ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אל על - דיעה אחרת

פורום אירופה
    22
    58
    33576
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • imeshy
      imeshy נערך לאחרונה על ידי

שלום,

מדי פעם עולה בפורום תגובות המתייחסות לחברת התעופה אל על. במרבית המקרים התגובות חריפות עד קיצוניות בחוסר האהבה לחברה הזו. 

מבלי לשפוט אף אחד, הרי לכל אחד יש את אוסף החוויות שלו מטיוליו בחו”ל – ואני משוכנע שרוב אליו שהגיעו לתחושה הזו כנגד אל על – הגיעו אליה באוביקטיביות, ראו כתבה משעשעת של רענן שקד ממוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות של לפני שבועיים. הכתבה היטיבה לתאר את מה שאני חש לחברה זו. נחמד לקרוא. 

(ואגב, לי יש חוויות לא נעימות מטיסות בחברות אחרות – אליטליה ואיזיג’ט). 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • שוקי3
        שוקי3 נערך לאחרונה על ידי

(לי) קשה לקרוא מהצילום, אתה יכול בבקשה לתמצת את המסר בכמה משפטים?

• שיר גבע
          שיר גבע נערך לאחרונה על ידי

imeshy מסכימה איתך.

טסנו כבר כמה פעמים עם אל על. לא נתקלנו בשום בעיה. סה”כ היינו מרוצים.

מה שכן, עניין השביתות שלהם גרם לנו לכמה דפיקות לב...

שוקי, מקווה שהקישור יפתח

https://raananshaked.com/2018/07/08/%D7%95%D7%AA%D7%95%D7%93 %D7%95-%D7%A9%D7%98%D7%A1%D7%AA%D7%9D/

• keves160
            keves160 נערך לאחרונה על ידי

נדמה לי שלהציג כתבה במלואה נוגד את זכויות היוצרים…

כדאי לציין שגם אם לא נוסעים באל על זכותנו להעביר ביקורת על דרך התנהלותה (למשל ביחס הגרוע לנשים, המוזזות לטובת נוסעים חרדים או העובדה שדיילות הוכרחו ללבוש נעלי עקב לא נוחות גם בטיסות ארוכות), מאחר וכספי המסים שלנו מממנים חלק מהוצאות החברה. 

• שרון75
              שרון75 נערך לאחרונה על ידי

כשיש יותר מאלטרנטיבה אחת אני בוחר את הטיסה לפי הזמינות המחיר השעות ולא לפי שם החברה. כך שיצא לי לטוס עם אל על מידי פעם. לדעתי יש יותר מהגזמה בביקורת כלפיהם בהתייחס לחברות אחרות.

ברור שישנן תלונות מוצדקות לרוב, כמו גם על חברות אחרות. לדעתי, ביקורת על אל על היא קצת בון טון בארץ. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • imeshy
                imeshy נערך לאחרונה על ידי

ביקורת זה דבר מצויין!

ואין ספק שמגיע לאל על גם ביקורת על כמה וכמה דברים שעשו לא נכון. 

אבל לתחושתי , השנאה שהחברה חווה קצת וגזמת (ושוב – על סמך נסיוני האישי בלבד)

• קניוניניג
                  קניוניניג נערך לאחרונה על ידי

אין לי מניות באל על (למזלי הטוב)

בכל הנסיעות שלי באל על לא היו עיכובים/ איחורים

(גילוי נאות – לבעלי היה עיכוב של שעתיים עם אל על השבוע)

שילמתי מחיר זול – מבצעי פליי קארד

ובכלל אני נוסעת לפי מחיר ולא לפי חברה.

לגבי חרדים – “החברה הראשונה השנואה בישראל” – בעיכוב האחרון אותו פרסם גולש רהוט בפייסבוק – הסתבר שהאיחור נגרם באשמת אל על  “החרדים” גרמו לעיכוב של 5 דק’. (אולי)

אני לא מצדיקה התנהלות פוגעת.

אני כן מבקשת להבין – אם יש אופציה נוחה להחלפת מקום – לא חלילה לספסל אחורי ליד השירותים, ואם מישהו מבקש בצורה נעימה, מה יש זה לא אנושי להסכים??

כל מה שאכפת לאנשים שמדובר בגבר חרדי (חסיד, לבושו חליפה שחורה וכובע להסתיר את הקרניים) ואם הוא עוצם עיניו בחוזקה, למה לקחת את זה כמעליב?

מקרה השוקולד לדעתי חמור בהרבה

• telo
                    telo נערך לאחרונה על ידי

לדעתי הבעיה היא לא האם מישהו נעלב או לא נעלב מזה שביקשו ממנו או ממנה לעבור מקום. בלי קשר לעובדה שהוא ביקש בצורה נעימה. 

הבעיה היא שאלעל וגם חברות אחרות עכבו את הטיסה עד שהלקוח שדרש את מעבר המקום קיבל את מה שרצה. 

לדעתי זה בעייתי בלי קשר לעובדה שהלקוח שדרש את מעבר המקום הוא חרדי.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                    • ?
                      משתמש שנמחק נערך לאחרונה על ידי

מזה 12 שנה שכך רגלי לא דרכה במטוס של החברה (עד שנאלצתי השנה לטוס עמם- לא רציתי), אז טסתי ב"ביזנס", עם נקודות שאמי הואילה לתרום לי, הדיילות נעלמו שניה אחרי שהגישו את מגשי האוכל המעופש (כן, עבר שבוע מהיום שהיה צריך להעיף את האוכל). הדיילות הסתגרו מאחורי הוילון, בקשות לקצת מים (בכל אופן אנחנו לא בקרון ל...), לא נענו. יצאו בסוף עם חיוך של, איזה כיף גמרתי. 

עוד בדיקות משפילות ע"י נציגי אל-על, כי הם חושבים שכל נקבה היא מטומטמת שמחבלים יכולים ל"סובב"בקלות, נו, שויין! עברנו גם תחקיר(כמו שעוברים אצל הירדנים-אותה רמה).

אז היום, נוספו גם תורים לכל היעדים, מחכים 3 שעות וחצי, עד הצ׳ק-אין. (המח היהודי, המציא "שיטת-העדר").

ואז מנסים לשבת בנוחות על הברזלים.

*קניוניניג- לפתע הגיחו סיפורים על לובשי קאפוטות, שעושים צרות לנקבות? הסיפורים האלה קורים עשרות שנים (ובטיסות לאומן-מסיבה גדולה), בזמן האחרון, החליטו לשים לב אליהם. 

רוצים להעביר גברת מבוגרת, כדי שלובש הקאפוטה לא "יחלל עצמו", החברה יכולה כאות תודה להשפלה (שהעיפה אותה ולא את הדוס!), לתת לה מקום בביזנס. 

למי שיש מניות בחברה, מותר להעיר על התנהלות החברה (בזבוזים מטורפים על העסקת מקורבים, שחלקם מוכשרים רק במקורב).

מי שאוהב לעשות מנשים סמרטוט ולהתייחס אליהן כאל  אימבציליות, יבין שלא כולן מוכנות להמשיך לשתוק (בכל מקום ואתר, היחס דומה). 

תהנו, אבל לא כל הזמן. 

• שקד
                        שקד נערך לאחרונה על ידי

סורי, אבל אין לזה הצדקה. כל חברת תעופה מאפשרת לך לבחור איפה תשבי תמורת סכום סמלי מוגדר וידוע מראש. תתכבדי לשלם ותשבי ליד מי שבא לך. לא צריך להסביר ולא צריך לנמק. ״התקמצנתי לשלם אבל תנו לי בכל זאת!״. איך זה שונה מ״שוקולד״?

• tzoni
                          tzoni נערך לאחרונה על ידי

המקרים הלא נעימים/פוגעניים הם תמיד המקרים עליהם שומעים. אף אחד לא מספר שהייתה לו טיסה בסדר גמור, כי באופן טבעי זה פחות מעניין. אבל אלה רוב המקרים, באל על ובחברות רבות אחרות. נראה לי טפשי לפסול את אל על או כל חברה אחרת בגלל מקרה קיצוני שפורסם בחדשות, ושיקולים כמו נוחות ומחיר הם אלו שצריכים להכריע. בדיוק השבוע חזרתי מלונדון, טסתי עם אל על והיו אחלה טיסות, מהטובות שחוויתי. בכלל יצא לי כמה פעמים לטוס עם אל על בשנים האחרונות ולא נתקלתי בבעיות מיוחדות או יוצאות דופן. זה לא אומר שאין בכלל, אבל גם בחברות אחרות יש. ונכון, לדעתי, מה שרענן שקד כתב בעניין קהל היעד הקשה של אל על. סיפור קצר: לפני כמה שנים טובות התארחנו בb&b נחמד בקנדה. בארוחת הבוקר פגשנו זוג הולנדי נחמד, ובשיחה הקלה בינינו התברר שהיא דיילת בKLM. כששאלה מאיפה אנחנו, וענינו “ישראל”, פניה קצת נפלו כשאמרה Ah, busy line. אפשר לנחש למה התכוונה…

ודרך אגב, לא בעניין אל על אלא בעניין נתב”ג – בכל טיסה שטסתי בשנים האחרונות, והיו לא מעט כאלה (בעיקר לאירופה), נתב”ג תפקד לא פחות טוב ובדרך כלל יותר מכל שדה תעופה אחר בו עברתי.

• ?

"סורי"- מה ולמי רצית להגיד? 😨

על מי יצא קצפך?

מי אמור להעלב מההתקפה הזו?

"מי דיספיאצ׳ה, מא, נו הו קאפיטו!"

• אנשיםטובים
                              אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

למה לקחת את זה כמעליב? כי זה מעליב

על הזמן יש מקרים שאנשים מבקשים להחליף מקומות ישיבה. זה חלק סטנדרטי מטיסה.

אבל תלוי מה הסיבה.

בחלק מהמקרים הסיבה מאד לגיטימית. למשל איחוד משפחות, בעיות בריאות וכדומה. במקרה כזה אני תמיד אשתדל לעזור אם אפשר.

בחלק מהמקרים הסיבה פחות לגיטימית, אבל לא תמיד אכפת לי. למשל מישהו שרוצה דווקא חלון או דווקא מעבר. לפעמים לא מפריע לי להחליף. הדוגמא הבולטת היא זוג שהזמין חלון + מעבר וקיווה שהאמצע ישאר ריק. ברור שכאני כאמצעי אסכים להחליף איתם למעבר או חלון. לפעמים אלו מכרים שבמקרה מצאו את עצמם על אותה טיסה אז למה לא לעזור להם לשבת קרוב

כל המקרים האלה היו חיוביים - “אני רוצה לשבת במקום מסויים (מעבר) או ליד אדם מסויים (הבן שלי)”

אבל המקרה המדובר הוא שלישי “אני לא רוצה לשבת ליד אדם מסויים”. לא אכפת לי איפה במטוס אני יושב (מעבר, חלון, קדימה, אחורה) או ליד מי, העיקר שזה לא לידך.

אז למה שזה לא יעליב?

• ?

סטלה, רילאסאטי!

אנשים טובים, שקד העלתה טענה כלפי מישהו עלום, רק רציתי לדעת למי היא מגיבה (אולי היא ואתה יודעים).

*כדי שאדע, אם להעלב/להמשיך בשגרה😊.

קאפישי?

• SPRR
                                  SPRR נערך לאחרונה על ידי

בחודש שעבר טסתי עים אל על  לורשה  בהלוך איחור של 25 דקות  בחזור  איחור של 50 דקות..  מושב לא נוח,    אוכל  דל, תפל  ,ולא טעים. מחיר כרטיס  בהזמנה  3 חודשים  מראש  750 שקלים. כולל הכל. אני טס תמיד בכל חברה  סדירה  המציגה זמנים  ומחיר המתאימים לי. 

• קניוניניג
                                    קניוניניג נערך לאחרונה על ידי

אל על או לא.

ואני לא סורי בכלל.

למה מותר לכבד כניסה למסגד בהורדת נעל, כיסוי גוף / ראש במקדשים.

אבל חלילה לכבד את הדת היהודית אסור??

אין אופציה לבחור טיסה ליד גבר או אשה.

ומי שמבחינה דתית לא מעוניין לשבת ליד אשה, למה להעלב?

זה מעליב שלא רוצים לשבת ליד אדם מפאת כובד משקלו, ארץ מוצאו, צבע עורו, וכד’

בפירוש יש התייחסות מבזה לחרדים במרחב הציבורי, איזה חרדתיות יש לאנשים מהדתה?!

ונתקלתי גם בכאלה (אמנם באוטובוס בינעירוני ולא בטיסה) שסרבו לעבור מקום, מה אכפת להם ליד איזה זרה יושבים? כולה רציתי לשבת ליד חברה.

• shai.
                                      shai. נערך לאחרונה על ידי

כבר שנים שיש לי ר-ק תקלות עם אלעל (באמת. אני בנאדם פשוט, אבל איכשהו אפילו אל על מצליחים לעצבן אותי)- אבל כל מה שהיה לי מתגמד יחסית לפוסט של חבר שנתקלתי בו השבוע, שהזמין טיסה לליסבון, היה כיף והוא נהנה, אך בצ’ק אין בחזור נתבקש לשלם 90 יורו למזוודה כי מסתבר שבכרטיס שקנה (ישירות מאתר אל על) אמנם יש מזוודה בטיסת הלוך- אבל לחלוטין אפס מזוודות בטיסה חזור. אפס.

(נכון, אפשר להאשים אותו שהוא לא בדק ספציפית לכל כרטיס לכל כיוון מה יש, אבל בואו נודה בזה- יש פה הטעייה נוראית. מישהו מכם נתקל אי פעם בטיסה סדירה שלא נותנת אותה כמות מזוודות בהלוך וחזור ועוד לא מתריעה על העיניין? אני אישית מעולם לא התעכבתי על זה שלא בטיסת לואו-קוסט).

• אנשיםטובים
                                        אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

אפשר בהחלט לכבד את הדת היהודית. אני גם מכבד את הדת היהודית. למשל:

בכניסה לבית כנסת – אני אשים כיפה

בכניסה לבית עלמין – אני מספק בכובע

אני לא אדבר בטלפון בבית הכנסת בשבת

אבל יש 3 הבדלים גדולים בין להוריד נעליים במסגד (או לשים כיפה בבית כנסת) לבין לעבור כסא כדי לתת לחרדי לא לשבת ליד אישה:

האחד- במקרה הזה לא מדובר על לכבד את הדת היהודית אלא לכבד את היהודי הדתי. זו בקשה שונה. אבל עדיין ברוב המקרים אני אזרום איתה

השני – ככל הידוע לי אין שום מקום בתורה או בשולחן ערוך שכתוב בו “לא ישב גבר ליד אישה”. ולכן הבקשה של חרדי לא לשבת ליד אישה לא נובעת מהדת היהודית אלא מפרשנות שלו. ולכן כבר לא מדובר על לכבד את הדת היהודית אלא לכבד פרשנות מסויימת שלה.

והשלישי – מסגד הוא מקום קדוש למוסלמים, ואני בוחר אם לבקר בו או לא. כשאני בוחר לבקר בו אני לוקח על עצמי את קוד החוקים של המסגד. ואותה מידה כשאני בוחר אם לבקר בבית כנסת, כנסיה, או מקדש בודהה. מטוס הוא לא מקום קדוש כזה ולכן אני לא רואה סיבה להחיל בו את קוד החוקים של הפרדה, כמו שאני לא חושב שצריך להוריד נעליים כשעולים כל מטוס של טורקיש.

אגב, אני כן אכבד את הרצון להתפלל בירכתיים כמה דקות ואני לא אפריע בזמן הזה, ואסכים להשתשמש בתא שירותים אחר במקום בזה שלידו הם מתפללים – כי זה רק כמה דקות, כי זהלא מאד מפריע לי, כי אני מכבד את רצונם להתפלל, וכי זה לא שאני מפריע להם באופן אישי. אני לא אכבד אותם אם הם יקימו את מי שיושב שורה אחרונה כדי שיהיה להם מקום.

ואם זה לא ברור – בעיניי לסרב לשבת ליד חרדי זה גם פסול באותה המידה.

על פי האסלאם מי שאינו מוסלמי נחשב כופר. אם מחר האימאם מוציא פסק הלכה שאסור לשבת ליד כופרים בטיסה – כלומר אסור לשבת ליד יהודי מטעמי דת – זה לגיטימי בעינכם? כי זה מסיבות דתיות?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 4
                                        • ?

האמת, אין לי גם רצון לשבת לידו, אבל אני אחליט אם לזוז/לא.

קניוניניג- מטוס, זה לא מסגד/בית-כנסת.

במקום ציבורי, יש להתחשב *בכל* האנשים ולא רק להתחשב באדם המאמין, שמשום מה, מזה עשרות שנים דורש שייתחשבו בו, יקלו עליו ובעיקר יעשו מה ש*הוא* רוצה.

הם ירעישו ביום שישי בערב, כי כך מרשה להם הרב, גם בחגים יעברו ליד ביתי באמצע הלילה ויצרחו, כי מותר להרעיש בחג (גם אם השכנים ישנים)- אבל אסור להדליק רדיו (כך אמרו לי בילדותי). 

אהה! ואם מתחשק לאמי לנסוע לבקר את אמה החולה, היא תאלץ להוציא יוצר מ-700 ₪ על נסיעה- כי אין תחבורה ציבורית (גם אם בעלי-החברה והנהגים גויים וכופרים). 

וצריך לשלם פי-3, על מזון, כי כך החליטו אלה שמותר להם לעשות מה שבא להם וכולם צריכים להתכופף ולומר להם תודה שהסכימו לבוא למדינה שחילונים גמורים הקימו (סבא ורב-סבא שלי). 

תכבדו כל אדם באשר הוא , יכבדו אתכם. 

• שקד
                                            שקד נערך לאחרונה על ידי

aljale, אפשר להרגע. התגובה שלי הייתה לקניונינג, שטענה שאין שום בעיה עם חרדים שמבקשים להעביר נשים ממקומן, ושסתם מדובר בשנאת חרדים עם זנב וקרניים. אז לא, זה לא בסדר. שישלמו על בחירת מושב וישבו ליד מי שהם רוצים. 

בה בעת, את צודקת, *אני* לא צריכה להתנצל על זה.

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 1 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון