3 שבועות באוגוסט, בזוג- אירלנד או סקוטלנד?
-
אין מה להתערב לכם בשיקולים.
אם לא “בא” לבן זוגך לטייל בארה”ב – זה בסדר גמור.
הטיסה לשם ארוכה, אין ספק. במרבית ארה”ב יש נסיעות ארוכות ממקום למקום יחסית.. ואין עיירות עתיקות מימי הביניים כפי שמצטייר לכם בראש.
בארה”ב בהחלט יש פסטיבלים
בארה”ב בהחלט יש עיירות אמריקאיות חביבות
בארה”ב בהחלט יש נופים מהיפים על כדור הארץ
אם אתם מבינים את הצד השני (ארה”ב מחייבת טיול ארוך יותר) ועדיין בוחרים מטעמים אובייטיבים/סובייקטיבים לנסוע לאירופה – זה מצויין ואין עם זה שום בעיה. העיקר שתכירו בנקודה למחשבה שאולי לא חשבתם עליה קודם. אם כעת אתם מודעים לה ומחליטים בצורה מושכלת על האי הבריטי – אחלה!
לונדון ל- 4 ימים זה קצת מעט מדי לטעמי לטיול ראשון.
אפשר לשלב אותה עם אירלנד או עם סקוטלנד או עם טיול באנגליה עצמה
הנה אלבום תמונות שלי מלונדון וצפון אנגליה (אגמים, וויילס)
הנה אלבום תמונות שלי מדרום אנגליה – חבל קוטסוולדס, באת’ וסטונהנג’ (החל מעמוד 58)
אפשר לומר שסקוטלנד תהיה דומה קצת יותר לחלק של איזור האגמים כפי שתראו באלבום
-
תודה על המענה המפורט!
-
היינו כמה ימים בדבלין. המשכנו ללימריק בעיקר בשביל לראות תחרות סוסים. משם המשכנו דרומה לקילרני ושהינו בה כמעט שבוע, משם עשינו טיולים יומיים בשמורה (מומלץ מאוד) ובRING OF KERRY. רק בקילרני שכרנו רכב כדי להיות תלויים בעצמנו ובRING OF KERRY טיילנו לבד, ראינו מקום נחמד נעצרנו, בגלל זה לא הספקנו לעשות את כל הסיבוב (יש טיולים יומיים מאורגנים לשם) באופן זה אפשר בכיף להקדיש לחצי האי יותר מיום אחד. מקילרני המשכנו מעט צפונה- צוקי מוהר, קונמרה נשיונל פארק, מעבורת לאיי ארן (מגולווי). וחזרה לדבלין- בימים האחרונים בדבלין לקחנו טיול יומי לוויקלו ששם צילמו את לב אמיץ, באזור וויקלו אפשר גם לטייל כמה ימים. יש את האזור בצפון אירלנד (הרפובליקה) שיוצא יותר צפוני מצפון אירלנד, לא זוכרת את שמו, שלא הספקנו להגיע ואומרים ששווה גם.
-
טיילתי באירלנד פעם אחת ובסקוטלנד 3 פעמים, מתוכם פעמיים בשנתיים האחרונות (כל פעם שבועיים וחצי).
אירלנד יפה אבל סקוטלנד דרמטית, פראית יותר (לטעמי), והתאהבנו בה. הנופים פשוט עוצרי נשימה, וגם אפשר לראות חיות בטבע (כלבי ים, איילים, ציפורים ועוד)
בסקוטלנד באוגוסט יש הרבה פסטיבלים (פסטיבל הטאטו באדינברו, פסטיבל הfringe באדינברו) ומעבר לזה בהמון עיירות יש את משחקיי ה highlands (שזה תחרויות מקומיות ונחמד מאוד להסתובב בהם).
כמובן שיש המון טירות, ויש היסטוריה מרתקת.
יש גם המון איים, מתויירים יותר ומתויירים פחות, אין בעיה למלא שלוש שבועות.
בפורום משפחות יש המון סיפורים על סקוטלנד, ואת יכולה לקרא שם ולהתרשם מהאפשרויות..
-
היי,
אשתדל לא לחזור על מה שכבר אמרו….
קודם כל, הבחירה שלכם לנצל את ההזדמנות הזו באירופה היא לא מיותרת לטעמי. כל אחד ומה שהוא אוהב ומה שבא לו. וכמו שכבר אמרת, לחוות 3 שבועות של ״חרישה״ של יעד, זה לא כמו קפיצה, ואין סיבה להגיד שבגלל שיש לכם הרבה זמן אז תטוסו רחוק יותר.
לגבי היעדים – בסקוטלנד עוד לא היינו (לגמרי בוויש-ליסט), אבל היינו שבועיים באירלנד, והיה מדהים. אירלנד מדהימה, ובניגוד למה שכתבו כאן בהחלט יש בה נופים מרשימים וממכרים, יש בה רוגע ושמחת חיים שלא נתקלנו במקומות אחרים, וזה ללא ספק אחד היעדים האהובים עלינו.
לגבי 3 שבועות – אני לא אשקר, אנחנו בשבועיים כן הרגשנו שפחות או יותר הצלחנו למצות את מה שרצינו, אבל כמו בכל טיול – תמיד נשארו גם דברים שלא עשינו, מקומות שלא ראינו, או מקומות שאם היה לנו יותר זמן היינו נשארים בהם יותר.
שורה תחתונה – אם מישהו שואל אותי האם שבועיים זה מספיק, התשובה היא כן. האם 3 שבועות זה יותר מדי? לדעתי התשובה היא לא.
תהנו!
