אלסקה והרי הרוקיס הקנדיים - היה חלום?
-
להנאתכם עוד כמה מוראלים
-
מתעוררים לבוקר שני ברציפות של שמש טובה ומלטפת עם שמים תכולים, ארוחת בוקר מפנקת כשפנינו לגנים הנחשבים אחד היפים בעולם.
הגנים נקבעו כאתר היסטורי לאומי של קנדה ומבקרים בהם מידי שנה למעלה ממליון אנשים.
Butchart Gardens
הגנים פורחים כל השנה וצומחים בו פרחים מגוונים כמו נרקיסים, יסמין, דליות, צבעונים, בוגונבילות, עצי דובדבן ועוד.
הגן הוקם ב-1904 ע”י גב’ ג’ני בוצ’ארט כפיצוי על הכיעור הנורא בסביבה כתוצאה ממכרה המלט שיצר בעלה . הגן הראשון נקרא גן הפרחים השקועים, ואליו עם השנים נוספו גן הורדים , הגן האיטלקי והגן היפני.
-
רחל היקרה,
השלמתי את הקריאה. היה מרתק לקרוא, למרות שידעתי מראש על שברו של החלום.
גם אני השתייכתי לחולמים על אלסקה מאז הטיול המיוחד של קתי נחשון, אך הרשמים שלך הכריעו את הכף לטובת איסלנד בשנה הבאה.
חייבת לציין, שגם חברים שלי שטיילו באלסקה בעבר באמצעות קרוז, לא התלהבו, ולהם איתני הטבע דווקא האירו פנים.
שמחה שנהנית בזקינטוס.
נילי
-
שפע של יופי וצבעוניות שמרחיב דעתו של אדם..
הפסלים, והטטוים ,וציורי הקיר שלא לדבר על הפרחים בגני בוצ’רד והמפרץ הכחול עמוק.
תודה שהבאת לנו את כל אלה.
תענוג צרוף .
-
יקירתי
אני מרגישה משהו טובבב באוויר שמגיע מקנדה
זה מתחיל בשיר האופטימי שמוזכר בקנדה בפעם הראשונה
ממשיך בבוקר של כחלת השמים המים החולצה וחיוך כחול במיוחד
צהריים שזורחים לך עם מוראלים מקסימים
ולמחרת שוב זורחת השמש ומאירה בגנים היפים בעולם …
יש תקווה
ממתינה להמשך הטובבבב
מועדים לשמחה
טובה
-
ערב טוב חברותי היקרות מאד!!!
נילי -חבל שלא ידעתי שגם אצלך אלסקה כיכבה בחלום. אולי יחדיו היינו מצליחות לשחזר את היופי שקטי ראתה באלסקה.
היממת אותי שגם חבריך לא נהנו בקרוז למרות מזג האויר הטוב שנפל בחלקם.
ירדן – אכן בקנדה יש יותר צבעוניות ודברים מיוחדים כמו הטוטמים, הפסלים המרהיבים וציורי הקיר ועוד.
תודה לך שאת כאן עימדי מלווה בצמידות.
טובה – אין ספק שתחילת הטיול בקנדה הביא משב רוח רענן ותכול ששימח אותי מאד. אבל… תמתיני בסבלנות אני מקווה להמשך המסע.
חג שמח ומועדים לשמחה לכן ולכל הקוראים!!!
-
עוד פרחים ופיסול מגני בוצ’ארט המרהיבים להנאתכם ולעונג שבת.
-
בצאתנו מגני בוצ’ארט אין כמו לסייר בפרברים של ויקטוריה שהבתים בנויים כל אחד בסגנון אחר ולא מביישים את הגנים היפים.

-
העיר ויקטוריה
שוכנת על אי שממש לא מרגישים שאנו נמצאים על אי. הוא גם יותר קרוב פיסית לארה”ב מאשר לקנדה.
זו עיר הבירה של קולומביה הבריטית ומקום מושב הממשל.
ויקטוריה, ידועה בכינוייה כ"עיר הגנים" היא, נקייה ובטוחה, שופעת גנים ופארקים (יש בה 48 גנים ופארקים מטופחים), כאשר אחד מסמליה הם סלסילות הפרחים הססגוניות המשתלשלות מכל עמוד תאורה ומכל מרפסת.
הסלסילות האלה היו הדבר היחיד שזכרתי ממנה מהטיול הקודם שעד כדי כך הרשימו אותי.
מזג האוויר שלה מאד נוח, היא העיר שטופת השמש ביותר בקנדה .
ויקטוריה פשוט קסומה שמשלבת ישן עם חדש, היסטוריה עם טבע ונופים.
מגיעים אליה כל שנה מעל 3.5 מיליון תיירים. העיר משלבת את המורשת וההיסטוריה הבריטית גינוני ספל התה בפייב אוקלוק עם התרבות של מתיישביה הראשונים, האינדיאנים, דבר המתבטא במבנים בסגנון ויקטוריאני לצד פארק השופע עמודי טוטם. אחד כזה היה המלון שלנו בו. חשבתי לרגע שתיכף אליזבט באה לפגוש אותי שם לספל תה.
המלון היפה שלנו בו נקרא: HUNTINGDON MANOR HOTEL שנמצא ממש בלב העיר, 3 דקות הליכה מהפרלמנט.
בערב הראשון הסתובבנו עם המדריך שעשה לנו הכרה עם המפרץ הפנימי הנקרא: INNER HARBOUR על כל הספינות, עם קפטן קוק מיודעינו עוד מאלסקה, עם בניין הפרלמנט שיופיו כשהוא מואר, בלתי יתואר.וכמובן עם המלון שעליו ארחיב בהמשך.
פנינו היו לפאב אירי, אך כשהגענו אליו החום בפנים מבחינתנו היה בלתי נסבל והמוסיקה הרועשת ממש לא מה שציפינו מפאב אירי. חשבנו ופינטזנו על מוסיקה אירית. אופס… תקלה!!!
חלק מהקבוצה רצה ללכת למסעדה הודית ולי כבר לא היה כוח לכך. בצר לנו הגענו ל-סבן אילבן שעשינו הכרה בטיולנו ביפן , וסיפקה לנו ארוחת ערב לא רעה בכלל .

-
רחל היקרה עד מאוד
הגעתי באיחור אופנתי וקראתי בנשימה עצורה
תמיד נהנת לקרוא על הטיולים שלך , משקפים את אהבת האדם והטבע שבך!
לומדת ממך המון , תודה!
מאחת המעריצות אם לא ה ...

-
היי רחל,
אני בוצ׳ארט מרהיבים ביופיים וכך גם הבתים עטויי הפרחים.
ובכלל – ויקטוריה עושה רושם נפלא.
חג שמח,
שמוליק
-
רחל, עוקבת בעניין אחרי סיפורך

התאכזבתי כשסיפרת על "החלום ושיברו". אצלי זה גרם בכל זאת להתעניין עוד, ולקרוא גם כמה סיפורים נוספים על אלסקה. למשל הפניה לבלוג שפורסמה בפורום אירופה לא מזמן https://www.lametayel.co.il/טיול+קסום+באלסקה+קסומה החוויה המתוארת שם מאד מיוחדת ומוצלחת בשונה מאד מזו שלך,
אבל מדובר על טיול עצמאי, ארוך יותר משמעותית, עם מזג אויר טוב הרבה יותר - עניין של מזל. וחוץ מכל אלה כמובן שיש את עניין הרקורד הקודם שלך…
ויקטוריה ממש מוצאת חן בעיני, על גניה היפים ובניניה המרשימים (הפרלמט ישר הזכיר לי את הפרלמנט של בודפשט, הלא כן?)

-
בוקר טוב וחג שמח יקיריי!!!
נגה – האיחור אינו משנה לי כל עוד את עימדי גם כאן ולא רק בדרום אמריקה וספרד. משמח אותי לשמוע שאת נהנית ולמדה הרבה מטיולי, שכן גם אני למדה בכל טיול לפני, תוך כדי ואחרי הטיול.
קטונתי להיות מושא להערצה אבל תודה לך על המחמאה הענקית!!!
שמוליק – ידעתי שתאהב את גני בוצ’ארט למרות שהבאתי רק דןגמית מהעושר הרב והיופי של הגנים. השארתי משהו לתיירים הבאים שיחוו בעצמם.
ויקטוריה יש לה חן ויופי רב לא לחינם רציתי להגיע אליה שנית.
צפנת – הפנית אותנו לבלוג המצויין של דורית שכמובן מייד ישבתי לקראו בנשימה עצורה. אז על כך מגיעה לך תודה. מתברר כי החלק הראשון של הטיול היא עשתה פחות או יותר אותם אתרים שגם אנו ראינו. בפארק דנאלי לה היה יותר מזל מאיתנו לצפות ב-10 דובים מרחוק ו--10 זאבים. הצפייה כשהם ממרחק מאבדת בעייני את ההתרגשות כשהם במרחק קטן יותר. בחלק השני של הטיול כשהגיעה לצפייה בלוייתנים ולצפייה בדובים זה החלק שגם אני הייתי מתלהבת ואילו היה כלול במסלול היה יכול לשדרג במשהו את הטיול ועל כך אכן הלנתי במכתבי לחברת פגסוס. כמובן שמה שרואים בשבועיים באלסקה לא ניתן לראות ב-6 ימים . והרקורד של מה שכבר ראיתי קודם משפיע מאד. אז מבחינתי זה היה החלום ושיברו.
באשר לויקטוריה התאהבתי בה בפעם הראשונה ועוד יותר בשניה. באשר לבניין הפרלמנט יש משהו בדבריך.
-
כמה תמונות מהסיבוב בלילה בחוצות ויקטוריה
אומרים שבניין הפרלמנט מואר בלילה ב-3333 נורות.
לא ספרתי אך אני מאמינה להם.
ארוחת הערב היתה במסעדת OLD SPAGHETTI FACTORY שם היה לנו דיל הוגן , האוכל היה טעים, האוירה היתה נעימה וגם החברים לקבוצה שישבו איתנו ומאד התחברנו, וגם היה קרוב למלון.

-
עוד ביקרנו בעיר ויקטוריה ב-Royal British Columbia Museum
מוזיאון מעניין שאין כמוהו. ראינו בו מייד בהתחלה טוטמים מדהימים.
היתה קומה עם התרבות המצרית ואפילו החתולים המיוחדים שאופייניים
לתרבות המצרית. כמעט קניתי פסל חתול כזה רק שראיתי שהוא כבד מדי וגם
כך יצאתי בול עם המשקל המותר.
כשהגענו למוזיאון ניגשתי למודיעין וביקשתי מפה של המוזיאון והסברים מה הכי מעניין לבקר בו וזאת למרות שהיינו בקבוצה, כי אולי ישנם דברים שמעניינים אותי יותר ולא נגיע אליהם. בשלב מסויים גם נעשינו רעבים וירדנו לקומת הקרקע לקפיטריה לאכול צהרים ולאחר מכן המשכנו בסיור הפרטי שלנו.
הגענו לחיות המפוחלצות וכאן אירעה תקרית.
קבוצת נערים מעמי המזרח הרחוק(למזלנו לא ישראלים) גנבו שם את אחד המוצגים. מייד הופעלה האזעקה. הם ברחו מהאיזור וממש התביישתי שהם העיזו לעשות כדבר הזה במוזיאון כה מכובד. מתפלאת שלא הגיעו עם מורתם או מדריך.
-
אי אפשר להראות את ונקובר בלי כל הסלסלות עם הפריחה הנהדרת על עמודי התאורה ולא רק.
-
מלון שהוא מוסד היסטורי זה : Fairmont Empress Hotel
שנבנה משנת 1904 ועד 1908 ונפתח בינואר 1908 .
המלון הורחב פעמיים במהלך השנים עד שהגיע לגודלו הנוכחי. אוארד נסיך ויילס השתתף בנשף לרגל פתיחתו ורקד אולם הריקודים.
בשנות ה -30, שירלי טמפל הגיעה בליווי הוריה . שמועות נפוצו שהיא נמלטה מקליפורניה בגלל איומי חטיפה, סיפור שנולד מנוכחותם של שני שומרי ראש ענקיים שלקחו את החדר מול שלה ותמיד השאירו את הדלת פתוחה.
המלון נבנה בכלל כטרמינל עבור קו הקיטור של קנדה פסיפיק, שהמסוף המרכזי שלו היה במרחק רחוב אחד בלבד ממנו. אבל מאוחר יותר הקנדי פסיפיק הפסיקה את שירותי הנוסעים לעיר ואז הפך למלון עבור התיירים.
אם אתם חושבים שהמלון מיושן – תחשבו שוב כי בשנת 1989 הושקעו בשיפוצים שלו 45 מליון $ וכל החדרים שופצו שיתאימו לעידן המודרני.
כך שאם חשקה נפשכם ללון במלון זה שהוא 5 כוכבים ונמצא במיקום אסטרטגי, ויש לו ייחוס אדיר, הסירו דאגה מליבכם לגבי איכות החדרים.
אנו נכנסנו פנימה מצד אחד ויצאנו בצידו האחר רק כדי לוודא שהכל יענה על דרישותיכם.

-
למחרת היום קמים לבוקר שלישי ברציפות עם שמש ושמיים תכולים ,
איזה כיף שכך קיבלה אותנו קנדה ואני רק מתפללת שלא ייגמר...
אנו עוברים עם מעבורת מעיר הבירה ויקטוריה חזרה לתוך היבשת. בתחילה חוצים במעבורת בין האיים שאני רואה בדרך והם מאד יפים.
לפתע אני מבחינה באריות ים רובצים על הסלעים ומשתזפים.
-
יורדים מהמעבורת דבר ראשון נוסעים למתחם בו קיימת חנות ענקית של וולמארט. אני שאינני חובבת קניות איני מבינה לכבוד מה הגענו הלום. החנות ענקית , חשבתי שאם כבר הגענו לכאן אולי אמצא משהו לנכדים. רואה את איכות הסחורה ועוזבת את החנות מיידית. השעה רק 11.00 אבל מול החנות נמצא סניף של בורגר קינג. החלטנו לשתות קפוצ’ינו ומאפה. אחרי שסיימנו התחלנו לחשב מסלול מחדש. מי יודע מתי נגיע שוב להפסקת צהרים. אז אחרי המתוק הזמנו בורגר עם צ’יפס. אנו בוודאי כבר איננו רעבים אבל שיהיה משהו בבטן פן נמות כאן מרעב.
איך שירדנו מהמעבורת התחלנו לנסוע לאורך הנהר החדש פרייזר – FRASER והרחב והארוך. השמיים בחוץ כבר התקדרו. מן סוג של ערפל מוזר באויר. ואז אני מריחה גם ריח של שריפה. מתברר כי זה בכלל עשן די סמיך.
סימן לא טוב !!!
-
ממשיכים לנסוע ועוצרים להפסקה שירותים במקום עם שם מפתיע – HOPE אבל השירותים הכי מזויעים שיכול להיות.
כבר מהאוטובוס הבחנתי ברחבה שבכניסה לישוב עם עבודות עץ מדהימות.
רצה מהשירותים במקום לאוטובוס היישר לכיכר היפה ולפיסול הנהדר בעץ.
על עברה של HOPE תוכלו לקרוא כאן.