תל אביב-אדינבורו: טיסה ישירה ויקרה
-
תשובות:“כולנו אוהבים להתבכיין כשזה נוגע לאל על”
אני לא מכיר כאלה, הביקורת שלנו ותחשיבי הכדאיות ענייניים.
“פעמיים בוטלו טיסות כל החברות האחרות ולי היתה טיסה של אל על . כך חזרתי ארצה מיד אחרי אסון התאומים וטסתי בזמן מלחמה כשחברות אחרות סירבו להמריא מכאן.”
פעמיים ב 70 שנות המדינה, פעם אחת במלחמת יום כיפור ופעם שניה בצוק איתן.
בתאומים סגרו נמלי תעופה בארה”ב, לא את נתב”ג וממילא ארה”ב לא ממש רלוונטית לטיסות Low cost.
אם כבר לתכנון טיסות לפי השבתות אז שביתות באל על או לופטהנזה מתרחשות הרבה יותר מאשר פעם ב 35 שנים.
שלא לדבר על כך אל על מדורגת כחברה הגרועה ביותר באירופה מבחינת עמידה בלו”ז וחס ושלום שהאיחור יתגלה ככזה שעלול לגרום לחילול שבת. יבטלו לך את הטיסה = מבחינתך השדה מושבת למשך כל הסופשבוע.
“כי אני מרגישה בטוחה”
עניין סובייקטיבי שלך שמשפיע על הבחירה שלך.
בהחלט רלוונטי וחשוב לך אבל לא לאחרים.
“כי הדיילים תמיד אדיבים ומסבירי פנים”
כנראה שאנחנו לא טסים באותם מטוסים….
“כי ישראלים זה לא רק לרע זה גם לטוב למשל...לא מדקדקים במטען וגודלו כמו חברות אחרות וישתדלו למצוא לכל מיני נוסעים מקום גם לצעצוע המוזר שהילד התעקש לקנות.”
בצ’ק אין ובגייט לא נמצאים צוות המטוס אלא צוות הקרקע של שדה התעופה.
כך שההתרשמות שלך לא רלוונטית
“כי אם חרגתי מעט במשקל המזוודה יעבירו את זה ולא יבקשו תוספת תשלום.”
כמו שאמרתי הצוות של אל על בכלל לא נמצא שם כדי להחליט.
אבל אם כבר
באל על יש משקל מקסימלי לתיק היד, באיזי ג’ט אין כזה
“כי הרבה פעמים בחברות זרות אתה יכול לעמוד שעות בתור מול שני דלפקים וזה לא מזיז לאף אחד ובאל על תמיד יהיה מי שיפקח עין ויפתח תור נוסף”
מצטער, אבל כנראה שהיה לך המון מזל.
אני לא ראיתי “תמיד” כזה
מה שכן יש תמיד אלו דחיפות וצעקות של ישראלים שנוטים להיות כאלה מטיסת השוקולד. לא אשמת אל על שהם מעדיפים אותה אבל עדיין הנוסע הנורמטיבי סובל.
“כי טסתי לאחרונה בחברה סדירה בטיסה סדירה בשירות מלא אבל צפוף משענות לא נוחות וצוות שהתעקש לא לכבות את האור בחצי מטיסת הלילה וכו' . לא נורא אבל גם לא נחמד.”
החוויה שלי בעיקר בטיסות טראנס אטלנטיות היא מטוס הרבה יותר שקט וחשוך מאשר טיסות אל על
“זה אולי מצחיק אבל במשפחה שלנו יש ענייני מזון....ואפשרות בחירת הארוחה עוזרת”
טיסה אחרונה שלי באל על היתה מאירופה לישראל וטסתי במחלקת עסקים.
תאורטית היתה בחירה בין עוף לדג אבל כבר במחלקת עסקים נגמר הסלמון ויכולתי לקבל רק עוף.
גם לתיירים חילקו את אופציית הבחירה למרות שכבר לא היה להם מה לבחור.
לא טוען שכך זה תמיד, אבל זה מה שקרה
ב Low cost גם כן יש אפשרות בחירה.
“כי מערכת הבידור (אם אין תקלות וגם זה קרה) עוזרת להעביר את זמן הטיסה”
מערכת הבידור של אל על לעומת חברות שירות מלא אחרות היא בדיחה עצובה.
באותה טיסת ביזנס במטוס 767 חילקו לנו טאבלטים, בתיירים יכלו לקבל בכסף את הטאבלטים שנשארו. ברור שלא היה לכולם. אני לא לקחתי כי יש לי משלי.
כשכבר יש מסכים אישיים בחלק גדול מהמטוסים אין VOD אלא רק תוכניות בלופ, טוב שלא שחור לבן.
כבר עדיף להביא ל low cost את הטלפון/המחשב/הטאבלט שלנו
שקעים של 115/230V בטיסות ארוכות כבר מזמן הפכו לסטנדרט – לא באל על.
“או בקיצור זה יותר נעים ואם ההפרש לא משמעותי אני מעדיפה טיסה כזו.”
לך יותר נעים, לי בד”כ פחות.
אני לא ממחרימי אל על, אם הם יתנו לי עסקה טובה יותר או אפילו דומה מבחינת ימי ושעות המראה, מחיר ונוחות אני אעדיף אותם.
כמעט לא יוצא לי להעדיף אל על כי הם כמעט תמיד פחות טובים (לי), אני טס אל על פעם בשנתיים שלוש בעיקר כשאין ברירה אחרת.
-
הויכוח פה הוא לא בעד ונגד אלעל. באופן כללי גם אני מעדיף יעדים לחופשה שרחוקים מישראלים ככל האפשר ולכן מתרחקים למשל מהיער השחור. השאלה היא האם לשלם יותר בשביל טיסה ישירה או לשלם פחות עם קונקשיין. לטעמי הנוחות שווה את התוספת וכל ההצדקות של ביקור ביעד חדש בחמש שעות המתנה, מנוחה והמתנה עם קפה זה שטותי לחלוטין. אם אתה נוסע לאמסטרדם אין שום הצדקה לרדת מהמטוס בפראג לחכות כמה שעות ולעלות שוב על מטוס. בניגוד אולי לטיסות למזרח או לארצות הברית שהן ממש ארוכות וגם אז בדרך כלל הייתי עוצר כבר ליומיים שלושה. לטעמי כל מי שעושה את זה זה מטעמי חיסכון כספי נטו ואם אין ברירה אז אין ברירה אבל אם אפשר ישיר גם בתוספת עלות בטח שזה כדאי. בפרט שכל דקה בטיול יקרה בגלל הפסד ימי חופש בעבודה וכו.
-
ג’ני, יש לי תדובה קצרה: “ הפראיירים לא מתים, רק מתחלפים.”
-
אני מאוד משתדל להמנע מחניות בינייםאני מאוד לא נהנה מצ’ק אין, בדיקות בטחוניות, המתנה בטרמינל ובגייט, עליה למטוס וכל מה שקשור.
אני מוכן לשלם לא מעט כדי לותר על התענוג של חניית ביניים.
זה הטעם האישי שלי שלא מחייב אף אחד, בקושי אותי.
אבל השאלה כאן היתה למה אנשים מוכנים לשלם מחיר גבוה לחברת שירות מלא כשהם יכולים לשלם מחיר הרבה יותר זול לחברת low cost.
לדוגמה, לא מזמן טסתי low cost ללונדון, נחיתה בלוטון והמראה חזרה מגטוויק.
המחיר היה פחות משני שליש מחברות שירות מלא כמו אל על עם נחיתה גם כן בלוטון והמראה מהיתרו.
כל הטיסות ישירות.
ואז חוזרים לשאלה המקורית של השרשור,
איך חברת שירות מלא מצליחה למכור כרטיסים ב 500, 600 ולפעמים אפילו 700$ כשאפשר לרכוש כרטיס דומה בחברת Low cost (כולל מזוודה והושבה) ב 200-300$.
ניסינו לתת כאן כל מיני הסברים.
-
לאחרונה הזמנתי טיסה לשוויץ (ג’נבה)
המחירים של הלואו קוסט לא היו זולים משמעותית כלל לעומת אלעל/סוויס..
אין ספק שמי שמתכנן מוקדם/חכם – יכול לחסוך הרבה מאוד
אבל רבים מהטסים אינם מתכננים כל כך רחוק – ואז הפרשי הטיסות נעשים קטנים הרבה יותר
-
אני לא מהמתכננים רחוק, והרבה פעמים קניתי טיסות רק שבוע מראש, או אפילו 3 ימים מראש. עדיין, וגם כשהלכתי על טיסות ישירות, הלואו קוסט היו בדרך כלל יותר זולות. אם לא, אלך על מה שזול. בכל מקרה, לא אשלם מחיר מופקע אלא כבר אעדיף לדחות את הנסיעה למועד אחר.
בנוסף, “הפרש קטן” זה שאלה של השקפה. מי שטס לשבוע בתקציב של 2000 שקל, עבורו 50 דולר זה הפרש שמרגישים. מי שטס לטיול של 15,000 שקל, זה כלום. בטח ובטח אם הנוסע ממילא לא נוסע עם מזוודה, ואז ההפרשים גדלים.
אבל נדמה לי שמה שניסו להגיד כאן (גם אלו שהם לקוחות שבויים של החברות הישראליות וגם מי שלא נמנה על אוהביהן) זה שהבחירה דווקא בחברה ישראלית על ידי ישראלים (ובטח כשיש אופציה זולה יותר) היא לא תמיד מונעת רק על ידי העדפה לשירות מלא, או רק בגלל העדפה לטיסה ישירה בלבד, אלא גם משיקולים ייחודיים פה בארץ – “כי זה ישראלי”, אם לסכם. עובדה היא שיש לאל על לקוחות מאוד נאמנים גם אחרי שהם אכלו מרור עם השביתות ועם החשיפה המדהימה שהטייסים בעצם האריכו במשך שנים באופן פיקטיבי את משך הטיסה לארה”ב כדי לקבל תוספת כסף.
-
עם זה אני בהחלט מסכים.
וגם אני מעדיך באופן עקרוני לשלם יותר על טיסות ישירות (עם אל על או חברות אחרות שטסות ישיר) – הזמן שלי יקר הרבה יותר מאשר עוד 100 או 200 דולר לכרטיס.
וכמו שציינו כאן -אני אבחר בכל טיסה את מה שיתאים יותר מבחינת השעות ואורך הטיסה, ללא נאמנות כלשהיא לחברה כזו או אחרת.
נאמנות זה חשוב – בעיקר בנישואים, ופחות בספקים שרוצים שנרגיש שאנחנו חברים שלהם, או שאנחנו בבית.. אנחנו לא..
-
קראתי בפורום אירופה השכן על ביטולי טיסות של איזי ג'ט לבורדו בימי ד', וזאת אף מבלי לטרוח לעדכן את אלו שרכשו כרטיסים, ושהאופציה החלופית לטיסה היא רק כעבור 3-4 ימים. הבנתי גם מתגובת יונית שלא מדובר במקרה חד פעמית (לגבי אי ההודעה).
זה גורם לי להרהר (או לערער
), ולתת כמה נקודות למחשבה.במשפחה המורחבת אני נחשבת ה"מומחית" למציאת טיסות טובות וגם זולות (לא שזאת כזאת תורה מסיני, ובכל זאת..).
ושמתי לב שהרבה טיסות בשנים האחרונות קניתי בסופו של דבר מאל על (ניו יורק פעמיים, רומא, בודפשט, וינה) שלא במודע. לא חושבת שיש לי סנטימנטיים מיוחדים. השיקולים שלי הם של נוחות ומחיר. (פחות מתייחסת כרגע לשירות ונוחות הטיסה - לארה"ב לא היה להיט).
אז יכול להיות שבעצם אם מחפשים מספיק זמן מראש (וגם לא תמיד בהכרח), דווקא טיסות סדירות של אל על ליעדים פופולריים עדיפות. יש הרבה יותר טיסות אפילו באותו היום, בשעות יותר נוחות, ישיר, וגם כאמור מהשוואה (מדוקדקת יש לציין) מצליחה לתת תחרות גם במחיר.
ולמשל ברכישה האחרונה לוינה בקיץ, קיבלתי עדכון מיידי, שמונה חודשים מראש, על שינוי שעה מזערי של רבע שעה! אז אם היו מבטלים טיסה(לא יודעת כמה נפוץ), לא רק שהיו מודיעים, גם היו הרבה יותר אפשרויות חלופיות מבלי להרוס את הטיול.