טירות, סירות, שינויי תכניות - חזרנו מסקוטלנד
-
16 יום, מתוכם 5 בלונדון והשאר בסקוטלנד
2 הורים, 5 ילדים
4 בתים
3 טיסות
2 לילות ב2 מלונות
1 רכב [והרבה אוטובוסים וטיוב בלונדון]
4 חולים [לא כולם בבת אחת]
1 יד שבורה
שינויי תכניות של הרגע האחרון, מחלות בתורנות, קיץ ישראלי מפתיע בסקוטלנד שאמורה להיות קרירה וגשומה, הרבה ביחד, קצת ביקורי משפחה
נסענו, חזרנו, לא נעקצנו, אגרנו המון מידע, הרווחנו המון יחד
[ולא היה לנו פנצ’ר בגלגל הפעם!]
הסיפור בהרחבה יגיע בהמשך לאט לאט כשנתאפס פה, בינתיים אשמח לעזור למי שעדיין בדרך
-
בינתיים אגיד שהטיול הזה תוכנן שנה מראש.
הצד הבריטי של המשפחה קובע אירועים שנה מראש, כראוי לבריטים.
ובכן נקבעה שבת באדינבורו ושבוע אחריה שבת בלונדון ביולי 2018.
כבר לא מעט שנים שסקוטלנד ממתינה בסבלנות לתורה, והנה תורה הגיע.
מי שיש לו משפחה עם מעל 3 ילדים יודע שקשה יחסית למצוא לינה מוצלחת למשפחה “גדולה” [כי בארץ 5 ילדים זה לא הרבה, אבל באנגליה זה כן]. לכן אוגוסט 2018 לא היה מוקדם להתחיל לחפש לינות, וחלק מהמקומות [שחלקם הומלצו לנו פה] היו תפוסים כבר אז.
לא הועילה גם העובדה שלא היה לנו מושג, עד השבוע האחרון, כמה בדיוק נהיה. כן היינו צריכים לחפש מקומות לינה שיכולים לארח לפחות 8 אנשים [עם אופציה לעוד אחד על ספה].
ובכל זאת, כבר שלוש שנים שלא נסענו בהרכב מלא בגלל בעיות בסינכרון החופשים בעבודות שלנו [שנינו במקצועות הרפואה ומאד מתקשים לקבל חופש של יותר משבוע רצוף] וכן בגלל התחביב התחרותי של הבכור, שנוטה לתחרויות בדיוק בזמנים שמתאימים לנו לחופש.
הפעם הבכור ויתר [בלי היסוס יש לציין] על תחרויות ביולי, ואנו שריינו לנו חופש שנה מראש, ויצאנו לחפש לינות.
[כלומר אני יצאתי, כל הצד הלוגיסטי של הטיול הוא שלי, למעט השכרת הרכב].
היה קשה.
מכירה אתרים מקומיים, כבר היינו בכל מיני בתים בכל מיני מקומות, ואני מחפשת, שבוע, שבועיים, שלושה, לא מוצאת לא מוצאת לא מוצאת [ואפילו העליתי פה הודעה על כך בפורום].
בסופו של דבר החלטתי ללכת בדרך הבטוחה – כלומר, לאמץ לפחות חלק מהמקומות שאנשים מכאן כבר היו וממליצים, וסביב זה לתכנן את הפעילות.
ספטמבר 2017 אני מזמינה לינות. לפני הטיסות. ומקוה שהסייל של איזיג’ט אכן יסתבר כמוצלח.
אף פעם לא הזמנתי לינה לפני טיסה, תמיד הפוך, אך הפעם חששנו ברצינות שאם נחכה יהיה עוד יותר מסובך למצוא.
אז הנה אנחנו:
בן 13 גאון, פריק מחשבים, לומד קורסים וירטואלים באוניברסיטה במקביל ללימודים [שמשעממים אותו] בחטיבה, יקה דייקן שאוהב לחשבן חישובים ובעיקר ממצה כל פעילות עוד לפני שאחותו [להלן] הספיקה להבין לאן הגיעה
בת 11, נולדה לאהוב את הקוסמוס. הכל נפלא בעיניה, הכל מקסים, הכל שווה בדיקה מעמיקה ועיון מאוהב, כל האנשים טובים, כולם חברים [והיא באמת מתידדת בשניה עם כל מי שהיא פוגשת]. והיא בגובה שלי [ואני לא נמוכה]. והקצב שלה, ובכן, היא חיה לפי שעון אחר לגמרי משלנו
בן 9, זז כל כך מהר שאין לנו סיכוי להשיג אותו אם הוא מתחיל לרוץ. אוהב לקפוץ ולטפס, בז לסכנות, וכשהוא רעב או עייף או עצבני, ובכן, לא נעים לידו…
בת 6 שהכל מעניין אותה והראש שלה רושם הכל
ובן 1.3 שתוכנן לשבת בנחת במנשא, אבל התחיל ללכת בגיל שנה וכיום הוא קופיף שלא מבייש את אחיו, ולכן תכנון לחוד ומציאות לחוד…
ואנחנו – הבריטי [שנולד וגדל, למד ועבד בלונדון, ובגללי נשאר בישראל אבל זה לא אומר שהפסיק להתגעגע] ואני.
-
ברוכים הבאים!
שמחה שחזרת לספר.סקרנית מאד לקרוא איך היה לכם.
כל הכבוד על הארגון המורכב!
שורת נעלי ההליכה מרשימה.
סמדר
-
היי אוליב,
מצפה בסבלנות לקרוא ולהחכים… היד השבורה והקיץ הישראלי קצת מדאיגים…
אורנה
-
אוליב, התגעגעתי לסיפורים שלך…

את כותבת מקסים ונעים להכיר קצת יותר לעומק את בני משפחתך.
עקבתי אחרי התוכניות שלך לסקוטלנד וכעת אני אעקוב אחרי הסיפור שלך (עד שאתכופף מכאן לאירלנד...)
-
גם אני פה מצפה לסיפור!
ברוכים הבאים!
-
ברוכים השבים אוליב,
ההתחלה מבטיחה!
מחכה להמשך. -
הי
את כותבת נהדר!
ממתינה להמשך הסיפור.
נשמע שהיה מאוד מעניין
לא ידעתי שההרכב המשפחתי שלכם כולל כל כך הרבה ילדים קטנים ועל זה אני מגיע לך כל הכבוד.
אנחנו עם 4 ילדים ומכירה מקרוב את הלוגיסטיקה.
זה אכן קשה לפעמים אבל מאוד מתגמל
יעל
-
טירות, סירות, שינויי תכניות - חזרנו מסקוטלנדשבעה בסירה אחת? כל הכבוד. ממתין כאן בסבלנות על הספסל יחד עם כל אלו שממתינים למזור סקוטי....

-
גם אני בקהל..
התחלה ספרותית שעושה חשק להמשיך ולקרוא
-
בוקר נהדר, התחלה עם חיוך ( חוץ מהמחלות שתקפו
), איזה כייף כאן , וואו סקוטלנדמחכה להמשך

-
טירות, סירות, שינויי תכניות - חזרנו מסקוטלנד
אוליב היקרה ברוכה השווה!איזה כייף שהתחלת לספר
את כותבת מקסים
וממש מסקרן אותי לקרוא חוויות ורשמים של המשפחה שלכם
הנגן בתמונה מוכר לי… מהרויאל מייל באדינבורו (?)
את יודעת שטיילנו במקביל ..
היה נהדר… זכינו במזג אויר נפלא ושמשי רוב הזמן, קצת טיפטף, בלי עקיצות..
וגם אצלנו התוכניות קצת השתבשו, סביב ילד גדול חולה..
אשתדל לשתף בהמשך בבלוג.מודה לך מאוד על העזרה הרבה לפני הנסיעה ודיווחים טריים ששלחת

שתהיה החלמה מהירה
-
תודה, כיף שאתם מצטרפים.
סמדרולה, שניים מהבתים “שלנו” הם אלו שאתם הייתם בהם, הבחירה ללכת בעקבותייך הסתברה כמעולה!
אורנה, אכן מזג האויר בסקוטלנד [ובאי הבריטי בכלל] בשבועות האחרונים לא אופייני, חמים עד חם וללא גשם, שמיים כחולים, ממש קיץ ישראלי [אולי אביב, לא היה מעל 30 מעלות אני חושבת]
מיקהמיקה תודה, אני אוהבת לכתוב וכיף שיש מי שנהנה לקרוא
pninit ו- yona , נחמד שהצטרפתם גם כן
יעל תודה, מצחיק בעיני הגדולים שלי כבר ממש לא קטנים. ובדרך כלל יש במשפחה יותר ילדים [כי יש גם ילדים לא ביולוגיים] אבל הפעם הם לא הצטרפו. ואכן לוגיסטיקה
eytanin, Taldar, Sara – יופי שגם אתם כאן
לי – תודה, שמחתי לעזור ושמחה שאתם נהנים. אכן הנגן בתמונה מהרויאל מייל באדינבורו, אני רק חשבתי שבטח חם לו מאד עם התלבושת הזו...ואשמח לקרוא אותך כשתכתבי.
-
ובכן, סביב שתי השבתות נקבעה מסגרת הנסיעה:
טיסה הלוך למנצ’סטר.
משם נסיעה לסקוטלנד, לינה באיזור ההיילנדס [אל תדאגו, אפרט בהמשך].
שבת באדינבורו [נקבעה מראש]
עוד שבוע במקום אחר בהיילנדס
טיסה מאדינבורו ללוטון
שבת בלונדון
עוד כמה ימים בלונדון, וחזרה לארץ.
הפעם חיכינו לפתיחת לוח הטיסות של איזיג’ט. זו הפעם הראשונה שאנחנו עושים זאת וזה השתלם בגדול. ישבנו על המחשב החל משבע בבוקר, רפרשנו כל דקה. מייד עם פתיחת הסייל רכשנו את הטיסות [כמובן שבדקנו מחירים בחברות מתחרות לפני כן, והיו לפנינו כמה אפשרויות שיתאימו ללו”ז שלנו, כך שהיינו לגמרי מוכנים ויכולנו להזמין מייד].
הזמנו שתי מזוודות לכולנו, והשאר אמור היה להכנס בתיקי הגב.
הפרש המחיר יחסית לטיסה קודמת שלנו בהרכב דומה – כמעט חצי מחיר.
הרגשנו בני מזל.
אז יש לינות, ויש טיסות, ויש ספרים, התחלתי לקרוא ולחפור, לקרוא סיפורי טיול, לחפור באתרים כאשר הכיוון הוא בעיקר טיולי הליכה קלים [אנחנו אוהבים ללכת, והתינוק היה רגיל למנשא על הגב] וקצת טירות ומוזיאונים. בעיקר טבע, ששונה מאד מהטבע הישראלי.
בידיעה שהחל מאפריל יהיה לי עומס גדול מאד בעבודה בניתי את רוב התכנית לפני כן. כמעט הכל היה מוכן.
ואז – הפתעה. באפריל, בגיל שנה, הקטן התחיל ללכת. אף אחד אצלנו לא הלך בגיל כזה. ומרגע שהתחיל ללכת [ולטפס, ולקפוץ] , סירב לשבת במנשא באופן גורף, חוץ ממתי שהיה ממש ממש עייף.
עומס בעבודה. הדחקתי. עד שבועיים בערך לפני הטיול שאז הבנתי שטיולי הליכה של כמה שעות עם מנשא על הגב לא הולכים לקרות הפעם….
-
אוליב איזה בובון!
-
אוי אוליב, איזה תיאורים שובי לב של הילדים, אני כבר מאוהבת בהם אחד אחד! והתמונה של הנעליים גדולה! מורידה את הכובע שלמורות הקושי בלוגיסטיקה אתם לא מוותרים על לטייל, כל הכבוד!
מחכה לטייל מהכורסא בסקוטלנד.
-
שרון, תודה
אנחנו מאד אוהבים לטייל. גם בארץ וגם לא. טיילנו כמעט בכל מזג אויר, ועם ילדים החל מגיל 3 חודשים.
האתגר הקשור לנעליים הוא שעכשיו כשהם מתבגרים כל שנה הם עולים מידה אחת לפחות אם לא שתיים, ונעלי טיולים איכותיות לא זולות….לא נורא שאלו יהיו הבעיות שלנו.
-
אוליב, אני שמחה מאד לקרוא סיפור טיול שלך ושל משפחתך המקסימה. האיים הבריטיים לא על הפרק כרגע לטיול משפחתי שלי, אבל אני ממש נהנית מסגנון הטיול וההווי המשפחתי שלכם.
-
אוליב היקרה,
איזה כיף של סיפור טיול לשבת בבוקר!
הכתיבה שלך נפלאה, והמשפחה שלך נפלאה עוד יותר – תודה רבה על ההקדמה המפורטת וההיכרות עם כל אחד מהם!

גם אני פה בין הקוראים, ממתינה (בסבלנות) להמשך הסיפור…

אורלי
-
אוליב! חזרתם..
מחכה בציפייה לקרא את הסיפור שלך
לנו יש עוד קצת עד הנסיעה, ובניגוד אליך, התוכניות שלנו בכלל לא סגורות
מעניין לשמוע איפה כן הצלחתם לטייל עם הקטן, איך היה מזג האויר, האם פגשתם מידג'ס, האם ראיתם פאפינים..
ענייני מחלה תמיד מלחיצים, מקווה שזה לא פגע לכם יותר מדי בתוכניות.