טיול מטורף עם ילדים מתבגרים ל5 מדינות ב17 יום
-
וואו, התעייפתי.
אני מקווה כי, במידה ומקומות הלינה אכן מוזמנים ובלתי אפשרי לצמצמם, במהלך הטיול תרגיש את המשפחה ותדעו מתי לעצור לרגע,לחצי יום, ליום או ליומיים ולהיות בחופשה.
בהצלחה
-
ממליץ לך לעשות במהלך הטיול יומיים, לא ברצף ללא כל פעילות, מומלץ בעיר.
דברים לא מסתדרים, למשל יום 11. היכן שטרסבורג? שהיא הנושא העיקרי של אלזס. ממליץ לך לוותר על באזל, אם אתה מתעקש על לוצרן שלדעתי אין בה משהו מיוחד.
-
ואל תשכח לחזור ולספר איך היה
-
למען האמת נשמע סיוט….
אני לפני שנתיים עשיתי טעות ובטיול של 9 ימים הכנסתי גם את אגם גארדה וגם את הדולומיטים. עד היום אני מצטערת שלא היינו 9 ימים רק באגם גארדה והשארנו את הדולומיטים לטיול אחר. ממש הרגשתי שלא הספקתי למצות את המקומות ומתכננת לחזור בעתיד הקרוב להשלמות. השנה אנחנו נוסעים לזלצבורג ל-11 ימים, בלי לפצל, ישנים במקום אחר, קמים בבוקר בכיף בלי לחץ, כשהמטרה ליהנות עם הילדים.
אז 5 מדינות ב-17 ימים - אני אישית לא מצליחה להבין את זה. אבל היי, אם זה מה שמתאים לכם סבבה. תחזור לעדכן.
-
זמני הנסיעה נטו:
יום 1- ללא נסיעות
יום 2 – 3 שעות נסיעה
יום 3 – 3.5 שעות נסיעה
יום 4 – 4 שעות נסיעה
יום 5 – 3.5 שעות נסיעה
יום 6 – 3 שעות נסיעה
יום 7 – 2 שעות נסיעה
יום 8 – 5 שעות נסיעה
יום 9 – 2.5 שעות נסיעה
יום 10 – ללא נסיעות
יום 11 – 3.75 שעות נסיעה
יום 12 – 2.5 שעות נסיעה
יום 13 – 3 שעות נסיעה
יום 14 – ללא נסיעה
יום 15 – ללא נסיעה
יום 16 – 2.75 שעות נסיעה
כפי שאמרו קודם, יש להוסיף לכל הנסיעות נטו לפי גוגל עוד 20% לפחות (ויש שיגידו יותר) – במיוחד בטיול עם משפחה –
שצריכים לעצור לפיפי מספר פעמים (הרי לא כולם “צריכים” ביחד)
שצריכים לעצור לארוחת צהרים וחילוץ עצמות
שמתברברים קצת בדרך (כן, למרות הווייז)
כלומר אם מתוכנן יום של 2.5 נסיעה נטו הרי שזה יותר מ- 3 שעות נסיעה בפועל.
ואם מדובר על 4 שעות נסיעה נטו – הרי שמדובר בפועל על 5 שעות נסיעה בפועל.
זה מאוד מקובל לעשות מספר ימי נסיעה ארוכים (3 שעות ומעלה) בטיול, בעיקר כדי לעבור מאיזור לאיזור. אבל את זה עושים כל כמה ימים ובטח שלא בכל יום.. גם למי שאוהב לנהוג מדובר במעמסה לא קטנה ובסיכון – יותר שעות על הכביש, במיוחד אחרי ימי טיול עמוסים כמו שלכם – מגדיל את הסיכוי לעייפות מסוכנת על הכביש. וחכמים ממני רשמו על הילדים הלא מפונקים שיבלו את חצי הטיול שלהם ברכב. שלא לדבר על העובדה שבמקום לנסוע , יכולתם להנות ממה שיש למקומות להציע לכם.. ויש להם המון מה להציע.. אנשים נוסעים לדולומיטים לשבוע שלם ולא מרגישים מיצוי – אתה מתכנן שם יומיים. אנשים נוסעים לטירול ודרום בוואריה לשבוע ויותר – שוב – יומיים שלכם. היער השחור הגדוש אטרקציות מהווה פסגה למשפחות לשבוע – כאן השקעתם שלושה ימים..
תשמע, פנו אליך מכל הכיוונים – כולם אומרים שהטיול שלכם שגוי מיסודו וכדאי לחשב מסלול מחדש. אני אומר משהו נוסף – אתם “טועמים” מ- 5 מדינות בטיול הזה ובעצם “שורפים” את כל המדינות הללו. הרי לא תחזרו בעתיד כדי להשלים את שפספסתם (ויש הרבה מזה) בכל אחד מהיעדים שלכם – ובעצם כיסיתם בטיול אחד את חצי אירופה. לא כדאי לשמור קצת לעתיד? לטיולים נוספים? 17 יום זו תקופה נהדרת לשני איזורים ממה שרשמתם ואני הייתי בוחר איזורים שונים זה מזה (כלומר לא דולומיטים וגם טירול וכדומה).
אם אתה פתוח לשינויים שאולי יעלו לכם עוד קצת כסף בביטולי מקומות ללא החזר – אני משוכנע שכל מי שאתכם יודה לך (בין אם יידע או לא).
-
אולי לא הבנתם?
הטיול סגור ורוצים ליצור רעש ולראות כמה הטיול מטורף.
תהנה מהשחור, גם אני חובב שחור אבל לא על חשבון המשפחה שלי שתהיה שעות ברכב ותראה נופים. מקסימום יסמנו יעדים שהיו בהם.
רק דוגמא קטנה.
קרימל שווה חצי יום.
סכר קאפרון שווה חצי יום.
נקיק זיגמונד שווה דעתיחם שלוש וכל זה בלי כמה שעות נסיעה.
האלשטט שווה לםחןת שעתיים שלוש לפני מציאת חניה והליכה לכיוון מרכז העיר, וזה לפני תצפית למש אצבעות ומערת הקרח, אתה יודע כמה זמן תחכו בתור?
ומישם לבאד אישל לבית קפה ואז לזלצבורג.
למה לעשות עיקוף ולהיכנס לתוך העיר? רק לשיטוט בערב? מתי תגיע? לא ידוע!.
אתה מנסה ליפות דברים: בית הקפה המצויין, מי אמר? שווה עיקוף? מקום להחנות וכו...רק לעוגה?
מי אמר שבלאכו השניצל הכי טוב? בדקת? טעמת?
נסיעה מאינסברוק, לפלאכו זלצבורג מינכן. ואגם קונסטנץ ראית איזה מסלול מעגלי זה?
בכל מקרה תהנו ואני בטוח שתחזור ותגיד שהיה מושלם
רק לידיעה,
אוסטריה הייתי 3 פעמים ולא מיציתי, אלזס והיער השחור פעמיים ולא מיציתי.
-
איזה כיף לי…..

המשפחה שלי מסתפקת ביעד אחד/אטרקציה אחת ליום
מעט נסיעה והרבה הפסקות
בשאר הזמן נחים, נושמים, דואגים לאוכל
ה”הספק” והצ’ק ליסט אולי קצר, אבל רגוע וכיפי
-
עוד משהו על זמני נסיעות: גוגל מודד את הדרך הקצרה ביותר. הדרך הקצרה ביותר היא לא פעם על האוטוסטרדה, כלומר, כמו לנסוע באיילון – שעמום המחץ. זה שונה לגמרי מלנהוג בדרכים נופיות, לאט יותר וכשיש שלל מקומות לעצירה.
-
איזה השקעת זמן מטורפת יש לכם בשביל לקטול ולהעליב בנאדם.
במיוחד זה שחישב לו את שעות הנסיעה לכל יום. השקעת יותר ממנו בתכנון הטיול

אין לכם משהו טוב לכתוב אל תכתבו
הרי הוא קרא לזה טיול מטורף בעצמו אז הוא ער לעניין.
בנוסף לא כל אחד אוהב לטייל בטירול שבועיים. יש כאלה שמרגישים שזה
more of the same
יש אנשים שנוסעים לחו"ל אחת לכמה שנים טובות ולא 3 פעמים בשנה ורוצים להספיק יותר.
והכי גרוע מי שכתב "טיול דכאו"
על זה נאמר משחק מילים שלא בטעם טוב
-
אני לא חושב שמישהו פה ניסה להעליב. המטרה להעביר את המסר למי שמתכנן טיול כזה. התגובות לדעתי מענינות מנומקות יפה ולא פוגעות ומעבירות את המסר.
ברור לי שאין סיכוי להשפיע על מי שפתח את השרשור וזו לא המטרה.
-
למה לראות את זה כקטילה והעלבה?
להיפך -זה שחישב את השעות השקיע בתשובה עניינית באמת
-
כמו שאני קראתי את המסלול עם התיאורים הסופרלטיביים שבו “העיר היפיפיה” “העיר הרומנטית” “שניצלים מדהימים” “הקפה המדהים” “נחזור לגודל טבעי ונמשיך לעיירה היפיפיה” – אין לי שום ספק שזה מועתק ממסלול של חברת נסיעות כלשהי, וכנראה כמה מסלולים יחד.
אני תכננתי עשרות(!) טיולים, רשמתי את התכנון, ומעולם לא הוספתי מילות תיאור נפלאות כל כך…
בקיצור – זה “העתק הדבק”. וכאשר עושים את זה בתכנון מסלול – זה סיכון שכותב השרשור חייב להיות מודע אליו. פותח השרשור אינו מדריך טיולים ואין לו את היכולת להתנהל כמו בטיול מאורגן. והנה הסיבות לכך:
כאשר נוסעים עם חברת נסיעות, אין עצירות, אין התברברויות, אין אוכל שתיה פיפי בכל פינה. מגיעים ישר למקום, האוטובוס מוריד את הנוסעים ועוזב. כאשר תיסע לבד – תצטרך למצוא חניה בכל מקום, ובהרבה מקומות זה רחוק, וצריך לדעת איך משלמים וכסף קטן וכו’ וכו’ – כל זה לוקח זמן.
בטיול מאורגן המדריך קובע כמה זמן תהיו, גם אם לא מיציתם ולא בא לכם ללכת – אתם לא תישארו שם. בטיול מאורגן קמים מוקדם מאוד, אין תירוצים, אוכלים ויוצאים. כאשר מגיעים ליעד המדריך יודע בדיוק לאן הולכים, מה רואים, ומהי הדרך היעילה ביותר לעשות את זה. כרטיסים לכל מקום – מוכנים מראש. אתה תצטרך לקנות כרטיסים ולהבין בכל מקום ”מי נגד מי” לאן הולכים, מאיפה, מה אוכלים, מה לוקחים – כל זה לוקח זמן, ולא כיף בכלל.
עליך להבין, אם כולם כתבו לך שזה לא הגיוני, אז חוכמת ההמונים מנסה לעזור לך. ברור שתמיד יש את מי שחושב שהוא חכם יותר מכולם

אני מאוד מקווה, כמו שכתב לך כאן אחד המגיבים, שהמתבגרים שלך לא “יתמרדו” באמצע, והטיול יהפוך לבלגן משפחתי. בקיצור, תנסה לרגע לחשוב שוב ולראות מה אפשר לעשות כדי שגם תהנו קצת בטיול הזה...
-
רק להיבט תחשיב הנסיעהאני מעריכה לרוב את התוספת על הכביש כ30% וגם 35% תלוי באיפיוני הכבישים.
לפני תחשיב עצירות, פיפי, הפסקת סיגריה, ילד הקיא, החלפת ילד שיושב ליד חלון, הוצאת במבה מהתיק.
רק להיבט הגלגלים על האספלט.
כלומר אם מדובר ב3 שעות על פי גוגל
זה בערך 4 שעות כביש
ועוד שעה של הפסקות ועצירות שונות (בלי לחשב ארוחת צהרים או תקלות אחרות).
כלומר גם לא עם הפסקה משמעותית 3 שעות על הנייר הראשוני הן בערך 4.5-5 שעות בפועל אם אין תיקונים בכביש, אין התברברות בדרך, אין תאונה או מחסום , לא יורד גשם מבול, אין ערפל וכל יתר העיכובים.
רק לדיון הכללי בנושא מרחקים ונסיעה
כל השאר לגבי המסלול המטורף כבר נאמר ונכתב.
כמאמר המשפט ירצו יאכלו- לא ירצו , לא יאכלו
-
העצות שלי: חבילת גלישה גדולה לאלו שלא נוהגיםשיהיה להם מה לעשות במשך שעות הנסיעה, וכמעט בכל יום יהיו הרבה שעות כאלה.
לשכור רכב טוב ומאוד מרווח, בכל זאת תשהו בו חלק מאוד גדול מהזמן בו אתם ערים בטיול.
הטיול שהצעת הוא נסיעה בין אטרקציות שונות עם מעט מאוד ביקורים באטרקציות, רוב הזמן תהיו על הכביש בדרכים ואם לא מדובר בכביש נופי מעניין אז רוב הטיול יהיה נסיעה על כביש די משמים.
אני הייתי מנסה “לדלל” את כמות האספלט לטובת אטרקציות אבל אני זה לא אתה, אתה רוצה כביש.
אין בעיה, כל אחד ומה שהוא מעדיף.
קח בחשבון שבטיולים מאורגנים שמהם כנראה העתקת יש מילות קוד
מילים כמו “נראה” “נצפה” “נמשיך אל” וכו’ הכוונה שעוברים עם האוטובוס ליד האתר, יכול להיות שהאוטובוס יעצור כדי שהמטיילים יצלמו מהחלון, אולי אפילו ירדו מהאוטובוס יצלמו ויעלו חזרה.
חלק לא קטן מהאטרקציות שאתה מדבר עליהן הן כאלה, מה כבר אתה יכול לדלל?
תעבור לידן ב 80 קמ”ש במקום 50 קמ”ש?
יום 7 יום שרוף כמעט לגמרי, כמעט כל היום נסיעות ברכב.
יום 6, קצת יותר טוב אבל לא בהרבה
יום 2 גם כן יום שרוף
יום 3 יש לך רכבל, עצירה בנקיק ורק בערב שיטוט קצר במרכז אינסברוק. יום כמעט שרוף.
יום 4 האטרקציה הכמעט יחידה היא שניצליה.
יום 5 יש לך עיירה שמפורסמת בבית הקפה שלה, זה גם כולל קפה ועוגה או רק נוסעים ליד הקפה?
זלצבורג מגיעים בלילה ונוסעים משם למחרת בבוקר. תזכיר לי לשם מה נסעתם לזלצבורג? המלון שם טוב במיוחד?
יש בתיאור הטיול נוסח שהוא סוג של אשליה עצמית
למשל
יום 6-
עוזבים את זלצבורג ונוסעים לכיוון מינכן, אך התחנה הראשונה בגרמניה תהיה מחנה הריכוז דכאו על מנת שלא נשכח את העבר האפל של המדינה אליה נכנסנו.
משם ניסע למרכז מינכן ונקדיש את כל היום למינכן, שווקים, מבנים, אוכל, בירות וגנים ירוקים
בתרגום לעברית בבוקר יש נסיעה מזלצבורג לדכאו, ביקור בדכאו, ואחרי כן “ונקדיש את כל היום למינכן”.
איזה “כל היום” תקדיש למינכן?
ואז אתה ממשיך ל
יום 7-
הבוקר מוקדש לכפר האולימפי, מגדל אולימפיה וסיור אצטדיון שיכלול גם אומגה למרכז המגרש. משם נכנס לרכב וניסע נסיעה ארוכה לעבר טירת נוינשווינשטיין הידועה, נעלה לטירה ובלקראת ערב לגיע למלון בפוסן הסמוכה
בתרגום לעברית:
יום שלם שבו ביקרת בכפר האולימפי, “נסעת לעבר” טירת נוינשווינשטיין ועלית לטירה, מכאן אני מבין שלא מבקרים בטירה.
-
תודה רבה למשיבים…
כפי שכתבתי אתמול, אני מקבל באהבה ביקורות-הרי זו היתה מטרת הפוסט-לקבל ביקורת ולתקן היכן שאפשר לתקן למרות שבסיס הטיול מבחינתי חתום ונעול.
אתמול היה פה מישהו די מרושע שכתב לי “דכאו של טיול” (בהסתמך על נקודת עניין חינוכית בודדת שרציתי להקנות לילדיי טרם כניסה לגרמניה)… הודעה שכמעט גרמה לי להתחרט על הפוסט והותירה אותי מבולבל ומתוסכל.
אחרי שקראתי הודעות יותר ענייניות ופחות מתסכלות התעודדתי קצת.
לא בניתי את הטיול על מסלולים של טיולים מאורגנים (שאגב-אני סולד מהם), בניתי את המסלול על סמך נסיוני כי לפני שנתיים עשיתי גם מסלול מטורף אחר שכלל את הולנד, בלגיה, צרפת ולונדון ביום ב16 יום (מתוכם 5 ימים מלאים בלונדון) והוא היה הצלחה אדירה, הצלחנו להיות בכל מקום מתוכנן במשך כל הטיול (חוץ מההגעה לגריניץ’ שהיתה באיחור ונאלצנו לצפות בקו המפורסם מחוץ למתחם).
כפי שציינתי הטיול נחל הצלחה והילדים חזרו עם חוויות והם כבר מצפים לטיול הקרוב בשקיקה אפילו שהבהרתי להם שהנסיעות יהיו יותר ארוכות מבטיול הקודם.
יתכן ובמרכז אירופה החוקים קצת שונים, יש יותר פקקים והעצירות ממושכות יותר ולכן נכנסתי לכאן לשתף, לקבל תיקונים ואולי חיזוקים.
אני יודע שבעתיד אשוב לאוסטריה וגרמניה, אני מוכן “להקריב” את הטיול על מנת ללמוד ולהכיר כל מדינה, אני מודע היטב לעובדה שבכל מדינה אקבל רק טעימה שתשאיר בי טעם של עוד כפי שהולנד עשתה בי.
אני אוהב לנהוג במיוחד בכבישים לא מוכרים, אני ותוכנות הניווט מסתדרים מצויין ואני גם יודע היטב כיצד נראים הכניסות לאתרים או החניונים על סמך Google view או צילומים של תיירים שהיו במקום.
אני מאמין משוכנע שנסתדר, לילדים דאגתי שיהיה להם Wi Fi לנסיעות הארוכות.
מבטיח לכם שאכתוב חוויות מצולמות מהטיול שיהיה ביולי על מנת שגם יקחו ממני רעיונות.
ושוב, תודה לכולם
-
לא כתבת רק אתמול שהמטרה של הנסיעות הארוכות היא להכריח את הילדים להתנתק מהמסך?… איך זה הולך עם הדאגה לסדר להם WiFi כדי לוודא שהם יצלחו את הנסיעות המשעממות?...
-
אז אני שואל שוב – אם אתה יודע הכי טוב מה טוב לך ולמשפחתך – מדוע אתה צריך את חוכמת ההמונים?
כל מי שנמצא כאן חושב אחרת ממך
הניסיון שלך מוכיח משהו אחר.
נהדר – לך עם האינסטיקנט שלך (ונראה שכך אתה באמת עושה) – ותעשה מה שמתאים לך.
אין טעם להמשיך ולהתייעץ בפורום שחושב אחרת ורק יתסכל אותך.
מאחל לך המון בהצלחה.
ואשמח אם לאחר שתחזור תספר איך היה – אולי כולנו נלמד משהו עם מטיילים עם אופי שונה משלנו.
-
תודה מיוחדת לך צחצח!!
אני לא חושב שאפשר היה לייצג אותי טוב יותר…
אני לא טס הרבה מאילוצי עבודה, תקציב ושאר ירקות.
כשאני נוסע אני רוצה לטעום מהכל (כמו מסעדת גורמה) ולא להתפטם מסטייק של 800 גרם.
גם אם אני נעול על מסלול וזמנים-ביקשתי שיתקנו אותי נקודתית ולא שתהיה קטילה סוחפת...וגם אם אין מה לתקן...אולי סתם בא לי לשתף?
ואכן… הכותב שקרא לטיול שלי דכאו היה די מרושע!
על תכנון הטיול הזה השקעתי לא פחות מ5 חודשים עם שינויים אינספור וקיצורים משמעותיים (התכנון המקורי היה אמור להגיע עד ז’נבה).
הדבר האחרון שציפיתי לקבל הוא נזיפות בדבר היותי אבא מחורבן שדואג רק לעצמו.
-
חבל שאתה מנסה להפוך את עצמך לקורבן. לא חושב שמישהו כתב שאתה אבא גרוע. ברור שהכוונות שלך הן טובות. בפעם הבאה כדאי להתיעץ במהלך התכנון ולא אחרי 5 חודשים כשהכל סגור והתכנית נוקשה.
ההמלצות שקבלת מאפשרות לתכנן טיול הרבה יותר זול (ויותר מהנה) שמאפשר לטייל בתדירות גבוה. אפשר לבנות טיול מאוד מגוון גם באזור מצומצם.
אני בספק אם תרגישו הבדל גדול בין אטרקציה בשוויץ לבין אטרקציה בגרמניה או בצרפת.
-
אתה לא אבא מחורבן שדואג רק לעצמו- אף אחד לא אמר את זה. אתה רק עושה טעות מהותית בתכנון הטיול המורחב שלכם--- ולפיכך כל ההערות של ציבור שמטייל לא מעט ומודע לכשלים האפשריים.
אבל
אני תוהה...בעצם בשביל מה שאלת מה דעת הציבור על הטיול שלך?
התוואי ברור לך (וגם מחוזק בהסברים על ההיסטוריה המשפחתית וניסיון החיים שלך)
הלינות נסגרו -ללא אופציה שינוי, כך שממילא התוואי נעול.
באמת- בשביל מה טרחת לכתוב את המסלול?
אם אתה לא מעוניין בחוות דעת והתייחסות עניינית לקצב, למהירות הטיול, לשעות הכביש הלא נגמרות.
אגב- זה לגמרי בסדר להחליט אחרי חצי שנה של בדיקת חומרים שזה המסלול שאתה בוחר עבור משפחתך-להזמין לינות בהתאם וכל היתר---אבל אז- מדוע לשאול אחרים?
אתה כתבת
מסכים לכל הדעות שמדובר בטיול היקפי מגלומני עד בלתי אפשרי…
או
בגדול, אני משוכנע שבימים “עמוסים” הסיכוי למלא את כל התוכנית היא קלושה…
אז אם אתה מודע לכך---למה ? לא חבל על טיול שמושקעת בו כל כך הרבה עבודה,מאמץ ותקציב כשאתה מודע מראש לכך שהוא מגלומני (כלשונך) ועד בלתי אפשרי?
אתה כותב היכן שהוא
לגבי הטירונות… אני אוהב לנהוג (במיוחד במדינות אירופאית) וילדיי אינם מפונקים,
קצת טרטור שלהם ומניעת אפשרות לבהות במסך הסמרטפון לא תזיק להם.
ומצד שני
אני מאמין משוכנע שנסתדר, לילדים דאגתי שיהיה להם Wi Fi לנסיעות הארוכות.
חשבתי להעיר נקודתית על מסלולים כאלו ואחרים- אבל נראה לי שאתה יודע הכול כבר, אז באמת מיותר .
שיהיה טיול נעים.