תמונות ורשמים מהוארז
-
שלום
בני הצעיר (21) ואנוכי חזרנו השבוע מהוארז פרו אחרי כ20 יום בעיירת הטרקים האנדינית.
בתקופה הזו ביקרנו בלגונה 69, לגונה צ׳ורופ והשתתפנו בשני טרקים במסגרת קבוצתית: ה״סנטה קרוז״ מקשפמפה לטקווריה במשך ארבעה ימים ו״הוואיוואש״ מרונדוי לרונדוי (מעגלי לגמרי) במשך שמונה ימים.
לאחר הטרקים וקצת מנוחה עשינו גם מספר שעות של טיפוס סלעים טכני בליווי מדריך מקומי.
מכיוון שהפעם אין לי סיפורים מעניינים, אתן לתמונות להוביל ואם יהיו שאלות או שמעצמי ארצה לפרט אז אוסיף כמה מילים.

-
הטיול החד יומי ללגונה 69
-
לגונה 69נחשבת ללגונה הצלולה ביותר בהוארז.
די מתויירת ….. ואכן יפה.
ההליכה והעליה קצת מעייפות במיוחד למי שנמצא עדיין ב״יעפת״ (ג׳ט לג).
ההשכמה המוקדמת (5:00) והנסיעה הארוכה (כ4 שעות בכל כיוון) גם הן לא מיטיבות עם חסרי השינה ומי שרק הגיע מהארץ.
התמודדנו אבל בחזרה להוארז רצנו למקלחת ולמיטה ודילגנו על ארוחת הערב מפאת העייפות.
-
מקסים
איזה כייף
-
תמונות יפות.
בכל זאת יהיה נחמד אם תספר קצת איך היו הטרקים – עמדו בציפיות? איזה מהם יפה יותר? עם איזה חברה יצאתם ואיך היה השירות?
-
תודה רווית וצביקה
צירפתי תמונות אייפון של עצלנים ואולי בהמשך אצרף גם מצלמה (חובבנית) וגו פרו.
לגבי הטרקים התכוונתי עוד לכתוב בהמשך אבל אפשר לומר גם עכשיו (כתבתי את זה גם בשרשור על הסוכנות קלב אקספדישיונס) שיצאנו עם גלקסיה לשני הטרקים.
הם היו ״בסה״כ בסדר״.
הציוד היה חדש ומצויין בשני הטרקים וקיבלנו הכל כולל גם תיקים לחמורים.
בסנטה קרוז היה מדריך צעיר נחמד אבל כזה שלא שלט בקבוצה וטבח ואוכל יחסית סבירים.
בהואיוואש האוכל הבריא והמזין היה מועט מאוד ונאלצנו לבקש ולהתלונן כדי לשפר במקצת. ״אנשי החברה״ אכלו טוב בהרבה מאיתנו וזה קצת צרם. חסכו עלינו באוכל.
המדריך היה לעומת זה ידען ובעל מוטיבציה מוגברת להראות לנו טיולי צד ועשינו וראינו הרבה יותר ממה שעשו הקבוצות האחרות מסביב. עשינו 8 פאסים ב7 ימים והלכנו 8 ימים לא 6. ביום הראשון של הנסיעה הוא הוריד אותנו (התוספות היו תמיד ״אופציונאליות״) ברונדוי 6 קמ לפני המאהל והעלה אותנו 200 מטר על צלע ההר מעל הכביש כדי ״להעריך״ את יכולות ההליכה בקבוצה.
ברור שהוואיוואש יותר יפה בסה״כ ועוצמתי בהרבה הרבה מסנטה קרוז. עדיין בסנטה קרוז יש טיול צד אחד שאולי מתעלה מעל לכל המראות והטיפוסים הרבים של הוואיוואש ואולי זה רק בגלל שבסנטה קרוז היה לנו מזג אוויר מושלם. אני גם חושב שראיתי צמחיה יפה יותר בסנטה קרוז.
הפאס ״הרכוב״ (בסוף הטרק שלנו) בסנטה קרוז פורטה צ׳ואלו ב4750 מטר חושף אולי את מראה הפסגות הכי מדהים שראינו (אצרף תמונות כשיתאים לרצף).
לדיעה הזאת אני אולי מצטרף אבל מי שהביע אותה הוא אוסטרלי, טרקר מושבע ומנוסה שהלך איתנו בסנטה קרוז אחרי שמספר ימים קודם סיים את הוואיוואש גם כן עם גלאקסיה.
אגב דעתו על גלאקסיה טובה משלנו כנראה בגלל שהיה איתם הטבח שהיה איתנו בסנטה קרוז. מקווה שלא פיספסתי כלום ואשמח לענות על עוד שאלות אם יהיו.
-
בירידה חזרה לאוטובוס מלגונה 69
-
לגונה צ׳ורופשמעתי על צ׳ורופ כבר לפני למעלה משנה אבל בעיקר כאופציה נוספת לעוד טיול יום להסתגלות.
כשקראתי עליה קצת בעפתי וראיתי קצת תגובות אז ראיתי שלמרות שלגונה 69 מקבלת הרבה יותר ״כיסוי״ ומופיעה כאתר ״חובה״ בהוארז כמעט בכל התייחסות, יש כאלו שרואים בצ׳ורופ טיול לא פחות מהנה.
זה די מפתיע לגלות שהרבה כאלו (שאני מכיר) שהיו בהוארז וטיילו ב69 ובהואוויוואש, כלל לא שמעו על צ׳ורופ.
הנסיעה לצ׳ורופ מהוארז אורכת (רק) שעה ואפשר להתעורר בשעה סבירה בבוקר לאכול כמו שצריך ולרדת ולתפוס את הקולקטיבו הבא בנחת ולהספיק ליום טיול מהנה מאוד.
צ׳ורופ גם כן מתויירת אבל הרבה פחות מ69 וקטעי ההליכה הטכניים העליונים שכוללים גם חלקים שנעזרים בכבלים עגונים לסלע, הינם יפים ומעניינים להליכה בצורה מיוחדת.
לא כדאי להיכנס לשאלות כגון ״האם צ׳ורופ יפה יותר או פחות מ69״ מכיוון שהן מספיק שונות כדי לראות את שתיהן.
מכיוון ש״יום הטיול״ כולל הנסיעות לצ׳ורופ קל בהרבה לדעתי מהיום של 69, אני חושב שלאלו הלחוצים בזמן ובמיוחד לאלו שמתכוונים למחרת היום לצאת לטרק ארוך צ׳ורופ עדיף כ״טיול הכנה״ (אני מדבר לא על ההליכה עצמה שלדעתי דורשת מאמץ פיזי דומה, אלא על כל היום מן ההשכמה ועד לחזרה להוארז)
כך שאחרי יום התאוששות מהג׳ט לג ו69 יצאנו לצ׳ורופ.
-
ההליכה ללגונה צ׳ורופ……
אחרי קטע טיפוס ראשון די משעמם מגיעים לרפוחיו עם נוף נחמד שבו אפשר קצת להסדיר נשימה.
אחר כך הנוף הופך יפה יותר והשביל מעניין הרבה יותר

-
תמונות יפות מאוד דרור .
לגונה 69 יותר פופולרית רק בגלל העובדה שיש אליה טיולים מאורגנים ע”י סוכנויות .
ללגונה צ’ורופ צריך ללכת עצמאית , לסוע בקולקטיבו לבד ולחזור לבד .
אני לא אומר שזה קשה , אבל אנשים מתעצלים . גם אני התעצלתי . אם היה טיול מאורגן , סביר שהייתי יוצא אליו .
עשיתם טיול ל- Pastoruri Glacier ?
-
תודה דורון
לא כתבתי בשרשור הזה אבל את כל הבחירות בפעילויות בהוארז עשיתי בתיאום עם הבן שלי ותחומי העניין שלו.
הוא רצה ״טרקים״ וכמה שיותר וזה לא סותר את תחומי העניין שלי ולכן כל מה שעשינו היה רק ״הליכות״ (למעט הטיפוס שהוא פעילות דומה).
ידעתי שהיית בקרחון וידעתי שצביקה ממליץ על האתר בצ׳אווין אבל לנו זה פחות התאים.
שמענו הרבה גם על יופיו של אגם פרון (הרחוק והגבוה) והיו גם כאלו שהמליצו על ווילקקוצ׳ה אבל כאמור לא בחרנו ביעדים שאין בהם הליכה פיזית מכובדת.
בנוסף העובדה שעשינו קודם את הסנטה קרוז עזרה ברמת הסתגלות לגובה ומוכנות פיזית לטרק הוואיוואש שהוא הרבה יותר קשה.
אני חושב שבאנו מאוד מוכנים לטרק כי הוא היה הרבה פחות קשה לי מהציפיות הראשוניות וממה ששמעתי וקראתי אצל אחרים.
גם בהשוואה לצעירים בוגרי חיר בצבא ואירופאים צעירים היינו מוכנים טוב.
עיקר הקושי שלי היה בלילות הקרים בשק השינה הצר למרות שגם כאן לאחרים היה קר בהרבה מלנו.
לגונה צ׳ורופ נתנה חוויה מיוחדת שלא נתקלנו בה אחר כך גם בטרקים. בהשוואה החוויה בלגונה ארוואיקוצ׳ה בטיול הצד בסנטה קרוז הייתה חוויה חזקה בהרבה מה69.
אגב, רק כשירדנו נודע לי שיש עוד אגמון קטן מאוד יפה מעל לגונה צ׳ורופ. לצערי לא הגענו אליו.
-
לא הפסדתם הרבה שלא הלכתם ללגונה ווילקקוצ׳ה . זו אפילו לא לגונה סתם מקווה מים לא יפה במיוחד . אבל כטיול יום זה עדיף על סתם להסתובב בעיר או לשבת במלון . אני הלכתי ללגונה הזו ביום ההגעה להווארז . האוטובוס הגיע להווארז בערך ב- 7 בבוקר . מצאתי מלון וכבר ב- 9 יצאתי ללגונה הזו .
-
תמונות של לגונה 69תמונות של לגונה 69 מלפני שנתיים .

-
נראה מדהים דורון
השמיים משנים המון!
חוץ מהאגם עצמו אני לא מזהה את המקום.
למזלנו חזרנו מאותו הכיוון בסוף הסנטה קרוז בשמיים כחולים לגמרי כך שאני מצליח לזהות את הפסגות.
-
האם ההר הזה נמצא בהוארז?כבר שכנעו אותי לחלוטין שכן אבל כנראה שזו אגדה אנדינית חדשה
פרטים בהמשך טרק הסנטה קרוז
-
נפלא! תודה רבה על השיתוף

-
סנטה קרוזלסנטה קרוז יצאנו אחרי שהבנו שאין שום סוכנות שמוציאה טרקים קבוצתיים לסובב אלפמאיו.
ידענו שגם בסנטה קרוז יש טיול צד ממנו רואים ״צד״ של האלפאמאיו וחשבנו שיהיה נחמד לעשות עוד טרק ולו רק כהכנה להוואיוואש.
יצאנו לטרק בקבוצה של 13 איש מתוכם 8 ישראלים.
היציאה לטרק מהוארז הינה ב5:30 בבוקר מכיוון שיש נסיעה ארוכה והולכים יום ״מלא״ גם ביום הראשון.
בתדרוך ״סיכמו״ איתנו שהטרק יהיה מווקאריה לקשפמפה שזו הדרך המקובלת והקלה יותר אבל מייד כשעזבנו את הוארז על המיניבוס, המדריך אמר ״יש שינוי בתוכנית״ ואנחנו מתחילים בקשפמפה.
ביום בו חזרנו מצ׳ורופ, החל גשם די משמעותי שהתפתח לסופת רעמים וגשם שוטף שניקה את השמיים כך שבימים של הסנטה קרוז הם היו בהירים בצורה יוצאת דופן.
למעט התחלה בחום כבד בעליה מקשפמפה, השמיים הבהירים האלו האירו לנו פנים במשך הטרק.
-
היום הראשון
יציאה מקשפמפה 2600 מטר ועליה של 1200 לאורך נחל נחמד……
-
הפסגות הלבנות החלו מתגלות רק לקראת סוף היום עם ההתקרבות וההגעה למאהל/מחנה הלילה שלנו.
-
סוף היום הראשון בטרק
והגעה למאהל ……………….