ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מפות וכלים שעוזרים מאוד בתכנון טיולים

פורום טיולי משפחות
    26
    55
    216616
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אוליב י
      אוליב י נערך לאחרונה על ידי

אנו מאנשי מפות הנייר, לא רק מפות הכבישים הכלליות, אלא מפות טופוגרפיות מפורטות ומפות סימון שבילים היכן שרלוונטי. 

נעזרים כמובן בטכנולוגיה בתכנון הטיול, אבל בטיול עצמו אנחנו בדרך כלל לא רוכשים חבילת גלישה, ובדרך כלל מעדיפים טבע, כך שעבורנו מפות הנייר אינפורמטיביות בהרבה, מה גם שהן רלוונטיות לשנים כי פני השטח לא משתנים כל כך מהר גם אם סוללים כביש נוסף או בונים שכונה נוספת. [ואנו נוטים לחזור כמה פעמים למקומות שמצאו חן בעינינו]. 

חוץ מזה, אני רואה ערך גדול בללמד את הילדים להתמצא בשטח, ולא רק להתמצא בטכנולוגיה. בטיול האחרון שלנו [יולי 2018] בסקוטלנד ראינו איך זה מתבטא – במשך כמה דקות לא היינו בטוחים האם פנינו בפניה הנכונה או לא. אני התעקשתי שלפי השמש אנחנו נוסעים בכיוון הלא נכון, הבכור חשב שאנחנו במקום אחר במפה [מפת גוגל]. אני צדקתי, כי הבסיס שלי היה המפה הטופוגרפית והכיוונים שידעתי שאנו נוסעים בהם ואמורים לנסוע בהם, המבט שיכולת הניווט מקנה הוא רחב יותר ואנחנו רוצים לפחות לאפשר לילדינו לרכוש את היכולת הזו ברמה בסיסית.

בכל מקרה קוראת בעניין וכמובן שאשמח לאמץ יישומים שונים שמועילים בתכנון הטיול, זה לא במקום זה בנוסף. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
      • keves160
        keves160 נערך לאחרונה על ידי

יפה כתבת, אוליב. 

ראיתי את זה כשגרתי בעבר בעיר של 10 מיליון איש: יכולתי מהר מאוד למצוא את הדרך גם ברחובות שלא הייתי בהם מעולם כי למוח יש כבר תפיסה מסוימת של הכיוון הכללי לפי בניין גבוה כזה או אחר, כיוון השמש, אם זו עלייה וכו’. כל שאר החבר’ה ששמו מבטחם בתוכנות הניווט התקשו לתת מבט סביבם ולהבין במהירות מה הכיוון או איפה הם במרחב. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • פסגות מושלגות
          פסגות מושלגות נערך לאחרונה על ידי

כבש, אני מבטיחה לך שהבהרת את עמדתך מכל כיוון אפשרי, באופן שאי אפשר לטעות בו. אתה לא אוהב לתכנן יותר מדי מראש, אתה נהנה ומאושר מטיול ספונטני, אתה מסתדר מצוין בלי כלי ניווט. אשריך! אין לי שום רצון למכור קרח לאסקימוסי. אני מאחלת לך שתמשיך כך באושר ובעושר עד עצם היום הזה… SmileSmileSmile

אוליב, ברור שכל עוד אנחנו מרגישים שכלי מסויים עושה את עבודתו, כל כלי אחר הוא רק בנוסף, ולא במקום. בכל אופן, אם יהיה לך זמן להתעמק בכלים שאני מביאה כאן אז תראי שלמעשה מדובר בוריאציה על מפות טופוגרפיות ומפות סימון שבילים, אלא שהמפות דיגיטליות ולא ביריעת נייר.

אני לא רואה שום סתירה בין שימוש בכלים דיגיטלים לבין חינוך להתמצאות מעמיקה. לא המלצתי וגם לא אמליץ על עקיבה עיוורת אחר הוראות ניווט. להיפך, אני ממליצה להסתכל בזמן התכנון, וגם בזמן אמת על מפות סימון השבילים, ואני רואה יתרונות למפות דיגיטליות על פני הנייר. קודם כל מבחינת ההיערכות: מפות נייר צריך לקנות במיוחד, פרטנית לכל תת אזור טיול, ואחר כך גם לסחוב אותן, לפתוח ולקפל. קנה המידה של כל מפה הוא קבוע. אי אפשר לעשות זום למפת נייר, אי אפשר למדוד מרחקים מדוייקים לשביל מתפתל, אלא במקרה הטוב להעריך הערכה גסה על סמך קנה המידה. לכלים דיגיטלים יש כל היכולות של הנייר והרבה יותר.

עוד לא הגעתי לשימוש בשטח, אבל גם כאן, אני לא מסתמכת על אינטרנט. גם לנו לא תמיד יש סים, וגם אם יש אז יש אזורים שבהם אין קליטה, ואני לא מוכנה להיות פתאום עיוורת. לכן, כל פתרון שחיפשתי לעצמי תמיד חייב להיות אופליין.

• פסגות מושלגות

אתר outdooractive

אני מקווה שנותרו עוד כמה אנשים שמתעניינים, אז נחזור לכלי OSM, ולעניין הנסיון להבין את תלילות המסלול. המידע על כמה מטרים עליה / ירידה יש למסלול לא מספיק, כי עליה של 10 מ’ על פני קילומטר זה ממש שטוח, ואילו עליה של 10 מ’ על פני 100 מ’ זה שיפוע לא קל. זה גם לא נכון לחלק כך כי בדרך כלל לא מדובר בעליה או ירידה מונוטונית שווה. לכן, הגרף, או ההיסטוגרמה של גובה פני השטח יכולה להוסיף המון מידע, ובינתיים, באתרים שהצגתי עד עכשיו המידע לא מספיק טוב.

ההיסטוגרמה מאוד נוחה באתר שאני מאוד אוהבת, ושומרת לו חסד נעורים, כי הוא למעשה האתר שפתח בפני את הדלת לכל אלה שבאו אחריו. מדובר באתר outdooractive, שכבר סיפרתי עליו בפורום. מדובר באתר שמכיל מאגר של המוני הצעות לפעילויות outdoor. לא בדקתי את כל הסוגים שם. אני משתמשת בו למצוא מסלולי Hiking, ובעקיפין, לחקור איזה נקודות חן בטבע נמצאות בהישג ידי באזור מסויים. יש שם גם אתרי טבע ידועים, אבל גם המון מסלולים ונקודות חן שעד לא מזמן היו מוכרות מן הסתם רק למקומיים. כל אחד יכול להעלות לשם טיול, החל מאדם פרטי וכלה בלשכות תיירות. לא מעט לשכות תיירות משתמשות באתר הזה, או כמו שהוא, או בתשתית שלו, שמוכנסת לתוך האתר של לשכת התיירות המקומית, ונראית קצת שונה. כמו כל אתר ברשת, גם כאן צריך להתייחס בחשדנות למידע. ברור שלשכת תיירות יותר אמינה מאדם פרטי. לינק לאתר

למיטב ידיעתי, האתר הוא במקור גרמני, והוא קנה אחיזה רצינית בארצות דוברות גרמנית, כולל אוסטריה וגם דרום-טירול (הדולומיטים בצפון איטליה). במדינות אחרות הוא פחות נפוץ. לכן, בדרך כלל צריך לתרגם את הגרמנית לאנגלית. אני מעדיפה לגלוש בו בכרום דווקא בשפה הגרמנית, ועם תרגום כרום אוטומטי מלא לאנגלית. לחלופין אפשר לגלוש באנגלית, ולתרגם נקודתית טקסטים בגרמנית.

ניתן לשלוף הצעות מסלולים לפי האזור ולפי שלל קריטריונים. השליפה נוחה, ניתן לראות גם רשימה וגם מיקום על המפה.

בניגוד להרבה מאגרים שממליצים על טיולים, מה שאני אוהבת באתר הזה זה את הדיוק שלו. יכול להיות שמחבר הרשומה יבחר לתאר הוראות בסגנון "לפנות ימינה אחרי הכנסיה”, אבל זה לא המידע היחיד. מאוד מקובל לתת בסעיף Directions את הקואורדינטות של החניה, ובנוסף יש מפה (מבוססת OSM, איך לא…) של המסלול, ומתחת למפה גרף פני השטח שמאוד נוח לעקוב אחריו ביחס למסלול, כשמעבירים את העכבר מעליו.

מי שמעלה את רשומת המסלול יכול לבחור להשתמש בשרטוט השבילים של OSM, או לצייר קוים חופשיים בשטח, או פשוט להעלות מסלול שהוא הלך בו, והקליט באפליקציה כלשהי על הנייד.

מצאתי במאגר שני מסלולים שהעלו אנשים למפלי גולינג (כדי להישאר באותה הדוגמא). נסתכל על הלינק הזה. אני מניחה שהמסלול הזה נותן את הקלטת ההליכה, כי כמו שניתן לראות כשמקליקים על המפה, המסלול ממש לא חופף לשרטוט השביל. כנראה שהשביל לא מדויק, וגם מיקום ה-GPS של הנייד לא מדויק, וכך מקבלים סטיות.

אז אם מצאתם במקרה מסלול מוכן מראש בדיוק של הטיול שאתם רוצים לעשות, החיים קלים. אם לא – אפשר לייצר מסלולים ולבדוק את כל הפרטים עליהם תוך כדי יצירה. הרבה זמן השתמשתי באתר כדי למדוד מרחקים ותלילות של מסלולים שתפרתי לעצמי. זה מצריך קצת עבודה חישובית. כדי לבדוק תלילות, צריך להציב את העכבר בשתי נקודות על ההיסטוגרמה, ולעשות חישוב של ההפרש בגובה חלקי ההפרש במרחק בין שתי הנקודות. קצת מציק.

הבעיה – תפירה עצמית של מסלול זה עסק “למתקדמים”, וזה גם מסורבל. צריך לייצר שם משתמש – את זה עושים פעם אחת ודי. אחר כך, בכל פעם שרוצים לבדוק משהו צריך לכאורה לייצר רשומת מסלול, לעבור סדרה של מסכים וכו’. אם אתם רוצים לשמור לעצמכם את המסלול, כולל מלל, הפניות, תמונות והכל, אז מדובר ביופי של כלי, אבל אם רק רציתם להכנס לרגע לבדוק משהו אז זה מסורבל.

הכלי הזה עשיר מאוד, מי שרוצה יכול לצלול לתוכו וללמוד את יכולותיו. זה כלי שצריך להתאים לחובבי טיולים ופעילויות לשלב החיפוש, התכנון, התיעוד והיישום בשטח (יש אפליקציה לנייד). אני משתמשת בו כיום רק לחיפוש טיולים. לשאר השלבים - הרבה פחות מבעבר.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
            • אוליב י
              אוליב י נערך לאחרונה על ידי

גם בעיני אין סתירה...רק הוספתי את נקודת מבטי, וכפי שכתבתי אני בהחלט עוקבת ואשמח לאמץ מבין המלצותייך  מה שיתאים לנו. תודה. 

• chenRoz
                chenRoz נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה על השיתוף.

לא הכרתי את הכלי הזה. תמיד מוכנה לנסות כלים חדשים laugh

אני די פריקית של שליטה ומאוד אוהבת לתכנן לפני הנסיעה.

• אנשיםטובים
                  אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

עוד מילה על תכנון מוקדם

בדוגמא שלי על ריינס ודיזינגוף – ברור שלא כל אחד אוהב את דיזינגוף. ואולי גם יש מי שאוהב את ריינס. אבל אם יש לך איזושהי העדפה בינהם – לא עדיף לבחור באופן אקטיבי ולא אקראי?

ואם לא עשיתי שיעורים והלכתי 10 דקות ברחוב ריינס. היה לי משעמם. איך אני יודע אם לחתוך לרחוב המקביל מימין או משמאל? אם עשיתי שיעורי בית אני יודע שאם נתחוך שמאלה נקבל את דיזינגוף שיכול להיות מעניין לי, וימינה את שפינוזה שלא נראה לי מעניין. אבל אם אני לא יודע כלום, סיכוי של 50:50 שאבחר בצד הלא נכון

אני לא מאמין שיש מי שלא עושה בכלל תכנון מוקדם

זה בסדר גמור להגיד “פריז = אייפל, שאנז אליזה וכו’ שעממו אותנו ולא באמת מייצגים את העיר, בעוד ששוטטות בכמה שכונות מיוחדות היתה נפלאה והרבה יותר אותנטית וכיפית עבורנו”

אבל זה לא כזה פשוט

לא הגעת לפריז במקרה. הגעת לפריז כי תכננת להגיע לפריז. כי ידעת משהו ושמעת משהו על פריז קודם.

והשוטטות בשכונה המיוחדת – ברוב המקרים זו שכונה שבחרת (מראש או בהתייעצות עם מקומיים). זה לא שעלית על קו אוטובוס אקראי ונסעת מספר אקראי של תחנות בעיניים עצומות ואז ירדת.

זה “לא חוכמה” להגיד שזה כיף ללכת לאיבוד בסמטאות פריז. פריז עיר ענקית ומן הסתם הלכת לאיבוד בסמטאות באיזור המרכז. לא טיילת בלי מטרה בפרברי השינה (בלי קשר לסיכון בטחוני כזה או אחר).

ואני כבר לא מדבר על סוגיות של אנשים שזמנם יקר להם, או כמו שהוזכר פה מגבלות בריאות ואחרות. אנחנו בפורום משפחות, אז בואו נדבר על ילדים. תנסה לטייל עם עגלה ברחוב ולגלות פתאום שיש לך עלייה של 100 מדרגות. תחשוב איזה כיף זה לטייל עם ילדים, להגיע לארמון או טירה נחמדה ואז לגלות שאין כניסה מתחת לגיל X. איזה תסכול עמוק זה

ומה עם נושא שעות פתיחה – להגיע לאיזה אתר ולגלות שסגור היום או החודש או בשעות האלה?

כל הדברים האלה קרו לי כמובן, וגם לרוב חברי. אז אם זה קרה פעם אחת בטיול גדול זה לא סוף העולם (כי אי אפשר לתכנן הכל). אבל אם זה קורה כל יום – זה כבר בעייתי מאד.

הזכרנו פה את פריז. בקיץ האחרון היינו בפריז. השארתי את הטיול ברובע הלטיני ליום האחרון (שבת) בתקווה שבסוף השבוע יהיה שוקק. בפועל הרחובות היו מתים, חלק ניכר מהחנויות היו סגורות, ובסף הכל לא ממש נהננו. אני לא יודע אם דווקא בשבת סגור, או בגלל הווקאנס, או שסתם היינו ברחוב המקביל לרחוב של האקשן (ריינס מול דיזינגוף?) אבל פשוט לא היה כיף.

אבל זה לא כזה קל להגיד אחרי 10 דקות בואו נחתוך, כי מקווים שיהיה יותר טוב בהמשך. רק אחרי כמעט 3 שעות החלטנו שזה כנראה לא ישתפר וחתכנו לאיזור אחר לגמרי בפריז. 

תזכרו שלא כולנו אותו דבר. לא רק במה שאנחנו אוהבים, אלא גם במה שאנחנו יכולים. אנשים פה לא תמיד מזכירים בעיות בריאות כאלה או אחרות אבל יש והרבה. זה לא חייב להיות קיצוני כמו נכות פיזית של כסא גלגלים, או ילד על הספטרום. גם סתם אנשים מבוגרים עם עודף משקל וכושר אפס שקשה להם ללכת קילומטר, או ילדים עם ADHD ולא רק על הספקטרום, בעיות שמיעה וראיה ברמה כזו או אחרת וכו’. לא בהכרח דברים דרמטיים, אבל דברים שיכולים מאד להקשות על טיול שלא תוכנן נכון.

• פסגות מושלגות

אתר OpenRouteService

שוב שלום. “התחלתי ולכן אסיים” Smile

כפי שכתבתי בפוסט הקודם, זמן רב השתמשתי באתר outdooractive על מנת לבדוק מרחקי הליכה במסלולים שונים, ולעשות חישובים מעיקים של תלילות השביל בקטעים שונים. העניין היה, כאמור, מסורבל. לפיכך, חיפשתי כלי קליל ונוח יותר לבירורים זריזים, שישמש אותי לבדיקת מסלולי הליכה באותה קלות שגוגל מפות משמש לבדיקת מסלולי נסיעה.

מצאתי, כאמור את האתר של GraphHopper, שלא היה מספק לטעמי.

המשכתי לחפש ומצאתי את אתר OpenRouteService.

האתר מאפשר מסלול גמיש בין כמה נקודות, והוא נוח לשימוש.

דוגמא למסלול הליכה למפל העליון בגולינג, דרך נקודת התצפית על המפל התחתון.

מעבר למידע הבסיסי שראינו כבר באתרים הקודמים (מרחק, גובה עליה, גובה ירידה, גרף גובה פני השטח), יש בצד שמאל למטה, בקטגוריית Additional information, שלושה סרגלי אינפורמציה מאוד נוחים.

הנוח ביותר, והשימושי ביותר הוא הסרגל השלישי, שמתחתיו כתוב Steepness. הוא חוסך את החישובים המייגעים של התלילות. יש לו מפתח צבעים. גוונים שונים של ירוק פירושם ירידה, גוונים שונים של אדום – עליה. ככל שהצבע כהה יותר כך השיפוע תלול יותר. כאשר עומדים עם העכבר על הקטע הצבוע, מופיע המידע על אחוזי התלילות של השיפוע, וחיווי על המפה באיזה קטעי דרך מדובר. זה הדבר הכי נוח שהייתי יכולה לייחל לו, ואני מאוד מרוצה. זה מה שנקרא “סוף הדרך” תרתי משמע. אבל! מנסיוני הרב צריך לזכור כמה דברים חשובים:

א. כמו שכבר כתבתי, המידע על גובה פני השטח איננו מדויק, ולפעמים ממש שגוי. קראתי על זה לא מעט חומר. הבנתי שהמידע מסתמך על מקורות מהימנים (נדמה לי שנאסא, או מיפוי כדור הארץ ידוע אחר), אבל יש בעיות בהתייחסות אליו, באלגוריתמים של חלקות, ובקיצור – בלגן.

ב. נראה לי שיש שם באגים בניתוח של התלילות. תראו את זה די בקלות אם תקחו את הדוגמא של המסלול שנתתי, ותורידו את נקודת האמצע בתצפית על המפל התחתון. תישארו עם אותו המסלול, אבל בין שתי נקודות, במקום עם שלוש, ואז חלוקת השיפועים משום מה תיראה קצת אחרת.

לכן, כדאי להשתמש במידע עם הרבה פקפוק, ויותר להתרשמות כללית. מצד שני, לא נראה לי שיימצא כלי אמין יותר. מדובר כאן בכלי שפותח ב-The Heidelberg Institute for Geoinformation Technology. טוב, תמיד יש סיכוי שרק השם מפוצץ, ומאחוריו עומד איזה מפתח אחד עם תואר מנכ”ל… Wink

שני הסרגלים הראשון והשני נותנים אינפורמציה על סוגי השביל. האמת שאני כמעט לא משתמשת בהם, כי בדרך כלל המידע מאוד חסר, ואני לא באמת מבינה מה ההבדל בין path לבין track לבין other. דווקא במקרה הספציפי הזה יש קצת יותר אינפורמציה.

בסרגל הראשון של Surfaces ניתן לראות שהשביל מתחיל באספלט עד סוף החניה, אחר כך, השביל שמסומן במפה כשביל רחב וטוב הוא שביל חצץ, ובהמשך, השביל הצר יותר הוא אדמה.

בסרגל השני של Way types יש אישוש לפענוח המפה שנתתי ב-OSM, שמדובר בקטעים של מדרגות. אז למי שלא זוכר/יודע/מכיר את הסימונים במפה, יש כאן הסבר טקסטואלי נוח.

המשך יבוא...

• פסגות מושלגות

שלב ההתמצאות בשטח

למעשה סיימתי פחות או יותר את עיקרי הכלים בשלב התכנון המוקדם. נעבור להתמצאות בשטח.

בשטח, בנסיעה ברכב אנחנו מנווטים באמצעות Sygic ו/או גוגל, כאשר אני מסמנת מראש את האתרים בקואורדינטות של החניה שראיתי ב-OSM.

בעבר, הייתי מדפיסה ניירות של מידע על כל אתר, וגם מדפיסה קטע מפה רלבנטי. זה היה דורש הרבה עבודה של החלטה באיזה זום להדפיס, איזה אזור לכסות, ובסוף ההדפסה בשחור-לבן היתה מאבדת ממילא את רוב חיוניותה. אחר כך החלטתי להפסיק לגמרי עם הניירות, ולהשתמש במקום זה בטאבלט 10 אינץ’. עדיין, אני לא רוצה לסמוך על גישה לרשת, גם אם יש לי סים, כי יש מצבים ומקומות ללא קליטה, בייחוד בטבע. לכן חשוב לי שכל המידע יהיה זמין על הטאבלט ובניידים גם אופליין.

אפשר לכאורה להכין קבצי מידע עם חלקי מפות בדיוק כמו קודם, רק לא להדפיס אותם. אפשר גם להכין קבצי תמונות של חלקי מפות, אבל אלה כבר הפתרונות של האתמול. מה שהייתי רוצה זה להיות מסוגלת לראות את מפת OSM, כפי שאני רואה אותה באתר באינטרנט, אבל אופליין. אישית גם חשוב לי שויזואלית המפה תיראה דומה מאוד לאתר, כי למשל, המפה שמציגים באתר outdooractive הרבה פחות מדברת אלי.

אז לשם כך פשוט צריך להשתמש באפליקציה על הנייד שמראה מפות OSM. אני די משוכנעת שיש המון כאלה, גם אם הן לא מכריזות בראש חוצות שהן מבוססות OSM.

מי שמתחבר לקונספט של outdooractive יכול לנסות את האפליקציה שלהם לנייד. אני לא התחברתי איתה, והגירסא החינמית היא רק אונליין, ולכן לא מצאתי לנכון לשלם על הגירסא המתקדמת שמאפשרת גם גישה אופליין.

אנשים בפורום כתבו שמשתמשים בתוכנות ניווט כמו maps.me ו-mapy.cz. למיטב ידיעתי שתיהן מבוססות OSM. לא בדקתי אותן לעומק, אבל יתכן שהן נוחות לא פחות, ואולי אפילו יותר מהבחירה שלי.

אני בחרתי במובן מאליו, באפליקציה שהיא OSM על Android, ובקיצור – OsmAnd. האמת שהכרתי אותה עוד משלב הבחירה באפליקציית ניווט לנסיעה, אבל היא לא עברה את המבחן ובחרתי בזמנו בסיגי’ק. לצרכים של הליכה רגלית בשטח אני מאוד אוהבת אותה, בראש ובראשונה בגלל שויזואלית היא כמו המפה באתר OSM, ואני לא צריכה הרבה יותר מזה.

קצת על OsmAnd בפוסט הבא, שכנראה יהיה אחרון חביב. Smile

• פסגות מושלגות

OsmAnd

כאמור, OsmAnd היא אפליקציית ניווט אופליין בנייד, מבוססת על מפות OSM.

אם נתתי לינק לאתר OSM עם מיקום מסויים, כשאני פותחת אותו בנייד, יש אפשרות לפתוח אותו בדפדפן ואז נפתח האתר, ויש אפשרות לפתוח אותו גם ב-OsmAnd, ואז עולה מפה דומה מאוד לאתר, אבל באופליין. זה מאוד נוח לי גם לתכנון וגם לביצוע. מספיק שאני שומרת לינק אחד, ואני יכולה להסתכל בנוחות על המקום גם במחשב הביתי וגם בנייד בשטח. בדרך כלל ב-OsmAnd (כפי שקינפגתי אותו) מופיעים יותר פרטים מאשר באתר. למשל, עמדת התשלום בכניסה למפלי גולינג, שלא מופיעה באתר, כן מופיעה באפליקציה בזום המתאים.

שאלה למשתמשים ב-maps.me, mapy.cz ודומיהם: אם אתם לוחצים על הלינק הזה בנייד, האם גם אתם יכולים לפתוח אותו באפליקציה? ואם כן, האם הוא נפתח נכון?

בתור תוכנת ניווט, הדבר הכי בסיסי שניתן לעשות זה לראות על גבי המפה בכל רגע נתון איפה אני. לנו זה מספיק לניווט פאסיבי. אם אנחנו לא בטוחים לאן ללכת, איזה פיצול בשביל לקחת, או סתם רוצים לדעת כמה דרך עשינו וכמה עוד נשאר, כל מה שצריך לעשות זה להציץ לרגע במפה. כמו שכתבתי קודם, צריך לזכור שהמכשירים לא מדוייקים וגם המפות לא, אבל בד”כ הדיוק מספיק טוב.

גם מי שלא רוצה לטרוח הרבה בהכנות מראש, כל מה שצריך לעשות כדי לא לתעות בדרך וללכת קילומטרים מיותרים זה לפתוח את האפליקציה ולהסתכל איפה אתם ביחס לשביל. c'est tout.

למשקיעים, אפשר לייבא ל-OsmAnd נקודות עניין ומסלולים. אני מייבאת מסלולי הליכה בקבצי gpx, והאפליקציה מראה את המסלול שבחרתי להראות על גבי המפה. כך קל אפילו יותר, גם להיזכר במסלול וצורתו, וגם לעקוב במקרה הצורך לאן ללכת.

את קבצי ה-gpx ניתן לייצא גם מאתר outdooractive (שמאפשר ד.א. גם להוריד בפורמט kml), וגם מאתר OpenRouteService.

OsmAnd מראה עבור מסלול gpx גם את גרף הגובה של פני השטח, וגם את גרף אחוזי השיפוע בכל נקודה.

כמה הערות:

א. האפליקציה חינמית, אבל מאפשרת להוריד חינם רק מספק מוגבל וקטן של מפות (נדמה לי ש-7 אבל לא בטוחה). זה בהחלט מספיק לנסיון ולכמה טיולים אם מקמצים. אנחנו קנינו במחיר ממש זול (היה מבצע) את הגירסא ה-unlimited. מעבר לנוחות אני רואה בזה את תרומתי הצנועה לפרויקט ה-OSM. אם אתם מגלים שאחת האפליקציות הלגמרי חינמיות מתאימה לכם אז אולי תבחרו בה במקום.

ב. כדי לקבל ב-OsmAnd מפה בצבעים ובמראה דומה לאתר ה-OSM יש צורך לקנפג את המפה בהתאם. תשחקו עם הקונפיגורציה ותראו מה נעים לכם.

ג. ניתן, כמובן, גם לנווט ניווט אקטיבי. אנחנו לא אהבנו את זה, ולטעמנו זה סתם מציק בטבע ולא תמיד ברור.

ד. האפליקציה עשירה באפשרויות, שאת רובן אפילו לא חקרתי עדיין.

ה. חיסרון ענקי שנכון לגבי האתר, נכון שבעתיים לגבי האפליקציה ומאוד מציק לי: החיפוש של כתובות מזעזע. או שאני לא מבינה איך להפעיל, או שפשוט זה לא עובד. אני לא מצליחה כמעט בכלל, ובסוף אני עובדת כמעט רק עם קואורדינטות. במחשב הביתי זה הולך מהר ולא מפריע לי. באנדרואיד זה סיוט.

ו. ניתן לקנפג את המפה להראות כל מני שכבות. חלקן ניסיתי, חלקן לא. יש שכבות טופוגרפיות, יש שכבות של עוד מידע על השבילים.

נראה לי שזה מספיק בתור סקירה.

אני כל הזמן מתפתחת, מוצאת עוד כלים, משכללת את השימוש. כמובן שאשמח לשמוע אם יש למישהו עוד הצעות לכלים או פרקטיקות שמשדרגות את הידע בשלב התכנון ובשלב ההתמצאות בשטח.

סוף שבוע נעים לכולם. Smile

סוף

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
                        • דפנה 11
                          דפנה 11 נערך לאחרונה על ידי

גם אני הצטרפתי...תודה על המידע !

באמת התלבטות כל פעם מחדש האם לעזוב לגמרי את הנייר או לא…

• chenRoz
                            chenRoz נערך לאחרונה על ידי

תודה לך על השיתוף והמידע המועיל laugh

• annaly
                              annaly נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה, פסגות

אני אוהבת לתכנן את הטיול, ומתכננת לבד.. את מרבית האתרים לא היכרתי, למרות שבן זוגי (שאחראי על הניווט בפועל), מכיר חלק.

תודה על השיתוף!

אני “מחפשת” אפליקציה שווה שתעזור ל”סדר” את המידע על הטיול – לאו דווקא הניווט עצמו…

כיום למעשה “לוקחת” הכל בוורד ו/או אקסל – על הנייד (פעם הייתי מדפיסה, היום כבר לא) אבל ממש הייתי שמחה לאפליקציה שתקל על תכנון הטיול.
                              בטיול האחרון ניסיתי שתיים, ופחות ופחות השתמשתי בהן לאורך הטיול...

• פסגות מושלגות

גם אני הפסקתי להדפיס ניירת. Smile

המסקנה האישית  שלי היא שבשורה התחתונה הכי נוח לי לשמור את כל המידע במפת גוגל - מפה שיוצרים דרך My Maps, עם נעצים. לכל נעץ אפשר לכתוב טקסט ארוך עם כל המידע עליו, כולל לינקים לאתרי אינפורמציה. אוהבי הטבלאות יכולים לייצא את המפה לקובץ של טבלה, כך שהאינפורמציה זמינה גם אופליין. אני עושה את זה לגיבוי ולא משתמשת.

מה שנוח זה שבמפה אפשר במבט חטוף להבין איזה אתרים יש, את הקירבה ביניהם, ובלחיצת כפתור להיזכר במה מדובר. לפעמים אני גם מוסיפה תמונות של האתר כך שפתיחת המידע מיד מזכירה לי איך זה צפוי להיראות.

החסרון הגדול - המפה לא זמינה אופליין. אפשר להשתמש באפליקציות ניווט אופליין לשמירת מועדפים כמו במפות גוגל. יש נוחות יותר ופחות...

• טל מלינה
                                  טל מלינה נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה פסגות על השיתוף.

מאוד מועיל.

אני מאסכולת המתכננים

ומודה לך מאוד בשם המגזר שלי no

יש לי עבר רחוק מאוד של טיול ארוך נטול לחלוטין כל תכנון שהוא , ברמה כיאוסלית / סופנטינית שהיתה אפשרית רק אי שם במאה העשרים.

אז עכשיו לפחות מבחינתי שחוותי סופנטיניות קיצונית כנגד תיכנון קפדני, התיכנון מנצח – בטח במסגרת מוגבלת של זמן ובטח עם ילדים.

כרגע בשל גיוס / שנת שירות באופק אין תיכנונים בקנה, שומרת ליישום כאשר יצוץ משהו.

שוב תודה על ההשקעה וההסברים,

טל

• הוזכר על-ידי  פסגות מושלגות פסגות מושלגות 
                                  • 1
                                  • 2
                                  • 3
                                  • 3 / 3
                                  • פוסט ראשון
                                    פוסט אחרון