טיול חודש מסידני לקיינס
-
הטיול לחודש מסידני לקיינס.
קראתי שיש חבילות לינה ב yha שנותנות מחיר אחיד לכל ההוסטלים שלהם.
שווה לקנות?
וגם ... במהלך חודש ינואר. האם צריך להזמין מראש לינה או לזרום ממקום למקום?
-
YAH הן האכסניות היקרות ביותר, לרוב טובות מעל הממוצע, אך במקומות רבים, בפרט קטנים או פחות מתוירים יש אכסניות טובות לא פחות והרבה יותר זולות.
לאורך הדרך מבריסביין לקיירנס ישנתי בעיקר באכסניות משפחתיות, יותר נעימות, פחות המוניות ויותר זולות מ-YHA.
-
שכחתי, אם את עושה כרטיס YHA, עשי בארץ ב-אנ”א.
אפשר ברוב האכסניות או במשרדים.
זה עלה לי הרבה יותר בזול בארץ.
-
אם זכור לי נכון, הדיל הזה של yha מאפשר לינה במיטה הזולה ביותר הזמינה באכסניה. כלומר, לעיתים בחדר עם 10 מיטות ולעיתים בחדר עם 4 מיטות.
זו בהחלט אופציה לא רעה אבל לא בטוח שתרצה לחייב את עצמך לרשת כי בחלק מהמקומות דווקא אכסניות אחרות טובות יותר (ללא קשר למחיר).
בטיול של חודש אני לא חושב שהחסכון יהיה מטורף במימוש הדיל הזה ועשוי סתם "לחייב" אותך לאכסניות הרשת.
כרטיס yha בהחלט זול יותר לקניה באכסניות אנ"א בארץ בהנחה שיש אכסניה במרחק סביר מביתך ואולי שווה לעשות אותו גם בלי קשר לדיל המוצע.
-
תיקון טעות: חברות YHA/HIבדקתי באתר אנ”א ומשם באתר HOSTELING INTERNATIONAL
בארץ חברות עולה 60 ש”ח
באוסטרליה AU$15
באירופה מצאתי מחיר רק בבלגיה (פלאנדרס) – מתחת גיל 30 10 אירו
30+ 15 אירו, מחיר הכרות 9 אירו לכולם.
אז לא כדאי בארץ, בפרט שבאוסטרליה ובעוד מדינות אפשר לעשות חברות אונליין ובארץ רק באכסניה או במשרדים בירושלים.
-
במקרה כזה בהחלט עדיף לעשות את בכרטיס באכסניה הראשונה שנכנסים אליה.
-
אפשר אונליין לפני ההגעה.
-
מעבר לענייני הלינה, חשוב להדגיש שלא מדובר בעונה הכי טובה לצפון קווינסלנד משום שיהיה חם מאוד, גשום ולח.
אני הייתי נוחת בבריסביין, עולה צפונה עד הסאנשיין קוסט ואז יורד חזרה לכיוון סידני ומשם למדינת ויקטוריה לביקור בפארקים הלאומיים השונים, הגרייט אושן רואד ומסיים את הטיול במלבורן.