טיול מטורף עם ילדים מתבגרים ל5 מדינות ב17 יום
-
אנחנו נסענו עם ילדים קטנים יותר ישירות משדה התעופה במילאנו לאגם גארדה מעל 3 שעות ולא היו תלונות…. עצרנו במסעדה לאכול צהריים וזה סיפק אותם כאתנחתא לנסיעה. לא חייבים סתם למלא באטרקציות סתמיות שגם עולות לא מעט כסף.
-
אולי מוזיאון אלפא רומיאו-בארזה- לא מחייב סטיה גדולה מהכביש
כמובן שחנות רשת דקלטון -אם זה לא יום ראשון, ואם זה סוג החנויות והבילוי החביב עליכם, בפאתיה הצפוניים של מילאנו (מאד קרוב למוזיאון ואפשר להתפצל)
או בפאתי ברגמו ליד שדה התעופה-גם יש קניון נחמד-Orio Center שפתוח גם ביום ראשון.
או משהו אחר- Parco di Monza
גם על הציר כולל אופציה לטיול אופניים ושחרור איברים וגם מסלול מכוניות מרוץ-autodromo di monza (רק לראות לא משתתפים במירוץ)
-
יום 7
התוכנית היא לצאת מהמלון ישירות לכפר האולימפי… ולא לצאת משם מאוחר מ 13.00.
בטירה אנחנו רק מתכוונים לעלות למעלה ולא להכנס לתוכה, אנחנו לא חסידים של אמנות וריהוט רטרו… אך גם זה כרוך בתורים ועכבות.
קיבלתי המלצות על הקפה שליד הכניסה לטירה שמשקיף לנוף מרהיב…
יש גם אופציה לגשר לא רחוק שנקרא Marienbrücke (גשר מריאן) וגם עליו יש תצפית יפה על הטירה.
יום 8
בחרתי בדרך זו כי צריך לעבור איכשהו מבוואריה ליער השחור… ומן הסתם היא מעניינת יותר מהאוטובאן לשטוטגארט…
לא שמת לב… למרות שלא ציינתי את השם מירסבורג- התוכנית היא להגיע אליה ולחצות עם מעבורת לקונסטנץ ולאי מיינאו (שטרם החלטתי אם אבקר בו).
גם את מפלי הריין ציינתי בתוכנית המקורית של יום 8.
יום 12
במינכן מצטרפת אלינו עוד משפחה והיא תעזוב אותנו ביום זה (בסוף היום יש להם טיסת לילה מציריך) כך שלא רציתי להתרחק מידי מציריך ולכן פילאטוס הועדף על פני טיטליס.
אחרי “המסלול המוזהב” ניפרד מהם ונרד דרומה ללוגאנו ואח”כ איטליה.
טסים ב24/7 חוזרים ב9/8.
-
יום 7: סימן שאלה גדול מתי תצאו מאזור הטירה הפקוקה, בייחוד אם תשתמשו באוטובוס לגשר מריאן וכו’. לא נראה לי שאני אציע משהו אחר, אלא אם כן תחליטו פשוט לוותר על הטירה, ואז תוכלו לבקר בפוסן ולהתקדם עוד באותו יום מערבה. אישית, עד היום נרתעתי מלבקר בטירה הזאת בגלל סלידתי ממקומות צפופים ופקוקים, אבל אנשים רבים נהנים שם, אז זה עניין של טעם.
יום 8: ברור ששמתי לב שהתכנית המקורית שלך עוברת דרך מארסבורג,
פשוט לא התייחסת לעיירה עצמה, ואולי באמת לא יהיה לכם זמן לטייל בסימטאות שלה, בין העיר התחתית לעילית וכו’. הרגשתי שכדאי לציין את כל הדרכים והעיירות היפות שבדרך, כי הן לא פחות יפות מהאלשטאט…יום 12: הבנתי את השיקול. חבל, אבל אלה פשרות שעושים. שווה לוודא עם החברים שאכן מתאים להם יום יחסית פעיל ועמוס ביום של הטיסה. אם הם מעדיפים לעשות שופינג בציריך בבנהוף-שטראסה אז מקסימום תיפרדו ביום הזה, ואז הייתי שוקלת את הטיטליס.
אם בכל זאת תרצו לעלות לפיסגה עם שעשועי שלג, תוכלו להחליט אד הוק לפי החשק ביום 5 לעלות לקיצשטיינהורן שליד קפרון (רק אחרי שתבדקו שאכן יש שלג וה-Ice Arena פתוח!), ואז זה מן הסתם יהיה במקום העליה לדכשטיין עם מערת הקרח. זה כמובן יהיה עדיף אם אתם לנים באמצע הדרך ולא בגוסאו. זה מסוג הגמישויות שמחליטים במקום, וכדאי לדעת שקיים.
בהמשך להצעות של יונית לגבי איטליה, יש מרכזי קניות בכל מיני נקודות בקרבת האוטוסטראדה צפונית למילאנו, כולל סניפי דקטלון, ויש גם מרכז קניות ב- Brescia עם חנות פרימארק.
-
הערה קטנה בקשרלטירה. -
משום מה התוכן לא עבר.
אני מסכימה איתך שבכל מקרה כדאי לעבור ביום 7 בטירה גם אם לא נכנסים לתוכה. אלא אם כן הילדים ביקרו כבר בהרבה טירות. אני זוכרת שכולנו נהנינו בנסיעה ועצירה בנקודת תצפית על הטירה. כולנו נהננו מ”ישומים טכנולוגיים” פרי המצאותיו של ליאונרדו דה וינצ’י (אם איני טועה) שניתן לראות בטירה.
-
דעתי שונה, אני לא כמו כולם…..
מסביר,,
יש כאלו שאוהבים לעבור ממקום למקום ויש כאלו שרוצים לנוח בין לבין.
יש כאלו שרואים ביום שני אתרים ויש כאלו ששעה מנוחה מעייפת אותם.
זה לא פוסל אף אחד וכפי שציינת בטיול הקודם המשפחה נהנתה מה”טירונות”.
נכון שקצת מרגיז שהעתקת תאורים של מקומות כמו שניצליה מדהימה שבסוף עלולה להגמר בפלופ רציני ובמקום זה היית צריך לרשום שניצליה מומלצת אבל זה בשוליים והבנת את כוונת המעירים.
לדעתי הייתי לוקח רכב שכור כבר בשדה התעופה ואז לא צריך לחזור אליו. (בונציה יש חניון ענק ).חוסך זמן ועצבים.
האי מיינאו זה יום שלם וממספר הפעמים שהייתי בו לדעתי בעונת הקיץ אין פריחה רבה ואז סתם שרפת חצי יום מינימום. (לשמור אותו לטיול הבא)
שים לב להערות של פסגות מושלגות. ממש טובות ולעניין.
גרוסגלוקנר , אחלה שינוי אבל חצי יום ויותר- בליינד…
אם אתה מעוניין שלח לי בפרטי את מפת הטיול מגוגל ואראה אולי ניתן בכלום להוסיף או להוריד משהו באזור שתהייה בו