ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול למערב ארהב חגים 2019

פורום צפון אמריקה
    10
    17
    23232
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • eden24h
      eden24h נערך לאחרונה על ידי

אני מתכננת טיול בת מצווה משפחתי למערב ארה”ב בחגי תשרי 2019.

ילדת הבת מצווה ביקשה טיול קראוון ולהיות בדיסני..כל השאר אנחנו בוחרים.

אז טיסות הוזמנו הלוך וחזור ללוס אנג’לס (בגלל המחיר). יש לנו 22 ימים מלאים ועוד יומיים של הטיסות (מגיעים בצהריים וממריאים אחרי הצהריים).

אנחנו זוג הורים וילדים בני 12 ו-8. אנחנו אוהבים טבע ומסלולי הליכה בינוניים לרוב. ערים אוהבים בקטנה.

אנחנו בדרך כלל משכירים בתים ועושים טיולי כוכב. ברור לי שבארה”ב סגנון הטיול יהיה שונה.

חשבתי על המסלול הקלאסי עם קצת שינויים.

בהתחלה חשבתי לקחת את הקראוון מההתחלה עד הסוף, אבל מצד שני, מעולם לא התנסנו בקראוון, ואנחנו בעיקר זורמים עם זה בגלל בקשת הילדה, אבל חוששים שזה יהיה לנו יותר מדי..

אז חשבתי לשלב, לקחת 14 יום קראוון (מלוס אנג’לס ללס ווגאס וחלק מהפארקים, יוסמיטי, ולהחזיר בסן פרנסיסקו), ומשם להמשיך באוטו ומלונות את כביש 1 ולוס אנג’לס.

אשמח להארות בנושא,במיוחד לגבי הקראוון (עדיין לא הוזמן).

לגבי המסלול, רצינו לגוון – פארקים מדבריים, יוסמיטי, אגמים, כביש החוף וגם קצת ערים. מצד שני גם לא רוצים כל יום לנסוע הרבה מדי.

יש לי גם כמה שאלות:

* מבין ברייס/ציון/פייג’ – איפה הייתם מבלים יומיים?

* אגם טאהו באוקטובר – יש מה לעשות שם? לא בעניין רחצה אלא יותר בלטייל

* במקור חשבנו במקום אגם טאהו לנסוע לסקויה פארק וקינגס קניון, אבל קראתי שהכבישים שם פחות מומלצים לקראוון.

יום 1 – נחיתה בצהריים ב-LA

יום 2 – התאוששות וב 13:00 לקיחת הקראוון והצטיידות

יום 3 – נסיעה טיול ולינה ב joshua tree (הרעיון הוא לא לנסוע הרבה, כדי להתרגל לקראון)

יום 4 – נסיעה טיול ולינה ב sedona

יום 5 – טיול ולינה ב sedona

יום 6 – נסיעה לפייג’ או ברייס – טיול ולינה במקום

יום 7 – פייג’ (אגם פאוול) או ברייס – טיול ולינה במקום

יום 8 – נסיעה ללאס וגאס – לינה במקום

יום 9 – לאס וגאס – לינה במקום

יום 10 – נסיעה ליוסמיטי – לינה בלי וינינג אן ממוט’ לייקס

יום 11 – נסיעה לעמק יוסמיטי – טיול ולינה בעמק

יום 12- עמק יוסמיטי – טיול ולינה בעמק

יום 13 – נסיעה ללייק טאהו – טיול ולינה במקום

יום 14 – לייק טאהו – טיול ולינה במקום

יום 15 – נסיעה לסן פרנסיסקו והחזרת הקראוון, לינה בסן פרנסיסקו

יום 16 – טיול ולינה בסן פרנסיסקו

יום 17 – טיול ולינה בסן פרנסיסקו

יום 18 – לקיחת האוטו ונסיעה עד מונטריי – לינה במקום

יום 19 – טיול בכביש 1,נסיעה עד מורו ביי (לא סגורה עדיין איפה נלון)

יום 20 – טיול בכביש 1, נסיעה עד אנהיים – לינה ליד דיסנילנד

(הסיבה היא שרוצים לסיים את הטיול בל.א)

יום 21 – דיסנילנד , לינה ליד דיסנילנד (יום רביעי)

יום 22 – הסתובבות בל.א, לינה בל.א

יום 23 – יוניברסל סטודיו, לינה בל.א

יום 24 – הסתובבות בל.א – טיסה אחהצ מאוחרים

תודה מראש למגיבים

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • גדליהו מהגרעין
        גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

מבחינת ברייס או פייג’. אני באופן אישי מצאתי את ברייס כיותר מיוחדת ומעניינת. אבל אני חושב שסביב פייג’ יהיו לכם יותר אפשרויות והיא גם תהווה פחות נהיגה עבורכם בתוך המסלול .

ורק לזרוק לכם עוד רעיון ( שעולה הבה יותר….) אני אף פעם לא מצאתי את לוס אנג’לס כבעלת אטרקציות מדהימות ( אבל אני גם לא כ”כ חובב ערים ומודה בכך) ואם הגעתם עד הלום לטיול בר מצווה- אולי לתת לילדים עוד יום בדיסני- בצד של אדוונצר למשל...

• eden24h

גם לי ברייס נראת מיוחדת יותר. אבל עדיין מתלבטים.

ולגבי לוס אנג’לס, נראה לי ששני פארקים (דיסני ויוניברסל) יהיו גם ככה יותר מדי בשבילנו ההורים laugh (לא סובלים פארקים כאלה, אבל מה לא עושים בשביל הילדה).

• nivi doron
            nivi doron נערך לאחרונה על ידי

הי,

לא הייתי בסדונה, אבל אני מבינה שפייג’ היא באמצע הדרך פחות או יותר בין סדונה לברייס. אם אתם מחליטים להתמקד בברייס, עדיין אפשר לשקול לעבור בפייג’, כחלק מעצירה בשביל לראות את פרסת הסוס ואולי לשלב סיור בקניון אנטילופ (בדרך כלל מומלץ להזמין מקום לסיור, אבל באוקטובר מן הסתם יש פחות עומס, ותוכלו להחליט יום יומיים לפני).

אנחנו לא היינו באגם פאוול מטעני מזג אויר, אבל מה שציינתי כשתי אטרקציות בפייג’, לא לוקחות הרבה זמן ולטעמי משתלב מצויין עם נסיעה בהמשך לברייס.

לגבי יוניברסל – לדעתי זו חוויה נהדרת גם למבוגרים

• imeshy
              imeshy נערך לאחרונה על ידי

לטעמי פייג’ (ובעיקר קניון אנטילופ) היה אחד משיאי הטיול שלנו לארה”ב. מאז שמעתי כמה אנשים שהסתייגו מעט, אבל עדיין זה נחרט אצלי כמקום מרהיב שאין כדוגמתו.

במידה ויש יום טיול נוסף – אפשר לשכור סירה ולטייל באגם פאוול, כולל רחצה באגם. תענוג לא זול אבל נהדר. 

גם ברייס היה נהדר.. ליום טיול אחד, ממש אין צורך יומיים. 

אגם טאהו חשוב לכם?

הוא בעצם מוסיף לכם שני ימי טיול “במקום” עוד קצת וגאס, ועוד קצת מהאתרים המדבריים (ברייס, פייג’, ציון). מודה שלא הייתי שם, אבל תצטרכו לעשות החלטות לא פשוטות. 

• אנשיםטובים
                אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

לגבי פארקי שעשועים – כתבת “לא סובלים פארקים כאלה“

אם הייתם בפארקים בסגנון דיסני או יוניברסל ואתם לא סובלים אותם – לגיטימי

אבל אם הייתם בפארקי שעשעועים בסגנון לונה פארק או אפילו פארק אירופה – דיסני לא באמת דומה

דיסני וגם יוניברסל (אם כי ביוניברסל לא הייי בשנים האחרונות) זה ממש לא רק מתקני אקסטרים. למעשה אין מתקני אקסטרים בכלל בדיסני. הדגש בדיסני זה על אוירה מדהימה

אם יש לכם שני פארקים על הכוונת, הייתי שוקל לעשות אחד בתחילת הטיול ואת השני בסופו.

יש לכם כמה ימי נסיעה מאד מאד קשים בטיול. קום כל לסדונה וליוסמיטי. מדובר על פי גוגל בסדר גודל של 6 שעות כל נסיעה כזו. ברכב רגיל המשמעות היא 8 שעות בקלות ברוטו. בקראוון זה יכול גם להגיע ל-10.  לי זה נראה סיוט.

אני חושב ששווה לחשוב איך אפשר לשחק עם זה ככה שתתחמקו מהנסיעות הארוכות בקראוון.

כמו תמיד אני מזכיר שבחרתם טיול מתגלגל, של למעלה מ-3 שבועות, וללא ימי מנוחה. יש לכם נסיון בטיולים כאלה? הזכרת טיולי כוכב בעבר. ואני גם לא בטוח לגבי אורך הטיול.

אופי הטיול (מתגלגל וארוך) משפיע מאד על הטיול. בטיול ארוך יש עייפות מצטרבת, וגם קהות חושים מסויימת. מה שמלהיב ביום השני, פחות מלהיב ביום ה-20. ומה שפחות מלהיב ביום השני מעצבן כבר ביום ה-20.

איפשהו אחרי 10 ימי טיול כבר מתחילים להתעייף. אין כל לקום בבוקר, אין כח לארוז (גם את הקראוון צריך לארוז כל בוקר) וכו’. ואז יוצאים מאד מאוחר בבוקר (עוד יותר מאוחר ממה שאתם רגילים). והיות וחייבים להחליף מקום לינה היום אז אי אפשר לקחת יום חופש ספונטני באמצע הטיול. חייבים להתקדם. והיות ויש לנו רק יום אחד באיזור אז אם לא נטייל בו היום כי עייפים – זה אומר לוותר על המקום הזה.

וגם אין לכם ספיירים. לא לשופינג, לא לתקלות או בלת”מים. כל הזמן אתם בתנועה. כל בלת”ם אם יבוא יהיה על חשבון הטיול.

כל מה שתארתי כרגע הוא לא אסון. ואם אתם יודעים למה  אתם נכנסים זה בסדר גמור. אבל אלו נקודות שצריך להביא בחשבון לפני שמתכננים טיול כזה.

• פוריה א.
                  פוריה א. נערך לאחרונה על ידי

הי,

במקרה שלכם … זה באמת המסלול הקלאסי

הייתי אולי מוותרת על לייק טאהו ובמקום זאת

נותנת עוד יום לברייס

ולפארק ציון

פוריה

• eden24h

תודה על כל התגובות.

nivi doron

כרגע שוקלת אולי להוריד את סדונה ולעשות את פייג’ וברייס ביחד. ואם לא, אולי לעשות כפי שהצעת.

ממש קשה כל ההחלטות על מה לוותר.

imeshy 

ההתלבטות שלנו לגבי פייג’ ובעיקר קניון אנטילופ זה כל המסחור מסביב למקום..קשה לנו עם טיולים מאורגנים והליכה איטית עם הרבה אנשים.

מצד שני, חבל לי לפספס.

אני יודעת שאגם טאהו מוסיף לנו נסיעות, אבל אנחנו מאוד אוהבים נופים כאלה, ובנוסף קראתי שיש נדידת סלמונים באוקטובר ליד האגם. 

דוקא חושבת אולי להוריד את סדונה, ולהוסיף יום לפייג’ / ברייס ואחד לוגאס.

השיקול הוא שיהיה כמה שיותר גיוון בנופים.

אנשיםטובים 

היינו בפארקים כאלה, אפילו בדיסנילנד עצמו..הבעיה שלנו (המבוגרים) זה עם תורים ובעומס. בגלל זה הפארקים הם בסוף הטיול, אנחנו נוחתים בסופש, ולא רוצים לבלות בפארקים בסופש.

אין לנו ממש ניסיון בטיול מתגלגל,בדרך כלל כמה ימים כאלה בתחילת/סוף טיול. אנחנו מטיילים המון עם הילדים ולתקופות של כמה שבועות, אבל לרוב בכוכבים.

זה אכן מדאיג אותנו, אבל אנחנו מכינים את עצמנו שזה טיול שונה.

במקור רציתי לעשות הכל יותר איטי ולוותר על וגאס והפארקים, אבל בעלי כן רוצה לעבור בוגאס ואם כבר וגאס אז מה עם הפארקים laugh

בעיקרון אנחנו עם קראוון, וחוץ מיוסמיטי שנצטרך להזמין מקום מראש, ויהיה עוגן, וסן פרנסיסקו בסוף כדי להחזיר קראוון אנחנו יכולים לשנות מסלול, ולהאריך זמנים במקומות. אנחנו ננסה לזרום עם המסלול, אבל אם יהיו בלת”מים, אנחנו פתוחים לשינויים.

אנחנו לא ממש בענייני שופינג לרוב, אם יהיה בדרך נשמח, אבל זה לא מאסט.

פוריה א.

אני שוקלת דוקא לוותר על סדונה, ולהוסיף יום לפייג’/ברייס ויום לוגאס..נורא קוסם לי הנופים של אגם טאהו..

• imeshy
                      imeshy נערך לאחרונה על ידי

הידעתם שיש קניון אנטילופ עליון ותחתון?

הנה מדריך כיצד לבחור אחד משניהם

• גדליהו מהגרעין
                        גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

קודם כל צאו מתוך הגישה- אתם לא מוותרים אתם דוחים…

כבר  קרה לי כמה פעמים שבחלוף כמה שנים צצה הזדמנות ועשיתי השלמות במקומות שונים שלא הצלחתי לפני.

כשצריך לוותר אני תמיד בודק בשבילי מה הכי חשוב בטיול ואח”כ מוריד את המקומות בקצוות שמחייבים נסיעות ש”יגמרו” אותנו.

השנה ויתרתי ככה על פארק שננדואה ודברים בסביבתו שרציתי, אבל היה ברור שיהרגו לנו את כל הטיול והחופש.. יום אחד אולי אגיע לשם, וגם אם לא היה לנו טיול מוצלח ומלא בחוויות.. וזה העיקר , לעיתים יותר מהנופים שאולי יתעמעמו עם השנים…

לגבי הפארקי שעשועים. אנחנו בדיוק כמוכם ועוד גרוע מזה- גם לא סובלים תורים וגם לא מתלהבים מלעלות על ריידים יותר מדי מוטרפים. אז מחזק את אנשים טובים לגבי דיסני שבאמת הריידים בו לא מטורפים. ומוסיף שאנחנו שילמנו את 20$ על תוכנת ריידר מקס.. שאכן מיקסמה לנו את הזמן מבחינת המתנות בתורים, ואכן ברוב המתקנים לא עמדנו הרבה בתור ( ועשינו את זה בשני ביקורים שם)

• עמיחי13
                          עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

כאשר אתם נוסעים מסדונה אל פייג’, ממש כדאי להשקיע את הזמן בנסיעה דרך הגראנד קניון. אפילו רק בשביל לעצור שם ולהסתכל. 

ולא, לא הייתי מוותר על סדונה. אחד המקומות היפים באריזונה.

גם ברייס מאוד מיוחד.

• eden24h

עמיחי13 

הרגת אותי עכשיו laugh דוקא את סדונה הכנסתי למסלול המקורי בגלל פוסטים שלך שקראתי בזמנו.

גם ברייס / פייג’ מיוחדות, אבל בסוף אצטרך לחתוך איפשהו frown

למרות שנראה שמתבקש לחתוך דוקא באגם טאהו, זה נורא קשה, כי איכשהו ממש רוצה להגיע לשם.

גדליהו 

ברור לנו שמתישהו נגיע שוב, אבל זה עובדה שלמרות שאנחנו מטיילים המון, זאת הפעם הראשונה שלנו בארהב..המרחקים והמחיר גורמים לטיול להיות יותר נדיר..אז ברור שזה לא לגמרי לותר, אבל לפחות לטיול הזה.

לגבי הפארקים, תודה על ההמלצה על ריידר מאקס.

imeshy

דוקא ידעתי wink יש הבדל מבחינת העומס/מסחור ביניהם? לפי הלינק נשמע שהכל עמוס..

• ענמה
                              ענמה נערך לאחרונה על ידי

היינו לפני כמה שנים בטיול משפחתי ועצרנו בלייק טאהו כי היה "על הדרך". עשינו יום טיול- היה נחמד ולא יותר. לדעתי בהמשך הטיול יהיו לכם נופים הרבה יותר מרשימים ואפשר לוותר בלב שקט כדי לרווח במקומות אחרים

• ayeletback
                                ayeletback נערך לאחרונה על ידי

אם היה צריך לוותר על / מהשלושה פייג’ סדונה וברייס אני הייתי מוותרת על ברייס.
                                לפחות אצלי ההחלטה היתה קלה.

אל תוותרו על פייג, היא מגוונת ומהממת 
                                ולא לפחד מהמסחור, מדובר בטיול די קצר והוא כל כך מרהיב שהמסחור מתגמד בקושי שמתי לב אליו.

לגבי טיול מתגלגל ארוך.
                                אני הקפדתי לשלב פעם בכמה ימים יום מנוחה.
                                לא כזה שישנים כל היום, אבל כזה שכמעט לא נוסעים בו, אין לוח זמנים ש”חייבים” בו משהו, קמים מאוחר , ארוחת בוקר טובה וכו.
                                בטיול במערב ארה”ב עעשינו יום כזה בסנטה קרוז עם טיול בוקר נינוח ב RED WOOD , אח”כ לונה פארק וקניות.
                                שבוע אח”כ לקחנו יום נינוח בלוס אנגלס.
                                וכו

בטיול ארוך מתגלגל עם ילדים( וגם בלי ) אני מוצאת את ימי המנוחה האלה חיוניים

• אנשיםטובים
                                  אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

הטיול הזה אולי שונה, אבל אתם אותם אנשים

אם בטיולים לאירופה (וביום יום בארץ) אתם איטיים – אז גם בארה”ב תהיו איטיים.

אם בטיולים לאירופה אתם קמים מאוחר – גם בטיול הזה תקומו מאוחר.

מאד קשה לשנות תוכנית טיול תוך כדי תנועה. אפשרי, אבל קשה.

בניתם כבר תוכנית, הזמנתם לינות בחלק של האוטו, הזמנתם חלק מהקמפים, נערכתם לזהף התכוננתם לזה.

ברור שאם יש בלת”מ גדול אז תשנו את התוכנית. אבל על דברים קטנים יחסית (בלת”מ בקטנה, עייפות או כל דבר אחר) –  אני מניח שתשדלו להישאר עם התוכנית הקיימת

• jardine
                                    jardine נערך לאחרונה על ידי

לא שכרתי וגם לא נהגתי בקראוון, אבל נראה לי עדיף קראוון בכביש 1, שאפשר לעצור ולעשות פיקניק מול האוקינוס, מאשר להחנות באמצע וגאס, כאשר מסביב יש מלא בתי מלון הרבה יותר מזמינים.

אולי כדאי להתחיל את הטיול מסן פרנסיסקו, לשכור קראוון אחרי יומיים ולהחזיר בווגאס, ולסיים בפארקים בלוס אנג׳לס כמו שתיכננתם או שאולי לשלב את הפארקים של דיסני ויוניברסל באמצע הטיול ולסיים בכמה ימי מנוחה במלון בווגאס. 

אני לא מאמין בלשמור אטראקציות לסוף הטיול, במיוחד שאתם תגיעו ללוס אנג׳לס כבר לקראת סוף הטיול, גם סיום בווגאס עם הופעה טובה יכול להיות סיום לא רע בכלל.

אם אתם לא אוהבים הליכות ארוכות,פארק ציון מאוד מתאים ונוח, כי יש בו שאטל שנוסע בין האטראקציות העיקריות. 

לגבי פייג׳ אתם יכולים להגיע לקראת 17 לראות את השקיעה בפרסת הסוס, למחרת להזמין סיור באנטילופ ולקראת הצהריים להמשיך בדרכם לכיוון ציון או ברייס. 

• eden24h

ענמה 

אני עוד אקרא על האגם..מה שאהבתי שבסתיו יש צבעי שלכת, ונדידת סלמונים..

שום דבר לא סגור עדיין.

ayeletback

כמה קשה להחליט מי יותר יפה wink 

לגבי ימי מנוחה, בעיקרון יש לנו יום וחצי בוגאס שלא ממש מתוכנן משהו, בסן פרנסיסקו בטח גם ניקח באיזי את הימים, ובסוף יש יום בל.א שלא מתוכנן לו כלום..אבל אני יודעת שזה ממש בקטנה angry

אנשיםטובים 

אני חושבת שהחלק הבעייתי/לחוץ של הטיול הוא החלק הראשון עם הקראוון..מסן פרנסיסקו עד ל.א זה כבר רגוע יותר.

אז רק התכוונתי שבמקרה הגרוע תמיד אפשר לוותר על פארק בדרך, אבל סביר להניח שלא נעשה זאת..

אני מבינה למה אתה מתכוון, רק שכרגע מתקשה לראות איפה אני חותכת.

אני אמשיך לחשוב.

jardine 

העניין הוא שהטיסות כבר הוזמנו..הלוך וחזור לל.א. אם נתחיל בסן פרנסיסקו נצטרך טיסה נוספת..

ואם אתחיל בסן פרנסיסקו, איך אעשה גם את כביש 1 וגם אסע ליוסמיטי ואז ללאס וגאס? כי המסלול ההגיוני זה סן פרנסיסקו-יוסמיטי-כביש 1 – ל.א – לאס וגאס והפארקים..אז בעצם יוצא לי בלי קראוון בסן פרנסיסקו ובלאס וגאס בתכנון שלך, ובשלנו אנחנו בלי קראון בסן פרנסיסקו ול.א..

לגבי לאס וגאס שקלנו אולי להחנות את הקראוון וכן לקחת מלון, אבל זה עדיין בהתלבטות.

ואנחנו דוקא אוהבים הליכות, ועושים כמה שהילדים מצליחים לסחוב (הצלחנו עד 8 קמ, ואפילו עליות הם עושים לא רע angry)

• 1 / 1
                                      • פוסט ראשון
                                        פוסט אחרון