מעט תמונות מאינדונזיה
-
חזרתי מאינדונזיה. יופי של ארץ, יש מה לראות…
מצרף קצת תמונות מהטיול – מקבץ ראשון: הרי געש.

-
מאוד יפה תאי
תודה
-

מדהים!! -
יפה ומרשים.
ואם בא לי גם ? איך אני מגיעה לאינדונזיה עם דרכון ישראלי בלבד?
-
היי צביה,
אם את לבד, אינך יכולה להיכנס לאינדונזיה.. אלא בקבוצה מאורגנת בלבד.
אם יש לך דרכון זר, אין שום בעיה להיכנס לבד.
-

-
כמה אנשים זה המינימום של קבוצה מאורגנת ?
-
שישה איש שלפחות לאחד מהם, יש דרכון זר.
-
מדהים.
אפשר לקחת אותי בחשבון הקבוצה

מוטי
-
ולמלזיה?
-
למיטב ידיעתי רק עם דרכון זר, אפילו טרנזיט אי אפשר לעשות עם דרכון ישראלי.
-
מקדש בורובודור הוא מקדש בודהיסטי (מהזרם הטיבטי) שנבנה במהלך המאות ה- 8 ו ה- 9. מהאטרקציות הבולטות ביותר שיש באינדונזיה (באי ג’אווה).
המקדש ננטש במהלך המאה ה- 14, התכסה באפר הר הגעש מרפי הסמוך לו ושב והתגלה רק במהלך המאה ה- 19.

-
מדינה מרתקת שללא ספק נמצאת ברשימה שלי.
האם יש להם דרך לדעת אם אני ישראלי גם כשאני מגיע עם דרכון זר?
אני אקבל את הדרכון שלי בקרוב, ואני מניח שתצויין עליו עיר הולדתי בישראל.
-
יצא ריק... ההודעה מקודם. בכל אופן. לגבי אינדונזיה תבדוק אבל לגבי מלזיה. חזרתי לפני מספר שבועות. מה שמשנה זה מאיפה הדרכון ולא מה ארץ הלידה שכתובה בו.
-
תמונות מרשימות ועושת חשק לבקר…
תיקון קטן – המקדש הוא מזרם המהיאנה שגם הבודהיזם הטיבטי שייך אליו, אבל הוא לא מזרם הבודהיזם הטיבטי. הבודהיזם הגיע לטיבט במאה השמינית, כשהמקדש כבר החל להבנות. אם כבר הקשר הוא הפוך כאשר אחד המורים החשובים שהגיעו לטיבט מהודו (אטישה דיפמקרה) ישב ולמד באינדונזיה במשך כ 12 שנה, והעביר את השיעורים שלמד לטיבטים.
-
אכן שחר, תיקון קטן אך חשוב.
את עבודת הגמר בתואר הראשון שלי (1 מתוך 2) כתבתי על דמיון וידיעה ב-Gaṇḍavyūha Sutra (סוטרה מהאיאנית) שמתארת את מסעו של סודהאנה (Sudhana) אשר פוגש בדרך בודהיסטוות שמייעצים לו ומסבירים לו את ה”אמת”.תיאוריה מקובלת היא שבורובודור נבנה לפי התיאורים בסוטרה הנ”ל, בחלק בו סודהאנה נכנס למגדל של מייטרייה (Maitreya).
(למתעניינים, המסקנה שלי היא כי הדמיון בסוטרה הופך לכלי טרנספורמטיבי להגשת הידיעה, להבנתה ולהטמעתה בתודעת הקורא.)
-
מאז שהוצאתי אזרחות ארופאית אני מפנטז על טיסה לאינדונזיה ולפי מה שאתה אומר זה אפשרי , אבל האם ניתן להכין מראש ביטוח רפואי (כולל הטסה רפואית) שיכסה את הטיול באינדונזיה ?
והאם ניתן לעשות שימוש בכרטיס אשראי שהונפק בארץ או שצריך להשתמש רק במזומן?
-
מעט תמונות מהאי סולאווסי - בני שבט הטוראג'השבט הטוראג’ה היא קבוצה אתנית שחיה באי סולאווסי. לבני השבט בתים ייחודים, דמויי אוניה או סירה (לדבריהם, הגיעו לאי בסירות מסין ויש כאלו שאומרים מקמבודיה, והם משמרים את מסורת הסירות שלהם).
לבני שבט הטוראג’ה יש טכסי מוות ולוויה ייחודים, אותם נראה במקבץ הבא.

-
אין הרבה חברות ביטוח שמוכנות לבטח, אני עשיתי ביטוח בחברת פספורטכארד.
לגבי כרטיס אשראי – אין בעיה להשתמש בכרטיס אשראי. יש מכונות ATM.
-
טקסי המוות של בני הטוראג'הבשונה מן הנהוג בתרבות המערבית, שבו מקיימים טקסי לוויה סמוך למוות, ולהרחיק את נוכחותו של המוות מן החיים, אצל בני טוראג'ה טקסי הלוויה עשויים להמשך חודשים ואף שנים, החיים והמוות שלובים זה בזה.
לאחר שנפטר אדם מבני הטוראג’ה, נחנטת גופתו והוא ממשיך לגור בבית, עד שתערך לו לוויה (וכאמור, זה יכול לקחת גם שנים), והוא בסה”כ נחשב ל”חולה אנוש”. טקסי ההלוויה נמשכים 5-7 ימים בהם כל המשתתפים מביאים מתנות – טבק, אוכל, חזירים ותאואים, ככל שהנפטר חשוב יותר, כמות המתנות, החזירים והתאואים שמובאים גדלה וכמו אצלנו הפולנים, משפחת הנפטר עורכת רשימה מי הביא מה… :-). רוחו של המת נמצאת כל הזמן בין החוגגים ולכן, חשוב שאיש לא ייעדר, בכדי שהמת לא “ייעלב” חס וחלילה… רק לאחר מספר ימי “חגיגה” מלווים את המת לביתו החדש, “בית הקברות” המשפחתי שנחצב בסלעים גדולים ועל צוקים גבוהים.
לתינוקות שמתו בחודשים הראשונים לחייהם, לפני ששיניהם הציצו, מייחדים עץ המשמש כקבר. את התינוקות מטמינים בתוך גזע העץ, ואת הקבר אוטמים בענפים ועלים. בד בבד עם צמיחתו של העץ מתקדם מסעם של הפעוטות אל השמים…