מרק חם -שרשור לשבת
-
תרמנו עלי שלכת לפני שבוע , עכשיו כבר ממש חורף. מתכננים את הקיץ הבא ומכינים מרק לשבת.
מרק עוף של סבתא, מרק ירקות מינסטרונה שיזכיר את איטליה, אולי מרק גולש הונגרי
או מרק בצל צרפתי?
העיקר שיהיה מרק חם!
רק אני חושבת על סיינפלד ,שכשאני חושבת על מרק?
אז מוזמנים לשרשר- מרקים, צלחות,סירים מהבילים, תמונות,שירים, חוויות,
שתהיה שבת חמימה לכולם.

-
יונית,
אישית, שמחה מאד על חידוש המסורת של ה”שרשורים לשבת”…

מרק כמובן מתחבר לקור…
באיסלנד אכלנו הרבה. יש שם בחלק מהמסעדות (גם בתחנות דלק) נוהל מבורך המאפשר מילוי של הצלחת חינם. בדרך כלל זה מתאפשר עם מרק היום-הרבה פעמים מרק בשר כלשהו משביע וחם. הרבה תיירים (לא רק ישראלים...) קונים מרק לאחד מבני הזוג ועם סיום המנה ממלאים אותה מחדש…
גם בצפון נורווגיה הקרה הרבנו לאכול מרקים.
במוזאון הויקינגים בלופוטן הגישו מרק בסגנון ויקינגי, וגם בהרבה מרכזי סאמים הגישו מרק בשר, לפעמים מוס או אייל. בהתחלה היה לי קצת קשה עם אכילת בשר כזה, אבל במחשבה שנייה, בעלי החיים האלו חיים די טוב חופשיים במרחבים עד הגעתם לצלחת, בניגוד להרבה בעלי חיים אצלנו.
ויש “מרק אומנותי”-כמובן פחיות המרק של חברת קמפבל שצייר אנדי וורהול.
וחבל שאני לא כל כך מצלמת אוכל...
שבת גשומה לכולם

-
המרק הכי מוצלח שאכלנו בחו”ל היה בקושיצה: מרק חם שמוגש ב”סיר” לחם.
יצא לנו מספר פעמים להתקל בגימיק הזה אבל אף פעם הלחם לא היה טרי כל כך והמרק טעים כלכך.
-
מי לא מתגעגע למרק שום אוסטרי לבן סמיך וחם?בעקבות געגוע גדול למרק השום הסמיך הלבן והחם שאכלנו בטיול שלנו באוסטריה בשנת 2011 חיפשתי הרבה באינטרנט, ולבסוף הגעתי לגירסה שעובדת ואני שמחה לשתף במתכון, כולל פינת הגאון:
8 תפוחי אדמה קלופים. כדאי לחתוך כל תפוח אדמה לכמה חתיכות כדי לזרז את הבישול.
2.5 ליטר מים
ראש וחצי שום קלוף (אין צורך למעוך, הכל ימעך בסוף ביחד)
כף גדושה אבקת מרק (יתכן שאפשר גם בלי)
חצי כפית פלפל שחור
מלח לפי הטעם
שמים הכל יחד בסיר ומבשלים עד שיתרכך.
לפני ההגשה מביאים לרתיחה, מכבים את האש, מועכים עם בלנדר מוט, מוסיפים שמנת מתוקה שלמה (250 סמק 38% אחוז) ועושים עוד בזז כדי שיתערבב, טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.
יוצא מזה בערך 10 מנות כך שלא צריך להתעלף מהמחשבה על השמנת והקלוריות, כי אם יש במנה קצת פחות מתפוח אדמה בינוני ו25 מ"ל שמנת מתוקה זה 150 עד 200 קלוריות משביעות של עונג צרוף מחמם ומפנק. חימום חוזר עדיף לעשות במיקרו כי בסיר אחרי המעיכה צריך לבחוש את התחתית כל הזמן כדי שלא ישרף. זה אומר שאם מכינים מראש לאירוח אז מראש רק לבשל. ואת המעיכה והוספת השמנת לעשות רק לאחר הרתחה חוזרת סמוך להגשה.
פינת הגאון: המרק מאוד קרמי וסמיך ומכיוון שאין גישה אמיתית לחלק הפנימי של הסכין של הבלנדר מוט, אני שמה מים וסבון כלים בכלי קיבול כלשהו, יכול להיות קערה בכיור שמחכה לרחיצה, מכניסה את המוט רגע לשם לערבול ואז כל הלכלוך הקרמי יורד, שטיפה מתחת לברז וזה נקי. את השטיפה הזאת כמו כל שטיפה של בלנדר מוט רצוי לעשות מיד בתום השימוש.
בתיאבון!

-
המרק הטוב ביותר שאני אכלתי היה מרק דגים בעיירת מעיינות גפרית על כביש צ’נגדו-צ’ונג צ’ינג בסצואן, קרוב לצ’ונג צ’ינג.
הדג במרק היה קרפיון.
אכלתי שם גם את הדג הכי טעים בחיי, גם זה קרפיון, בבישול אדום.
אני מעריץ את הסינים על יכולתם להפוך את המצרכים הפשוטים ביותר למעדנים.
-
עשית לי את זה עם המתכון!!!
-
שאפו לך יונית ששבת לשרשורים המקסימים לסופי השבוע!!!
דבורה’לה – אחלה של מתכון למרק שאאמץ אותו בקרוב.
אני איני יכולה לתרום מתכון אלא לשער מה היה בתוך המרק המהביל הנהדר שאכלתי באיסלנד.
זהו מרק “האסם” הם קראו לו שהיה עם כרוב וחתיכות קטנטנות של בשר מעושן, גזר ובצל. שילמנו על מנה אחת ואמרו שניתן למלא כמה שרוצים. מילאני עוד פעם וחצי. יחד עם הלחם לא יכולנו לאכול יותר דבר.
-
שום מרק לא יעמוד מול מרק עוף תאילנדי, ‘טום-קא-גאי’, פרט……. למרק דגים נורבגי ביום מושלג עם רוח מקפיאה מהים הצפוני.
כנחמה פורתא, קבלו מרק עגבניות קטלאני לוהט, על טהרת הוויגאן.

-
נזכרתי, שכשטיילנו באוסטריה עם הבת שלנו, למדנו בהקשר של מסעדות ש: א. לבוא הרבה זמן לפני שרעבים...ב. להזמין מיד מרק, כי זאת המנה היחידה שמגיעה מהר
אני זוכרת שגם היו להם מעין “שקדי מרק”, שמאוד התחבבו על הקטנה ואפילו ה”קניידל”, שיש בו כבד...ובהקשר זה, התמונה היא דוקא של קניידלעך ארצישראליים – מהפעם היחידה שבה קיבלתי “פס” מליל הסדר וחגגתי אותו בקמפינג במדבר. אבל לא וויתרנו על מרק העוף של אבא שלי, שהוא אמיתי אמיתי והגיע קפוא איתנו…
רק מציינת, שמאז אנחנו כבר לא משתמשים בחד”פ!

-
היום היינו במסעדה ואכלנו מרק בצל טעים.
אבל בעלי העיר שהמרק הכי טעים שאכל אי פעם היה מרק עוף עם קניידלך, ממש “מרק פסח” שאכלנו במסעדה בפנסיון קטן בעיירה קטנה בגרמניה. הוא באמת היה מאד טעים והנה הוא כאן
אבל בשבילי המרק הכי טעים שאכלתי הוא קלאם צ’אודר שאכלנו במסעדה UNION OYSTER HOUSE בבוסטון. בא במנות קטנות אבל טעימות טעימות.

-
מרק pho מויאטנםידעתי שאיפה שהוא יש תמונה של מרק בלי פרצוף של מישהו שנהנה ממנו….
-
mimi812, תמונה יפה. שמחה לשמוע שאתם כבר לא משתמשים בחד פעמיים. גם מזיק לסביבה וגם לבריאות-הפלסטיק הזה +נוזל חם לא בדיוק ידידותי לאף אחד.
פסח במדבר נשמע לי נהדר

-
מרק יפני חם בלילה קר בניו יורק (מסעדת נצומי – מסעדה יפנית מומלצת בניו יורק, אחת מבין כמה המסעדות הנורמליות היחידות באזור כיכר טיימס):
-
מרק מסאנדקאן, בורניאו, מלזיה.
את קוביות האורז הקר משמאל מכניסים פנימה למרק...

-
יונית איזה כיף השירשורים לשבת!
אז רגע לפני שמתחיל השבוע- מרק בלחם אחרי יום קררר בבראשוב, רומניה. מסעדה קטנה, מקומית וכיפית (לא זוכרת את השם לצערי...)
מהטעימים שאכלתי

-
היי שרון75, את זוכרת את שם המסעדה בקושיצה?
-
פו בו זה אחד המרקים הכי טובים שקיימים.
מגישים אותו במסעדות שיש בהן רק מרק כזה, גם באחרות אבל הכי טוב במסעדה מתמחה מומלצת.
יש מסעדות בהן התור מחוץ למסעדה מעיד על איכות המרק, הטובה ביניהן ברחוב BAT DAN ברובע הון קים (הרובע העתיק).
זה מרק בקר מלא ירקות ואטריות שלתוכו מכניסים בהגשה פרוסות בקר (BO) דקיקות.
אפשר לקבל את הבקר מבושל במצקת בתוך הסיר המבעבע במשך דקה או קצת יותר או שמכניסים אותו נא למרק והוא מתבשל מעט בקערה.
מרק כזה בבוקר מחזיק מטייל עד ארוחת ערב, לכל היותר עם חטיף במשך היום.
-
יש לי חיבה יתרה למרקים
ואפילו הצלחתי פעם להגיע לפסטיבל מרק (אי שם בצפון חבל אלזאס בסתיו)
כל המקומיים פשוט פותחים שולחן, מביאים סירים ו...מכינים קערות מרק .
פעם למדתי שאת המרק המציאו כי הלחם היה יבש מדי והיה צריך להרטיב אותו במשהו ,מקור השם מרק בלטינית מ”לשקוע” והכוונה לאותו לחם שהלך לאיבוד בקרקעית הקערה.
בכלל יש למרק היסטוריה עולמית .במאה ה19 כבר היה ספר מתכונים (צרפתי, אלא מה?) שפרסם 80 מתכוני מרק שונים.
עוד פריטי מידע לא חשובים אבל חמים על מרקים.
-
ריקי את מה זה צודקת לגבי הקלאם צ’אודר – ההברקה של ניו אינגלנד – אחד המרקים הכי טעימים שיש!!!
הכרנו אותו לראשונה בבוסטון בQuincy Market ולמרות שזה מתחם מזון מהיר ומגיע בקופסאות קרטון של מרק, הטעם אלוהי והוא כל כך ממלא שזו ארוחה שלמה!
ואחר כך דגמנו אותו בכל מקום שהגענו אליו בניו אינגלנד, כולל מתחם אוכל מוכן בסופרמרקטים שמוכרים מרק בקופסאות ובדרך כלל היה טעים מאוד.
דבורה
-
קלאם צ’אודר אפשר גם למצוא ברוב אזורי החוף של קליפורניה, כולל מקומות סופר פופולריים של תיירים (הרציף של מונטריי, רציף 39 בסן פרנסיסקו, סאוסוליטו, הטיילת של סנטה קרוז, סנטה ברברה וכו וכו).
הכי כיף בתוך לחם ביום קריר