מתחילים עם שאלות-חיפשנו ולא מצאנו תשובות....
-
שלום לכולם.
אנחנו מהפורום של “טיולי משפחות”…. לפני המון המון שנים היו לי שתי גיחות מוצלחות מאוד לחופשות סקי בזייפילד אוסטרייה. הראשונה עם אמא, השנייה עם האחות. הגעתי לרמה של מתחילים פלוס – מסלולים אדומים ואחד שחור (שעשיתי עם כל הקבוצה…. על הישבן….).
כבר אז היה ברור לי שאין ספורט שיישווה לסקי. אין על הספורט הזה – הנופים, האוויר, הזרימה השקטה עם המגלשיים במורד הלבן הלבן הזה…
אבל אז הגיעו הלימודים באוניברסיטה, קריירה, נישואין, הריונות, ילדים, משכנתא… בקיצור, עברו ביעף מעל ל 25 שנים….
היום – אנחנו זוג בני חמישים פלוס (כן, כן….) והחלטנו לנסות את זה… בשבילי שוב, בשבילו… פעם ראשונה.
הוא – בכושר מעולה, אני קצת פחות, אבל עובדת על זה…
לאחר קריאה כאן בפורום ובאינטרנט בכלל, הזמנו חופשה של שבוע בשבוע הראשון של אפריל בקלאב מד, באתר החדש שלהם ב Les Arcs. כן, החלטנו להתפנק…
יש לנו שאלות, ולא הצלחתי למצוא תשובות אחרי ימים של חיפוש כאן ובאינטרנט בכלל.
תוכלו לעזור?
- מה סדר היום שקלאב מד – כן, שעות… מתי יוצאים לסקי בבוקר, מתי ארוחת הצהריים, מתי יוצאים לחלק השני של היום, מתי חוזרים?
- הסקי הוא כשעתיים שלוש רצוף, נכון? יש עצירה למנוחה/שירותים במהלך השיעור של הבוקר/צהריים?
- האם יוצאים לסקי עם תיק על הגב – למצלמה, טלפון נייד, טישוז, קצת כסף?
- האם כולם גולשים כל הזמן עם קסדות? מניחה שזה חובה למתחילים בשיעורים?
- האם יש סיכוי שבאתר שבחרנו לא יהיה שלג בשבוע הראשון של אפריל? האם במקרה כזה עולים יותר גבוה? מה עושים המתחילים?
- האם סקי זה כמו אופניים? יש סיכוי שאזכור משהו אחרי 25 שנים?? או ללכת ישר למתחילים מאפס?
- יש טעם לעשות קורס הכנה בסקימולטור בישראל? מישהו עשה? (כדי שנגיע עם איזה שהוא מושג, שאנסה לראות אם אני זוכרת משהו?)
- אחרי שבוע של סקי של מתחילים – יש סיכוי שנגיע למסלולים כיפיים או שזה יומרני מדי?
- נשמח לכל תובנה נוספת…
- תודה רבה!
-
סדר יום לקבוצות ברמה של מתחילים או מתחיל פלוס:
יציאה מהקלאב בין 9:30-10:00
הפסקת צהריים 12:00-14:00
גלישה נוספת מ14:00-16:00
אין מה לדאוג לגבי הפסקות ומנוחות, המדריך מבצע מידי פעם בהתאם לרמת הקבוצה.
לא תהיה שום בעייה בלז ארק בשבוע הראשון של אפריל נהפוך הוא. אתם צפויים למסלולים פנויים יחסית מזג אוויר שמשי ושלג מצויין על המסלולים.
גלישה עם קסדה מומלץ תמיד ללא קשר לרמת הגלישה. מתרגלים מהר מאוד.
דיי נוח לגלוש עם תיק גב שיהיה בו מיים, כסף, סיגרים…,משקפי שמש להפסקות ואולי איזה תפוח.
הגלישה היום תהיה הרבה יותר קלה מאשר לפני עשרים וחמש שנים.ציוד הגלישה התקדם מאוד מאוד מאז.
לא ממליץ על סימולטור.
בהחלט יש סיכוי גבוה שתגלשו על מסלולים כיפיים ואדומים.
לז ארק הינו אתר גבוה ממילא ככה שאין צורך לטפס במיוחד גם לא בתחילת אפריל.
זהו קלאב חדש לחלוטין , לא לשכוח לדווח איך היה שחוזרים.
-
וואי וואי כמה שאלות…..
ננסה לעזור. אבל קודם כל ברוכה השבה [לסקי]
לא הייתי בקלאב מד אבל שיעורים הם בד”כ בשעות 10-12 ו- 14-16. בקלאבים ו”סתם” אתרי סקי כשאת מזמינה סקי סקול.
2] לא יודע
3] אפשר לצאת עם תיק גב , אבל קטן. זה גם מגביל את התנועה וגם לא נוח כשעולים ברכבל מושבים. רוב האנשים בלי. אני גולש עם שלוקר קטן של 3 ליטרים [כזה של רוכבי אופניים] שבתוכו אני גם מכניס מצלמה , חטיפי אנרגיה ופרי. אבל אין הרבה כמוני. ואני גם חולה נפש בענייני לשתות ולא להתייבש. את יכולה גם פשוט לדחוף בקבוק בכיס של המעיל וכמובן ארנק קטן טישוז ושאר שטויות. לכן למעיל יש מליון כיסים... זה קצת ניג'וס כי בכל עליה ברכבל צריך לסובב אותו לכיוון הבטן או לשבת בכיפוף לא נוח קדימה. בשיעור של שעתיים בד"כ אין הפסקות. ראי את השעות למעלה.
4] קסדות לא חובה לדעתי [מבחינה חוקית אם זה מה ששאלת] אבל מאוד מומלץ. אל תתקמצני על ה -20-25 יורו שזה עולה .
5] אף אחד לא יכול להבטיח לך כלום בענייני מזג אוויר. אבל בצרפת בד”כ האתרים די גבוהים אז יש סיכוי טוב שבתחילת אפריל יהיה שלג. אבל כן, זה כבר קצה העונה. תבדקי הסטוריית שלג ואת כיסוי התותחים.
6] לכי למתחילים. מקסימום יהיה לך קצת יותר קל. יכול להיות שהם עושים בחינת יכולת ביום הראשון ואז ישבצו אותך איפה שצריך.
7] אני לא חושב שסקימולטור יעזור
8] תגדירי “כייפי”…. כי זה עניין ממש סובייקטיבי. מה שיפה בעיני בסקי זה שכל אחד יכול למצוא לעצמו את הנישה שלו. נוף, אתגר, מהירות, מסלול צר או רחב. מכיוון שאתם, אהההם, לא הכי צעירים, תביאו בחשבון שעקומת הלימוד שלכם תהיה יותר איטית מלמשל ילדים בגיל 8-10. אבל יש מסלולים כחולים נורא יפים. גם אם לא תגיעו לאדום. אני הולך להשמע פלצן. אבל תהנו מהתהליך, מהשיפור. השבוע הראשון בסקי הוא הכי קשה ומתסכל. נופלים הרבה. מקנאים בילדונים שטסים במהירות מטורפת מסלולים אימתניים..... משם, אם מתמידים זה רק הולך ומשתפר. תהנו.
-
הרמינטור ואלדד, איזה כיף! תודה רבה, אחרי חיפוש של ימים, עניתם לי בכמה דקות על שאלות שלא הצלחתי למצוא להם תשובות כבר כמה ימים...
תודה תודה!
ואם כבר דיברנו על היבטים של הגיל הלא צעיר שלנו... מצטערת שאני חופרת, אבל יכול להיות שאני נכנסת כאן לשאלה שגם אחרים רצו לשאול וקצת התביישו:
חייבת לחזור לעניין ה….שירותים. אתם יודעים, שותים הרבה מים (גם אני מתייבשת בקלות וחייבת כל הזמן לשתות), קררר, אנחנו בפעילות…. האם עוצרים – גם בשיעורים של השעתיים – כך שמאפשר מספיק זמן ללכת זריז לשירותים…. והאם יש איפה??
גם משמח אותי שהציוד השתפר, ואני יכולה אפילו לצפות לשיפור בהיבט הזה (ולא רק ההידרדרות שמן הסתם ארגיש מבחינת היכולת הגופנית, שמה לעשות, כמה שמנסים, עדיין אני ממש לא אותה בחורה בת 25….). זכורות לי מאוד נעלי הסקי המגושמות, עכשיו אני מסוקרנת מה השתנה….
בהחלט מבטיחה לכתוב על האתר כשנחזור, אבל זה יהיה באפריל ומקווה מן הסתם עד אז לשמוע על חוויות של אחרים מהאתר הדנדש הזה...
-
מים הם חובה, לצאת לשיעור של שעתיים שלוש בלי מים זה טעות מרה
קסדה – אותו הדבר
יש שירותים בכל מיני מסעדות שבסופי המסלולים/רכבלים, לא תהיה בעיה
היומיים הראשונים יהיו קשים פיזית אבל מהנים מאוד
שלוקר זה רעיון מצוין
לז ארק אתר פשוט מצוין
-
תודה עופר, קסדה ומים, וגם איזה תפוח בכיס… מובן לחלוטין.
נראה שנסתדר… יופי, מבטיחים לדווח… וגם נצרף תמונות….
תודה לכולם
-
לא ממזמן קראתי כתבה על גולשת צרפתיה שנאלצת להפסיק לגלוש בגיל 104 עקב בעיות ראייה לאחר כ90 שנות גלישה רצופות…
50?!?
50 זה עדיין ילד.
אני כבר בן 48 וגולש ללא הפסקה מהבוקר עד הערב בקלות. ברגע שיש טכניקה טובה המאמץ יורד פלאים.
-
ואני בן 56 עם טכניקה בינונית ביום טוב אבל עם כושר גופני מעולה. אז גם אני גולש כל היום [נכון, קצת עייף בסוף...]. אכן ההרמינטור צודק- וכניקה היא שם המשחק. אבל כאן מדובר על אישה חסרת ניסיון. גם אם היא מוכשרת ספורטיבית ובכושר , מה לעשות, בגילנו אין אותה יכולת לימוד פיזית של פעם. הביולוגיה עושה את שלה.
לגבי הפסקות הפיפי…… ראי. בסקי אין שירותים “זריז”. צריך להוריד את המגלשיים, ללכת עם הנעליים המסורבלות והמגושמות האלו לשירותים ושם להיחלץ מכל השכבות שעלינו. ואצל נשים זה עוד יותר מסובך.
וגם לך תדע איפה המתחם בו מתקיימים השיעורים. לא בטוח שבקרבה למסעדה [ששם נמצאים בד”כ השירותים] ואז גם צריך להוסיף הליכה לשם או גלישה איטית כי את מתחילה. בשלג גם 100 מטר זה כבר מרחק. בקיצור זה מה זה יעכב את הקבוצה [אני מניח שלא תהיי בהדרכה פרטית]. ולא בטוח שהמדריך יסכים לבזבז זמן על כאלו דברים. אלא אם יש במהלך השיעור הפסקה מובנית לשירותים. אבל לא נראה לי.בקיצור…. אנחנו אנשים מבוגרים ובטוח שאפשר למצוא דרך להתאפק שעתיים

-
אכן כן,אין ברירה ונתאפק…
לגבי הגיל-זה ממש מפתיע, ה 50 הזה, איך הוא הגיע מהר…. בהחלט לא מרגישים בני 50, בהחלט לא נותנים למספר הזה לקבוע לנו מה אפשר ואי אפשר לעשות. עובדים על הכושר ולא מצפים לעשות מה שהיינו אולי עושים בגיל עשרים… גם לא ממש מעוניינים בכך. באים להינות, להתנסות, וגם להינות מכל מה שמסביב – הנוף, האוויר, המיקום, החופש….!!! האוכל, הפינוק, הלהיות ביחד (בלי הילדים…. אמנם בוגרים, אבל עדיין בבית...)… בקיצור, נזרום..
תודה לכם

-
אני אתרום בעיקר מניסיונה של אחותי, שגם היא עשתה ההפסקה ארוכה מאוד וחזרה לגלוש קרוב לגיל 50 וכן, היא בהחלט זכרה. אז ללכת לקבוצת מתחילים לדעתי ממש לא כדאי, אבל קבוצה שזו השבוע השני שלה תתאים לך.
כמו שכבר כתבו בקלאב מד אכן בדר”כ יש גלישה בוקר וגלישה אחרי ארוחת צהרים (עם הפסקה לא קצרה בקלאב), אבל באפריל זה לא תמיד כך! שוב מהניסיון של אחותי שנסעה כמה פעמים בפסח ולפחות בחלק מהמקרים עשו שיעור אחד ארוך (של כ- 4 שעות) ורק אז חזרו לארוחת צהרים בקלאב (ואז בהחלט היתה עצירה לשירותים ושתייה). זה החלטה של הקלאב (חל על כל הקבוצות) ותלוי בטמפרטורות ובמצב השלג.
אני ממש לא אוהבת לגלוש עם תיק ומעדיפה לשים מה שצריף בכיסים, אבל זה מאוד אישי.
גם אם יהיה קצת קשה לבעלך שלא יוותר! מקסימום שייקח איזה שיעור פרטי לחיזוק הביטחון (הפחד יכול להוות בעיה קשה יותר מכושר).
קסדות זה חובה אם הראש שלכם יקר לכם וגם ממש אין סיבה לא לשים (כשמתרגלים זה נעשה נוח).
אני מרכזת את עיקר השתייה אחרי שחוזרים מהסקי, אבל אם חייבים תמיד אפשר למצוא שירותים.
אחרי שבוע סביר שבעלך לא יגיע רחוק, אבל בשביל זה יש את שנה הבאה (-:
-
הי מיכל, אני כל כך שמחה לשמוע על הניסיון של אחותך… יש לי תקווה מאוד גדולה שאולי באמת אזכור משהו ואוכל להתחיל מקבוצה טיפה יותר מתקדמת…
לגבי הפחד-כן, גם לי זה זכור כאחד הגורמים המשעותיים להנאה או סבל צרוף מהספורט הזה. לכן אנחנו בכל זאת שוקלים ללכת לסקימולטור, מה שמבינים יותר, מוכר יותר, קצת פחות מפחיד. אולי בכל זאת התרגול על “יבש” יוכל לתת איזה שהוא מקדם לקראת הדבר האמיתי… אני מאוד רוצה שייהנה, מאוד רוצה לגלות שגם אני מסוגלת (עדיין…??) להנות, ושנהפוך את זה למשהו שנרצה מאוד לעשות מדי פעם בחיים...
-
הייתי בסקימולטור רק פעם אחת, לא כמתחילה, והיה לי קשה. המדרון שם פחות סלחני מהשלג ומחייב עבודת שרירים מאומצת.
-
מיכל, אם כך, קודם נעבוד על הכושר והשרירים, ורק קרוב יותר לנסיעה (שבוע ראשון אפריל) נקבע שיעור ניסון בסקימולטור. לאחר השיעור הזה, נחליט אם לקבוע עוד מספר שעורים.. תודה!

-
מומלץ (מאוד) סקימולטורכמשתמע מהכותרת אני מהמיגזר השני (בלי לערב גזע,דת וכו).
בגיל 49 למדתי לגלוש בסקימולטור (יחד עם בתי שהיתה בת 12).
מהחופשה הראשונה נסענו בארגון עצמי בלי לקחת הדרכה על השלג.
אם אצליח אעלה תמונות מהחופשות הראשונות.
הרגשתי היא ששיעור (שעה)בסקימולטור שווה בערך ליום גלישה בשלג.כלומר 5 שיעורים שווה בערך לשבוע חופשה מבחינת ההכשרה.
למרות תרבות “המיגזרים” כאמור זה לא שאלה של אחד מול השני מבחינת יעילות הלימוד,עלות כספית וכייף. מבחינתי הסקימולטור הוא תוספת/הכנה לגלישה האמיתית כולל ההדרכה בשטח ולא כתחליף.

-
נראה מרשים מאוד!
כמה שיעורים לקחתם?
-
אחרת….
ראשית 50 זה צעירה. אז הגיל לא משחק תפקיד כאן. בלי תירוצים.
לא לקחת תיק על הגב, רק מפריע. נתפש בכיסאות ובכלל אין בו כל צורך . הכל במעיל. יש הרבה כיסים. ובכלל לא צריך כלום לשעתיים.
מים…. אני חושב שבכלל אין צורך. רוב הזמן המתחילים עומדים או גולשים קלות ומבצעים תרגילים. לא ממש משהו מצמיא. אם יבש בפה תכניסי קצת שלג , זה אחלה. אין צורך בשום שלוקונים וכד’. יש בלי סוף מסעדות, ובתי קפה ושירותים מסביב.
אגב פיפי, המים שתשתי רק יאיצו את הרצון לפיפי. לכן שוב, מיותר.
לגבי הדרכה – זה נושא חשוב, הייתי ממליץ לך לקחת שעור פרטי אחד או שניים . השעורים בקלאב מתחילים ביום שני בד”כ אולי תצליחי ביום ראשון , או שתקצרי קצת עם הקבוצה ותיגשי למדריך פרטי. שניכם.
עד אפריל יש הרבה זמן לעבוד על כושר גופני אירובי וחיזוק שרירי כתפיים ו 4 ראשי. זהו בהצלחה.
-
תודה
הי עומר, וואו, ממש חשוב לי לשמוע על אנשים שלמדו סקי בגילאים הצעירים של סביבות 50… אנחנו באמת חושבים שאין סיבה לא לנסות (כן BAZZIK, אנחנו לגמרי מרגישים צעירים)… אבל עד הדיון כאן, לא ממש שמעתי חוויות של אנשים שהתחילו בגילאים האלה.
נראה לי שאכן החלטנו לנסות את הסקימולטור. ננסה שיעור אחד כחודשיים לפני הנסיעה, ואז נחליט אם לקחת עוד שיעורים. הנסיעה לקלאב מד עולה כל כך הרבה, כולה יש שבוע סקי על הדבר האמיתי, רוצים להינות מזה כמה שניתן. ואם הסקימולטור יקדם אותנו קצת או יכין אותנו לקראת מה הולכים – מה טוב.
אפילו רק להבין קצת את הטכניקה. כשנגיע לשלג עצמו הכל יהייה חדש. נראה שהסקימולטור יכול לתת לנו בסיס בתנאים קצת יותר “סטריליים”, מדריך אחד על אחד… נראה. מבטיחה לחזור עם תובנות אחרי השיעור…
עומר ו BAZZIK תודה. רושמים את כל הטיפים ומאמצים בחום… תודה תודה
-
כדי לעודד אותך אז אח של בעלי, שהוא לא איזה ספורטאי דגול, התחיל לעשות סקי לפני כשלוש-ארבע שנים, כשהוא כבר קרוב לגיל 50, והוא מאוד נהנה.
התייחסתי לפחד בתגובה הראשונה שלי, כי אשתו, שרצה מרתון, לא התחברה לסקי בגלל הפחד (בשילוב עם מדריך לא מוצלח בשבוע הראשון שלה).
-
למיכל.לפני הנסיעה הראשונה,בתי לקחה כ10 שיעורים ואני כ15.היא עשתה פרלל בשלג מהשניה הראשונה(בניגוד להוראותי
).אבל ילדים כאמור לא נחשב.אני לקחתי כ15 שיעורים והרגשתי ביטחון על המסלולים ותירגלתי/ג’יעג’תי את הפרלל.(ואני ממש לא בעל כישורי ספורט וקוארדינציה מעבר לממוצע)
אכן הגלישה בסקימולטור (הרבה) יותר קשה- אני משווה את זה לגלישה על שלג קרחי. אז צריך לבוא וללמוד בנחת.התוצאה שלומדים את הטכניקה הנכונה,וגם יכולים להתנייד בתנאי שלג שונים ובמסלולים מגוונים (צרים למשל).
לכן עצתי לבעלת המישפחה,לקחת 5 שיעורים בהתחלה, ולהתחיל אפילו יותר מחודשיים לפני הנסיעה.
ולהשקיט את המצפון מהבחינה הכספית- תחשבו על כל הכסף שחסכתם בכל השנים שלא גלשתם...
-
עומר, הרגת אותי… :)… למרות…. שאולי חסכתי כסף כשלא עשינו סקי, אבל הוצאנו אותו יופי על טיולים אחרים – ומכאן הוותק בפורום טיולי המשפחות….

האמת היא, שאני באמת מצטערת שלא התפנינו לכך קודם לכן. איכשהו, הדחקתי את זה ורק חזרתי כמו מנטרה על זה שסקי הוא הספורט הכיפי ביותר. כך אני מרגישה... באמת. לא מבינה איך זה שלא ניסיתי להכניס את זה לתוך החלומות שכן נלחמנו להגשים למרות חוסר התקציב, חוסר הזמן וסתם טרדות החיים.
וואללה, מקווה כל כך עכשיו שלא איחרנו את הרכבת, והתגובות כאן (ותודה למיכל ו BASSIK וכל השא המגיבים :)) מאוד מעודדות…
תודה לכם, מכל הלב...