הולנד - להשלים את הציור, לצייר את השלמות
-
ועוד למדנו על הקשר המיוחד שנרקם בין המפעל לבין בית המלוכה, עד כדי כך שלמפעל הוענקה הזכות הנדירה אותה חולקים מעטים (ולמשל חברת התעופה KLM) להוסיף לשמו את תואר בית המלוכה (Koninklijke או – Royal באנגלית).
בתום הביקור סיירנו לנו ארוכות בחנות המפעל אותה קשה עד מאוד לעזוב, ועל מנת להקל על צער הפרידה, רכשנו לנו אי אלו מזכרות אשר באחת מהן אני מתבונן מידי יום ביומו כמעט

הביקור במקום היה נהדר, מרתק ומעניין מאין כמותו – הן עבורנו והן עבור הילדים - הרבה בזכות הסיור המודרך - והתוצרת שובת העין והלב.
וכעת הגיע שוב תור התמונות.

-

-
בתום הביקור במפעל, חזרנו לנו לטוראן עמוסי חוויות, וכעת – עוד הפסקה מתודית קלה.
בשלבי התכנון המקורי שקלתי ביני לביני אם בשלב זה של היום נמצא את הכח ואת הזמן לנסע, מרחק של למעלה משעה לכל כיוון, על מנת לתור בארץ טחנות הרוח קינדרדייק.
להתלבטות זו היה טעם נוסף אשר היה נעוץ בהכרות הקרובה והמעמיקה שעשינו עם הטחנות הטוחנות בשנה שעברה.
יחד עם זאת, החלטתי, באותו דיאלוג פנימי פרודוקטיבי בחלקו שניהלתי עם עצמי עוד בארץ, כי אם הנסיבות יאפשרו – אשמח לשוט שם בתעלות בינות לטחנות שכן ז'אנר השייט חביב עלינו במיוחד – ואם נוף הולנדי טיפוסי עוטף אותך – על אחת כמה וכמה.
אלא שביומיים האחרונים, במסגרת התכתובת הווטסאפית שניהלתי עם מארחנו לעתיד הקרוב במיוחד, הסתבר לנו ולו שהנוח ביותר יהיה להכנס לביתנו החדש בשעות אלה של אחרי צהריים מוקדמים, וכך – התחוור לי כבר אתמול - שבקינדרדייק נבקר רק בפעם הבאה.
-
משכך, בשעה זו – נסענו נרגשים, מרחק של כחצי שעת נסיעה, בכיוון הכפר Warmond הקרוב לליידן – על מנת לפגוש את ברט ולהתוודע לביתו – ביתנו לימים הקרובים השוכן בנופים ירוקים על גדות התעלה.
פרטים נוספים אודות בית מושלם זה תוכלו למצוא כאן.
משעדכנתי את ברט במהלך הסיור ברויאל דלפט כי הביקור מתארך קמעה, השאיר הוא לנו את המפתח לבית בתיבת הדואר אשר באסם, וסוכם שנפגוש אותו זמן קצר לאחר שנתמקם.
אז הנה הגיע הרגע הגדול.
מכירים את ההתרגשות הזו שלפני ?
הטוב יהיה הבית בעינינו?
הטובים יהיו חדריו?
הטובה תהיה גינתו?
-
יצאנו לנו מנופי העיר לתוככי הטבע ההולנדי המנצנץ בירוק וכחול ובאנו בשערי הבית – וכשראינו את סביבתו ולאחר מכן אותו – היתה השמחה גדולה במיוחד.
המדובר בשכיית חמדה של ממש, בבית מעוצב ומלא בכל טוב השוכן בתוך נוף נפלא על גדת המים, ובמארחים (ברט ורני) נפלאים ונעימים שהנעימו את שהותנו והרבה למעלה מכך.
ערכנו לעצמנו סיור הכרות ראשוני בבית כשקריאות שמחה והתפעלות נשמעים במהלכו, ולאחר פריקת המזוודות ולאחר שמעט נחנו, פגשנו את ברט ואת רני ששבו לביתם הסמוך, לשיחת הכרות ראשונה מלבבת.

-

-
שמוליק היקר שלום רב וחג שמח!!!
האתר של למטייל החליט אחרי שכתבתי וצרפתי תמונות להעיף אותי וכך הגעתי עד
הלום.
כמה התענגתי מהסיור בתעלות היפות, המתוקים משום מה לא הגיעו עד לפי,
אבל התענגתי על דלפט והביקור, והסיפורים על המתנה של המלך.
אני בטוחה שלא הייתי בבית החרושת אלא איזו חנות בעיר. כך זה שאז לא היה לי
אינטרנט , וניזונתי רק מספרי טיולים בסיסיים שהיו מאד שטחיים.
התמונות מהממות ואהבתי מאד את הפנס.
אני שמחה שהבית הצליח מאד לכל בני המשפחה שרואים את הנחת מרוח על פניהם.
שוב שנה טובה עם טיולים נינוחים כפי שאתה מתאר כאן בחן רב.
רחל לבון
-
שמוליק,
תוסיף לרשימת המכורה למתוקים, לניו יורק… לקרמיקה מצויירת
ואצלי כמו אצלי, כשאני מתאהבת אני לא יודעת לעצור במזכרת
ככה מצאתי את עצמי רוכשת סט שלם של כלים ארמנים, עבודת יד.. לפני שנים.
בפורטוגל לא נרגעתי עד שרכשנו תמונה לא ממש קטנה, שמורכבת מאריחי אז'ולאז'ו .
הדלפט הזאת מאוד מוצאת חן לי
טובה -
שמואליק. צופה בשקט מהפינה, ומתפעל מההתלהבות, מההשקעה ממה שאתה 'מלמד' כאן. המשך בעבודתך הנאה מכוון שבהחלט יש ממה להתפעל
-
רחל –
אני מאוד מאוד מעריך את הליווי הצמוד והמתעניין שלך.
אין ספק שכיום החשיפה למידע היא כמעט אין סופית, והאתגר הנוכחי הוא דווקא לבור את המוץ מהתבן.
טובה –
רוב תודות גם לך על שאת ממשיכה ללוות אותי.
אני זוכר בהחלט את חיבתך לחרסינה הפורטוגלית (ואת ניו יורק והמתוקים וודאי שלא ניתן לשכוח
).ובעניין דלפט – היא לא רחוקה מאמסטרדם ובעיני היא יכולה להיות יעד מקסים לבילוי קצר של סוף שבוע ארוך.
ניתן גם לשלב ביקור בה ובליידן.
אולי כאיזו עצירת ביניים בטיול הבא לעיר הגדולה?
צפריר –
תודה רבה שקפצת לבקר לאחר שסיימת לכתוב אשכול כה מעניין ומלמד, מצולם כל כך יפה ומומלץ בחום – על אירלנד.
עוד אדם אחד בלבד כתב כמוך את שמי, ואני מאוד מאוד מאוד מתגעגע אליו.
מדובר באבי ז”ל וכך מבלי שהתכוונת – הודעתך גם היתה מרגשת עבורי.
אשתדל בהמשך היום להשלים את סיפורו של היום השמיני הנהדר הזה.
-
עוד בטרם הגיעו ברט ורני לפגוש אותנו, שלחתי להם הודעת ווטסאפ עולצת המבשרת כי עלה בידינו לאתר את הבית ואת המפתח אשר בתיבת הדואר שבאסם, וכי הבית פשוט נפלא.
כעת – יכלו השניים לחוש ללא קושי כי אנו מאושרים בביתם – עובדה אשר ניתן להניח כי תרמה מאוד לשיחה הקולחת והידידותית שהתפתחה לה עם הגיעם.
רני וברט שאלו אותנו לתוכניותנו ואנו השבנו, וככה מעט לפני פרידה שאל אותנו לפתע ברט האם נרצה לצאת איתו לסיור באזור בסירתו.
אני, שקינדרדייק האובדת עוד העציבה מעט את ליבי, קפצתי על ההצעה כמוצא שלל רב, והצטרפו אלי בחדווה זוגתי האהובה והנסיכה הטכנולוגית, כאשר שני הגדולים יותר שמחו למעט זמן מנוחה ומכשירים בבית החדש המזמין.
וידאתי שוב עם ברט כי הוא משוכנע שהשיט לא יקשה עליו, והוא השיב לי שההיפך הוא הנכון וכי כבר שבוע שלם (!) לא יצא הוא למים עם סירתו ומבחינתו מדובר בפרק זמן בלתי מתקבל על הדעת.
-
ובכן, יצאנו לנו לדרך לכשעה וחצי של קסם צרוף.
שטנו עם ברט יליד האזור וחוואי לשעבר, בתעלות הולנדיות למהדרין ונטולות תיירים וזכינו להסברים מרתקים על החיים במקום, על החוות והחוואים, על בתי הנופש שעל המים ובעליהם, על חינוך, על כלכלה, על מצב החקלאות ועל פוליטיקה הולנדית – בעידן האיחוד האירופי, על קשיי השגת הדיור ועוד ועוד על החיים בהולנד, תוך שאנו מספרים מצידנו לברט על המקבילות בארצנו שלנו – והכל תוך שאנו לוגמים את הנופים המרהיבים החולפים על פנינו.

-
דיון מעניין במיוחד התפתח בסוגיית המים.
אנו סיפרנו לברט כמה אנו עורגים להם בארצנו השחונה והמדברית, כמה יפה בעינינו ארץ המים שלהם וכמה אנו מעריכים את המאבק ההרואי של העם ההולנדי בים.
ברט מצידו אומנם הינהן בשביעות רצון אך סיפק לנו מספר נתונים מדהימים.
לדבריו, גובה פני הים עולה מידי שנה בשנה ומדובר בעלייה משמעותית ומצטברת.
מכוני מחקר הולנדיים רשמיים קבעו, כך הוסיף הוא ואמר, כי בקצב הנוכחי של עליית מי הים, ובאמצעים הטכנולוגיים המוכרים כיום וצפויים להתפתח בעתיד הנראה לעין בלבד, הולנד כולה תוצף ותעלם מהעולם בעוד כ – 150-200 שנים ועוד עשרות שנים קודם לכן תגרם פגיעה הרסנית לחקלאות.
ברט הדגיש כי מדובר בתחזית אפוקליפטית אומנם אך כזו שנמסרת בעיניים פקוחות לרווחה כך שהעם ההולנדי תולה את תקוותו עבור הדורות הבאים במדע ובהתפתחות הטכנולוגיה.
סוף סוף מצאנו איזה יתרונות לאקלים הצחיח אצלנו.

-
גם כאן התמונות אינן מצליחות להעביר את היופי העצום וודאי לא את החוויה הנפלאה לה זכינו ואת התחושות אשר נלוו לה.
בתום השייט ביקשתי לגמול לברט בתשלום, והוא סירב בכל תוקף – אפילו כשניסיתי לשכנעו לאפשר לי להשתתף בהוצאות הדלק.
היה זה סיום מפתיע וקסום ליום נהדר, וכעת, התאחדנו כולנו לארוחת ערב משובחת ולעוד ערב משובב לב בביתנו החדש.

-

-
בשלב זה, בו היינו מעט שיכורים ולא מיין, החלטנו לפתוח איזה חלון גדול בקומה השנייה של הבית על מנת להנות מהאוויר שהצטנן מעט בחוץ.
היתה זו כמובן טעות של טירונים שנוצלה בתוך רגעים ספורים בידי עדת יתושים ושאר מעופפים מדיירי המקום ששמחו מאוד על האפשרות להכירנו מקרוב.
ובכן – למדנו חיש מהר כי הבית מצוייד היטב גם לעיתות חירום מעין אלה, מחבט חשמלי נגד המפגעים נשלף משסירבו הם לעזוב בדרכים קונבנציונליות ואני מניח ברמה גדולה של וודאות שרבים מכם היו מפיקים הנאה של ממש אילו העליתי לכאן שלל סרטונים אודות המלחמה הגדולה שנוהלה והוכתרה לבסוף בהצלחה.
עייפים אך גאים עצמנו עין, וכך הסתיים לו יום משובח נוסף בארצות השפלה.
-
שמוליק,
אני משלימה בהנאה קריאה בשרשור המרתק.
אוהבת את הדינמיקה המשפחתית וסיורי העומק שלכם בארץ השפלה.
ברכות לשנה טובה וגמר חתימה טובה!
סמדר -
בסופו של דבר הצלחתי להשלים קריאה באשכול המעניין ולשטוף את העיניים בתמונות.
אתה מספר נהדר.
-
גם אני ממשיכה ליהנות כאן בשרשור הירוק הפסטורלי, שמזכיר לי דווקא קטעים מהילדות. התוודעתי למחבטים קוטלי היתושים הידניים בקיץ הולנדי לוהט באופן יוצא דופן, ותפקידי (בהתנדבות) היה להרוג את כל הזבובים שתקפו אותנו ללא הפסק. כך פיתחתי מיומנות שמשרתת אותי עד היום. אז מה זה מחבט חשמלי?! דבר כזה לא מוכר לי.
-
כבת למשפחה יוצאת הולנד, אני תמיד באמביוולנציה. כשמצד אחד תחושת קרבה ובית ומצד שני כאב וכעס. הולנד שלך יפה ועליזה והתמונות מקסימות. נהנית לקרוא!