ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

הר אגמונט (טאראנקי)

פורום אוסטרליה וניו-זילנד
    4
    5
    1829
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Noam_3807157
      Noam_3807157 נערך לאחרונה על ידי

אני מתכנן טיול של חודשיים בערל בניו זילנד.

כרגע בתכנון אני מתחיל מאוקלנד עושה את האי הצפוני משם לוולינגטון מעבורת ואי דרומי.

לפי התכנון של הימים אני אמור לסיים את הוונגאנוי אחרי בין 20 ל27 יום לתוך הטיול.

השאלה היא האם להגיע להר אגמונט ולעשות בו את אחד הטרקים שווה את הזמן שגם ככה קצר (הבנתי שרוב הזמן עדיף להשקיע באי הדרומי) או שמספיק מרשים להגיע למרגלותיו או סתם להשקיף עליו מנקודה טובה בדרך לוולינגטון

(מתכנן לסיים את האי הצפוני אחרי וונגאנוי או אגמונט).

תודה מראש!!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ranchy
        ranchy נערך לאחרונה על ידי

הדבר הכי בטוח במזג האויר של ניו זילנד זה ששום דבר לא בטוח. את היום בו הגעתי לטאראנקי התחלתי ליד מערות ואיטמו בגשם שוטף כשהשמים סגורים בעננים מאופק עד אופק. כשהגעתי לחניון ליד ההר הגשם כבר פסק אבל ההר עדין היה עטוף בעננים. ירדתי לנהר  לטיול קצר עד מפל המים שבו. כשיצאתי חזרה לחניון נפתחו השמים וההר הופיע במלוא הדרו.

אם ההר מצוי על הדרך שלך כדאי מאד  לנסות כי אם תצליח  תזכה למראה מרהיב 

לתכנן טרק כדאי כשבמקביל תכנן מה עושים אם הטרק בלתי אפשרי.

מצרף לך תמונות שצילמתי 

בהצלחה

רנצי

הר טאראנקיהר טאראנקי
        • keves160
          keves160 נערך לאחרונה על ידי

לא כתבת מתי אתה נוסע. למה זה משנה? כי קודם כל בשיא העונה זה לא שאתה ”אמור לסיים את הוונגאנוי אחרי בין 20 ל27 יום לתוך הטיול” אלא תצטרך להזמין את הוואנגנואי זמן מה מראש (הבקתות/קמפינג+הסירות) כי הטרק מפוצץ אנשים. אם לא תצליח להזמין, אולי לא תצא לטרק. 

ובכלל, “אם” ו”אולי” זה מילים שחוזרות בניו זילנד בגלל מזג האוויר (גם בעונה הטובה). הטאראנקי מאוד מרשים, אם מצליחים לראות אותו. אנחנו פעם טיילנו יום שלם באזור ולא ידענו בכלל שהטאראנקי קרוב, כי הוא הוסתר לגמרי והיה נראה כהמשך ישיר של השמיים. נכנסנו לתוך מבנה לשלוש שעות וכשיצאנו פתאום גילינו שההר קרוב כל כך כי פתאום העננים זזו…

אז האם זה שווה? אולי, אם יהיה לך מזל לראות אותו. כמו שאמרתי, המצב יכול להשתנות כל שעתיים, וגם יכול להיות נוראי לכמה ימים ברצף. 

כדאי גם לומר משהו על הטרקים בטראנאקי:

* הטרק לפסגה מאוד קשה ומסוכן וסגור רוב ימות השנה ממילא בגלל שלג או תנאים קשים ומסוכנים.

* מן הסתם מהטאראנקי עצמו לא רואים את הטאראנאקי… הנוף סביבו שטוח לגמרי אז הוא לא כזה מרשים מלמעלה. מה שכן, היער על ההר מאוד יפה, ויש גם מפלים וכו’ באזור אם רוצים לעשות מסלולים קצרים. 

ואם נחזור ל”אם” ו”אולי”, לפני הטאראנאקי יש את הטונגרירו, ובעיניי עליו יותר כדאי להתעקש. כלומר, אם מזג האוויר לא טוב בו שווה להתעכב כי הטרק (החד-יומי של הקרוסינג, או המלא, אני הסתפקתי בחד-יומי שהוא ממילא החלק הטוב בטרק המלא) הרבה יותר מרשים מטיול בשמורת הטאראנקי. אז אם הזמן קצר וצריך לבחור על איזה מהם אתה מחכה לתנאי ראות וטרק סבירים, עדיף הטונגרירו בעיניי. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • thomas757
            thomas757 נערך לאחרונה על ידי

במידה ויהיה מזג אויר מוצלח אני דווקא ממליץ מאוד על הטיפוס לפסגת ההר.

הטיפוס קשה אך מתגמל מאוד והנוף מהמם! ניתן לראות מהפסגה גם את ההרים בשמורת הטונגרירו.

יומיים לאחר הטיפוס עשינו את הטונגרירו קרוסינג וראינו מהר דום את הר הטרנאקי וזה היה סוג של סגירת מעגל להשקיף על כל הר מהפסגה של ההר האחר.

• Noam_3807157
              Noam_3807157 נערך לאחרונה על ידי

טוב נראה לי פחות או יותר גם מהתשובות וגם מלקרוא קצת ולשאול הבנתי מה הכי מתאים לי מבחינת זמנים ובכל מקרה אני כולי נתון לחסדי מזג האוויר.

תודה לעוזרים!

• 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון