ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

איך קובעים מועד לחופש עם כל הפעילויות של הילדים?

פורום טיולי משפחות
    21
    51
    187258
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אנשיםטובים
      אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

אני לא יודע אם אני באמת שואל, או שזה בעיקר קיטור, אבל אולי למישהו מכם יהיו תובנות מעניינות

פעם כשהילדים היו קטנים יכולתי לנסוע מתי שבא לי. בזמן חופשת הלידה, כשהיו עם המטפלת, או בגן. לכל היותר שילמתי “סתם” על גן או מטפלת כמה ימים, והשיקול העיקרי היה ימי החופש שלנו ההורים (וכסף כמובן Smile).

העדפתי לטוס בסוף אוגוסט שבו אין גנים ואין קייטנות, אבל זה רק עניין של העדפה ובהחלט היו טיולים לאורך השנה.

כשהם גדלו קצת, ניסיתי יותר לא להפריע לימי הלימודים בבית הספר, ולטייל בחופשות שלהם. זה לא היה חייב להיות דווקא קיץ ובהחלט טיילנו גם בחופשות אחרות, כולל לפעמים שהחופשה גזלה כמה ימי לימוד

אחר כך הם גדלו עוד קצת, התחילו חוגים “מקצועיים” יותר, תנועות נוער וקבוצות ספורט. והם הגבילו אותי. תנועות הנוער לקחו לי את פסח, והחצי הראשון של החופש הגדול. קבוצות הספורט הגבילו אותי אפילו בחלק מסופי השבוע במהלך השנה (כי יש מחנה אימונים, תחרות, נבחרת...) ובתחילת החופש הגדול (כי יש מופע סיום גדול).

וכמובן שגם הדרישות בבית הספר עלו ולהפסיד ימי לימוד נהיה בעייתי יותר, מה גם שזה יכול להתנגש עם מבחנים, פעילויות מיוחדות בבית הספר, ועוד.

בשלב הזה כבר די הגבלנו את עצמנו לחודש אוגוסט

וגם רצוי לא שבוע האחרון של אוגוסט כי אז יש חלוקות ספרים בבית הספר, מפגשים עם המורים, תחילת האימונים לשנה הקרובה בספורט, ועוד.

אבל עכשיו כשהם גדלו עוד, גם זה מתחיל להיות בעייתי.

חלק מהחוגים כבר מתחילים עם מחנות באוגוסט. שבוע באמצע אוגוסט שלוקחים את הילדים לאימונים מהבוקר עד הלילה. אני מניח שהם עושים את זה בכוונה שלא יתנגש עם תנועות נוער

ולא רק שכל זה – הרי שהם גם לא באמת מתחייבים על התאריכים. אולי זה יהיה בשבוע הראשון של אוגוסט, אולי בשבוע השני.. וכשיש כמה מחנות כאלה לכמה ילדים זה כבר בכלל נורא.

אז מה עושים?

ברור שאני יכול להגיד לילדים – בעיה שלכם. אלו התאריכים וזה מה יש. אבל מבחינתם האירועים האלה מאד חשובים. אפילו יותר מהטיול (זה קשור גם לשרשורים שרצים פה מדי פעם על איך גורמים לילדים להתרגש מהטיולים). לפעמים זה חשוב סתם כי המורה/מדריך מאיים (מי שלא יגיע למחנה לא יוכל להשתלב בקבוצה), ולפעמים זה חשוב להם פשוט כי הם רואים בזה את השיא של השנה שלהם. או סתם כי זה כיף להם.

אני גם יכול להגיד להם – לא רוצים אל תטוסו או לחילופין תצטרפו אלינו לחלק מהטיול – אבל אין לי באמת פתרון טוב להשאיר אותם בארץ לבד (הם לא עד כדי כך גדולים), ומה גם שזה מפספס חלק גדול מהטיול שהמטרה העיקרית שלו זה להיות כל המשפחה ביחד

או להזמין כרטיסי טיסה לרגע האחרון ל-5 ימים שבמקרה יהיו פנויים.

או לוותר לגמרי…

יש לכם תובנות מעניינות עבורי, חוץ מאשר להזדהות?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • adivelednizki
        adivelednizki נערך לאחרונה על ידי

אז אני מניחה שזה מה שגורם לך לרצות לשנות תאריכים באוסטריאן ?.…

אז אין לי ממש תובנות מעניינות . בדיוק הגענו לגיל שאחד מהם, הבכור, כבר קצת יותר איכפת לו מהחברים/כל שאר מה שכתבת,  מאשר לטוס.

לא יודעת אם בכלל ואיך אני אתייחס לזה בתכנון של שנה הבאה אבל אני בהחלט מנסה לתמרן בין המחנה של התנועה ושאר הדברים כדי שלא יתנגש ועדיין אין מאה אחוז ובדרכ בסופו של יום יעדיפו לטוס לחופש ( כולם כבר נדבקו במחלה שלי ).

השנה פשוט עשינו גשר על כל החגים ( אין שום דבר מכל מה שציינת בחגי תשרי למיטב ידיעתי  ) ואמנם הפסידו כמה ימי בית ספר , כשאני משתדלת בדרכ שזה לא יקרה , אבל זה היה שולי הפעם בהתחשב בכך שהשנה זה יצא בספטמבר וממילא לא הספיקו להתחיל ללמוד הרבה , ועדיין קצת התבאסו להחמיץ בארץ את כיפור ( חג החבר'ה והאופניים ) אבל בסהכ מאוד שמחו לטוס לחופש ארוך. 

כמובן שבשנה הבאה כשהחגים ייצאו באוקטובר יהיה פחות מתאים לבקר ברוקיס הקנדיים , אבל אפשר בשלל יעדים אחרים...

אז אני אומרת- תנו לנו לטוס וכבר נמצא מתי ואיך blush

• זיוה
          זיוה נערך לאחרונה על ידי

עד שהם יגדלו עוד טיפה ויתחילו במבחני הבגרות - אפשר לקחת כמה ימים מביה"ס. 

ומעבר לטיפ הקטנטן הזה אני יכולה להגיד לך שזה לא נגמר. אצלי שתי בנות כבר בוגרות, עצמאיות וגרות מחוץ לבית. אנחנו לא מצליחים למצוא תאריך משותף והן גווקא מאוד רוצות שההורים "יקחו אותן" אבל סה לא מסתדר. לפני שנה כשהבת הצעירה סיימה יא מצאנו תאריך דווקא במחצית השנייה של יולי אבל זה לא היה חודשים רבים לפני הקיץ אלא רק בפברואר.

השנה קנינו, בן הסוג שלי ואני, כרטיסי טיסה לאיסלנד ביחד עם האחים וההורים שלי. אנחנו מטיילים כך פעם בשנתיים. לפני שנתיים הבת האמצעית עוד היתה בבית והפעם כבר לא. ברגע האחרון אני ביטלתי את הנביעה ונשארתי, אמנם מביבה רפואית אבל בדיעבד שמחתי שנשארתי עם בת הכמעט 18, כי להיות 12 יום לבד לבד, כשכל המעגל המשפחתי הרחב (דודים וסבא-סבתא) גם הם אינם, זה לא פשוט בכלל. 

בקיצור, זה אכן מסובך ולכן אני לא מאלה שקונים כרטיסים ברגע שחברות התעופה פותחות את העונה החדשה.

אנחנו מטיילים כבר שנים בכל מיני הרכבים ולא כולנו ביחד. בשנה שעברה לא התאפקתי ונסעתי לחודש עם אחותי. טיולי המשפחה הקלאסית נגמרו כבר לפני שנים. זו באמת פרדה לא פשוטה שהיא גם קצת פרדה מתקופה בחיים.

• ריקי 5
            ריקי 5 נערך לאחרונה על ידי

אולי תחשבו שאני “זקנה” או “מדור אחר” (ואני אקבל באהבה רק את המושג השני laugh)
            אבל אנחנו, כאשר הילדים היו מאד קטנים לא נסענו פשוט מחוסר תקציב, ואחר כך , כשרווח אבל קשה היה למצוא זמן לנסוע ביחד (מאותן סיבות שמתוארות בפוסט) ולא יכולנו להשאיר אותם – פשוט לא נסענו. לא חובה לנסוע כל שנה לחו”ל וגם לא חובה לקחת את הילדים כל שנה לחו”ל. תאמינו לי, הילדים שלי כמעט ולא טיילו אתנו בחו”ל בילדותם (לעומת זאת טיילו המון בארץ, והרבה ברגלים),  ומאז שהם בוגרים השלימו מאד את החסר. 

חשבת מה יקרה אם כמה שנים פשוט תוותר ולא תסע לחו”ל? שים כל שנה את הסכום המיועד לנסיעה ל”פקדון יעודי” וכשיגיע הזמן שהם יגדלו ותוכל להשאיר אותם ישאר לך עוד הרבה זמן וגם הרבה כסף לנסיעות כרצונכם. 
            ובינתיים – תנפשו או תטיילו בארץ. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
            • זיוה
              זיוה נערך לאחרונה על ידי

אוף, אני מנסה לתקן את השגיאות והאתר לא מאפשר. 

אבל בהזדמנות זאת, מאחר וריקי כבר פרסמה תגובה אחרי, אגיד שבעיני קשה להשוות בין פעם להיום. גם אנחנו לא טיילנו עם הבנות כשהיו קטנות כי לא יכולנו כלכלית ונסיעות לחו”ל כשגרה לא היו בעולם המושגים שלנו. למעשה, הבת הגדולה זכתה לטייל אתנו בחו”ל מעט מאוד והאמצעית לא הרבה יותר. אבל הזמנים השתנו, והשינוי לא פשוט.

• זיוה
                זיוה נערך לאחרונה על ידי

ועוד משהו קטנטנצ’יק לגבי טיולים בארץ:

למשפחה שמורגלת בטיולי קמפינג ושזה מתאים לאופיה – זו חוויה אדירה, אבל אם המשפחה מתקשה בזה (ויש הרבה כאלה) הטיול בארץ למשך מספר ימים כמעט בלתי אפשרי (וגם אז יש בעיה של מציאת תאריך אבל נניח שיש תאריך לטיול של שניים עד ארבעה ימים מדי פעם), המחירים בלתי נסבלים וזה תמיד מעורר את השאלה: אז למה לא חו”ל?

• אנשיםטובים

ברור שהפתרון הפשוט הוא להגיד – אז השנה לא ניסע (זה גם הפתרון הזול Smile)

אבל כמו שאני רואה את זה – משנה לשנה זה נהיה יותר בעייתי. כלומר זה לא שהשנה לא נסע, אלא שבמידה מסויימת כבר נגמר העידן של טיולי השבועיים בהרכב משפחתי.

מה שישתנה שזה שיהיה יותר קל אולי להשאיר אותם (כולם או חלקם) לבד.

כלומר או שמדובר על טיולים קצרים בהרבה, ו/או רק טיולים שאפשר לארגן ברגע האחרון ובמחיר זול (נופשונים?), או שמדובר יהיה על טיולים בהרכבים חלקיים (כאמור לא עכשיו, אבל אולי עוד כמה שנים).

כל שנה ראיתי פה את השאלות על בגרויות, מועדי גיוס וכדומה, והבנתי שזה בעייתי וקשה. אבל חשבתי שיש לי עוד כמה שנים…

והנה כבר עכשיו (המחצית הראשונה של שנות העשרה) זה נהייה העייתי

ולא, גם בחגי תשרי השנה היו אירועים חשובים Sad

מתסכל!

• רבקה.ק.
                    רבקה.ק. נערך לאחרונה על ידי

אני הכי מבינה בעולם את הרצון לטייל ואת מפח הנפש מכל מה שמסיט אותך מזה.

אולי באמת הזמן הטוב ביותר בשנה לנסיעות משפחתיות זה בחגי תשרי. אז בתי הספר ותנועות הנוער והחוגים עוד לא ממש מאורגנים לשנה החדשה והבונוס הגדול זה האפשרות לבחור יעדי שלכת.

בשאר ימות השנה, אולי אפשר לנסוע בזוג לזמן קצר יותר, לשכור מטפלת שתשאר איתם אם אין סבא וסבתא שיכולים לעשות זאת ואז גם הם וגם אתם תהיו מרוצים…

ורק במענה לריקי – פעם, נסיעות לחו”ל היו הרבה יותר קשות להשגה ובעיקר, לא כולם נסעו. היום נדמה שזה נחלת כולם ואם לא נסענו פעמיים בשנה לפחות, משהו לא בסדר...

רבקה

• Tal1968
                      Tal1968 נערך לאחרונה על ידי

אני פה רק כדי להזדהות….

כבר כמה שנים שאני מביטה בקנאה בכל אלו שמזמינים שנה מראש. כן גם אנחנו היינו כאלה עד שהילדים בגרו והתחילו האילוצים. בנוסף בעלי איש מערכת החינוך כך שאנחנו מוגבלים לחופשים בלבד.

לפני שנתיים ארגנתי טיול לפני גיוס למערב ארה”ב . אנחנו עם 3 בנים. כמובן שהכל הוזמן כשנה מראש כולל הטיסות והלינות . כאשר פורסמו תאריכי מחנה הקיץ של הצופים, הבן האמצעי שהיה מדריך הודיע לנו שהוא מוותר על הטיול לארה”ב ! לא מוכן לוותר על המחנה של הצופים. אז בטלתי הכל ובסוף טסנו לאנגליה בלעדיו. היה טיול נהדר אבל התחלתי להפנים שהם גדלים ויש להם רצונות משלהם. 

בחנוכה שלאחר אותו קיץ הצלחנו לנסוע כולנו . היינו כשבוע בפריז. גם אז הבן ויתר על טיול של הצופים אבל זה היה מתוך הבנה שמי יודע מתי נצליח לנסוע שוב כולנו כי גם הוא יתגייס הקיץ הזה. 

בקיץ האחרון הבכור בצבא. לבן האמצעי שהוא רשג”ד בצופים היו דרישות של מחנה קיץ (גם לקטן), טיול עם חברים ליוון וכמובן בגרויות ולשמור תאריכים פנויים למועדי ב’ למקרה שירצה לשפר, ולבן הצעיר יש מחנות אימונים . הצלחתי בין לבין למצוא 9 ימים ונצלנו אותם היטב. צפון ווילס והאגמים באנגליה.

ניתן למצוא את הזמן המשותף , רק להבין כי לא ניתן  להזמין חודשים מראש. יש לזה מחיר כלכלי . פשוט צריך להיות מוכנים לזה.

אני קוראת בפורום את כל אלה שכבר הזמינו כרטיסים בפתיחת המכירות ואני יודעת שאצלנו זה בלתי אפשרי. גם בגרויות, גם מחנה קיץ וגם מועד גיוס לא סופי.

בכל אופן, רק רוצה לומר שהעיקר שנהיה בריאים ונמשיך לטייל.

טל

• rani-b
                        rani-b נערך לאחרונה על ידי

זאת בעיה כללית שרוכשים כרטיסים כמעט שנה לפני, זה יכול ליפול גם על חתונה או אירוע שהמבוגרים לא ירצו לפספס. מצב רפואי של הורים וכו’.  מצד שני, באוגוסט או בחול המועד מקובל לצאת לחופשות ולהעדר ובמועדים אלה צפויים פחות “אירועים”. אם גם אוגוסט “נתפס” זה אולי אומר שאין סיבה אמיתית לצאת לחופש באוגוסט, כי בד”כ יוצאים בגלל שאז אין מסגרות לילדים, ואפשר לדחות לחגים אז הכל יותר רגוע.  

בכל מקרה, השאלה בעיני אם יש מספיק ימים פנויים בכפוף לאילוצים שהחלטתם עליהם (אימוני תחילת עונה שמתחילים באוגוסט אולי אפשר לפספס, אצלנו מפספסים). אם אין ימים פנויים מחליטים על מה לוותר על הטיול או על הפעילות המקבילה.

אם יש ימים פנויים ורק לא יודעים מתי הם יהיו אז “משלמים” ורוכשים כרטיסי טיסה רק כשהתמונה מתבהרת לקראת הקיץ (גם בחודש מאי או יוני ימכרו כרטיסים לאוסטריה...) 

• דוקטור דו ליטל
                          דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

לצערי אם נוסעים או נופשים בארץ נותר מעט מאוד ל”פקדון היעודי” לחו”ל, אם בכלל.

חזרנו עכשיו מנסיעה של שבוע שכללה בעיקר נופש, למרות שהיינו צריכים לרכוש כרטיסי טיסה ולשכור רכב ועוד כמה סעיפים כמו ביטוחים ותוכנית סלולרית נופש דומה בארץ היה הרבה יותר יקר.

פעם היה פעם והיום זה היום. היום אנחנו נופשים מעט מאוד בארץ גם בגלל שיקולי תקציב.

אנחנו מאוד אוהבים לטייל – לא רוצים לבלות את החופשות שלנו בבית. אנחנו מאוד אוהבים להיות עם הילדים, יש לנו מעט מאוד חופשות אז אנחנו מנסים לשלב את האהבות האלה.

לכן אני מזדהה עם המצוקה של אנשים טובים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                          • אנשיםטובים

תודה לכולם על התובנות וההזדהות Smile

הוזכר פה כמה פעמים – אז לא מזמינים שנה מראש אלא פחות.

כמה פחות?
                            האם מהנסיון שלכם הדברים החשובים מתפרסמים הרבה זמן מראש? ברור שיש “שטויות” שנקבעות רק זמן קצר לפני (לפעמים אפילו שבוע לפני). אבל אני מתייחס לדברים “גדולים”.

השאלה היא מתי בערך אפשר לדעת תאריכים למחנה צופים למשל? איכשהו אני מניח שגם בפברואר הם לא מפרסמים כלום, אלא רק לכיוון מאי.

• איריס ס.
                              איריס ס. נערך לאחרונה על ידי

אני באותו מצב רק בגלל ענייני גיוס

הבת אמורה להתגייס באמצע יולי מיד אחרי סיום בגרויות , מה שמשאיר 0 הזדמנויות לטיול קיץ.

להבנתי התאריך הראשוני יכול להשתנות עד חודש לפני ( זמן שבו נמסר תאריך גיוס סופי) ושמעתי על מקרים שהשתנה שוב אפילו 14 ימים לפני הגיוס…

אז מה עושים ? 

1. מתרגלים התאפקות – קשה...devil
                              2.  לוקחים בחשבון שנתפשר על המחיר והיעד. נבחר משהו ברגע אחרון רק כשיהיה תאריך סופי . יתכן וזה יהיה רק סופש קצר
                              3. אם מעיזים וקונים בכל זאת טיסה מראש – מבטחים אותה
                              4. נוסעים באפריל – בחופשת פסח כך שגם אם לא ניסע בקיץ … לא נורא

נכון שכעת צרות המתבגרים נראות קלות יותר ?? blush

ועכשיו ברצינות – טיולים כבר היו ועוד יהיו וצריך להסתגל  למצב החדש.

כמי שעברה אותו תהליך עם שני בנים בוגרים , זה לא נורא רק מצריך גמישות מחשבתית וכספית . לא הפסקנו לטייל ואפילו לא הורדנו תדירות . 

איריס

• ayeletback
                                ayeletback נערך לאחרונה על ידי

אני חושבת שזה מאוד אישי ותלוי כמה הילדים מכורים על הפעילות בארץ לעומת הנסיעה לחול

אצלי מאוד מאוד אוהבים ורוצים לנסוע לחול ולכן מוכנים להקרבות של הפעילויות בארץ

ותמיד יש אוגוסט , כבר אין חוגים כבר אין בגרויות כבר אין צופים.

מיפגש עם המורים --- אפשר לוותר ( בקלות )

גם על אימונים של קבוצת ספורט שמתחילים בסוף אוגוסט --- אפשר לוותר

אני בנתיים מצליחה להמשיך עם יוני-יולי שנה הבאה

חשבתי שבקיץ הבא הבכורה תהיה מדריכה. בצופים ואז מחנה הקייץ הוא פעילות בלתי ניתנת לוויתור אבל בסוף היא קיבלה סוג של הדרכה שלא מאלץ ליווי של קבוצה בקייץ אז בשמחה קניתי כרטיס לסוף יוני כשהיא מוכנה לוויתור על מחנה קייץ אם תהיה התנגשות.

שנה לאחר מכן היא כבר תהיה ב י״א יהיו בגרויות וכבר ברור לי שניסע באוגוסט. יותר יקר אבל נשרוד.

במשך השנה כבר יותר מורכב, הילדה בתיכון יש ״מנות״ וכו

כרגע יש לנו כרטיסים לחנוכה ופסח בתחילת החופש. ( נופל על טיול צופים בחנוכה הפעם היא התבאסה מעט אבל מעדיפה חול – לא באמת התלבטה במיוחד של טיול הזה מצטרפת חברה טובה שלה )

תהיה לנו גם השנה נסיעה למשחק בברצלונה ופה לא יהיה מנוס מהפסד ימי לימודים

הבכורה מתכוונת להצטרף ולהפסיד כמה ימי לימודים – החלטה שלה ( לטיול לא למשחק כמובן )

• ayeletback
                                  ayeletback נערך לאחרונה על ידי

צופים

תאריכים של מחנה צופים מתפרסמים באפריל אצלנו

אבל כבר קודם אפשר לדעת כיוון לפי השנה שעברה

אם בשנה שעברה המחנה היה ממש בסוף יולי אז השנה הוא יהיה בחצי הראשון ולהיפך…

הבנתי שזה מובטח

מאוד מרגיז שתנועת הצופים לא יכולה לפרסם תאריכים שנה מראש כולה מדובר בהקצאה של שבטים בהנהגות ל 3 תקופות , זה לא יום לימודים ארוך אפשר לעשות את ההקצאה שנה מראש בלי שום בעיה

• אוליב י
                                    אוליב י נערך לאחרונה על ידי

מדברים עם הילדים ועושים סדרי עדיפויות. 

זה מה שעושים.

לבכור שלי יש תחביב שבו הוא מתחרה ברמה הארצית. התחרויות הן תמיד בחנוכה, בשבוע שלפני פסח ובחופש הגדול. 

בשנה שעברה הוא לא רצה לוותר ואנחנו לא נסענו. 

השנה דיברנו מראש, אפשרנו לו להחליט והוא החליט שהוא מוותר על התחרות בחופש [שזה אומר מוותר על כל התת תחרויות שנגזרות ממנה] ומעדיף לנסוע איתנו. 

אם היה בוחר בתחרות, היינו כנראה מקצרים משמעותית את הנסיעה או לא נוסעים. 

השניה והשלישי הפסידו קייטנות שוות שהם ממש רצו, ואת כל הפעילות החברתית הנגזרת מהן. גם כאן, דיברנו מראש, אפשרנו להם להתלבט ולהחליט. אם היו מחליטים שהם לא רוצים, אז לא היינו נוסעים, ורק בן הזוג היה נוסע לבד לארוע המשפחתי שקבע את התאריכים של הנסיעה. 

• קניוניניג
                                      קניוניניג נערך לאחרונה על ידי

חופש ולו"ז עם ילדים

אנשים טובים – כחלק מתחביבי גלשתי לא מעט באפליקציית חוליו בחודשים יוני-יולי-אוגוסט.

אפשר למצוא מחירים טובים מאד! לטיסות של שבוע ועד 10 ימים, גם ליעדים רחוקים.

בעיקר מצאתי השנה, ז’נבה, זלצבורג, ונציה, ורונה, טטרה, ועוד תמצא גם לטנריף, זנזיבר, הודו.

אם תשים לב אותם טיסות חוזרות כמעט מידי שבוע כשבאוגוסט המחירים יותר יקרים.

בנימה אישית – לא לקחתי ילדים עדיין לחו”ל, שלי 3 קטנטנים, שמסלול של שעתיים בארץ מספק אותם יופי (והם כבר דורשים אתגרי, כי מסלול מישורי “ממש לא מעניין” – הבכורה שדומה לאמאשלה) והרגלנו אותם גם לקמפינג (לא רוצים לזוז מהאוהל) והכי כיף לנסוע מהבית לים וגם לסבתא.

אז בנתיים אנחנו טסים זוגי, ואולי זה גם ישאר כך, וכיון שאנו משאירים ילדים , תמיד מזמינים טיסות קרוב למועד, הכי רחוק הזמנו חודש קודם.

מי שיודע לארגן טיול מהר, ומדובר ביעד לא מורכב, אין שום בעיה.

- נוסעים מחוץ/ בשולי העונה.

• אוליב י

לגבי הזמנה מראש וכמה פחות מראש – תלוי ביעד ובכמה אתם מוכנים להתפשר. 

דירות למשפחה גדולה באנגליה, בעונת השיא – אם לא תזמין מראש פשוט לא יהיה לך. זה הנסיון שלי. 

לעומת זאת אם אתה מוכן ללון בקמפינג, אתה יכול גם שבועיים מראש. 

כנ”ל טיסות – אם אתה חייב טיסה ישירה זולה, שבועיים מראש בעונת השיא כנראה לא יהיה לך. 

לעומת זאת אם אתה לא בררן ומוכן לקונקשן לא נוח, אז יש לך הרבה אפשרויות. 

לגבי תאריכים זה ממש תלוי. הזריזים בתנועות הנוער ובשאר תחביבים שיש לילדים שלי מפרסמים תאריכים לא יותר מחצי שנה מראש. הפחות זריזים, גם חודשיים מראש…

• keves160
                                          keves160 נערך לאחרונה על ידי

אני לגמרי עם ריקי בעניין (וגם מדור אחר, כנראה...). גם אצלנו כשהיינו ילדים לא היה כסף לחו”ל, אז הנסיעות המועטות לאירופה היו של ההורים בלבד ללא הילדים, טיילנו בארץ, והמון. 

הדרקון טען, ובצדק, שחופשה בארץ היא לא בהכרח זולה יותר, ובטח בימינו אנו. אבל הכל תלוי איך מטיילים – כשהיינו ילדים טיילנו לא מעט בקמפינג, בלינה אצל חברים/החלפת בתים, ולפעמים צימר סופר פשוט דרך קומבינת ועדי עובדים וכו’. בשנים בהן לא היה רכב משלנו השאלנו מסבא, או שקיבלו זמנית מעבודה, וגם יצא לנו לעשות הרבה טיולי יום, שקל לעשות בישראל. לגבי המילה החוזרת “אטרקציות” – גם ככה משפחתי לא היתה טיפוס של כאלו, העדפנו טבע, ים וטיול ברגל. 

האמת שעשיתי את זה לא מזמן – התחשק לי צימר שקט לשבוע, חברים נסעו לחו”ל וחיפשו משגיח לבית+חתול, אז עברתי לשם, טיילתי ברגל/בתחבורה ציבורית באזור, בישלתי לעצמי, ישבתי עם ספר בגינה – חופשה נעימה בכלום כסף. 

עוד דבר – כשהילדים קצת יותר גדולים, אם לא מסתדר אז שלא יסעו (רלוונטי עם ילדים קטנים רק אם יש סידור, כמובן). אפשר גם בלעדיהם. 

• אוליב י

רק לגבי חופשה בארץ

אני כבר שנתיים מנסה לארגן לנו חופשה בארץ. 

אנחנו לא בשלב של קמפינג כרגע [דוקא אוהבים, אבל זה לא מעשי בשנים אלו מכמה סיבות]. 

אנחנו לא מחפשים אטרקציות. טיולי טבע הליכה רגלית בהחלט מספקים אותנו. לא מחפשים מסעדות. יש לנו רכב. 

כל נסיונותי עם שלל הפלטפורמות האפשריות למצוא לינה בארץ במחיר הגיוני למשפחה בגודל שלנו נכשלו כישלון חרוץ. 

אף אחד לא מעוניין להחליף איתנו בתים כי אנו גרים בחור לא אטרקטיבי. 

אנחנו לא יכולים ללון אצל חברים כי לרובם אין מקום לכולנו או שהם לא מוכנים להתמודד עם מורכבות שקיימת במשפחה שלנו [וכאמור לינה באוהל על הדשא כרגע לא אפשרית לנו]. 

אין  לנו קומבינות ועדי עובדים. 

לא הצלחנו. 

כל חודש מחדש אני מנסה. אני באמת עובדת על זה. אבל לא, זה לא קורה, כי אנחנו לא מוכנים לשלם אלף שקל ללילה רק על לינה [וזה עוד נחשב זול למשפחה עם חמישה-שישה ילדים]. 

גם אני לא נסעתי לחו”ל כילדה [בן הזוג גדל בחו”ל]. הורי עד היום מעולם לא יצאו מהארץ, אולי טסו פעם אחת לאילת. 

כשהיינו ילדים טיילנו המון, נסענו בתחבורה ציבורית עם הכל על הגב וישנו בשטח. מה לעשות, כרגע המצב המשפחתי והאישי שלנו לא מאפשר את זה. ועלות הלינה שהיא לא לינת שטח בארץ פשוט לא הגיונית עבורנו. 

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 1 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון