ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

קרחום לצידנית

פורום אירופה
    20
    43
    9525
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • zizosh1
      zizosh1 נערך לאחרונה על ידי

אני לוקחת מזון קפוא שניצלים ולחמניות ללא גלוטן ביתי צליאקית. שולחת בצידנית קלקר לבטן המטוס . זה נשאר קפוא עד לדירה ושם אני מכניסה להקפאה ומוציאה לפי הצורך.  לא נתקלתי בשום מצב בו לא הרשו לי להעביר מזון.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • דוקטור דו ליטל
        דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

"חוקית" זו חצי מכבסת מילים

מבחינת החוק מי שמכניס מוצרים בניגוד לחוק ובלי להצהיר עליהם הוא מבריח.

הברחה היא עבירה פלילית עם סנקציות פליליות לא פשוטות והברחה כזו יכולה להביא בנוסף לקנסות גם לאיסור כניסה לארץ היעד.

לא “מבטיח” שכל הברחה תביא גם לגירוש אבל המבריח צריך לדעת שמבחינה חוקית הוא לוקח על עצמו סיכון כזה.

החוק לא נקבע כדי לרדוף שומרי כשרות או לספק עבודה למוכסים אלא כדי לשמור על ארצות היעד. 

ככה נראים דקלים בישראל

http://www2.betalfa.org.il/images/Cort2014/Hadkonit/100.jpg

אחרי שפגעה בהם חידקונית הדקל.

שווה?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
        • פסגות מושלגות
          פסגות מושלגות נערך לאחרונה על ידי

רק כדי לאזן קצת את התמונה: אכן לרוב קפוא בתא המטען, מה שעוזר לקרחומים להישאר קפואים. אני זוכרת פעם אחת שנחתנו ומסתבר שלא היה קפוא בתא המטען, והקרחומים נחתו גמורים.

גם זכינו פעם אחת שיחרימו לנו קרחום בטיסה חזור, כי כשהגענו איתו בתיק לטיסת לילה הוא כבר היה חצי מופשר והתגלה בסריקות בתור נוזל...

• חגיתט
            חגיתט נערך לאחרונה על ידי

במשך שנים נוסעת עם בשרים מבושלים קפואים

לפני כמה שנים אפילו עצרו אותנו במכס בכניסה לוינה ושאלו אם יש לנו אוכל במזוודה. אמרנו שכן, פתחו את המזוודה ואישרו להכניס

מסתבר שהם חוששים ממבריחים של כמויות אוכל. ברגע שראו שזה לשימוש עצמי ומבושל לא הייתה בעיה להכניס

אני תמיד מעדיפה לאכסן אוכל בצידנית רכה שבתוכה בקבוק מים קפוא-נשאר קפוא הרבה מאוד שעות וכשנגמר האוכל פשוט זורקים את הבקבוק ומתפנה הרבה משקל לקניותwink

ברור שאפשר במקומות/ערים מסויימות לקנות אוכל או לאכול במסעדות אבל כשנוסעים משפחה עם מתבגרים שרעבים כל הזמן זה לא תמיד ריאלי לחיות על באגט וירקות/פירות/טונה במשך  כל הטיול ומסעדות כשירות בחול זה לרוב יותר יקר מטעים

מאז שהתחלתי לסחוב כמויות אוכל בעיקר בטיול עם ילדים, ההנאה מהטיול גדלה משמעותית

• ?
              משתמש שנמחק נערך לאחרונה על ידי

"...מסתבר שהם חוששים ממבריחים של כמויות אוכל."

- הם חוששים מהתפרצות מחלת הפה והטלפיים, מי שמבריח מזון, עלול להפיץ את המחלה.

לכן אוסרים על הכנסת בשר ומוצרי-חלב.

לכן חוקקו חוקים.

אבל לישראלים לא יגידו מה לעשות.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 4
              • גלית.
                גלית. נערך לאחרונה על ידי

שנה שעברה טסנו עם הילדים, לקחתי קציצות בשר, פרגיות ושניצלים. ארזתי בקופסאת פלסטיק עטפתי עם מלא ניילון נצמד ובתוך שקית ניילון  הכנסתי לציידנית רכה ושלחתי במזוודה לבטן המטוס , הגיעה קפוא.

• קניוניניג
                  קניוניניג נערך לאחרונה על ידי

נראה לי שאין הכוונה למזון קפוא בכמויות קטנות לצריכה אישית.

לקחתי איתי תמיד בכבודה לבטן המטוס, ללא בעיות.

מבחינה תברואתית נשמר קפוא (כבש)

דרקון ו-aljaje  – אכן, הפצת מחלות היא בעייתית, אבל האם הקציצות של אמא שנאכלות בתוך שבוע יפיצו מחלה?? (רמז – אם התשובה כן לא היינו אוכלים אותם!)

דווקא החרימו לי בארץ פרי שהבאתי איתי, המוכס היה נחמד, הסביר יפה, מקובל.

• דוקטור דו ליטל
                    דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

גם לא תקבלי מחלה אם תאכלי תמרים מעץ נגוע בחדקונית הדקל

או אגוז מעץ נגוע בכנימה הצהובה שמעשית חיסלה את ענף הפקאן בישראל

רמז: הקריטריון שנקבת בו לא רלוונטי.

בכל מקרה אני הסברתי

• את החוק למיטב ידיעתי, ככל שאני מבין הכנסת מזון אסור וללא הצהרה זו הברחה,
                    • את ההיבט שנראה לי כמוסרי, הפוטנציאל לפגיעה בפרנסה החקלאית ובאיכות החיים והאקולוגיה של תושבי היעד שאליו נוסעים גם אם לא נתפסים במכס ולא נפגעים אישית.

את מי ששכנעתי (אם לא חשב כמוני) אני שמח ששכנעתי, אני מצטער אם יש כאלה שלא שכנעתי, אישית לא נראה לי שמישהו יצליח לשכנע אותי שבסדר להבריח, כל אחד יפעל לפי שיקול דעתו

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                    • ?

הבעיה שעץ שנפגע מחדקונית הדקל, לא מניב פרי, הוא מת ונופל,

לפעמים על רכב/אנשים…

נראה שההסברים והטענות בדבר עבירה על החוק, חסרי תועלת לאלה שחייבים והנאתם מהנופש תפגע, אם לא יאכלו את מנת-הבשר היומית שלהם, גם במחיר פגיעה במשק-החי ובכלכלה של תושבי-המדינה אליה הם נוסעים.

כנראה שהם לא מודעים לך שמחסלים עדרים שלמים וכו', בשל המחלות ושטחי מטע שהושקעו בהם שנים של עבודה ומים לגידול, נהרסים (גם חייהם של החקלאים).

• keves160
                        keves160 נערך לאחרונה על ידי

בדיוק, ואם כל הכותבים כל כך משוכנעים ש"לדעתם זה בסדר"...

...אז מה מונע מכם לעשות את המעשה המוסרי ולהצהיר במכס בעת הנחיתה על הבאת האוכל כדי לוודא שאינכם עוברים על החוק?

אני בזמנו קראתי לעומק את חוקי ניו זילנד שהם מאוד קשוחים במה מותר להכניס, וכשהיה לי פריט שנראה לי בסדר ב-90% אבל לא ידעתי במאה אחוז שכן אז פשוט הצהרתי עליו ליתר ביטחון, למרות העיכוב הקל, נבדקתי, ונתנו לי להכניס את הפריט. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                        • okmju
                          okmju נערך לאחרונה על ידי

אני באמת ובתמים אשמח להבין.

כיצד אוכל לצריכה אישית כמו שניצלים / קציצות  שיאכלו ע''י המשפחה בדירה שכורה, יכולים לפגוע בחקלאות או בכל דבר אחר?

מה ההסבר??

• אנשיםטובים
                            אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

בואו נהיה רגע גזענים.

תחשבו שלא מדובר על “יוסי מישראל שומר הכשרות”, שטס לאירופה מביא איתו שניצלים שטוגנו כבר עד מוות והוקפאו.

תחשבו שמדובר על “לובנגולו מלך זולו” מאיזה “חור” באפריקה שמגיע לישראל בתור מהגר עבודה ומביא איתו סטייק טרטר מבשר אנטילופה. שאין לנו מושג האם היא נשחטה בצורה מסודרת או אולי בכלל מתה מוות טבעי כזה או אחר, ואין לנו מושג איך משמר הבשר עד שהגיע לארץ.

אתם יודעים מה – עזבו אפריקה. סתם אנגלי שמביא איתו סטייק (זוכרים פרה משוגעת – אני מניח שאסור לייבא לישראל בשר מאנגליה).

אז אם מקור הבשר הוא מדינה מסודרת כמו ישראל, והבשר בושל כך שהחיידקים כבר מתו – יתכן שבמקרה כזה אין בעיה. אבל זה תפקידם של אנשי המקצוע להחליט (במקרה הזה המכס). תגיעו ותספרו להם מה יש לכם. אם הם יגידו “אין לנו בעיה עם קילו שניצלים מטוגנים מישראל” אז אין בעיה. אבל הם בעלי הידע והסמכות. אני לפחות לא וטרינר, לא טכנולוג מזון ולא הרבה דברים אחרים, ולכן זה שאני “חושב” שאין בעיה עם השניצלים שלי זה טוב ויפה, אבל אין לזה כיסוי.

אגב, לגבי “יאכלו ע''י המשפחה בדירה שכורה” – ואם תצאו לפיקניק, וישארו שתי קציצות ותזרקו אותן לפח, ואז יעבור שועל ויאכל אותן? או אפילו בפח של הדירה השכורה, ומשם למזבלה וגם שם יש שועלים וכדומה. אז הנה הקציצה שלנו הגיע לעולם החי המקומי.

• okmju
                              okmju נערך לאחרונה על ידי

הסבר לאיסור

לא צריך לכעוס...

אני שואלת באמת כדי להבין כי נראה שלאנשים פה יש ידע בענין.

למשל הדוגמא שנתת בענין השועל והפח היא בהחלט תשובה לשאלה. 

אבל עדיין, אז למה בארצנו  זו לא בעיה לצרוך את אותו בשר בפיקניק?

• telo
                                telo נערך לאחרונה על ידי

גם בארץ מזון עלול להפיץ מחלות אבל למדינה יש את הזכות לנסות למניעה כניסה של מחלות נוספות. 

בתוך מדינה קשה למצוא הפצה של מחלות. 

גם אם תאכלו את המזון בבית ולא בפיקניק המחלות יגיעו לעולם החי. 

בכל מדינה יש את הידע והנסיון להתמודד עם המחלות המקומיות. 

• ?

הנה לדוגמא בעיה שנוצרת לאחר שהולכים לשירותים-

https://www.ehf.org.il/he/tchum/351

חוץ מהדוגמא של אנשים טובים על יעקב קרויצפלד,

גם כיום יש מדינות שאוסרות יבוא בשר מפולין, לפני שנה אסרו המפרציות, יבוא ירקות ומזון מירדן, איסור יבוא ביצים מאוקראינה וטורקיה, יש את שפעת העופות (גם בני אדם נדבקים בנגיף)…

אבל כמו שאמרתי קודם, יותר נח לכם להתפלפל ולמצוא נימוקים כדי לעבור על החוק (אם זה של גוי- מותר לפי המסורת העתיקה).

באותה נשימה, אפשר להזכיר את אלה שמשמיעים מוזיקה בקולי קולות, מדברים בקול במרחב הציבורי, נדחפים בתור, מלכלכים בשטחים ציבוריים (הבית נקי, בחוץ מותר ללכלך), נוסעים באדום…

בקיצור המגפה שהתפשטה בשנים האחרונות: "אני ואפסי עוד..."

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                  • keves160
                                    keves160 נערך לאחרונה על ידי

ותכלס, גם בישראל יש לא מעט תפיסות וכתבות על בשר שלא עומד בתנאי התברואה המקומיים. ישראל היא אולי בתפיסה שלנו “מדינה מסודרת ונקייה”, אבל זה לא תמיד ככה – כמו, אגב, שמקרים כאלו של עבירות על חוקי תברואה והיגיינה קורים גם במדינות אירופה.

במקרים של איים כמו בריטניה, המדינה אפילו יותר פגיעה בפני מזיקים. 

וגם אם הסיכוי אפסי, זכותה של כל מדינה לקבוע שאלו הם חוקיה, וזה מה שהיא רוצה. 

ושוב: אם “אני באמת ובתמים אשמח להבין” כי מטרתך לא לפגוע – למה לא לגשת למכס ולהגיד “הבאתי את הצידנית הזו, האם זה בסדר?”. אם לא, תקבל תשובה מהם, מקור רשמי יותר מאיתנו. 

עצם זה שאנשים מניחים ש”הכל בסדר” ו”זה לא פוגע באף אחד” לא הופך את זה לבסדר, ויש בזה טעם לפגם – אתם מנסים להצדיק עבירה על החוק. כמו שאמרתי, כשלי היה מצב כזה (ואצלי זה היה עם קופסת שימורים סגורה וחטיף סגור הרמטית שפשוט שכחתי שהם בתיק), הלכתי למכס, הצהרתי ומסרתי לבדיקה כדי לא לעבור על החוק. 

זה גם מרגיז עוד יותר כי לא מדובר על נסיעה לג’ונגלים פראיים חסרי ציוויליזציה. ברוב אירופה אפשר למצוא פתרונות כשרות – ותעיד על כך העובדה שגם אנשים דתיים שנוסעים לאזורים בעולם שבעייתיים פי הרבה ואפילו לזמן ארוך (כמו חצי שנה, תקופה שאליה אי אפשר להקפיא כל כך הרבה שניצלים...) מצליחים לשמור על כשרות בזמן טיול. אפשר לעשות את זה.

• zizosh1
                                      zizosh1 נערך לאחרונה על ידי

זה לא פוגע האיסור חל על מוצרים חיים בשר חי צמחים וירקות בעלי חיים וכדומה. 

• ?

zizosh1, קראי מה שכתבו על על האיסור המפורש על הכנסת בשר חלב וכו'

לא רשום שמותר קפוא, עם הכשרת הרב מחפוד/יוסף בד"צ, K.

להמשיך להצדיק עבירה, כי לך לא נראה ש"זה פוגע", לא יכשיר את השרץ 🐍🦐🦎🦑

גם לא אם הכלב אכל את העמוד באינטרנט.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
                                        • שקד
                                          שקד נערך לאחרונה על ידי

דוגמה נוספת: נכון שהבשר כבר מבושל אבל במקרר שלי גרים עובשים וחיידקים ממינים שונים. חלקם מסוכנים כמו סלמונלה שנמצאת על גבי ביצים, ועש מצב שנגעתי בקליפה של ביצה ואז במזלג שבו אני אוכלת בלי לשטוף בין לבין. בנוסף, במטבח הביתי שלי יש גם עוד מזיקים כמו עש וזבובים שונים. הם לא מקלקלים את האוכל שלי ביום הראשון להכנתו, אבל אחרי שבוע כבר נשים לב להשפעה שלהם אפילו שהאוכל נשמר בקירור. מפה לשם, כשאני אורזת אוכל מוכן אני אורזת איתי גם את העובשים, גם את החיידקים ואפילו את הביצים של הזבובים, שאני אמנם לא רואה בעין, אבל אם אני אסתכל במיקרוסקופ אני אראה אותן. את כל אלה אני מביאה איתי לארץ אחרת ובסבירות מסוימת משאירה אותם שם. יכול להיות שלא הכנסתי שום מין חדש שלא היה שם קודם, אבל יכול להיות גם שכן עשיתי את זה: הבאתי איתי עובש מהמקרר הביתי שלי ועכשיו קצת ממנו יתפזר בצימר, ואז יתפזר מחוץ לצימר, ואז יתפזר לשדה של השכנים והכנסתי מין פולש חדש. זה לא תרחיש כזה מופרך.

כשמייבאים מזון מקפידים על חיטוי בדיוק כדי להמנע מזה. מי שעדיין לא ממש רואה את הבעייתיות בזה, שינסה ללמוד קצת על איך זכינו להכיר את נמלי האש האדומות.

אגב, גם אם נראה לי שהשניצל נותר קפוא, זה לא אומר שלא היו בתוכו כיסים קטנים שבהם הטמפרטורה התחילה לעלות וחיידקים התחילו כבר להתרבות. זו, למשל, הסיבה מדוע יש המלצה לא להקפיא בחזרה בשר שהופשר: בזמן ההפשרה חיידקים יכולים להתרבות ולהתחיל לייצר רעלנים. חלקם יהרסו בבישול וחלקם לא.

• נירית
                                            נירית נערך לאחרונה על ידי

שקד, תודה על ההסבר המעניין והמעמיק.

רוצה להוסיף שנערכות בדיקות מדגמיות בשדות תעופה ונקודות כניסה יבשתיות  (ונמלים) לאיחוד האירופי ואזור שנגן . אישית נתקלתי בבדיקה כזו בנחיתה בפראג. בדקו  כמעט את כל הנוסעים שהגיעו מישראל בשני מטוסים והחרימו מספר דברים. ישראל מוזכרת בין המדינות שאזרחים שלה נתפסו עם מוצרים שאסור להביאם במטען האישי. במספר שנים היא הייתה בין 5 המדינות “המככבות”..אז הסיכון להיתפס אולי מזערי אבל עדיין קיים והקנסות עלולים להיות גדולים.

אגב, בסקר שנערך בין אשם שנתפסו מסבאים אוכל אסור, רובם אמרו שהם לא מודעים לסכנות...

כשבדקו מוצרי בשר ממדינות שונות (לא ישראל על פי הממצאים) נמצאו חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה וזו עוד סכנה שקיימת כשמכניסים מוצרים כאלו באופן לא מבוקר או מנוטר.

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 2 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון