תכנון טיול-מאיפה מתחילים?
-
היי, אני חושבת על לטוס לניו זילנד בסוף ינואר, לבד לתקופה מוגבלת של חודש-חודש וחצי ולהתנייד בתחבורה ציבורית, יש לי כמה שאלות ואשמח לשמוע את דעתכם:
מבחינת אילוצי זמן- האם לדעתכם עדיף להישאר רק באי הדרומי ולמצות אותו? אני רוצה מצד אחד שהכל יהיה מאוד מתוכנן אבל לא רוצה להיות בלחץ רק כדי להספיק לראות את הכל. אם עדיף לשלב את שני האיים, כמה להקדיש לכל אחד?
- מבחינת טרקים- אני רוצה מאוד לראות טבע ונופים אבל מעדיפה מסלולים מסודרים, ברמת קושי יחסית קלה עם בקתות יחסית מאובזרות. גם מכיוון שאני מטיילת לבד וגם כי אני לא רוצה לסחוב כמות ענקית של ציוד על הגב (בלי אוהל למשל). איזה מסלולים מתאימים לדעתכם? קראתי על הגרייט טראקס אבל הבנתי שהם מאוד יקרים וצריך לתאם זמן רב מראש… יש מסלולים שעונים על הדרישות שכתבתי והם פחות מוכרים?
- מבחינת התחבורה- אני יודעת שניו זילנד בתחבורה ציבורית זה פחות אידאלי, אבל מה בכל זאת עדיף? אינטרסיטי או אטומיק שאטל? והאם יש פאס מסוים שמומלץ לדעתכם לקחת?
- מבחינת תקציב- מסתפקת באוכל פשוט ואכסניות, מבחינת אטרקציות אני פחות בקטע של בנג’י וכאלה אבל כן רוצה לעשות שייט, לראות בע״ח מיוחדים וכו. מה הסדר גודל (משוער כמובן)? האם 10,000 לחודש יספיקו?
תודה רבה לעוזרים! כמובן אשמח לשמוע כל מידע נוסף
-
אי אחד או שניים? תלוי בך ובתכנון שלך, וגם אם האם מדובר בחודש או חודש וחצי. טרקים למשל תופסים יותר זמן – 3 טרקים של 3 ימים וכבר ירדו 9 ימים מהלו”ז.
הדרך בה את יכולה לברר זאת לעצמך היא לסמן על המפה את הדברים הכי חשובים לך בטיול – האם יש מספיק כאלו באי הצפוני? אם את מפרקת את זה לימים, האם נשאר לך זמן אחרי האי הדרומי או שאת צריכה יותר זמן עבורו?
כמובן שעצם היותך נוסעת בתחבורה ציבורית מצריכה יותר זמן על מעברים – האוטובוסים במדינה לא יעילים מאוד, ובשיא העונה באי הדרומי לפעמים אין מקום על האוטובוס (מה שיכול להוות בעיה אם יש אחד ביום או פחות מזה).
טרקים:
כדאי להבין במה מדובר לגבי הבקתות: זה לא “מאובזרות” ברמת המיטה עם סדינים ומנורת קריאה או משהו דמוי מלון/אכסניה. מדובר על חדר עם הרבה מיטות, לרוב בקומותיים, עם מזרן בלבד. אין מצעים, אין שמיכות ויכול להיות מאוד קר בהרים (כן, הבקתות לאו דווקא מחוממות, או שרק חדר המטבח מחומם). לרוב גם אין כיריים או גז. אין מקלחת. יהיו שירותים, בלי נייר.
את צריכה להביא איתך שק שינה, צריכה להביא אוכל לכל ימי הטרק, בקבוק מים (לרוב אפשר למלא בבקתות ממאגר מי גשם אבל צריך לבדוק מראש שאכן כך), גזייה/בנזיניה לבישול, להביא את כלי הבישול, ולסחוב לאורך כל הימים כל פסולת שיצרת כי אין איפה לזרוק אותה בפארקים. כלומר, יהיה לך משקל מסוים על הגב.
אופציה חלופית: טרק קווין שארלוט – יש בו שירות בתשלום שבו סירה לוקחת את התרמיל שלך ומעבירה לבקתה הבאה בטרק. בחלקו יש גם אפשרויות לינה משודרגות יותר (הוסטל למשל).
כיום גם הרבה מהטרקים שהם לא גרייט ווקס מחייבים הזמנה מוקדמת, בטח ובטח בעונה שבה את נוסעת. מבאס, אבל זה מה שיש. לא כל הגרייט ווקס יקרים מאוד, ובכל מקרה יש במדינה הרבה טרקים אחרים.
קשה לדבר על תקציב, זה מאוד תלוי בבחירות שלך, אבל נראה לי שיכול להספיק (בלי הטיסות, כמובן).
-
לגבי עלות, רק בכמה גרייט ווקס מחיר הלינה לזרים שערורייתי, ובחלקם אפשר לבוא עם אוהל ולשלם רק כ-NZ$20 לכל לינה.
מילפורד, קפלר ורוטברן יקרים בטרוף (עד NZ$140 ללילה), בקפלר יש אפשרות לקמפינג.
טרק נוח ויפה שהמטייל בוחר כמה ללכת ואיפה ללון הוא Queen Charlotte Sound
באיזור מלבורו, בצפון מזרח האי הדרומי. אפשר ללון בקמפינג או באכסניה במחירי לינה רגילים.
Moeraki Valley Track
ליד האסט בדרום הווסטלנד הוא טרק שלא נופל מהגדולים ועולה מחיר לינה סטנדרטי – דולרים בודדים ללילה, ללא צורך להזמין, ראשון שמגיע תופס דרגש.
בכתובות הבאות של משרד שימור הסביבה (DOC) תוכלי למצוא את כל המידע.
אתר דוק https://www.doc.govt.nz/parks-and-recreation/places-to-go/na tional-parks
/
מחירי לינה בגרייט ווקס https://www.doc.govt.nz/news/issues/great-walks-differential -pricing-trial-201819/pricing/
10000 ש”ח זה בערך כפול ממה שתצטרכי לחודש בניו זילנד.
בחסכנות אפילו פי 3.
-
שלום נטלי,
הכבש והמלח נתנו לך שלל עצות מצויינות.
בהודעה של sailor, בקישור שהוא מפנה אותך לאתר הדוק, את יכולה לבחור אזור על המפה ולאחר מכן לגלול למטה וללחוץ על “Stay in a hut”.
תקבלי רשימה מלאה של הבקתות, כאשר על כל אחת רשום מידת האבזור שלה, לרבות מספר מיטות, עם/בלי מזרונים, חימום, גז לבישול וכו’. על המפה המפורטת תראי בדיוק באיזה מסלול היא ממוקמת ותוכלי לבחור.
גם ללא אוהל, ללינה בבקתות תצטרכי שק שינה טוב. אמנם ישנים בדרך כלל באולם עם הרבה אנשים אבל החוויה כיפית.
שימי לב שגם איפה שיש כיריים את עדיין צריכה להביא כלי בישול. עם זאת, לא חייבים לבשל. כשאני טיילתי לא בכל טרק בישלנו אוכל חם. אפשר גם לקחת למשל כיכר לחם וגבינות קשות, נקניקים, קצת פירות/ירקות אפילו להכין ביצים קשות ולאכול אותן ביום הראשון. כל אחד וכמה שהוא רוצה להתפנק וכמה שהוא מוכן לסחוב (את תראי בבקתות גם אנשים שלט ויתרו על לקחת איתם בקבוק יין למשל). לא מדובר בטיול שטח באמצע המדבר בקיץ אלא בדרך כלל בטיול בהרים כך שהאוכל מתקלקל פחות מהר.
משום שמזג האויר בדרך כלל יהיה קר, את גם פחות צריכה לחשוש מכך שאין מקלחת ליומיים-שלושה. זה אמנם אינדיבידואלי אבל אני מניח שלא תרגישי “מלוכלכת” כמו אחרי יום טיול בנגב.
בענייני התקציב – מקובל לקחת בחשבון תקציב של כ-2500 עד 3500 דולרים ניו-זילנדים בחודש (לא כולל טיסה).
למזלנו – היום את כבר לא צריכה להסתפק בהערכה גסה ועם בדיקה באינטרנט תוכלי להגיע להערכה די מדוייקת בהתאם לסגנון הטיול שלך.
למשל – בדקי באתר של רשת האכסניות BBH כמה עולה בערך מיטה באכסניה (תדגמי 10 מקומות ותעשי ממוצע – אני מניחה שתגיעי לסביבות ה-30 דולרים ללילה).
בחברות השייט השונות תמצאי מחירים מדוייקים וכך גם לגבי כל אטרקציה אחרת.
אני מניחה שגם לגבי האוטובוס את יכולה לקבל מאתר החברה מחיר די מדוייק.
לגבי האוטובוסים – לא השתמשתי בהם אז לצערי אני לא יכולה לייעץ.
שיהיה בהצלחה ותהני מהתכנון!
-
לגבי נסיעות, אל תינעלי על חברת אוטובוסים. להרבה מקומות יש נסיעה אחת או בודדות בשבוע ואילו חברות דוגמת kiwi experience (יש כמה מסוג זה) יביאו אותך למקום מהר יותר ולעתים זול יותר מאוטובוס ציבורי.
באכסניות יש להם לו”ז של חברות אלה ותוכלי להזמין בעזרתם.
-
כן ולא. בשלוש שנים האחרונות מטיילים בחברות דוגמת קיווי אקספיריאנס דיווחו שבשיא העונה האוטובוסים כל כך מלאים באי הדרומי שלפעמים אין מקום ואתה נתקע יום או יותר עד שמגיע אוטובוס עם מקום פנוי לעבור ליעד הבא. בחלק מחברות אוטובוס המטיילים אתה גם תקוע עם הסיבוב שקנית, כשלפעמים אסור לדלג על קטעים, ואז זה לפעמים כופה עליך להישאר במקום מסוים ללילה כשאתה בכלל רוצה להגיע ליעד הבא אחריו.
בקיצור, צריך מאוד לבדוק לעומק תדירות, תנאי פאס וכו’.
-
לא כתבתי על פאס אלא על רכישת נסיעות בודדות לפי הצורך, בפרט במקומות שאין קו אוטובוס או שלו”ז האוטובוס גרוע.
אם כל המיניבוסים האלה עמוסים, עדיין יש סיכוי לליפט.