חו"ל עם 4 קטנטנים - מומלץ או לדחות?
-
היי, אנחנו הורים ל- 4 קטנטנים (8, 4, שנתיים וחצי שנה).
מאד רוצים לעשות להם חוויה מיוחדת בחו”ל אך חוששים שזה לא מתאים להרכב שלנו ושבסופו של דבר זה יהיה בזבוז של כסף, אנרגיות וזמן.קראתי קצת על הולנד לדוגמה – נשמע חלומי. אך אולי אני מסונוורת מהתיאורים ועדיף לדחות את הטיול לעוד כמה שנים?
בקיצור – חו”ל עם פעוטות – מומלץ? אם כן – אז לאן ומתי?
תודה מראש!!
-
עם הילדים הגדולים שלכם אפשר לטייל בקלות. הטיול עם שני הקטנים עלול להיות קשה מאוד. תלוי בנסיון שלכם בטיולים בחול ובשיתוף הפעולה מצד הילדים הגדולים.
אנחנו טיילנו הרבה פעמים עם הילדים כשהיו תינוקות ופעוטות וזה היה קשה, אבל לא ניסינו לטייל עם שני ילדים קטנים.
מהנסיון שלי הילדים שלי לפחות בכל גיל לא נורא מתלהבים מהנסיעות. במיוחד כשנוסעים עם ילדים קטנים והטיול חייב להיות מותאם לצרכים שלהם. הילדים מתלהבים באותה מידה מאטרקציות שאפשר למצוא גם בארץ.
-
תודה רבה telo! מאיזה גיל לדעתך זה משתפר?הייתה לנו תחושה שזה לא כדאי, אך חשבנו אולי היא תופרך

מהניסיון שלכם – מאיזה גיל זה כבר כיף וכדאי?
-
השאלה מה סגנון הטיול ומה אתם מחפשים. כמו שכתבתי אנחנו טיילנו בכל הגילאים אבל תמיד עם תינוק אחד. זה אף פעם לא קל.
גם כשהילדים גדלים הם מקטרים ולא תמיד נהנים מהטיול.
אם מחפשים טיול אטרקציות אז תמיד יש את הקושי שנובע מהפער הגבוה בין הגילאים של הילדים ובין היכולת של הקטנים והגדולים ועם השנים זה כמובן מצטמצם לאט.
אין הבדל עקרוני בין טיול לחול לבין טיול בארץ. אם אתם מיומנים בלטייל בארץ כמה ימים רק אתם בלי עזרה של המשפחה המורחבת אז אפשר גם בחול.
-
מהניסיון שלנו:זוג + 5 (6/9/11/16/17)
פעם ראשונה נסיעה לחו”ל בהרכב משפחתי הייתה כאשר הילדה הצעירה הייתה בת 3 ותשעה חודשים. נסיעה ליער השחור. היה מעולה. עד היום היא זוכרת פרטים רבים מהטיול. שנה לאחר מכן נסיעה לאוסטריה. השנה נסיעה לאלפים הצרפתיים.
לא הייתי חולמת לנסוע עם תינוק בן חצי שנה לחו”ל, מקסימום חופשה במלון בארץ, אבל זו אני.
-
אני טסה ונוסעת עם הילדים מאז שהבכור היה בן שנה וחצי, אבל אני עושה את זה כי אני מאד אוהבת לטייל ולהיחשף לדברים שונים, ולא בגלל שאני רוצה לתת להם חוויה מיוחדת בחו”ל.
באופן אישי, לדעתי, הגדול/ה שלך הוא בגיל המינימאלי שבו באמת מתחילים להעריך את הנסיעות לחו”ל. בן/בת ה-4 יזכור ממש מעט והקטנים ממש לא יזכרו כלום מהטיול. אם אתם מתורגלים בנסיעות בארץ, וזה כיף לכם, אז תעשו את זה – אבל בשביל החוויה של הילדים, הייתי ממתינה.
אגב, בעבר פחות הלכנו לאטרקציות המוכרות אלא יותר לטיולים בתקציב נמוך, טיולי טבע ומוזיאונים פתוחים. השנה כשהילדים היו בגיל 16, 12 ו-7, לקחתי אותם ליורודיסני, והם התלהבו ברמות-על. מאד שמחתי שלא הלכנו לפארק משוגע כשהיו יותר צעירים, והיו פחות מעריכים את ההשקעה בנסיעה.
-
נסענו עם הצעיר שלנו כשהיה בן 11 חודשים וכשהיה בן שנתיים, היה קשה. כשהיה בן שלוש היה קל יותר וכשהיה בן ארבע כבר לא היתה שום בעיה, עשינו טיול ארוך בארה”ב והיה מושלם. כלומר אם אני מסתמכת על נסיוני – כשהקטן שלכם יהיה בן 3 אפשר יהיה גם ליהנות מהטיול….
-
תודה רבה לכולם!!! עזרתם מאד -
אנחנו נוסעים עם הילדים מגיל חודשיים, רק שאצלנו הם שניים ולא ארבע.
מה שהייתי ממליצה לך בגיל הזה ובהרכב הזה זה להתלבש על עיירה באוסטריה בה מקבלים\קונים כרטיס שמקנה כניסה חופשית לרכבלים בעיירה או האזור הממש קרוב, ופשוט להיות באותו מקום ברוגע, בלי הרבה נסיעות, לעלות כל יום לפסגה אחרת שבה יש פעילויות לילדים קטנטנים, לטייל ליד נחל...ככה בכיף בלי לרוץ ולהספיק.
נראה לי שרב הקטנטנים נהנים ממשטחי אחו, מתקנים חמודים, פרות ומים.
סופר פה בפורום על אזור באוסטריה שממש מתאים, נראה לי שקראו לו ווילדר קייזר משהו כזה...המספרת תארה שבכל יום עלו לפסגה אחרת ובכל פסגה היה פארק אחר לקטנטנים..
בקיצור – לא הייתי נמנעת מלטייל בגלל הגילאים הצעירים, וכמובן שזו דעה אישית שלי.
-
נשמע מענייו. בהחלט אבדוק. תודה!! -
עדיף לדחות,הקטנים לא יזכרו כלום.
-
טיפים לטיול משפחתי ראשון בחו"ל עם פעוטותגם אם הקטנטנים לא יזכרו… זו תהיה חוויה משפחתית
שני “הגדולים” ממש יהנו וגם ההורים… גם אם יהיה לא קל בחלק מהזמן...
אפשר לחשוב על הקיץ הבא או חגי תשרי בעוד שנה
ניתן לרכוש כרטיסים זמן רב לפני, כדי להשיג מחיר טוב…
(יש מבצע לוינה, ובקרוב ייפתחו טיסות איזיגט לעוד שנה)
בגילאים שציינת עם קטנטנים
הייתי מעדיפה חופשה בכפר נופש
רצוי ביעדים קרובים, כמו יוון, קפריסין.. הטיסה קצרצרה.
כפר נופש עם פעילויות, משחקייה, בריכה מקורה, מדשאות, גן שעשועים, אגם ברווזים ועוד...
לברר אפשרות לחניה צמודה.
יעדים שיתאימו הולנד, אוסטריה
ידידותיות מאוד למשפחות עם ילדים קטנים
בהולנד כפרי הנופש מאוד פופולריים, באוסטריה צימרים/דירות
עם מטבחון
בהולנד יש פארקי שעשועים לילדים צעירים,
באוסטריה נופים מרשימים, כרטיסים אזוריים משתלמים למשפחה...
להעזר בספרי המשפחה המטיילת
ולקרוא סיכומי טיולים עם פעוטות
לתכנן תוכנית איטית קלילה בלי הרבה יעדים..
טיסה ישירה בלבד, שעות טיסה נוחות
טיול כוכב, ביעדים כפריים, עם מרחקי נסיעה לא ארוכים,
מינימום החלפת לינות, שתהיה הרגשה של בית.
לתכנן מספיק ימים כדי שתטיילו באיזי.. 8-14 יום
רצוי לא לנסוע בעונות העמוסות שהן גם יקרות יותר.. והתורים ארוכים בשדה ובאתרים..
לכוון לחודש יוני / תחילת יולי / ספטמבר
תצטיידו באוכל שהילדים מכירים
תתארגנו לטיסה עם תעסוקה
להזמין זמן רב מראש – רכב גדול ומרווח.
-
בגילאים כ”כ קטנים אפילו טיסה לאילת לא פשוטה.
תנסו לפרוט למקטעים קצרים את השלבים השונים בטיול:
נסיעה לשדה התעופה – משך הזמן תלוי היכן אתם גרים.המתנה בשדה התעופה – שעתיים וחצי. כל הזמן הזה צריך להעסיק את הילדים.
אתם זוג הורים על 4 ילדים, מתוכם 3 קטנטנים.
בזמן הטיסה – צריך להעסיק את הילדים.משך הטיסה כמובן תלוי ביעד (אילת, קפריסין, יון, אירופה).
נחיתה, נסיעה באוטובוס, איסוף מזוודות, השכרת רכב.
הכל לוקח זמן. וכאשר אחד המבוגרים אוסף מזוודות ורכב, השני צריך לדאוג לילדים.
חשוב לקחת בחשבון כמה ימים תימשך החופשה.
כאשר קרוב ליום בהלוך ויום בחזור מוקדשים לטיסות וכל מה שמסביב.
כמה ימים נשאר לכם נטו. והאם שווה בשביל החופשה.
כשהיו לי 3 ילדים קטנים (גילאי 6, 4, 1) טסנו פעם לחופשה באילת דרך מקום העבודה.
אני זוכרת את הנסיעה לנתב”ג, ההמתנות בתור וכל התהליך כמאד מעייף.
בשנים האחרונות, מאז שהקטנה בת 3 אנו מטיילים פעם-פעמיים בשנה בחו”ל ומאד אוהבים את החוויה המשפחתית.
יש כבר ילדים גדולים שעוזרים בשלבים השונים וגם מעסיקים את עצמם ואת הקטנה.
אם יש לכם סבלנות להרפתקה. לכו על יעד קרוב כפר נופש וכו’ כפי שהציעו כאן. -
השאלה היא האם אתם רואים את זה כחוויה מיוחדת בשבילכם. בשבילם – שני הקטנטנים לא יזכרו כלום מהחוויה, מבחינתם לנסוע להולנד או לנסוע לפתח תקווה זה די אותו הדבר. כל עוד אתם שם ומקדישים להם תשומת לב, הם יהיו מרוצים.
גם בן 4, רוב הסיכויים, לא יזכור הרבה. ממה ששאלתי ילדי משפחה על טיולים שהיו בגיל 4, לרוב לא זכרו כלום, או תמונה-שתיים מטושטשות, או חזרו על חוויות שההורים סיפרו להם.
לכן, המניע לטיול צריך להיות החוויה בשבילכם, לא בשבילם. אני הייתי מחכה לגיל מאוחר יותר, באופן אישי – זה יותר מדי כסף ובלגן לנסוע עם 4 ילדים בגילאים הללו בשביל חוויה להורים. כבר עדיף לנסוע בלעדיהם לסופ”ש זוגי בראש שקט...
-
אין לנו ארבעה ילדים...כרגע רק שניים (השלישית בדרך..) אבל מטיילים איתם מגיל קטן- טסנו עם שניהם כשהקטן היה בן 7 חודשים והגדולה בת חמש. זה לא אותו הדבר כמו ארבעה...אז אני לא יודעת ולא יכולה להמליץ…
אבל אנחנו נהנים מאוד איתם בטיולים- גם בארץ וגם בחו”ל. מבחינת הקטנים- לא משנה להם אם ניסע לטיול בצפון לכמה ימים או לטיול באוסטריה…
לנו זה משנה- האווירה , הטעימה של התרבות, הנופים השונים- אנחנו אוהבים לטייל בעולם- עשינו את זה כשהיינו רק זוג והבטחנו לעצמנו שכל עוד נוכל כלכלית- נעשה את זה עם הילדים.
מה שאני מנסה להגיד- אם מטרת הנסיעה היא בשביל הילדים- הם קטנים ולא יבדילו בין חופשה או טיול בארץ לבין ארץ אחרת. הם יהנו מהביחד שלכם גם בארץ- ולכם כנראה יהיה יותר קל בארץ- וכנראה (לא בטוח...) יותר זול.
אם טיולים בעולם הם בדמכם ואתם לא יכולים בלי- סעו איתם- זה יהיה מאתגר ואינטנסיבי- אבל נראה לי שמאוד מגבש וחוויתי…
אם אתם בעצמכם יכולים לדחות את הנסיעה ואין לכם קושי בלחכות עוד כמה שנים- אז סעו לטיול/ חופשה בארץ.
-
כבש,
הולנד ופתח תקווה באותה נשימה?
פתח תקווה נעלבה פה קשות

-
אם אתם רוצים לנסוע – סעו. פשוט קחו בחשבון שצריך להתאים את הפעילות לצרכים של הקטנים אחרת באמת חבל על הכסף.
אנחנו אומנם עם שלושה אבל הקטן “מצורף” לכל נסיעה מגיל 8 חודשים. יש אילוצים ובטח שיש גם קשיים ואי אפשר “להספיק” כמו משפחה עם ילדים בוגרים ומלכתחילה אנו לא מתכננים להיות בארבעה מקומות ביום ולפעמים גם התכנון הדליל לא יוצא אל הפועל כי מתעכבים לצאת בבוקר בגלל שהקטנים נהנים במשחקיה במקום הלינה, בגן משחקים אקראי על הדרך או כי התעכבנו לחזור בלילה וכו’. האלטרנטיבה היא לא לנסוע. גם אם נוסעים עם ילדים גדולים אי אפשר שכולם יהיו מרוצים כל הזמן. יש גם לא מעט תלונות על טיולים פחות מוצלחים מהורים למתבגרים...
כמעט בכל “אטרקציה” לגדולים יש גם אופציות לקטנים יותר. תתאימו את התכנון למשפחה שלכם: אם הילד שונא נסיעות – תפחיתו בנסיעות, אם נרדם ברכב – מצוין. אם מעירים אתכם בחמש – צאו מוקדם וחזרו מוקדם. פעוט לא יהנה במוזיאון שלא מותאם לילדים או בקניות אז אם זה חשוב תתפצלו.
הכי טוב לנסוע עם ילד אחד (לא ממש קטן) בליווי של סבא וסבתא ועוד אח/אחות של אחד מבני הזוג לסיוע – אבל אין לנו אופציה כזאת...
-
אחרי הטיול המשפחתי האחרון שעשינו בקיץ, אני מתחילה לחשוב שהרבה יותר קל לטייל איתם כשהם קטנים מאשר כשהם מתבגרים. אם בונים את הטיול נכון ולפי הצרכים של הילדים, אין בעיה לטייל איתם גם בגילאים שציינת.
אבל אם הייתי צריכה לתת כלל אצבע לגילאי הילדים האידיאלים לחופשות בחו”ל, הייתי ממליצה לצאת כאשר הילד הצעיר ביותר מגיע לגיל 3, והילד הבוגר ביותר טרם הגיע לגיל 18.
-
אני תוהה באמת, בתור חובבת טיולים וחו"ל מושבעת, טרם לקחנו את הילדים לחו"ל:
האם כשאתם נוסעים זה בשביל הילדים או בשביל המבוגרים? (אבל באמת)
זה בגלל המחיר? (יותר זול בחול)
הילדים כבר דורשים?
יש לי גם חשש מימי המעבר, טיסות והמתנה בשדה, אם אני שונאת את זה, הילדים על אחת וכמה.
-
תלוי מה המטרה,
אם הטיול הוא סביב הפעוטות, החוויה בשבילם, אז לדעתי טיול לגינה הציבורית הקרובה ולספרי ברמת גן יתן אפקט לא פחות טוב.
אם הטיול הוא בשבילכם ואולי בשביל הגדולים יותר, תוך התחשבות בעובדה שיש אתכם פעוטות מדובר בעניין שונה לחלוטין