ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

סיכום טיול - אלסקה 2017

פורום צפון אמריקה
    13
    75
    26415
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • eden24h
      eden24h נערך לאחרונה על ידי

הי..שאלה לגבי הטיסות.

כתבת שטיסת המסגרת בברטיטש איירוויס, אבל בתוכה יש טיסה באמריקן איירליינס בין ל.א לסיאטל..איך זה עובד?

הזמנת אותה כחלק מהטיסה באתר של בריטיש?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • sd_love_nature
        sd_love_nature נערך לאחרונה על ידי

Luli – איזה תמונות נהדרות!!

גם אני הייתי בקיץ האחרון באלסקה, אבל לא הגענו לגליישר ביי,

התמונות שלך בהחלט גורמות לי לקוות להכניס את השיט הנ״ל בטיול הבא (שמקווה מאוד שיהיה מתישהו אחד כזה Smile )

בכלל אני נהנית מאוד מהתמונות שלך – הייתי בהרבה מהמקומות שהיית, אבל במזג אוויר אחר, זה מדהים איך מקום נראה שונה בעננות/שמיים בהירים.

גם אנחנו השארנו לנו כמה דברים לפעם הבאה (למשל השייט בפורטג׳, גליישר ביי וגם שיט בהומר שצלערי לא עשינו)

כל הכבוד על הסיכום המושקע!!

• sd_love_nature
          sd_love_nature נערך לאחרונה על ידי

היי,

לגבי מפגשים עם דובים במסלולי הליכה,

אני דווקא בדיעה שכן כדאי להסתובב עם ספריי דובים (בנוסף כמובן לכל שאר ה״חוקים״ שכדאי לנהוג לפיהם, ללכת בקבוצה, לעשות רעש, לא לרוץ אם רואים דב וכו׳)

יצא לי בכמה מסלולי הליכה לראות דובים (שחורים וגריזלי) ממרחקים שונים.

פעמיים (אחת מהן דווקא הייתה בקינגס קניון בקליפורניה ולא באלסקה) יצא לי מפגש קרוב יותר ממה שהייתי רוצה והייתי צריכה להשתמש בכל הטכניקות של להגדיל את עצמך, לצעוק, לא לרוץ (יותר קשה ממה שחושבים. בפעם הראשונה כמעט רצתי, ובן זוגי ממש תפס אותי בזרוע ואז התחלנו ביחד להרים ידיים ולצעוק)

לא יצא לי להשתמש בספריי (וטוב שכך), אבל זה נתן לנו תחושת ביטחון הידיעה שיש לנו אותו. 

בסך הכל הדובים לא מעוניינים במפגש הזה, ובהנתן ההזדמנות הם יברחו וימנעו מהסיטואציה. כדאי להסביר לילדים שלא משנה מה אסור לרוץ (באופן כללי במסלולים לא כדאי לרוץ) ופשוט לנהוג בזהירות.

אין מה לפחד, פשוט צריך להיות מודעים.

• thomas757
            thomas757 נערך לאחרונה על ידי

סיפור דרך מעניין מאוד והתמונות מדהימות!

האם זה המקום בסיוארד בו ראיתם את כלבי המירוץ?

https://ididaride.com

נראה שיש שם גם חדרי אירוח ללינה במחיר סביר אבל האם האזור לדעתך נראה נעים לשהייה?

זה מחוץ לעיר אבל מחירים בתוך העיר הם אסטרונומיים...

• Luli5
              Luli5 נערך לאחרונה על ידי

הי eden,

בריטיש איירוויס ואמריקן איירליינס באותו אלייאנס (OneWorld), ואת כל הטיסות מזמינים בהזמנה אחת באותו אתר.

בד”כ אני מחפשת טיסות ב Google flights ומשם יש קישור לאתר המתאים עם הטיסות הרלבנטיות.

• Luli5

sd_love_nature תודה רבה!!!

אלסקה כולה מדהימה, אבל בגוסטבוס יש קסם עוד יותר מיוחד (לדעתי). מקווה בשבילך שתגיעי לשם בפעם הבאה. 

מאחלת לנו ולכם לחזור שוב ושוב (ושוב ושוב ושוב...) לאלסקה Smile

• Luli5

thomas תודה רבה!

כן זה המקום. לא ראינו את חדרי האירוח, אבל המקום בהחלט נראה נעים ומטופח.

קח בחשבון שהוא קצת מבודד.

• Luli5

16.7 – שייט בגליישר ביי, טיסה לג'ונו

אחרי השכמה מוקדמת מאוד בבוקר (השייט יוצא ב 7:30) השארנו את המזוודות בקבלה ועלינו על הספינה. כאן אין מקומות שמורים כמו בקינאי פיורדס, ולכן מומלץ להגיע מוקדם אם רוצים לשבת ליד חלון.

הספינה הייתה מלאה לגמרי.

בשעה הראשונה של השייט האזור היה מכוסה בערפל, שיצר אוירה מאוד מיוחדת, מיסטית משהו. בהמשך הערפל התפזר וההרים המדהימים התגלו.

הנופים היפיפיים שונים מקינאי פיורדס ומאזור ואלדיז.

ראינו לוטרות, אריות ים, כלבי ים, לוויתן אחד, זאב ודוב.

עצרנו לשעה ארוכה ליד קרחון מרג'ורי המרשים וראינו calving (התמוטטות של הקרחון למים) משמעותי. היה מיוחד ומדהים.

את השייט מלווה ריינג'ר (כמו בקינאי פיורדס) ויש תכנית של ג'וניור ריינג'ר. הילדים הושבעו וקיבלו סיכה של גליישר ביי – כבוד Smile

דבר אחד שהפריע – שוב, כמו בקינאי פיורדס, הסירה הייתה מלאה. ברוב השייט זה פחות הורגש אבל מול הקרחון כולם יצאו לסיפון והיה מאוד עמוס. לידינו עמדו תיירים אירופאים שנדחפו והסתירו וזה פגע בהחלט בחוויה. ועדיין – מדובר בשייט מרהיב ומומלץ!

בסיום השייט האוטובוס של הלודג' חיכה ליד הרציף עם המזוודות ולקח אותנו לשדה התעופה הקטנטן של גוסטבוס. טיסה קצרצרה והגענו לג'ונו.

ג'ונו היא עיר מאוד תיירותית אבל חביבה וציורית. בערב טיילנו במרכז העיר וחגגנו במסעדה הכיפית  "Hangar on the warf" את הערב האחרון באלסקה לטיול הזה Sad

המלון שלנו – The driftwood hotel – בסגנון של מוטל, נחמד ונוח, ממוקם במרחק הליכה מהנמל, יש שאטל לשדה התעופה.

• Luli5

16.7 – שייט בגליישר ביי, טיסה לג'ונו - עוד תמונות
                      • rubit
                        rubit נערך לאחרונה על ידי

לולי- איזה כייייף כאן surprise surprise התמונות מלהיבות ועושות חשק שהקיץ הבא כבר יגיע yes 

תודה לכל המרגיעים ונותני הטיפים המעולים בעניין הדובים no no 

עדן- שמח לשמוע שנהניתם בסקוטלנד ושהגעתם לטנריף wink ושעכשיו שנינו נהיה במקביל באלסקה yes yes לגבי הטיסות - אני מתכנן לטוס דרך פרנקפורט עם קונדור שמשך הטיסה שלהם קצר משמעותית לעומת חברות אחרות. 

רובי 

• karnielr
                          karnielr נערך לאחרונה על ידי

לגבי טיסות לאלסקה העצה הטובה ביותר שאני יכולה לתת זה להתחיל להתארגן מוקדם ככל האפשר. שלא כהרגלי, ההתארגנות שלנו לקראת טיולנו המתוכנן בקיץ הקרוב התחילה יחסית מאוחר, בפברואר, וטיסות בקונדור כבר היו לא משתלמות בעליל. בשלב זה מצאנו רק את בריטיש כחברה שטיסותיה יחסית נוחות במחיר סביר. 

• Luli5

17-18.7 – ג'ונו וסיום

קמנו עצובים ליום האחרון לטיול.

ארוחת בוקר בדיינר שליד המלון ויצאנו למרכז העיר.

בלילה הגיעו ארבע אניות לנמל והמרכז היה הומה מתיירים. בכל מקום היו דוכנים שהציעו אטרקציות.

התכנית המקורית הייתה לעלות ברכבל להר, אבל היה יום – נכון – גשום וערפילי, ולא הייתה ראות בכלל. אז החלטנו לנסוע לקרחון מנדנהול, אבל בסוף מצאנו את עצמנו שוב בשייט לוויתנים (נו טוב, כבר 24 שעות שלא ראינו אף לוויתן Wink)

השייט היה נחמד – ספינה קטנה של 30 אנשים, הנוף יפיפה, 3 לוויתנים שהופיעו בצורה די סדירה ואפילו מזג האוויר על הים היה בהיר. אם היינו עושים אותו ארבעה ימים קודם הוא היה יכול להיחשב לשייט טוב מאוד. אבל אחרי השייט בגוסטבוס פתאום הכל נראה קצת פחות...

הבנו שיש לנו בעיה – הרמנו את הרף גבוה מידי (ובכלל כל הטיול הזה קבע רף גבוה מידי...).

אחרי השייט עוד הספקנו לאכול ארוחת צהריים אחרונה באלסקה (להפעם כמובן Smile)

הטיסה לסיאטל הייתה יפיפייה. נחתנו בסיאטל בשעה 21:30 והגענו עם השאטל למלון שלנו – Doubletree Seattle Airport. מלון שדה תעופה ענקי עם סוויטות מרווחות.

18.7 סיום

הטיסה ללונדון הייתה בשעה 19:30. בתכנית המקורית היינו אמורים להשאיר את המזוודות בשדה ולטייל בסיאטל בשוק פייק פלייס ובדאון טאון. אבל היינו בדיכאון שנגמר מצד אחד, ואלסקה כל כך מילאה אותנו (בצורה נהדרת) מצד שני, שממש לא הרגשנו צורך לטייל. אז ביקשנו late checkout ובילינו את היום בבריכה של המלון.

בערב טסנו ללונדון, ובה העברנו עוד 3 ימים כיפיים בניסיון לאפס את הג'ט לג (לא עזר).

וזהו. הסתיים טיול מושלם, ואנחנו מחכים בקוצר רוח לפעם הבאה Smile

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                            • aviatiko
                              aviatiko נערך לאחרונה על ידי

לולי, גם לי מרגיש עצוב שהטיול שלכם הסתיים – הכל נראה נהדר והסיכום באמת מגביר את הלהבה מתחת לחלום אלסקה.

יופי של תמונות וחוויות! 

מחזיקה אצבעות שתחזרו לאלסקה בקרוב ולו בכדי שנקבל עוד סיכום שכזה!

אביה

• eden24h
                                eden24h נערך לאחרונה על ידי

לולי, נהנתי מהסיכום שלך, נשמע שמאוד נהנתם, והתמונות נהדרות. 

ממש עושה חשק ונראה שטיול בת המצווה נוטה לכיוון אלסקה 😄

• sara3125
                                  sara3125 נערך לאחרונה על ידי

לולי

תודה רבה על סיפור טיול מדהים לאלסקה ,

תמונות שמעוררות את החושים ,

בעקבות הסיפור שהתוודעתי אליו היום לאחר שלא ביקרתי בפורום צפון אמריקה כבר הרבה זמן אני חולמת כל היום על אלסקה .

תמיד נראה לי שכל כך קשה לארגן טיול כזה לבד , לוגיסטיקה מסובכת , וטיול מאורגן ממש לא בכיוון שלי , כך שנראה היה שזה יעד בלתי אפשרי מבחינתי , והנה הסיפור שלך הופך את זה לנגיש ולא מאיים.

תודה רבה 🌺

שרה

• 1
                                  • 2
                                  • 3
                                  • 4
                                  • 4 / 4
                                  • פוסט ראשון
                                    פוסט אחרון