האם הפורום הגיע לרווייה...או שמא.....
-
שבת שלום.
הכותרת משקפת את עמדתי האישית,וכיצד נתפס הפורום בעיניי,
מהסיבות הבאות…
1) מיעוט שאלות וכתבות חדשות,שאלות ישנות או חוזרות על עצמן.
2) תגובות במשורה,ובחלק מהכתבות,
אפילו קפאון…זמן שהייה ארוך במקום.
3) חוסר תזוזה במיקום הכתבות,נראה
כעובדה ראייתית.
האם זאת בשל כך..…
א)שוויון נפש( אפטיות),וחוסר עניין של החברים,האם כולם מסודרים ומוכנים כיאות לטיול הבא.
ב) החברים מעורבים רק כאשר,הנושא נוגע או קשור אליהם אישית.
ג) חוסר תגובות מאילוצי פחד,של סותמי פיות,או מגיבים ברוטליים כשיטה,ולא
כתגובתי המאולצת והבוטה,לאבירי הלשון,וחרצובי השפה,שלחו לי באישי
אי רצון לעזור או להגיב,פן יבולע להם מאבירי הידע.. . כיוון שאם שכחו או טעו בהשלמת פרטים לא יזכו לתיקון או הערה,אלא למתקפה בוטה וגסה.
ד)לשם מה הצורך בחדירה לצנעת הפרט,במסווה של שאלת כתבה,שבעצם
אינה תורמת לכלום,מלבד מילוי יצר הסקרנות,והיה גם בכך,מישהו שפנה אליי,אבל לפחות באישי.
יתרה מכך מוצגים נתונים שקריים כעובדות,ללא שום בדיקה או אימות.
ה) חברים לוקחים סמכויות לא להם
כפוסקים ופוסלים,בנוהלי הפורום,מי שמכם לשופטים.האם לא לשם כך קיימת מנהלת הפורום.
ו) החדשים והצעירים בפורום,לרוב אינם מייחסים חשיבות,אם בכלל,לכתבות הפתיחה שבראש הפורום,ומתפתח ניהול סרק של בקשתם,האם בשל כך התמעטו התגובות.
ז)ברור לכולנו...שניתן למצוא חומר עזר ב...פורום,בבלוגים ובטיפים,אך " אליה וקוץ בה".לעיתים חלקו מתאריכים ישנים יחסית,למרות שמיקום ותוכן האתר לא משתנים,או זזים.
אך ייתכנו שינויים,בדרכי הגישה,בשעות הביקור ובעונות,במחירי הכניסה או השהייה,ואלה הפרטים הנדרשים להשלמה,בהתחדשות הכתבות,בדיווח ישיר מהשטח,או בעידכונים חדשים,מכל מקור מידע.
מצפה לדיון ענייני ופורה,וזאת לקידום הפורום ומטרותיו.
שבת שלום וחודש טוב חיים.
-
היי,
גם אני כמו הכותב המכובד שלפניי קצת מאוכזב מהמתרחש בפורומים ולכן נמצא פה פחות,או אפילו הרבה פחות.
התחושה היא אכן של תקיעות,חוסר אקשן ודברים לא קורים.
כנראה שרבים וטובים הלכו "לרעות בשדות זרים".
עם זאת לא נתקלתי בתופעות שצוינו כמו : פחד,סתימת פיות,ברוטליות,חדירה לצנעת הפרט.
מקווה עדיין שהפורום יחדש ימיו כקדם.
-
שלום לכולם ושבת שלום,
אתייחס לנקודות הרבות שהעלה חיים היקר.
מיעוט שאלות – גם אני שמתי לב לזה. מזה תקופה יש פחות ופחות “צורך” ושאלות. אולי באמת חלק מהתעבורה של האנשים סטתה לפורומים בפייסבוק או אחרים, לא יודע (אני לא חלק מהקהילה שם).
מיעוט כתבות – גם אם זה נכון – מרבית הכתבות שיש באתר הן ברמה של כתבות מטעם שמופיעות באתרי החדשות השונים (walla, ynet, mako וכו’..). הבלוגים מספקים בעיני מידע אמין יותר (אינו מטעם!) מקיף יותר ומעניין יותר.
אני לא רואה ניצנים של סתימת פיות, או כל דבר גס או בוטה כפי שהצגת.
מאוד כאבה לי ההתעלמות והזלזול בעניין הנקודות, והנה הסתגלתי ואפילו פרסמתי כמה טיפים חדשים לאחרונה. ובסופו של דבר, הגעתי למסקנה, שאני לא עושה את זה עבור מנהלי האתר או למען טובתי האישית, אלא למען הגולשים האחרים שאולי ייהנו מהתובנות שלי מדי פעם.
שוב אומר, אני חושב שהפלטפורמה הזו, גם היא מיושנת במקצת, טובה מאוד עבורי, הן כמטייל שמחפש מידע לנסיעות לחו”ל (אין משהו דומה למטייל לדעתי גם באתרים שאינם בעברית – trip advisor נחות משמעותית!) והן כגולש שרוצה “להחזיר טובה” לקהילה האינטרנטית.
כל אותם גולשים ותיקים שעוזבים – מצער מאוד, אבל זהו טיבו של עולם. כמו בכל תחום יש גולשים ותיקים ויש חדשים שתופסים את מקומם. הייתי שמח אם הנהלת האתר הייתה מטפלת בצורה רצינית בנקודות שעולות מדי מספר שבועות או מתייחסת לזה יותר בכבוד, אבל כולנו הבנו שזה כבר לא יקרה. וכעת עלינו להחליט אם זה משפיע עלינו עד כדי כך שמותרים ועוזבים, או שחורקים שיניים וממשיכים בדברים טובים שאנחנו עושים.
שבת שלום ונעימה לכולם
-
מהתבוננות אישית בנעשה בפורומים השונים כאן באתר למטייל ומנקודת מבט ארוכת זמן, אני בהחלט רואה נסיגה רבתי בתחום השאלות שנשאלות ובסיפורי מסעות וטיולים.
אחדים מהמשתתפים המאוד פעילים ופוריים, הלכו לצערנו בדרך כל בשר, אחרים פשוט 'התעייפו' והפכו למשתתפים פסיביים או שהלכו לרעות בשדות אחרים.
בהקשר זה אציין לדוגמא את ארבע המשתתפות המאוד פעילות כאן (בעבר הלא רחוק בכלל) שפתחו אתר טיולים במדייה אחרת וכיום יש להן אלפי עוקבים והאתר פעיל שם מאוד.
תמיד במשך כל השנים, היה עובר 'גל' שייצג בפורום את עונות המלפפונים. אלו היו זמני החופשות, שבהן הפעילות תמיד ירדה באופן דרסטי והתחדשה כמה חדשים לפני כל עונת טיולים. פסח, חופש גדול, חגים וחוזר חלילה.
עתה, אפילו מחזוריות זו כמעט אינה מורגשת מכוון שווליום הכניסות ירד פלאים.
לדעתי, יש לתופעה מספר גורמים כמו: יחס ההנהלה למשתתפים (מתבטא בדרכים רבות, כולל הבטחות שאינן מתקבלות, קבלת 'טיפים' בעיניים עצומות וללא כל ביקורת, תקלות טכניות רבות שאינן מטופלות בזמן או אינן מטופלות כלל ועוד, כמעט ואן 'הנהגה' בפורומים מסוימים בהם מנהל הפורום נכנס לשנת חורף ולפעמים אינו מתעורר אפילו בשיא הקיץ. הדוגמא הכי בולטת היא פורום תאילנד. הנהלת האתר לעולם אינה מתערבת ומנסה להעיר ישנים או להחליף סוסים.
גם אני הפסקתי כמחאה, לכתוב טיפים וכמובן שזה משנה להנהלת האתר כשלג דאשתקד.
האמת האישית שלי היא שאני מעדיף בזמן האחרון להתכתב עם שואלי שאלות באופן פרטי במקום באופן ציבורי.
עוד נקודה: בעבר, כללי הפרסום בפורום היו ברורים מאוד. לפני זמן, ההנהלה מנתה 'מנהל מכירות' שחשב שיש לכפות על מפרסמים לוח פרסום שאינו מובן וגם אינו סביר. אז הנה עוד דוגמא לדרך שבה אין להתנהל.
אני, מכוון שזמן רב על ידי, אמשיך לתמוך במבקשי מידע ועזרה מכוון שאני רואה בזה יעוד אישי.
בקיצור, נראה לי שחוק התיישנות החומר משפיע על אתר למטייל ושם למעלה בהנהלה לא מתייחסים וחושבים שאלו טיפות גשם בודדות. האתר בהחלט עבר את שיאו והוא שוקע לאיטו וחבל.
-
בוקר טוב,
מה לעשות, ככל הנראה, שהקידמה השפיעה גם כאן.
נראה שמרבית האנשים עברו לפייסבוק,לקבוצות מאוד נקודתיות שמתאימות לאיזור ספציפי של טיול שמעניין אותם. איכשהו הוא יותר זמין ואנשים נכנסים אליו בתדירות גבוהה יותר, מה שמאפשר תשובות בזמן אמת, כמעט.
אני מוצאת את עצמי קוראת יותר בלמטייל את סיכומי הטיולים, הטיפים וכדומה מאשר את ההודעות השוטפות.
שבת טובה,
דליה
-
מצטרפת לתחושות של קודמי בדבר חוסר העניין של הוותיקים במתן תשובות כאלו או אחרות. לדעתי מנהלי האתר לא השכילו להתאימו לרוח הזמן. מה לעשות שפייסבוק והקבוצות הייעודיות (שכל אחד יכול להצטרף או לצאת כרצונו) עדכני, מעניין, נותן תמונה רחבה ומספק הרבה מאד מידע.
תחושת הזלזול בנו בתכניות הנקודות גרמה גם היא לדעתי לרבים לזנוח את האתר. יכולה להעיד על עצמי שבכל נסיעה בעבר, הקדשתי זמן ומחשבה לטיפים עתידיים שאכתוב (ולראיה כתבתי למעלה מ-600 טיפים) וכיום כמעט והפסקתי. מועדון המטייל החדש ממש לא עושה לי חשק להתחבר אליו.
יחד עם זאת משתדלת להיעזר מידי פעם בתכנים המתפרסמים בבלוגים הטובים שעדיין נכתבים.
הלוואי ונחזור לימים עברו במתכונת משופרת ויעילה.
-
שבת שלום..
Wow ותודה על התגובות.
קיבלנו מספר השקפות בנושא הכותרת,
האם זה יהווה את ... " קריאת ההשכמה " למינהלת הפורום,ימים יגידו,ולוואי ואתבדה.
כמו שציינו כולם כקו מנחה,העובר כחוט השני בתגובות השונות,כולל בכתבת הפתיחה.
חוסר התייחסות מכובדת לכותבים,
הן מבחינת "הבטחות צריך לקיים "…
אבל לא בבית סיפרנו.
התקלות המקשות על הכותבים,המנסים
לסייע בידיי אחרים,הופכות למייאשות עד ,לוויתור והרמת ידיים,מחוסר חשק ורצון,(שניכרו בפורום אי שם,בצורה בולטת לטובה).
כל הכשלים הטכניים באתר,נותרו ללא פתרון אמיתי,האם מזילזול בכותבים
ובמשיבים,ובחברים השואלים,כך נראה על פניו,או שזה נובע מחוסר ידע למתן פתרון.…
כמו שכתב אחד החברים.…
הקטע המסחרי של האתר,הורס כל חלקה טובה,של תגובות החברים,או
כתבות עזר מפורטות,לעיר/כפר,או לאתר תיירותי כלשהו.
הרי זו מהות האתר, " עזרה הדדית ולזולת ",ואם זה מתבצע בקשיים וכשלי מערכת,אין הצדקה לקיום האתר במתכונתו הנוכחית,וגם אם קיימים,
מספר צדיקים באתר,המנסים לשפרו,
ולהתנהל לפי כלליו המגבילים,עדיין יימצאו עצמם,מול שוקת שבורה,בכך שפרטים עסקיים,או כתבות הפנייה,
אשר מפורטות,לכל תחומי התיירות,
ובחלקן " נוגדות ", את " תקנות הפורום ",
גם אם כוללות חומר עזר רב,יימחקו מהאתר,עם הודעה לקונית...." כתבתך
נמחקה,על ידי צוות האתר ".
ועל כך אמרו חז"ל : "סוף מעשה במחשבה תחילה ".
ועוד בנושא : " איזהו החכם,הרואה את הנולד ".
מקווה שמנהלת הפורום תתעשת לאור התגובות המכובדות הנובעות מאיכפתיות מירבית,הנתקלת בחומה בצורה של... זילזול ותקלות עד אין קץ…
עורי המינהלת כי הגיעה השעה,ולא…
" העתיד מי ישורנו".
תודה על התגובות,עם תקוות לעתיד טוב יותר בפורום,ובשינוי התנהלותו
העכשווית.…
שבת שלום ומבורכת ,ובהצדעת כבוד למגיבים חיים.
-
המשך..…
שתי תוספות חובה…
האחת בפן הכללי,והשנייה בפן האישי.
נתחיל בכללי....בטוחנים שרבים וטובים,מבין חברות וחברי הפורום,
" חוטאים "..." במתן בסתר ",וזה הפסד כפול...לחברים ולפורום.
בפן האישי ...מזמן רציתי להוציא כתבת איכות ,כולל הבטחות להשלימה,וזאת תחת הכותרת " המסלול שלא היה ".
חשבתי לתרום ולפרט,כולל צירוף תמונות מדהימות,אך נפל דבר,הכתבה פורסמה בחלקה,עקב קשיים וליקויים טכניים באתר,בעת הנסיונות,להשלים את פרטי הכתבה,לבצע עריכה מחודשת,
הכוללת המלצות,לתחומי התיירות השונים,בלווי תצלומי טבע ונוף ייחודיים,
אך כל מאמציי עלו בתוהו,שקעתי לייאוש,הרמתי ידיים,וכך לעניות דעתי,אבדה לה בתהום הנשייה,כתבה שהיתה אמורה להיות לעזר רב,הן בתיאורה,הן באתרים,
והן בשיתוף תמונות כהשלמה....
אבוי וחבל..…
עדיין מגיח בפורום,בהמלצות אישיות..
ולכן לאחר מספר נסיונות כושלים,גם בכתיבת בלוגים... הבנתי ..…
שכנראה כתבות שטח מעודכנות,מלוות
במלל ותמונות,קלות יותר להצגה בפורום,כתרומה משלימה,להמלצות וחוות הדעת המלומדות,של החברים.
מקווה שכתבות אלה תורמות,באופן החיובי והמשלים,הן מבחינת עידכונים חדשים,ואולי גם באתרים,שבוקרו על ידי חברים בודדים,או לא טויילו בכלל,על ידי חברי הפורום.
" היי אתם שם למעלה.....תתעוררו. ."
" ויפה שעה אחת קודם ".
שבת שלום ומבורכת חיים.
-
המשך..…
שתי תוספות חובה…
האחת בפן הכללי,והשנייה בפן האישי.
נתחיל בכללי....בטוחנים שרבים וטובים,מבין חברות וחברי הפורום,
" חוטאים "..." במתן בסתר ",וזה הפסד כפול...לחברים ולפורום.
בפן האישי ...מזמן רציתי להוציא כתבת איכות ,כולל הבטחות להשלימה,וזאת תחת הכותרת " המסלול שלא היה ".
חשבתי לתרום ולפרט,כולל צירוף תמונות מדהימות,אך נפל דבר,הכתבה פורסמה בחלקה,עקב קשיים וליקויים טכניים באתר,בעת הנסיונות,להשלים את פרטי הכתבה,ולבצע עריכה מחודשת,
הכוללת המלצות,לתחומי התיירות השונים,בלווי תצלומי טבע ונוף ייחודיים,
אך כל מאמציי עלו בתוהו,שקעתי לייאוש,והרמתי ידיים,ולכן לעניות דעתי,אבדה לה בתהום הנשייה,כתבה שהיתה אמורה להיות לעזר רב,הן בתיאורה,הן באתרים,
והן בשיתוף תמונות כהשלמה....
אבוי וחבל..…
עדיין מגיח בפורום,בהמלצות אישיות..
ולכן לאחר מספר נסיונות כושלים,גם בכתיבת בלוגים... הבנתי ..…
שכנראה כתבות שטח מעודכנות,מלוות
במלל ותמונות,קלות יותר להצגה בפורום,כתרומה משלימה,להמלצות וחוות הדעת המלומדות,של החברים.
מקווה שכתבות אלה תורמות,באופן החיובי והמשלים,הן מבחינת עידכונים חדשים,ואולי גם באתרים,שבוקרו על ידי חברים בודדים,או לא טויילו בכלל,על ידי חברי הפורום.
" היי אתם שם למעלה.....תתעוררו. .
" ויפה שעה אחת קודם ".
שבת שלום ומבורכת חיים.
-
תמחקו ב ב ק ש ה.....את הכפולה…את תגובה מס' 8 .
מסך שחור כתום.
כתבות קופצות למעלה...
הנה עוד מעלילות הפורום...
תודה.…
שימו לב!!!!.
מהם זמני העידכון והתגובה,של המערכת,בתגובות האחרונות...
האם במקום פתרון....מבצעים חסימה חלקית....

ועוד באג מוזר.…
לאחר תודה לתגובות המלומדות,אם לא אודה לעצמי בכתבת הפתיחה,לא יופיעו בכלל,בעמוד הפורום...מוזר...נסו ותראו...
-
שבוע טוב ומבורך לחברי הפורום.
הנה עוד סממן זילזול בחברים הכותבים.
אין התייחסות כלל לכתבה ולתגובות,ולו
תגובה גם " בזעיר אנפין ", קצרה ולקונית.
" לקחנו לתשומת ליבנו,הנושאים
יטופלו " אך...." לא דובים ולא יער ",
" אין פוצה פה ומצפצף ", אולי עלינו כן…
והיה אם.....מישהו חלילה,יוציא כתבה מסחרית לפורום..." ובניגוד לכללי הפורום ",המגבילים במוזרויותם,ונוגדים את מהותו.." עזרה הדדית ולזולת " .
תגיע תגובה מיידית בכיתוב לקוני…
" תגובתך הוסרה,עלידי צוות האתר,
ואזיי הכתבה תימחק לאחר כבוד.…
עשו לי זאת בכתבה על פריז,שכללה פירוט בכל תחומי התיירות,וצברה כ –
2000 כניסות,עד להסרתה מהפורום.
האם זה נשמע הגיוני,האם זה לא מורה,על מדיניות מסחרית תועלתית ונוקשה,מטעם האתר.…
לאלוהים פתרוני ההתנהלות.
המשך טיולים מוצלחים ויפים,המשיכו לכייף ולהינות כל עוד ניתן..בריאות טובה,ואריכות ימים.
בברכת שבוע טוב ומבורך חיים.
נ.ב.
שימו לב לבקשת המחיקה לכפילות תגובה מס' 8,משעה 12.30 היום,המופיעה בתגובה מס' 10.
-
חיים , מדבריך האחרונים אני מבינה שמחקו לך הודעה. להבנתי זו היתה אחת מההודעות בהן אתה מוסר לנו קישורים שלדעתך יענינו את קהל החברים. נזכרתי שבעבר שאלת האם מוצא חן בעינינו שאתה אוסף ומשתף אותנו באמצעות קישורים לכתבות , כל פעם לאזור או נושא אחר. חלק מהקוראים חשבו שזה מיותר. אחרים “אישרו” את המשך פועלך. באמת שאיני יודעת מה בדיוק קרה אבל אם הודעה שנמחקה היתה מסוג זה עצתי לך לשמור על מחסן הקישורים לפי נושאים ולשלוח בהודעה פרטית לשואל שתמצא שיש לך משהו שיעניין אותו או ברגע ויהיה לך מקבץ מעניין על אזור פחות מוכר לפרסם הודעה לקונית משהו כמו יש לי מידע חדש ומעניין לאזור X . מי שמעונין בהרחבה שיפנה אלי . אשמח לשתף.
ובכללי להודעה הפותחת שרשור זה. מזמן כבר הגענו למסקנה שהנהלת האתר משטה בנו. בני אדם חסרי נימוסין לכן לא מצאו לנכון להתייחס לבקשותינו, להבהיר מה קורה ועוד פחות להתנצל על הבטחה שלא קוימה. הם מבחינתם ממשיכים לחלק צ’ופרים אבל ככל הנראה לקהל יעד אחר. לא אנחנו שתורמים ל”קנין הרוחני” של הפורומים זכאים לחלוק בצ’ופר זה אלא כל מי שיכניס מעות לכיסם אחרי שיבצע רכישה חומרית. מקוה שהמחירים אכן יעודדו רכישות דרכם ותהיה להם סיבה להמשיך לתחזק את האתר. אני לא פעילה בפייסבוק ולא ראיתי אתר אחר עם פורום מוצלח. כן מצאתי כתבות הרבה יותר מוצלחות מהכתבות היזומות על ידי ההנהלה.
ובאשר לשואלים הצעירים. יש בינהם כאלה שממהרים. אין להם זמן לקרוא הנחיות, גם לא להראות סימן חיים אחרי שקיבלו מענה. חצופים גם כן לא חסרים. בו נהיה אופטימיים ונחשוב שמספר השאלות ירד כי התרבו הקוראים טרום שאלה ומצידי שיהיה זה בשדות זרים. וכבר נאמר : יותר ממה שהעגל רוצה לינוק הפרה רוצה להניק .
שבוע טוב
-
ח.ג. היקרה שבוע טוב.…
ראשית מקבל בברכה את עצתך המלומדת.
ושאלת תם....." האם הכותבים השואלים והמגיבים,הם לא בעצם," שלד הפורום",
ובסיס קיומו,כאשר הכל בהתנדבות ובנפש חפיצה,המנוצלת בגסות,וגובלת בעזות מצח,בניצול המצב לטובת האינטרסיים הכלכליים של .......הפורום.?????.
זה לגיטימי,אך לא בצורת ניהול כה לא אמינה וכושלת לדעתי,בכל תחומי ההתנהלות הבסיסיים ביותר.
ואכן זה המצב לאשורו,וכרגע הוא בכי רע,וללא שום התייחסות של המינהלת.
גרוע יותר לעניות דעתי הוא.....חוסר העניין ואי האיכפתיות, של חברי הפורום
בנושא....אין תוספת תגובות,או מעורבות יתר בנושא,וזאת לפי מספר הכניסות הנמוך לכתבה,שהיא לדעתי...." נשמת אפה ", של המערכת והפורום לעתיד.
לצערי הרב..... אם זו האווירה והרוח הנושבת בפורום,כנראה מצבנו חמור יותר ממה שחשבנו,ואולי כל מה שנכתב לעיל,הן בכתבת הפתיחה,והן בתגובות המלומדות,מיושם בפורום בפועל,על ידי
החברים,וחבל שלכך הגענו.
המשך טיולים מוצלחים ויפים,בכל אשר חשקה נפשכם,עם כתבות הפורום,או בלעדיהן....איש איש לדרכו ובדרכו.
ולמרות הכל....אוסיף כתיזכורת משפט/ אימרה,שציינתי בעבר,ששמעתי מבדוואי
זקן בסיורי החוף בימית...ואלו היו דבריו..
" אל תיקח את החיים ברצינות,ממילא לא תצא מהם חי "
שבוע טוב פורה ומבורך לכולנו חיים.
-
שבוע טוב…
ההתייחסות האנמית של החברים,
לכותרת הכתבה,בחוסר עניין בולט בנושא.....מהווה לדעתי....
" תעודת עניות לחברי הפורום ", ואולי ההתנהלות המבישה של הפורום,תואמת את דרישותיהם...כמה חבל....וכמה ציני.
חומר למחשבה ...לפחות בעבורי.…
תודה ושבוע טוב.....
-
חיים,היום יש אפשרויות רבות ומידע רב בפייסבוקים.
יש מילין קבוצות,על כל עיר כמעט,נושא,אזור.
עדיין נוח לי לסכם את החופשה כאן בלמטייל.
האמת שפחות ופחות רואה כאן יעדים נוספים,פחות רואה גם שמות מוכרים,תכנונים ממש.
כנראה זה סוג של קדמה
לדעתי,כיך אם היה שיתוף פעולה.
חלק מקבוצות פייסבוק אינן מעוניינות בצירוף חומר,אישי, מאתר למטייל,אן בלוג אישי,או עמוד אחר..
גם למטייל לא אוהבים עם מפנים לעמוד/קבוצת פייסבוק.
כך יוצא שהרוב מפסידים.
-
אמה היקרה שבוע טוב.
ראשית כולנו בני אנוש,המלומדים ל…
" ואהבת לרעך כמוך "...זו תורתו של רבי עקיבא לתלמידיו,באומרו..." זו התורה כולה ,על רגל אחת ".
ובשלושה דברים אדם ניכר..
" בכוסו,בכיסו ובכעסו ".
כנראה מנהלת הפורום מאמצת את שתי התכונות הראשונות בלבד,ולנו נותרה השלישית.
אם התנהלות זו תימשך,ייתכן ותגרום בכך,ל...פרישות נוספות מהפורום,כי "שמור לי ואשמור לך ", אינו משפט ריק,אלא דרך חיים מקובלת,ואין בה מקום לחד צדדיות,ואם אין כבוד והתייחסות לחברים,ואנו ממשיכים בשיגרת הפורום…
"מה לנו כי נלין ".???.
ואם אינינו ראויים כחברי הפורום,בוודאי שאין הפורום ראוי לשכמותנו.…
חומר למחשבה. ..
שבוע טוב ומבורך....המשיכי היכן שתחפצי,בזו הדרך..לשנים יפות ורבות,בברכת עלי והצליחי חיים.
-
חיים, החברים העונים לשאלות הם שלד הפורום והשלד הזה מזדקן תרתי משמע. לא ראיתי הרבה שמות חדשים שמשתתפים בתגובות. חלקם תורמים תקופה קצרה אחרי שנעזרו בתשובות. להגנתם של צעירים עובדים אומר שלחלקם אין הרבה פנאי. הותיקים שעודם מטיילים נשרו טיפין טיפין בעיקר בגלל עגמת נפש ואין טעם להמשיך ללעוס זאת.
דעתם ודעתינו על הנהלת הפורום ברורה.
מי שעדיין פעיל גדל על ערכים כמו עזרה לזולת ולא ניצול הזולת. ונהנה מהסיפוק שבתרומה…
להערכתי לא רבים מגיבים כאן בשרשור לאו דוקא מחוסר ענין אלא מידיעה שאין בכך תועלת. כבר מעל שנה אין תגובה מלמעלה.
כפתור "גם אני חושב כך" היה עוזר .לא רק כאן.
חוכמת הבדואי -חומר למחשבה. אין לה רק פן אחד.
חשבת על זה שאולי היא הבסיס ל"ראש קטן" ועוד תופעות חברתיות שליליות?
שיהיה לך המשך שבוע טוב. העיקר הבריאות
-
ח.ג. היקרה שבוע טוב ומבורך.
גם לפירושי התורה 70 פנים,כך שכל אחד רואה זאת,בזווית שונה ואחרת.
ניתן כל דבר בחיים,לקחת לשני הקצוות,
לעיתים תלוי באופי האישי,ולעיתים גם כאן נכסים מצבי הרוח,המשפיעים עלינו,
לטוב או לרע.
משתדל תמיד להיות אופטימי,במשפט סימלי..." יכול להיות רע יותר ".
אין אדם יודע כמה טוב,עד שנקלע למצב שרע לו,ובוחן את מצבו הקודם.
הרבה שמחת חיים בריאות וכייף.....כי
" אם אין אני לי,מי לי ".
שבוע טוב ופורה חיים.
-
ח.ג. היקרה שבוע טוב ומבורך.
גם לפירושי התורה 70 פנים,כך שכל אחד רואה זאת,בזווית שונה ואחרת.
ניתן כל דבר בחיים,לקחת לשני הקצוות,
לעיתים תלוי באופי האישי,ולעיתים גם כאן נכסים מצבי הרוח,המשפיעים עלינו,
לטוב או לרע.
משתדל תמיד להיות אופטימי,במשפט סימלי..." יכול להיות רע יותר ".
אין אדם יודע כמה טוב,עד שנקלע למצב שרע לו,ובוחן את מצבו הקודם.
הרבה שמחת חיים בריאות וכייף.....כי
" אם אין אני לי,מי לי ".
שבוע טוב ופורה חיים.
-
חיים היקרחיים,
קראתי את מה שכתבת, והתלבטתי אם בכלל להגיב…. כל השרשור הזה מתחיל להיראות כמו “מלחמת חפירות”…
אבל אנסה בכל מקרה
נראה לי שהעלבון שלך מורכב מכמה רבדים שונים (תכנית הנקודות, מחיקת פוסט, חוסר התייחסות וכו') אבל בעיקרון - הפורום הזה שייך לכולם והוא לא שייך לאף אחד. הוא נבנה מתוך מטרה לעזור לאנשים. והעזרה יכולה להגיע רק משיתוף פעולה הוגן. תן וקח. אם אנשים "מנצלים" את הבמה הזאת כדי לקחת מידע ואז לברוח ולא להגיד תודה - קורה. שִיט הֶפֶנז.
אישית, השתמשתי בפורום הרבה פעמים, בעיקר כדי לשתף מידע, אבל גם כדי לקבל. כשנתתי מידע - נתתי מכל הלב. לא ביקשתי לקבל תודה (אבל זה נחמד כשכן מקבלים). כשביקשתי מידע, לפעמים קיבלתי, אבל לרוב גיליתי שהפוסט שלי יכול להדחף למטה עד שהוא נעלם בעמוד הבא. יכול להיות שלאנשים לא היתה תשובה מדויקת? יכול להיות. אבל התחושה שלי היא שכמה מהאנשים כאן (בעיקר כאלה שלזכותם המון תגובות ופוסטים) מתייחסים לפורום כאל הדומיין הפרטי שלהם. עושים טובה אם בכלל עונים לך. מסתכלים מה הוותק שלך בפורום, ואם אתה בכלל מצדיק תגובה. שלא לדבר על אלה שמגיבים בלי להבין את השואל (בעיקר זה מורגש כשאנשים שומרי מצוות מבקשים עזרה - יש כאן התנשאות ובורות של חלק מהאנשים שזה פשוט מביש).
אז האם הפורום הגיע לרוויה? יכול להיות. אבל יכול גם להיות שאם ה"וותיקים" ו"שומרי הסף" ישחררו קצת, זה פחות ירתיע "חדשים" להכנס ולהביע דעה.
זה שני הסנט שלי