הולנד - להשלים את הציור, לצייר את השלמות
-
רגעים הולנדיים
כמה טוב יש בכל נדבך ונדבך של הפרוייקט הזה, של מה שעמד מאחוריו, של הדרך בה הוא יושם, של מה שהוא מסמל ושל מה שהוא הווה ויהיה.
כמה טוב לה לארץ שחזונה ועולם המעשה שלה הם ביחד כר פורה להגייתם והוצאתם לפועל של פרוייקטים כאלה.
כמה נכון ומחמם לב ונפש לחיות את החיים במקום שנותן מקום לרעיונות כאלה ולהגשמתם ומקדיש לכך משאבים של חוכמה ושל בינה, של מחשבה ושל יצירה.
ובכן, ביקרנו במהלך יום מיוחד זה בחמש מזרקות מתוך אותן 11, מזרקה ומזרקה ומיוחדותה, מזרקה ומזרקה והסיפור שעומד מאחוריה.
סיור המזרקות הזה העשיר כל כך את יומנו, ובכלל - את הטיול, ואנו ממליצים עליו כל כך.
אביא לכאן מעט מזער מסיפורי חלק מהמזרקות בהן ביקרנו.
אודות כולן, כמו גם אודות הפרוייקט המופלא הזה – תוכלו לקרוא כאן.
(אם תשוטטו עם העכבר על פני המפה שם – תוכלו להכנס לכל אחת מהמזרקות ולקרוא אודותיה).
-
תחילה ביקרנו כפי שכבר סיפרתי במזרקה בפראנקר.
וכך נכתב לגביה –
The cloud of Franeker
“During my first visit to Franeker I was struck by the unique, medieval
style and human scale of the city. I discovered that Franeker has welcomed many distinguished scholars as a university city and that it’s the birthplace of Jan Hendrik Oort, one of the most important astronomers of the 20th century.
My design is an homage to the 'cloud' that was described by Oort and which bears his name.
I wanted to give the fountain the scale of the beautiful fountains of youth and immortality that graced the central squares of cities, towns and villages in the middle ages.
The Oort fountain was designed as a series of waterfalls that flow from a large basin along a vertical chain of night-coloured pearls. Two large beads stand out: one in silver, the colour of the moon, the other in gold, the colour of the sun. The Oort cloud takes shape as a spray of very fine droplets that fall into the basin from a wire meshwork of golden tubes around ‘the sun’.
This delicate art work is in a small city park at the foot of the Martinikerk church. Surrounded by benches, it becomes a meeting place where time doesn’t exist, in the midst of unique flowers that refer to the stinzen plants in the Martenatuin garden.”
Jean-Michel Othoniel הצרפתי הוא האמן העומד מאחורי מזרקה זו ועליו תוכלו לקרוא מעט כאן.
אהבנו מאוד את המזרקה הזאת וגם את המקום שנבחר עבורה, בצל כנסיה ובכיכר נחמדת.
המזרקה הזו היתה אקורד הסיום הרטוב לביקורנו בפראנקר, וממנה – מרחק של כרבע שעה נסיעה לערך - המשכנו אל עבר המזרקה הבאה בעיר הנמל העתיקה הרלינגן (Harlingen).

-
איזה כיף ואיזה עונג.
כל כך הרבה ידע ומשמעות אתה יוצק לכל פינת חמד, לכל אתר, מחשבות והארות, פשוט עושה חשק לטייל איתך גם באמת ולא רק על המסך…
ובנוגע לשאלתך:
אני מודה שאת הבוטנים לא ניסינו. הפסד גדול?
אז האמת היא שגם אנחנו לא ניסינו, איכשהו לא יצא למרות שרציתי, אבל השורה הבאה שלך –
אם כן – אני מייד מזמין כרטיסים.…
מפתה אותי לשקר לך שכן ושזה הדבר הכי טעים בעולם, רק כדי לקבל ממך את השלמת הטרילוגיה, שתקרא אולי – “הולנד – לחלום על השלמה – להשלים את הח… נו, על מי אני עובד? אני הרי אחזור לפה שוב”.

נ.ב. ולשאלתך על סיכום הטיול שלנו: הפעם זה קצת יבושש, מטעמים שיתבהרו ברגע שלבסוף ייכתב, ואני מאמינה שאכן ייכתב...
-
יונה וקשת - "לחלום על השלמה - להשלים את הח..." גדול!!

-
יונה וקשת היקרה –
תודה מקרב לב על המילים החמות.
וזה עושה לי פראפרזה בצד החיובי על הביטוי – it take one to know one
טרילוגיה היא רעיון מצויין (ותמיד ניתן להרחבה בהשראת קוסמים וקוסמות
)ולסיפור מבית היוצר שלך שווה להמתין כמה שיקח, כל עוד גם אם יתמהמה, בוא יבוא …
וכעת – כזכור – אנחנו בדרכנו למזרקה הבאה בהרלינגן …..
-
דווקא כאן התקשנו מאוד לאתר את המזרקה.
וייז ידידנו הוביל אותנו אל עבר הנמל, ולחניה של חוף רחצה חביב.
יצאתי מהרכב, נופפתי לשלום למתרחצים המופתעים קמעה, ובררתי עם איזו מתרחצת צעירה או שתיים האם ידוע להן היכן נוכל למצוא את המזרקה הנעלמה, אך הן הביטו בי במבטים אותם פרשתי (ובצדק) כהטלת ספק בכושרי המנטאלי.
הבנתי מייד שלא מכאן תתיז הישועה.
המשכנו איפוא לשייט עם טוראן במהירות אפסית במרחבי הנמל, ודווקא כאשר היינו קרובים כבר להתייאש, פגשנו בזוג נוסף שהיה בדרכו לאיזה שייט משלו.
שמתי נפשי בכפי ופניתי גם אליהם בבקשת עזרה, ולשמחתנו המהולה באיזו עצבות אותה מייד אסביר, השיבו אלה כי המזרקה האובדת נמצאת בדיוק מולנו – מעברו השני של החוף, והגישה אליה אפשרית רק באמצעות שייט בכלים המיועדים לכך.
-
נאלצנו לכן להתבונן במזרקה עצובה מעט זו למרחוק.
ועצובה מדוע?
ובכן מסתבר, כי תושבי הרלינגן בחרו להנציח את הנזקים שמסב האדם לטבע בנסיונו להשתלט עליו, ואת מצבם העגום של הלוויתנים (אשר שיחקו תפקיד גדול בהסטוריה הימית של העיר וגם בסיפורים הרומנטיים שנפוצו בה בעבר).
זאת הם עשו באמצעות דמותו של לוויתן שנסחף קרוב אל החוף ובמכוון שוכב לו בודד משהו מעט רחוק מהעין.
לצד העצבות, מפציעה לה בכל זאת איזו אופטימיות זהירה בדמות סילון מים הפורץ אחת לאיזה זמן מגבו של הלוויתן – ומעיד כי עודו חי על אף ולמרות הכל.
פרטים נוספים אודות מזרקה זו תוכלו לקרוא כאן, וגם כאן.
יוצרי המזרקה הזו הם Jennifer Allora מארצות הברית ו – Guillermo Calzadill מקובה, העובדים שנים רבות בשיתוף פעולה בפורטו ריקו, ופרטים עליהם תוכלו לקרוא כאן.

-
-
שמוליק - איזה מסע מקורי ומרנין בעקבות המזרקות. נהנית לעקוב ומחכה להמשך

-
וכעת אנו עושים את דרכנו בשמחה כה רבה לעיירה הנפלאה Hindeloopen – אליה הגענו מעט מאוחר בשנה שעברה, ועל כן, חשנו כי חווינו אותה לפרק זמן קצר מידי.
ושוב נגלו אלינו נופיה הקסומים של עיירת חוף זו, ושוטטנו בה ותרנו את סמטאותיה ואוצרותיה, והשמחה היתה רבה.
הנה הנופים בהם קידמה אותנו הינדלאופן עם הגעתנו, וכעת – הפסקת עבודה
ואשתדל לשוב עוד היום ….

-
שמוליק שמוליק שמוליק…
אצלנו היא רוצה הולנד כבר שנים ואני פחות…
הטיול מקסים, התמונות עוד יותר, הכתיבה בכלל, והכי הכי – הכותרת

-
שמוליק
מחוז פריזלנד נהדר ולא רבים מגיעים אליו.
טיילנו שם בטיולנו השני.
כשהגענו להרלינגן הרגיש לי כאילו הגענו לקצה העולם..... קניתי שם אחלה מעיל פליז שמאד עזר לי למחרת היום בשייט באי texel.
את הינדלופן מאד מאד אהבנו.
היא מזכירה את חיטהורן, יפה וציורית ומאד מיוחדת
גם אם לא ניתן לשוט בה היא שווה ביקור.
אינה מתויירת כמו חיטהורן וטוב שכך.
חיטהורן הפכה בעיניי ליותר מידי מתויירת עמוסה צפופה, איבדה מהחן שלה בעיניי
-
אם לא היה לי לא נעים להפריע, הייתי דוחפת תודה נלהבת אחרי כל הודעה שלך. פשוט כיף לקרוא.
ולגבי המזרקות, יש כנראה משהו בשילוב הזה של הפסל הדומם והמים החיים.
כבר נדנדתי בשרשור הספרותי שלך על הספר של אריאל הירשפלד על מזרקות רומא (מומלץ בחום), הסיפור שלך שנותן הצצה על מקום, תרבות ותפיסת חיים ויופי דרך שפריצי המזרקות ממש שם. -
הי שמוליק היקר!
גם אני כאן כמובן , לא מפסידה אף סיכום שלך.
קוראת בשקיקה ונהנית מאוד לטייל איתך בהולנד, ונהנית מאוד מאוד מהכתיבה המופלאה שלך .
אנחנו ביקרנו בהולנד בטיול המשפחתי הראשון שלנו, בהחלט הסיכום שלך עושה חשק לחזור להשלמות…
לגבי מזג אויר אנחנו היינו השנה באלפיים הצרפתיים ובמשך שבועיים שלמים לא ירד גשם בכלל והטמפ היו בסביבות 35 מעלות. אכן קיץ חם במיוחד עובר על אירופה ולרוב הם אינם ערוכים לכך….
-
צפנת –
אני מאוד שמח שאת ממשיכה איתי כאן בין הטיפות

גיל –
כשהפחות (שלך) יהפוך לכואב – אני מקווה שהוא יסתיים ביותר

המון תודה על המחמאות. הן עושות טוב בלב.
ענת –
מסכים איתך לגמרי בעניין מחוז פריסלנד.
במגירת החלומות שלנו מצוי לו טיול נינוח ואולי אפילו זוגי רחמנא ליצלן – שיתמקד כולו בחבל הארץ המקסים הזה.
את הינדלאופן אני חייב בראש ובראשונה ליונית.
בפעם השניה הזו, ידעתי שאנחנו חייבים לחזור לשם. אני התאהבתי קשות בכפר הזה.
ובעניין חיטהורן – אולי קצת כמו ברוז’ בבלגיה – זו הבונבוניירה המשובחת העטופה בנייר צלופן מרשרש. אני בכל זאת חושב שמי שטרם היה – טוב יעשה אם יבקר בה ויהנה מהמראות המאוד מאוד מיוחדים, אבל אני יכול להבין את מה שאת כותבת …
TAGA –
צרור תודות מקרב לב, ואם לא היה לי לא נעים להראות מעט אידיוטי, הייתי מודה לך באופן נלהב עוד יותר על המילים הטובות.
ביני לביני תהיתי מה הוא הדבר הזה במזרקות שכל כך משך אותנו – והניתוח שלך בעניין השילוב בין החי לדומם הוא מאוד מעניין וללא ספק הוא מאיר לפחות צד אחד נכון בהקשר הזה.
בכל מקרה, אני לגמרי זוכר את המלצתך על המזרקה הרומאית של הירשפלד.
לידר –
איזה כייף לשוב ולהפגש כאן בארץ החלומות.
אכן אירופה הוכתה במכת חום.
אנו ניסינו כמיטב יכולתנו לתמרן בין קרני השמש, לעיתים – בהצלחה, ולעיתים –פחות. למרבית השמחה מבחינתנו, שיאיו של החום הגיעו לקראת סוף הטיול ולא בתחילתו (אם כי כבר מההתחלה היינו מוותרים בשמחה רבה על אי אלו מעלות).
וכעת – עוד קצת הינדלאופן ….
-
-
באדיבות נסיכתי הצעירה, אנסה להראות לכם גם סרטון קצרצר ולא רק תמונה

האם נצליח?
-
משעייפנו קמעה והשמש יקדה לה בעוז, תרנו אחר איזו מסעדונת מסבירת פנים מהרבות הפרושות להן בקרבת הנמל, ובחרנו, ככל הנראה, בזו הגרועה ביותר .....
נדמה כי אפילו עם נציגי השירות של חברות הסלולאר הותיקות בישראל היינו מצליחים לתקשר טוב יותר ומהר יותר, ובחלוף פרקי זמן שנדמו כנצח ונדרשו כדי לקבל איזה סוג של תפריט ואיזה סוג של תגובה, התייאשנו לנו לבסוף, הסתפקנו בשתייה שהוגשה לנו ועזבנו את המקום מאוכזבים ורעבים.
אז - כאשר תבקרו בעיירה רבת חן וכלילת יופי זו (ועשו עם עצמכם חסד גדול ואל תוותרו על הביקור הזה), המנעו מלפקוד את המקום ששמו ההינדלאופני הוא HAIVEN 54.
-
צעדנו לנו לעבר איחוד עם טוראן השזוף שלנו, ומראות הדרך השכיחו מאיתנו חיש קל את אותה אכזבה.
אז הנה עוד מעט ממראות היום הזה בטרם נמשיך בדרכנו.

-