענים אוהבים להראות ולהצטלם ועושים זאת בשמחה.
עוד כמה דמויות צבעוניות