ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול מטורף עם ילדים מתבגרים ל5 מדינות ב17 יום

פורום אירופה
    36
    107
    32468
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • manchester city
      manchester city נערך לאחרונה על ידי

אין שום חברת השכרה שתתחייב על רכב ספציפי אלא על קטגוריה...יש להם תמיד את השורה or simillar לגיבוי.

לי כתוב את הוולבו

אך אם אגיע ואקבל סטיישן נחות יותר (כמו סיטרואן או פיז׳ו) אתרעם ואדרוש שדרוג.

אני אישית דווקא לא אוהב דיזל ובכבישים הרריים חשובה לי מאוד תגובת הדוושה של מנוע בנזין.

לגבי המהירויות-העניין ידוע לי בזכות הפורום הזה שאנשים שמספרים שנכוו מדוחות על חודו של קמ"ש .

ברוב המכוניות המתקדמות אפשר בלחיצות פשוטות להגביל את המהירות ולמנוע גלישה של מהירות אל הטווח האסור.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • MIRIT02
        MIRIT02 נערך לאחרונה על ידי

ביקשת הערות למסלול אז להלן מה שאני חושבת; 

1. אגם גארדה - בשביל מה 2 פארקי שעשועים יום אחרי יום, ועוד יותר בשביל מה פארק המים? סע בארץ לשפיים.  כמו כן, מיני איטליה זה ממש לא לגילאי הילדים שלך ונשמע די משעמם…. לא עדיף אם כבר מגיעים לצפון איטליה לעשות מסלול טבע? או לפחות נסיעה לאורך האגם, אולי טיול אופניים, רחצה או שייט באגם? 
        1. יום 4 לא הגיוני בכלל, תבחר אתר אחד או מקסימום שניים. 
        1. לדעתי וותר על מחנה דכאו. אם חשוב לך לחשוף את הילדים להיסטוריה הקשה של עמנו שלח אותם בכיתה יא’ למשלחת  לפולין לביקור במחנות. ילדה בת 12 לא צריכה את זה בטיול הבת מצווה שלה…. 

כמו כן, לא התייחסת בכלל למה קורה אם יורד גשם. הדולומיטים לדוגמא הוא אזור גשום מאוד ויכול להיות שבכלל לא תצליחו לעלות למרמולדה…. 

לדעתי, תעבור מחדש על כל האטרקציות שבחרת, תוריד את הדברים הסתמיים כמו הבית ההפוך, מיני איטליה או המרפסת של חוזה המדינה ותוסיף קצת אתרי טבע. 

וסתם שאלה: אם תכננת כזה מסלול למה להגיע ולחזור מאותה נקודה בוונציה? למה לא להתחיל בוונציה ולחזור ממקום אחר, מה ההיגיון בסיבוב המעגלי הזה?

• navahvedavid
          navahvedavid נערך לאחרונה על ידי

למה גארדלנד לא

חוצמזה שהצלחת לגרום לפוסט שלך לתפוס כמעט את כל העמוד הראשון של הפורום, נראה לי שאתה נהנה מכל הרעש שיצרת…

אבל שאלת שאלה הגיונית אז אענה:

אני לא יודע למתי תיכננת את הנסיעה הזאת, אז אני מנחש קיץ.

היינו שם בקיץ עם המתבגרים שלנו, לפני שנים.

קודם כל – גארדלנד זה לא דיסנילנד. אפילו לא קרוב.

אחרי התורים בכניסה, יש תורים בלתי הגיוניים כמעט לכל מתקן. אבל בזמן שדיסני יודעים איך לנהל תורים, בגארדלנד אתה תעמוד שעות.

ואלה לא אמריקאים חנונים – אלה איטלקים מזיעים ועצבניים שעומדים איתך בתור, שעוקפים בלי למצמץ וגונבים את התור בכל הזדמנות, כמו ערסים בתור למגלשה בלונה גל…

ואז תגיע למתקן ותגלה שעמדת המון זמן בשביל ride שנמשך דקה, גג שתיים.

ומילא אם הדקה-שתיים האלה היו מעניינים. הם לא.

בסך הכל המקום מאכזב ולא שווה את המאמץ.

הייתי מספיק קונקרטי?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • Soft Cell
            Soft Cell נערך לאחרונה על ידי

אולי כדאי שתנסה פעם רכב דיזל, לפני שיעלם.

תגובת הדוושה מהממת 

הטורבו דיזל חזק בהרבה מטורבו בנזין עם המומנט שחשוב במיוחד.

• דוקטור דו ליטל
              דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

אני דווקא המום מההתעלמות שלו מכמעט כל המלצה או שאלה קונקרטית

אני לא מדבר על תגובות שכללו שמות תואר ואולי הן לא ראויות.

אני מדבר על תגובות עם שאלות קונקרטיות והמלצות כדי לטייב את הטיול שלו, כמעט בכל מקום הוא בד”כ מתעלם ואם לא מתעלם הוא מסביר למה רק הוא צודק.

כמובן שהוא רשאי לא לקבל אף המלצה, אבל גישה של “זה הטיול, תביעו דעתכם, אבל שום תגובה שאיננה 100% תומכת ומקבלת את המסלול לא מקובלת עלי ובד”כ לא תקבל התייחסות” היא בעצם השחתת זמנם לריק של כותבים שבאים לנסות לעזור, ואני ראיתי בשרשור גם לא מעט כאלה.

• imeshy
                imeshy נערך לאחרונה על ידי

דרקון – הוצאת לי את המילים מהראש (וחשבתי כמה פעמים איך לנסח את זה)

השקעתי כמה וכמה הודעות בלנסות ולהסביר ומעולם לא קיבלתי התייחסות כלשהיא. 

• שיר גבע
                  שיר גבע נערך לאחרונה על ידי

בוקר טוב,

קודם כל אני מאחלת לכם טיול מהנה.

רק רוצה להוסיף שבחישובי הזמן צריך לקחת בחשבון  דברים לא צפויים שצצים ומשבשים את הלו”ז.

למשל מנסיוננו…

* פקקים, עבודות בכביש

•  * מזג אוויר (למשל סופת ברד שחייבה אותנו לעצור בצד ולהמתין , או גשם זלעפות שגרם לנו לשנות מסלול)
                  •  
                  •  * הגבלת מהירות. אם נוסעים לפי החוק, ומאוד מומלץ להקפיד על זה, באזורים רבים יש הגבלת מהירות רצינית (סביב אגם גארדה, בכפרים באוסטריה וכו’) 
                  •  
                  •  * תנאי הכביש. כמו שכתבו לך יש מקומות שהכביש מאוד מפותל (למשל בדולמיטים) ומטבע הדברים הנסיעה איטית.
                  •  
                  •  * צ’ק אין וצ’ק אאוט . אתם מחליפים הרבה מקומות לינה. להעמיס מזוודות, להירשם במלון וכו’ גם לוקח זמן.

• * תורים. אם אתם נוסעים ביולי, אוגוסט קחו בחשבון שבמקומות הפופולריים יהיו תורים ארוכים.

אלה רק חלק מהדברים.

מציעה להכין רשימת אטרקציות לכל יום ולקחת בחשבון שלא תספיקו הכל. תבדקו מה must מבחינתכם.

מה עוד שכיוון ומדובר בטיול שרובו מתגלגל, אתם חייבים להגיע ליעד הבא ללינה, כך שאין הרבה אפשרויות תימרון כפי שיש בטיול כוכב. פשוט לדלל.

תהנו!

•  
                  תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                  • manchester city

תגובה לדרקון

בוקר טוב

שוב אני מוצא את עצמי מותקף.

אני מנסה להתעלם מתוקפנות-ואם לא…..אני מואשם ב”התקרבנות”

כפי כתבתי לא אחת-היקף הטיול סגור, מה גם שבמינכן תצטרף אליי עוד משפחה שתיפרד מאיתנו בלוצרן ותחזור לארץ מציריך.

לא נראה לי שאני צריך להגיב לכל הודעה לגופה (אחרת יתכן שיאשימו אותי בהצפת הפורום), ואני מסמן תודהno לכל אחד שממליץ או תומך.

מטרת פרסם הטיול היתה שיתוף ולשאול לראות היכן אפשר לשנות נקודתית, היכן לוותר או כל רעיון אחר. אני לא פוסל שום הצעה!

תאמינו לי שאני גומע בשקיקה כל המלצה וביקורת, אני גם מתכוון ליישם אותם, לדוגמה, אני אוותר על סכר קפרון כי היום הרביעי באמת עמוס לעייפה, כנראה שאוותר גם על האי מיינאו ביום השמיני, לקחתי בחשבון שפארק גארדלנד הוא מקום עמוס בתורים ואיטלקים חוצפנים… הכל נרשם אצלי ומתועד…

בזכותכם אני לוקח בחשבון גם שלהבדיל מהטיול שעשיתי במדינות השטוחות-כאן אופי הטיול שונה לחלוטין, מבחינת דרכים, פקקים עצירות וכו’…

הרוב המוחלט פה הם אנשים מקסימים שבאמת מברכים אותי ורוצים להאיר את עיניי בלי טיפה של זלזול או  ויש כאלה שמינו את עצמם לסגן של אלוהים וחושבים שאני מטרה נוחה לחבוט בי עם הידע שלהם.

אני אמשיך לקבל באהבה ביקורות והצעות ואתעלם מסרקזם.

תודה לכל אחד ואחד

• telo
                      telo נערך לאחרונה על ידי

אני לא חושב שיש הבדל עקרוני ומהותי בין מדינה מישורית למדינה לא מישורית. חלק גדול מהטיול שלך לא בהרים אלא בעיירות ובערים ובאזור האגמים. העיקר זה למדוד זמני נסיעה באמצעות אתרי מפות. החישובים של האתר כוללים את הנסיעה האיטית בהרים. 

• manchester city

תכנון הנסיעות נלקח מגוגל… כל נסיעה לקחה בחשבון עם תוספת של כ 20% מהזמנים. באוסטריה ושוויץ אנסה להמנע ככל האפשר מכבישים מהירים על מנת להנות מהדרך ויהיו מצבים שלא תהיה ברירה… ברור שבשתי מדינות אלה אצטייד במדבקת כבישים מתאימה לכל צרה.

• telo
                          telo נערך לאחרונה על ידי

אני ממליץ לך לנסוע תמיד בדרך המהירה ביותר ולא לנסות להמנע מהדרכים המהירות. בדרכים הצדדיות אתה יכול להתקע מאחורי טרקטור או רוכבי אפנים. 

הילדים במושב האחורי לא יהנו מהנסיעה בכביש צר ומפותל.

התכנית שלכם נוקשה ולא מתאימה לאילתורים וברבורים.

• דוקטור דו ליטל

הבעת ביקורת על התוכנית שלך איננה התקפה עליך

לשאול שאלות הבהרה גם כן לא התקפה עליך.

נכון שהיו גם התייחסויות אליך ולא רק לתוכנית, אפשר לדעתי לבור את המוץ מהתבן

הזהות שאתה רואה בין הצבעה או שאלה על נקודות בעייתיות בתוכנית שלך לבין התקפה אישית עליך היא אולי חלק מהסיבה שאתה מתנגד לתיקונים הצעות ואפילו שאלות.

מצד שני היה מועיל אם היית עונה לשאלות כמו אם באמת חשוב לך להגיע למקום כלשהו בגלל שניצליה או בית קפה כי אם לא כל כך חשוב אולי היה אפשר להציע מסלול קצת אחר עם נקודות עניין אחרות, נחמד מאוד שאתה כותב שאתה קורא את כל התגובות ולומד אבל אני לא נמצא בפורום כדי לחפש מחמאות, אני עוזר וגם נעזר בעצות תכלסניות.

נהדר שמהמגוון בכל זאת מצאת 2-3 נקודות מועילות, גם כן משהו, לדעתי זו טיפה בים לעומת הפוטנציאל שיכלו ורצו לעזור לך – וחבל.

Note to myself: להבין טוב יותר מתי תגובתי רצויה/שימושית ומתי לא ולנהוג בהתאם.

• manchester city

אגב-שניצליה…

אתה לא היחיד שנטפל לשניצליה שציינתי…

אותה שניצליה נמצאת בפלכאו מתוכננת לסוף היום… מרחק 5 דקות הליכה מהצימר שלי…

אני לא נוסע אליה במיוחד ולא מגדיר אותה כאטרקציה…

תרדו כבר ממנה!

• okmju
                                okmju נערך לאחרונה על ידי

לגופו של טיול-

באמת. כשבוחנים כל יום בפני עצמו , יש הגיון. (חלקם עדיין עמוסים הרבה יותר מדי אבל עדיין הגיוני)

הבעיה היא בהצטברות. כל כך הרבה ימים אחד אחרי השני של ישיבה ארוכה במכונית פשוט לא נשמעים הנאה גדולה., בעיקר לילדים..

הילדים שלי (הלא מונקים גם!) היו מתחננים להפוגה.

אתם מעדיפים טיול מתגלגל, כבר מודעים לאיך שזה עובד- קדימה , תהנו.

ןלענין השניצליהblush..מתוך יומיים וחצי באוסטריה אתה זה שבחרת לציין אותה, לכן ההתייחסות אליה.

ולגופו של דיון-אין מקום להתנשאות ולירידות אישיות, חבל שחלק מהדיון הגיע לכך. 

יותר רבים הם אלו שניסו לענות ולעזור ולהבין- למרות שזה כל כך רחוק מתפיסת עולמם.

• דוקטור דו ליטל

לא ראיתי שעוד מישהו התייחס אליה, או כדבריך “נטפל אליה”

מצטער, לא אני הגדרתי את השניצליה כאטרקציה.

וזו היתה פשוט דוגמה לשאלה שלא ענית עליה, אם היא חשובה לך, כמו בית הקפה.

תעזוב, כן שחובה או לא חשובה, מבחינתי כבר לא רלוונטי

• iditsharist
                                    iditsharist נערך לאחרונה על ידי

גנבת לי את התשובה…...הבנתי שהילדים מוכנים כבר לטירונות . עמוס!!! התעייפתי רק מלקרוא

• פסגות מושלגות
                                      פסגות מושלגות נערך לאחרונה על ידי

בהנחה שאתה אכן אמיתי ומעוניין בטיול מוטרף, אני מקבלת את הנסיעות הארוכות וכו', אבל אני מרגישה פספוס, כי אפשר היה לבחור מכל אזור אתרים שהם יותר המיטב. אז השאלה היא כזאת: האם כל המלונות ללא ביטול או שבכל זאת אפשר להזיז מלון פה ושם כדי לטייב את המסלול, והאם אתה פתוח להצעות שמחליפות חלק מהאתרים או שגם כאן אתה סגור והאופציה היחידה היא דילול הקיים? בהתאם לתשובתך נראה אם יש טעם להציע לך הצעות.

• manchester city

אני יותר מאשמח לקבל הצעות חלופיות וראויות יותר לאתרים שאת מציעה.

אני עדיין המום מהספקות לגבי רצינות המסלול שלי.

כל המלונות שלקחתי הם עם אפשרות ביטול בבוקינג (למעט המלון בלוצרן שבטעות לחצתי על המחיר ללא אפשרות ביטול).

זוהי מהות הפרסום שלי-לקבל הצעות לשינויים!

• nilih
                                          nilih נערך לאחרונה על ידי

כיון שכתבת כעת שאתה יכול לבטל כמעט את כול הלינות, ממליצה לך לשקול בכול זאת התמקדות במספר כוכבי לינה.

קח בחשבון את מזג האוויר. הוא פקטור מרכזי באיזורים הרריים- הדולומיטים והאפים האוסטרים והשווצרים. לצערי חוויתי לא פעם בטיוליי הקיץ גשמים שוטפים. במקרים אלו נסגרים הרכבלים, וגם אם יש קרוניות שנוסעות הרי שאין עבור מה

נילי

• telo
                                            telo נערך לאחרונה על ידי

גם אני בעד לבנות מחדש מסלול בהתאם להמלצות באזור מצומצם יותר. 

אני הייתי משלב את ונציה ואזור גרדה עם הדולומיטים וטירול. יש באזור הזה מספיק אתרים לטיול שלכם והוא יענה על כל הצרכים שלכם כולל אטרקציות מכל הסוגים, טבע מדהים וגם טיול עירוני בונציה אינסבורק וערים נוספות.

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 4 / 6
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון