אל על - דיעה אחרת
-
וואו, את באמת רמזת עכשיו שמטוס זה אתר פולחן דתי? כשאני נכנסת לבית כנסת אני לובשת מה שמבקשים ויושבת בחלל שמבקשים. מטוס זה לא מקום דתי ולא אתר פולחן.
מצידי תקני שני כרטיסים. אחד לעצמך ואחד שישאר פנוי לידך. לא מפריע לי. העניין הוא שזו הבעיה שלך, לא של כל המטוס.
-
נו באמת, קניונינג. מה הקשר.
אכבד מסגד בדיוק כמו שאכבד בית כנסת, ובדיוק כפי שחורה לי שחרדי מבקש להזיז נשים ממקומן (הוא הרי לא יזוז בעצמו או ירכוש מראש מקום שמור – הרי המקרה האחרון לא היה של נוסע בודד, הוא היה בלוויית חברים והם בהחלט יכלו לרכוש שלישיית כסאות צמודים) כך היה חורה לי אם קיצוני מוסלמי, קיצוני נוצרי או חבר מסדר מפלצת הפסטה היה דורש להזיז נשים כי הוא לא מוכן לשבת ליד חצי מאוכלוסיית העולם.
מדירי נשים לא צריכים להזיז את הנשים – הכנסתם לכם לראש שאסור לכם לראות או להתקרב אליהן? זו בעיה שלכם. שימו נייר דבק על העיניים, אל תצאו לרחובות, רכשו כרטיסים שמורים במטוס או אל תטוסו, הרי גם ביעד יש נשים והם לא יסכימו שיזיזו אותן. בתורה לא כתוב שאסור לשבת ליד אישה, חרדים ובעלי כיפה שחורה שעבדתי איתם מעולם לא עשו זאת, חרדים בניו יורק עובדים כרגיל לצד נשים ויושבים לידן ברכבת התחתית, ורוב החרדים לא עושים עניין גדול מזה כשהם טסים ופשוט יושבים היכן שצריך. המקרים הללו באל על זו קיצוניות שמבקשת לפגוע בזכות השווה של נשים באמתלה של דת שלא דורשת זאת, וכן, זה זהה בעיניי לדרוש ש”אני לא מוכן לשבת ליד מזרחי/אתיופי/ערבי/בעלי עיניים סגולות וכו’”. זה קומץ פאנטים שהוא קולני מאוד ויודע שאל על נכנעים שוב ושוב, גם אחרי פסיקה של בית המשפט בעניין, ולכן הוא מרשה לעצמו לצעוק יותר.
-
קודם כל – הי, אל תגיעו למצב שבאמת תצטרכו לבקש סורי ממני.
הכתיבה שלך אנשים טובים, יפה ומכבדת והגיונית.
מטוס אינו מקום דתי, ואינו מקום פולחן.
ואכן לא כתוב בתורה שאסור לגבר ואשה לשבת זה לצד זה.
והראיה – כל המגיבים כאן טסו לא אחת בחייהם, כמה מכם נתקלתם בתופעה שחרדי ניסה להקים אשה ממקומה???
ושקד – אם מישהו חרדי או לא מבקש ממך לעבור לכסא אחר, באופן נעים, ושאינו מנתק אותך מחברייך לטיסה, או הרעת תנאים אחרת כלשהיא, זה מעליב? פוגע? דורש ממנו 2 כסאות?
אני בכלל לא מבינה מה עניין חברת התעופה לכאן? כל עוד מדובר בבקשה סבירה בין 2 אנשים.
ושיהיה ברור – התנהגות פוגענית ודריסת הזולת אינן מקובלות עלי.
-
אדם נמדד במעשיו,
אם נוהג שלא כמו בן אדם זה לא משנה אם הוא חילוני ,דתי או חרדי-הוא מיצג את עצמו ואת עצמו בלבד. לא היינו רוצים שחרדים יפחדו לעבור בת’’א כיון שנרצחה בעיר בחורה.
-
אם מישהו מבקש ממני לעבור מקום מסיבה הגיונית כמו ״הפרידו אותי משאר בני משפחתי״ רוב הסיכויים שאני אסכים, בהנחה שזה לא מאלץ אותי להפרד משותפיי. אם הבקשה היא ״אכפת לך לעבור? אני פשוט לא רוצה לשבת לידך״ אז את בטח מבינה שזה מתקבל הרבה פחות בהבנה, על אף שאני מודה שזה יגרום לי לא לרצות לשבת ליד אותו נופת צופים. אם חשוב לך לשבת ליד החלון, במעבר, במושבי חירום, בשורה 12 – תדאגי לזה מראש. יש סיכוי שאפילו בדלפק הצ׳ק אין עצמו יוכלו לעזור לך ללא תשלום נוסף. אבל מעל הכל – ביקשת משכנך לעבור, ביקשת אפילו מהדיילת שתנסה להחליף מקומות. לא נמצא מי שיסכים להחליף איתך. כל אחד וסיבותיו. קבלי את זה בהבנה ותני לכולם לטוס.
-
אם החרדי היה פונה אלי ומבקש יפה, יש סיכוי טוב שהייתי מסכימה לעבור.
אם הוא לא מוכן להסתכל עלי או לדבר איתי וגם לא עם הדיילת, ומחפש דרכים יצירתיות כדי שאני אזוז מהמקום בלי שהוא יצטרך להכיר בקיומי, זו התנהגות פוגענית ומעליבה שממש לא תגרום לי להענות לבקשה.
-
לרוב אני טסה בימי שבת, כדי להמנע ממקרים כאלה (למרות שלדוס האמריקאי, לא הפריע לשבת לידי אפילו לקח לי את הכרית
).בפעם האחרונה , הגיע בחור וטען שהמקום שלי במעבר, הוא בעצם שלו ודרש שאפנה את מקומי, התווכח עם הדיילת, איתי, למרות שעל הכרטיס היה רשום מיקום שונה.
לא עזר, הבחור עקשן ורצה את מקומי (למרות שהסברתי לו שטרחתי לעשות צ׳ק אין בול 24 שעות לפני הטיסה).
- אז לא רק דוסים רוצים להעביר
נקבות ממושב "שווה", יש עוד(קיבלו חינוך דומה).
דווקא בטיסות שונות החלפתי מקום עם נוסעים שזו היתה טיסתם הראשונה, כדי שיהנו מהנוף (היו מכל הצבעים, האמונות וכו').
-
תקציר: אין מצב שביקורת על אל על היא עניינית בגלל בעיות באל עלאם מישהו מביע ביקורת זה רק בגלל שהוא שונא את אל על או בגלל שהוא נסחף אחרי אופנה.
אין מצב שהביקורת שלו היא עניינית על דברים שהם לא בסדר
ואם יש דברים שהם לא בסדר, אז ככה זה אצל כו-לם, חוץ מאשר חברות לאו קוסט וכאן יש כמה שקרים (כוס מים בחמישה אירו?).
ואם אפילו חברת לאו קוסט יותר טובה אז באל על יש את הטייסים הכי גיבורים שהפציצו שדות תעופה ב 67 שזה הכי טוב כי זה מה שעשינו ב 57 ו48 ו 70 שנה לך תזכור.
אם במקום ערימת התירוצים האלו, ברמה של ילד בכיתה ד’ שהכלב בדיוק אכל לו את שאלה 3 משעורי הבית, היה בא מנכ”ל אל על או סמנכ”ל אל על ואומר:
“שמעתי את הביקורת על XYZ (נניח מקום אחרון בנחיתה בזמן), לקחנו לתשומת ליבנו, יצרנו תוכנית שיפור ואנחנו מתחייבים תוך שנתיים להיות באמצע הטבלה ותוך 4 להיות אחת מחמש החברות המדייקות ביותר”.
הייתי מכבד את הנהלת החברה ואם הם אכן היו מוכיחים שהם באמת פועלים ומתקדמים ועומדים ביעדים הייתי מעריך אותם.
כרגע לפי ערימות התירוצים אני מבין שמה שהיה הוא מה שיהיה ואני מכבד אותם כמו שאני מכבד כל אדם מבוגר שנותן תירוצים של ילד בן 9-10.
ומי שחושב שהביקורת שלי נובעת משנאת אל על, שנאת חרדים, שנאת חתולים לבנים או שעת זריחת הירח שיבושם לו.
בכל זאת כשאני רוכש כרטיסי טיסה בכל זאת אמשיך להתחשב במחיר, בימי ושעות הטיסה, רקורד של דיוק וכו’ ולבחור בהתאם.
אני לא אשם שב 90% מהמקרים אל על מפסידה במכרז.
-
אז מה קרה ב-67?כבש, מסכימה עם כל מילה, אבל שכחת לציין את "הדבר"- הרי ידוע שלכל טייס יש יהלום בקצה ה…
-
אל עלשקד – זה יפה שאת פונה אלי בתור חרדית, אבל לי אין סירוב לשבת ליד אף אחד (בתקווה שלא יהיה נוחר)
לסיכום לדעתי, כל עוד מבקש הבקשה מבקש בצורה מכובדת, אין סיבה לא להענות לו, גם אם מדובר בדבר שאין בו חובה דתית אלא חומרה בלבד.
אני לא מרגישה שהוא לא רוצה לשבת לידי וביננו גם את לא רוצה לשבת לידו.
כן חורה לי שקיבלתי תגובה הפוכה, וכשבעלי הניח תפילין במקומו (שהוזמן בתשלום, לידי) התלוננה הגברת משמאלי שזה מפריע לה ודרשה לעבור מקום!!
-
אני טסה לפעמים עם אל על, לפעמים עם חברות אחרות, לפי שעת הטיסה, אם יש טיסה ישירה ומחיר הטיסה. אין לי העדפה מיוחדת ולא שמתי לב להבדלים משמעותיים.
קרתה לי תקלה אמיתית רצינית רק פעם אחת, ואלעל היו מעולים.
לפני 10 שנים בערך, הגעתי לטיסה ממרסיי לישראל, שעתיים לפני הטיסה, זמן סביר לחלוטין.
כשנכנסתי לטרמינל, ראיתי לתדהמתי שהטיסה ממריאה עוד 25(!) דקות, וכמובן שהיא סגורה, אין דלפק, אין כלום.
ביקשתי מהפקידה בדלפק הסמוך שתקשר אותי עם נציג אלעל, אחרי תחנונים היא הסכימה, וקישרה אותי. הסברתי בטלפון שאנחנו ישראלים, דרכונים ישראלים, לא מבינים בשום אופן למה הטיסה הוקדמה, ורוצים לחזור הביתה.
הזמן עובר, 20 דקות נותרו, איש ביטחון של אלעל מגיע, מסתכל בדרכונים, רואה שיש לנו רק 2 טרולים, תופס את הטרולי שלי, ואומר לי – רוצו אחריי, ניקח אתכם הביתה. בינתיים שמעתי שהוא מדבר עם הגייט.
רצנו, ועוד איך רצנו. מזל שהשדה במרסיי לא גדול, העביר אותנו בבידוק הבטחוני, העביר אותנו בביקורת גבולות, פתחו לנו את השער של הגייט, רצנו לתוך המטוס. הדיילת לקחה מאיתנו את הטרולים, דיילת אחרת סגרה את דלת המטוס אחרינו, וכאשר חגרתי את החגורה המטוס התחיל לסוע על המסלול.
הטעות לא הייתה שלי וגם לא של אלעל – ההודעה על ההקדמה נמסרה למישהו שלא מסר אותה לנו.
הם באמת לא היו חייבים לי כלום, ובתחושה שלי – לא חושבת שחברה אחרת הייתה מחכה לי.
וגילוי נאות – לא מכירה אף אחד באלעל.
-
דווקא במקרה הזה אוכל להעיד שזה קרה לי ואפילו פעמיים – פעם אחת הטיסה הוזזה ברגע האחרון להקדמה רצינית (בגלל בעיות לוגיסטיות) וכמעט פספסתי, ובפעם השנייה החלפתי טיסות והטיסה המקורית שלי איחרה מאוד והגיעה רק 25 דקות לפני שהשנייה היתה אמורה לצאת. בשני המקרים זו לא היתה טיסה ישראלית וזה לא היה בארץ, ועשו בדיוק את אותו הדבר עבורי מבלי שאתחיל לדבר על לבם היהודי הטוב (וכאמור, אלו לא היו טיסות בארץ בכלל, אחת מהן היתה דווקא בטורקיה).
זה פשוט עניין של שירות טוב.
-
הדרקון צודק בכל מילהאגב, חוסר חיבתי לאל על התחיל בכלל מסיבות אחרות לגמרי כבר לפני שנים רבות: ההתנהגות המונופוליסטית והלחץ הכבד שהם הפעילו כדי לעכב את מדיניות שמיים פתוחים כדי למנוע תחרות. יכולנו לקבל את המחירים הטובים שיש היום לאירופה לפני שנים רבות.
זו עוד דוגמא איך אל על פוגעת גם במי שלא טס איתה.
ואגב, כמו הדרקון, גם אצלי הטיסות נבחרות לפי מחיר + התאמה מיטבית לרצונותיי, ולכן יצא לי גם לטוס עם אל על (בלואו קוסט שהיה לה) בשנים האחרונות, אבל זה די נדיר מהסיבה הפשוטה שאל על יקרה בנוסף לכל יתר עוונותיה. כשכן טסתי איתה היה בסדר, אם כי הטיסות בכלל לא בוצעו על ידה בסוף… (חכירה עם חברה אחרת)
-
יכול להיות שיש קצת הבדל – אני מניחה שאם הטיסה שלך התעכבה אז הבעיה הייתה לא רק שלך אלא של עוד אנשים, והם ידעו על זה מראש והיו ערוכים לזה, והעבירו את הנוסעים בנוהל מזורז.
בכל אופן – זה באמת שירות טוב, אותו שירות טוב שגם אני קיבלתי.
-
לא פניתי אליך באופן אישי, אני מתנצלת שכך הדברים השתמעו. אני מבינה מדבריך שאת לא דוגלת בהתנהגות כזו, ועבורי זה מה שחשוב ולא באילו אמונות את מחזיקה, לא מה את לובשת, לא מה אוכלת ולא איפה מתפללת. זה באמת לא חשוב לי. באופן אישי אני הכי הייתי רוצה שלא ישב לידי אף אחד, אבל זה ארוע נדיר. אין לי העדפה למי יושב או לא יושב לידי כל זמן שהוא או היא מתנהגים בנימוס ומכבדים מרחב אישי, עד כמה שזה אפשרי בטיסה. זה באמת לא אכפת לי מה האמונות הדתיות של שכני לשורת המטוס.
אני מסכימה איתך, במושבו שלו בעלך יכול לעשות מה שהוא רוצה. אם הוא היה מתמתח ומתפרס על שורה שלמה – אוקיי, זה באמת מפריע. אם הוא יושב במושב שלו בשקט – שיעשה מה שהוא רוצה. זה לא עניין של אף אחד אם הוא מלפף רצועות על זרועו, קורא ספר או מנמנם.
-
אל על וחברות אחרותאני הפסקתי לפתח ציפיות מטיסות, ולא משנה באיזה חברה אני טס.
החל מרגע רכישת הכרטיס אני מסתכל על זה כרע הכרחי. לשבת בתא סגור באוויר עם עוד כמה מאות אנשים זרים שחלקם גם משונים ומעצבנים, בעיניי – מי רוצה את זה?
לכן, אם הטיסה עברה בשקט ושלווה - זה אחלה. ואם הטיסה עברה בחוסר שקט ובכאבי ברכיים / גב / אוכל מחורבן - זה גם בסדר כי לא ציפיתי לטוב יותר.
וציונים לשבח לשתי טיסות אחרונות מחודש יוני:
1. טיסה עם VIELING (חברת לואוקוסט ספרדית) לרומא – אחרי רכישת הכרטיסים קראתי חוויות נוראיות והציפיות שלי כרגיל – רע הכרחי. הטיסה שלנו הייתה מצויינת. תמורת 12 יורו בלבד רכשנו מראש מושבים XL. המושבים היו מרווחים מאד והטיסה הייתה שקטה וטובה, המראה ונחיתה בזמן.
2. טיסה חזור עם אל על מוונציה – 3 כרטיסים נקנו בנקודות. מושבים הוזמנו מראש. הנוסעת השלישית שלנו קיבלה מושב נפרד ומרוחק מאיתנו, לא נורא. כאשר התייצבנו בשדה התעופה בוונציה שאלנו בנימוס את דיילת הקרקע אם אפשר להעביר את השלישית לידנו. דיילת הקרקע בדקה, אמרה שהמושב לידנו תפוס אבל עשתה איזה שיחת טלפון ובסיום אמרה שהיא תנסה לדבר עם הנוסע שיושב לידנו והיא תיתן לנו תשובה בגייט. רשמנו את זה על הקרח והלכנו לבלות במזנון ובדיוטי פרי. מגיעים לגייט, מגישים את כרטיסי העליה למטוס ואז הקבט אומר, או הנה השלישית. חכי רגע. אותה דיילת קרקע מגיעה ומחליפה לשלישית את הכרטיס בכרטיס צמוד אלינו.
הטיסה עצמה עברה בשקט וללא אירועים, הרגליים הארוכות שלי נכנסו מתחת למושב שלפני וגם הצלחתי להרדם. ארוחת הבוקר הייתה בסדר והלחמניה החמה מעולה.
כשחזרנו לארץ, הייתה כתבה נוראית על חברת VIELING שהיה איחור בטיסה של 12 שעות והחלו דיווחים על עיצומים וביטולי טיסות באל על. אז לך תדע
-
אומרים שציפיות הן לכריות, הווה אומר אין לי כל ציפיות כאלו או אחרות מטיסה פרט לכך שתהיה בטוחה.
משזה נאמר אוכל לשתף בכך שבשנתיים האחרונות טסתי פעמים רבות אל על לבוסטון ישיר וגם פעמים מספר לאירופה. ההמראות היו פחות או יותר בזמן תלוי עיכובים בתור להמראה או נוסע שנעלם בדיוטי והיה צורך להוציא את המטען שלו.( הוא הגיע לאחר שהמטען הורד מהטיסה..)הטייס עדכן את הנוסעים בכל פרט כנראה למען ישמעו וייראו… למרות האיחורים בהמראה הנחיתה היתה בשעה היעודה. השרות היה אדיב ומספק, אוכל זו שאלה של טעם אישי ובבידור אין לי ענין – מודה באשמה.
החופשה הקרובה שלנו גם היא עם אל על והם היו זולים יותר מאייר גרמניה.
כך שאי יכולת להכליל .
-
הבעיה עם אל על זה שיש לה הסכמי שכר לא טובים עם הטייסים דבר שמוביל לסיכסוכים בלתי פוסקים.
בנוסף מאחר ומחירי הכרטיסים פחות או יותר נקבעים בהתאם לתנאי השוק הם חייבים לקצץ בהוצאות, טייסים כמו שרשמתי כנראה לא ניתן, צוות לדעתי מקוצץ מאוד וכמובן הקשחת התנאים לנוסעים כמו ששמענו על מושבים רזים וסנדוויצים במקום ארוחה.
-
לזמן מסויים השרשור הזה קצת שינה כיוון ממה שקיויתי שהוא יהיה.
ובמקום לדבר על אלעל כחברת תעופה דובר בעיקר על הבעיות בין חילוניים לחרדים, וכיצד הם משתקפים דווקא בטיסות.
אני מניח שרובינו לא התנסינו בסיטואציה שבה דורשים/מבקשים מאיתנו לעבור מקום עבור / בגלל חרדי שדורש זאת, אך עם זאת כולנו מכירים את זה,וחלקינו כועסים על זה מאוד, עד כדי כך שמתעבים את חברת התעופה שנותנת לזה יד. לעניות דעתי, הכעס הזה מגיע בעקבות המתח הכבד ששורר בחברה הישראלית בין חילוניים לחרדים לשני הכיוונים (חוק הגיוס מכיוון החרדים, חוק המרכולים מכיוון החילוניים הן דוגמאות קטנות לכך). ובגלל שהנושא הזה הוא כה מהותי בחברה הישראלית – הרי שבמיקרוקוסמוס של מטוס, בו הכול נעשה מוקצן יותר – הרי שגם הכעס הזה מוקצן עוד יותר.
כך יוצא שמקרים ספורים (כנראה?) מייצרים שם לא טוב לחברת תעופה שנאלצת להתמודד עם ניסיון בלתי אפשרי לרצות את כלל לקוחותיה.
בעיני חברת אל על טובה ולא טובה כמו כל החברות.
המחיר שלה דומה (פלוס מינוס) לחברות סדירות אחרות (קצת זול יותר מבריטיש, קצת יקר יותר מלופטהנזה וטורקיש)
המטוסים עצמם סבירים לחלוטין (המרווח לרגליים גדול מאיזיג’ט ודומה לחברות הסדירות האירופאיות)
האוכל דומה לכל האחרים (קראתי כאן את המילה “תפל” – זה סוביקטיבי לגמרי.. דווקא באליטליה נתקלתי באוכל בלתי אכיל בעליל)
ציבור הנוסעים דומה – הרי הטיסות יוצאות/נכנסות מ/ל ישראל.. אז סביר שמרבית המטוס יהיו ישראלים, בהתאם ליעד אליו נוסעים.
היתרון הגדול של אלעל הוא בזמינות הטיסות ובעובדה שהטיסות ישירות.
וכפי שאמרו כאן רבים קודם – אצל אלו שאינם מתעבים את אלעל מסיבות כאלה ואחרות, השיקול המרכזי הוא כסף ותאימות הטיסה לצרכים. ובשיקול זה אלעל הן מתחרה רציני לכל טיסה / נוסע שיוצא מישראל.
-
לגבי נושא החרדים – אני מסכים שרובנו לא נחשפים לזה באופן ישיר. יחד עם זאת כחילוני יש לי תחושה לא נעימה שכביכול אלעל נסחפת אחרי החרדים הקיצוניים ולפחות מעלימה עין (הסיפור הזה, טיסות בשבת, אוכל כשר, סיפור המזוזה ותפילת הדרך שהיה בזמנו, הבית כנסת המעופף, ועוד). ואני בהחלט יכול להבין מי שבתמורה מחרים אותם. בדיוק כמו שחרדים יכולים להחרים את רשת מגה כי לבעלים יש חברה אחרת שפתוחה בשבת, שימנים יעדיף לקנות בחברה שיש לה מפעל בשטחים, בעוד ששמאלני יעדיף שלא. אלא חוקי הדמוקרטיה, וזו הדרך להשפיע על חברות מסחריות.
אגב, זה בהחלט לגיטימי מצד חברת אלעל לבחור במודע בסממנים דתיים חרדים במטרה למשוך את הקהל הזה. זו החלטה עסקית לגיטמית, אבל אז ברור למה החילונים יעדיפו להמנע ממנה.
אבל נשים את זה בצד ונתייחס לנושא חברת התעופה עצמה
התחושה שלי היא שלטוב ולרע אלעל היא חברה ישראלית עם עובדים ישראלים. התרבות הישראלית שלנו שונה מזו המערב אירופאית ומזו האמריקאית. מעט תודעת שירות והרבה “סמוך ויהיה מבסדר” מצד אחד, ומצד שני נכונות לעגל פינות להסתכל לגופו של עניין במקום על פסיק בתקנון מצד שני.
בחלק מהמקרים זה טוב לנו – כי חרגנו במשקל המזוודה, או כשיוצאים מגדרם לעזור לנו לתפוס טיסה כי אחרנו וכו’. ובחלק מהמקרים זה לא טוב לנו – כי לא עונים בטלפון, כי לא נחמדים אלינו בטיסה, כי מעגלים פינות למישהו אחר (אולי הוא חרדי שלא רוצה לשבת ליד אישה
).אבל לטוב ולרע זה האופי שלנו הישראלים (בכללי, ברור שכל אחד הוא אחר)
מהתקופה שטסתי בעיקר עם אלעל (לפני עידן הלאו קוסט) יש לי המון סיפורים על שירות לא טוב. לאו דווקא שירות לא טוב בטיסה, אלא גם שירות לא טוב אחרי אובדן או נזק למזוודות (קרה 3 פעמים, וכל פעם עברתי דרך יסורים), טיסה שבוטלה כמה שבועות לפני וההצעות החלופיות היו הרבה פחות טובות, שינוי טיסה יומיים לפני הטיסה ועוד. מצד שני יש לי סיפורים על חוויות מעולות, דיילים נחמדים ועוזרים ועוד (חלקם תועדו במכתבי תודה לאלעל).ולכן מאד ברור לי איך החברה הזו מצליחה לקבל המון השמצות, קללות וגידופים, ומצד שני המון תשבוחות ומילים חמות.
ועובדתית – ברור שבכל החברות יש תקלות, איחורים, ביטולים וכו’. אבל הסטטיסטיקות העולמיות מוכיחות שאלעל מככבת בתחום. כלומר זה יכול לקרות לאחרים, אבל זה קורה יותר לאלעל.
ונושא החכירה הרטובה בכלל מכעיס. לי באופן אישי זה לא מזיז. אבל יש לי חברים שקנו בכוונה כרטיס באלעל שהיה יותר יקר כי רצו את הצוות דובר העברית והטייס מחיל האויר (לא ברור לי השיקולים האלה אבל זו זכותם) ובפועל קיבלו צוות שלא דובר עברית עם דיילת אחת שכן. אז במקרה שלהם הם זרקו 100 דולר לכרטיס לפח. וזה לא שזה קרה במקרה חריג אחד או שניים בשנה, אלא בהמון המון טיסות.
אז אני באופן אישי לא מחרים את אלעל. בשנים האחרונות בקושי יוצא לי לטוס איתם כי הם תמיד היו מהותית יותר יקרים. לאירופה טסתי בלאו קוסט בפחות מ-300 דולר לכרטיס (כל פעם שאני בדקתי אלעל היו הרבה יותר). ולארה”ב עם טורקיש שהייתה זולה מאלעל ב-500 דולר לכרטיס (נכון שזה קונקשין מול טיסה ישירה, אבל היה שווה לי קונקשין כדי לחסוך 2500 דולר למשפחה).
אבל אם מחר אלעל יציעו הצעה אטרקטיבית מספיק כלכלית – יש על מה לדבר.
אבל אם אלעל יהיו באותו מחיר ואותן שעות כמו איזיג’ט – אני אעדיף את איזי