ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

נושא לדיון: טיול בר\בת מצווה

פורום טיולי משפחות
    27
    41
    175988
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • עמיחי13
      עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

מעלה כאן נושא לדיון, מעניין אותי מה חושבים באי הפורום. אני מניח שמי שכבר מגיע לפורום משפחות כבר עבר טיול בר\בת מצווה, או אולי כבר רואה אחד כזה מגיע בשלב מסויים בעתיד.

ובכן, מהו לדעתכם טיול בר\בת מצווה? מה הופך טיול אחד מסויים, בעיקר אצל משפחות שנוהגות לצאת לטיולים משפחתיים,  ל”טיול בר\בת מצווה”?

אורך הטיול?

יעד הטיול?

תקציב הטיול?

בחירת האתרים לטיול?

עיתוי הטיול?

הרכב המטיילים?

ואולי אין באמת ייחוד לטיול הזה?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • naama AA
        naama AA נערך לאחרונה על ידי

אצלנו המיוחד היה שהילדים בחרו (לכבוד הבר/בת מצווה) את היעד ואת המקומות שחשוב להם לראות. ואת הטיול תיכננתי סביב זה, תוך התחשבות גם בשאר המשתתפים כדי שכולם יהיו מרוצים.

למזלנו לא היו להם דרישות גבוהות מידי. 

הבן רצה משחק כדורגל בברצלונה והבת לונדון והארי פוטר.

• צפנת
          צפנת נערך לאחרונה על ידי

שאלה מעניינת, וכמובן שאין לה תשובה "נכונה".

אצלנו טיול בר מצווה+בת מצווה (קצת אחרי 13 של הגדול וקצת לפני 12 של האמצעית ובדיוק ביום ההולדת של הקטן😉) היה היעד - ארה"ב, וכנגזרת מזה גם המשך והעלויות הגבוהות יותר.

שנים בעלי רצה ארה"ב, ואני לא, מכיוון ש...הילדים עוד קטנים, הטיסה ארוכה, הטיול יקר וכו' וכו' אבל בר/בת מצווה היא סיבה למסיבה😊

על עיקר התוכן אני הייתי אחראית, אך לקחתי בחשבון כמובן גם בקשות מיוחדות של בעלי השמחה. וכך הועדפה וושינגטון על פני בוסטון לבקשת הבן, ואורלנדו התארכה לשמונה לילות לשמחת הבת.

מעבר לזה זה היה טיול משפחתי לכל דבר שכלל דברים המתאימים לכולם ולא באופן מיוחד לחוגגים. כך שהבר מצווה היתה למעשה רק "תירוץ".

קראתי את תיאור התכנון שלך לטיול הבר מצווה של בנך עמיחי, וזה נראה לי טיול מהחלומות שתפור למידותיו המדוייקות של הנער. זה נראה לי טיול בר מצווה "אמיתי" - אמנם פחות משפחתי, אבל יותר מיוחד ואישי. היום אולי הייתי שוקלת דבר כזה כתחליף לחגיגות והאירועים בארץ, אם הילדים היו מעוניינים בכך כמובן.

נראה לי בכל אופן שהצעיר יעדיף זאת... 

• LTO
            LTO נערך לאחרונה על ידי

אנחנו קיימנו את הטיול קרוב לתאריך יום ההולדת (ולא בקיץ כהרגלנו ) ושיתפנו את ילד בר המצווה בכל פרטי הטיול. הוא בחר את היעד, והיה שותף פעיל בבחירת הדירה והפעילויות (הכל כמובן בגבולות הסביר ומה שאפשרי ). בנוסף הכנו מראש 13 שאלות על דברים שהוא אוהב (כמו ספר, סרט וכו’) ובאחת מהארוחות המשותפות כל אחד מהמשתתפים ניסה לענות כמיטב יכולתו ובסוף בר המצווה ענה בעצמו. היה מאוד מוצלח 🙂 

הוא בהחלט הרגיש בסוף הטיול שזה היה הטיול “שלו”

• adivelednizki
              adivelednizki נערך לאחרונה על ידי

שאלה טובה, ואני אשאר לעקוב אחרי הדיון, 

אצלנו הבכור יחגוג בר מצווה רק בעוד שנתיים אבל בדיוק התחלתי לחשוב עם עצמי ולהתלבט מה באמת נעשה כדי שיהיה ייחודי ? אחרי הכל , הילדים שלנו מטיילים איתנו מגיל קטן וראו עולם . 

ובוודאי יש גם מחשבות על התקציב ואם צריך כבר להתחיל לחסוך angel

• Gushgush
                Gushgush נערך לאחרונה על ידי

מכיוון שכמו שנאמר פה, כמעט בכל שנה אנחנו במילא מטיילים בהרכב משפחתי בחול – החלטנו שעבור הבת מצווה המתקרבת הילדה תבחר טיול קצר ואינטימי עם אחד ההורים.

אני היית משוכנע שזה יהיה סופש של שווקי כריסטמס ושופינג עם האמא אבל בסוף יצא מסע אופניים של 350 ק”מ לאורך הדנובה עם האבא…. אני מקווה לשרוד את זה

• eden24h
                  eden24h נערך לאחרונה על ידי

אנחנו מטיילים לפחות פעם בשנה, טיול לא קצר, של שבועיים שלושה. עד עכשיו היינו רק באירופה (חוץ מטיול לתאילנד שהילדה היתה קטנה).

לכבוד הבת מצווה הילדה ביקשה דיסני/יורו דיסני ושהטיול יהיה בקראוון. המסלול או מדינה שאליה נסע היו פחות חשובים לה.. 

אז טיול בת המצוה הוא עוד 9 חודשים 😏, והחלטנו שזאת מספיק סיבה למסיבה ושנסע לארה"ב . חלק מהטיול יהיה בקראוון ובסוף נגיע לדיסנילנד. 

עניין הקראוון הוא משהו שמעולם לא עשינו וממש לא היה בתכנונים שלנו, אז זה מה שהופך את הטיול למיוחד עבור הילדה. 

כל השאר הוא תכנון של טיול משפחתי שיתאים לכולנו (טבע, טיולים וכל השאר).

הטיול עצמו יוצא כמעט חצי שנה אחרי היומולדת, אז

בנוסף (מנצלת היטב את הסיבה למסיבה 😋) מתכננת סופש ארוך באירופה בהפתעה  קרוב לתאריך עצמו בפורום בנות המשפחה בלבד (ילדה, אמא וסבתות). שם זה יתנהל סביב דברים שהיא תרצה לעשות. 

• אנשיםטובים
                    אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

אנחנו כבר עברנו בת מצווה אחת לפני כשנה.

בפועל הטיול לא היה שונה בהרבה מטיול רגיל. זה היה טיול לארה”ב וקנדה. לא פעם ראשונה שלנו בארה”ב עם הילדים (לגדולה זו כבר הייתה פעם רביעית). מה שהפך אותו ל”גדול יותר” זה פשוט שהילדים גדלים ולכן מבחינות מסויימות כל טיול גדול יותר מהקודמים כי אפשר יותר (יותר שעות טיול ביום, מתקנים יותר מרשימים, יותר דברים שדורשים סבלנות, יותר נסיעות וכו’).

לקראת בת המצווה באמת התלבטנו (אשתי ואני)  עד כמה טיול בת מצווה יכול או צריך להיות שונה מטיול “רגיל”. מהר מאד פסלנו את האפשרות של טיול 1 על 1. לנו זה לא התאים.

החלטנו שפשוט ניתן ל”כלה” להביע את דעתה על היעד, והיא בחרה קנדה.

היות וגם ככה פעם ב-3 שנים בערך אנחנו עושים טיול טיפה יותר ארוך לארה”ב אז קשה לאמר שזה היה משהו חריג ומיוחד.

בשנים האחרונות אנחנו מנסים לערב את הילדים בבחירות של הטיול. כלומר הם לא עושים את עבודות ההכנה, אבל אם אנחנו מתלבטים בין פארק מים ללונה פארק, בין מוזיאון אומנות למוזיאון היסטוריה וכו’ – אנחנו בהחלט שואלים אותם.

ולכן בטיול הזה גם שאלנו אותם, אבל לכולם הייתה זכות דיבור ולאו דווקא ל”כלה”.

אגב – לכולם יש זכות דיבור, אבל ההחלטה כמובן של ההורים.

במהלך הטיול עצמו ניסינו לתת לה טיפה יותר דברים שמעניינים אותה, כשהשיא היה חצי יום 1 על 1 שלה עם אמא (הפיצול הכי ארוך שהיה לנו בטיולים עד היום).

להגיד שזה היה טיול מאד מיוחד או מאד מוכוון אליה – ממש לא

• telo
                      telo נערך לאחרונה על ידי

לדעתי יש ייחוד לטיול בר מצווה רק למשפחה שלא נוסעת לחול הרבה. 

אני מנסה לשלב את הילדים בתכנון של הטיול למרות שהם לא הגיעו לגיל בר מצווה.

זה לא ממש מצליח כי הילדים לא מתרגשים מהטיולים כי הם נוסעים כל שנה.

הם מגלים ענין מסוים בגאוגרפיה והסטוריה של מדינות אחרות אבל לא ברמה של לתכנן טיול לפרטים במדינה מסוימת בגלל שנגיע אליה עוד כמעט שנה. 

אנחנו בשנים האחרונות עוזבים את אירופה הקלאסית שבה טיילנו כל שנה מאז שהילדים נולדו. טיילנו בבולגריה ובנורבגיה והשנה בקניה. 

אני חושב שאם יש יכולת להפוך טיול מסוים למיוחד ולערב את הילדים אין סיבה לחכות לטיול בר מצווה.

• אנשיםטובים

יש לי שאלה נוספת / חידוד

למי שעשה טיול הורה וילד – האם טיילתם מאותו מין (אם ובת, אב ובן), או “זוגות מעורבים”?

והאם בחירת מין ההורה נבעה מהשיקול של מה עושים? אולי להיפך מה עושים נבע ממין ההורה? או שאין קשר?

אני מסתכל דווקא על עמיחי ושני הטיולים שהוא פרסם פה.

עכשיו מדובר על טיול בר מצווה אב ובנו שכולל כדורסל, ראפטינג, טרקטורונים ונושאת מטוסים זה ”טיול בנים” באופן מובהק.

לעומת זאת עם הבת (אב ובת) זה היה טיול די “רגיל” שכלל אטרקציות משפחתיות. ואותה מידה זה יכל היה להיות טיול משפחתי רגיל.

אז עמיחי – האם הסיבה שהתפתחו שני טיולים מאד שונים באופי זה בגלל אופי הילד והרצונות שלו? או בגלל שפה מדובר על “בנים” ופה על מעורב?

• ayeletback
                          ayeletback נערך לאחרונה על ידי

האמת אין שום דבר מיוחד.
                          טיולים גדולים עושים בכל מקרה.
                          התחשבות ברצונות שלהם יש תמיד.

• nirit_mz
                            nirit_mz נערך לאחרונה על ידי

האמת שלא היה לנו שום ייחוד לטיול בר/בת מצווה, חוץ מהעובדה שהצלחנו לשחד את הילדים שלנו לוותר על אירוע באולם לטובת טיול.

עשינו טיול בת מצווה לארה”ב (שאולי היה מיוחד מכולם בזה שהיה ארוך יותר ויקר יותר מחופשות אחרות, ובזה שהיה הראשון שטיילנו עם הילדים).

אח”כ עשינו טיול בר מצווה ליער השחור.

אח”כ טיילנו עם הילדים לצפון צ’כיה, צפון איטליה ולסלובניה, אבל לאף אחד מהטיולים לא קראנו טיול בר מצווה.

הילדים שלי טוענים שכדי שטיול יחשב לטיול בר/בת מצווה צריך לקחת רק את הילד החוגג לטיול. במובן הזה, הטיול היחיד שהתקרב להחשב לטיול בר מצווה, היה טיול בן 3 ימים שבו בעלי לקח את נער הבר מצווה ואת אחיו לספרד. במשך 3 ימים הם הספיקו להיות גם במדריד וגם בברצלונה וגם לראות 2 משחקי כדורגל של ליגת האלופות (אחד במדריד ואחד בברצלונה). אני חשבתי שזה טירוף, אבל הם נהננו הכי בעולם.

• יונית
                              יונית נערך לאחרונה על ידי

פאסה.

פעם היו לוקחים את הילד פעם ראשונה לחו”ל (או אפילו פעם יחידה) כשהיה בגיל בר /בת מצווה.

השתדלו לתת לילדים קצת קולטורה, שיראה עיר משמעותית וקצת בילוי לילד (פארק שעשועים).

אבל מודלי הטיול והטיסות והעלות השתנו , והיום אוכלוסיה הרבה יותר רחבה נוסעת לחו”ל מדי שנה/שנתיים/שלש בהרכב משפחתי (אם לא יותר מזה).

אני חושבת שכל האיפיון המיוחד של טיול בר מצווה כבר אינו כזה.

לעיתים נותנים לחתן השמחה לכוון קצת את הטיול ונותנים לו את ההרגשה שהוא מארח את יתר המשפחה בטיול הזה.

אבל--- זה בעצם טיול משפחתי “רגיל” עם הזווית של הנער.

או---

טיול של הורה+ילד ואז באמת הוא זה שהטיול סביבו ,צרכיו והעדפותיו.

אישית---אני מעדיפה את ההורה וילד ,ככה אנחנו עשינו בגיל הזה.

בדיעבד- חלק מהטיול הורה-ילד הייתי מוותרת, לא היה נכון בגיל זה- אבל זה רק מחכמה של קשישים (בהורות).

• אנשיםטובים

יונית  – אשמח להרחבה על החלק שהיית מוותרת

• יונית
                                  יונית נערך לאחרונה על ידי

בדיעבד…. לא החויה של הטיול בזמן אמת.

נסעתי טיול עם אחד הבנים שרצה נורא את לגו לנד ודנמרק כולה, עשינו טיול רכבות, התגלגלנו בלינות, עם תיקים ומזוודות וכל פעם הלינה שמצאנו הייתה קרובה לתחנת הרכבת (דאון טאון) ונגישה ופחות הסתכלתי על אסטטיקה- וזה הפריע לי בעת השהייה.

מעבר לכך טיול רכבות אינו כמו עם מכונית פרטית, מחייב הצמדות ללוחות זמנים, קריאת הודעות שינויים בדנית צחה וכו.

היות והתעקשנו לא לוותר על יעדים שרצינו -אבל היו פחות “על המסלול הראשי”התוצאה הייתה המון זמן יחסית שרוף על נסיעות קצרות.

בדיעבד הייתי בונה את המסלול אחרת.

מצד שני טיול להולנד עם אותו הילד (יעד שכבר הכרתי באופן כללי מאד) התמקדנו יותר בערים ועיירות, ופחות התרוצצנו לחיטהורן,ס כאלו.. והרכבות היו יעילות מאד וכמעט לא השתמשנו באוטובוסים. הלינה הייתה יותר ממורכזת- ופחות התגלגלנו-כך שהיה בהחלט טיול נחמד מאד (למדנו מהטיול הקודם זה היה מקצה שיפורים)

טיול אחר עם הבת לפריז, היא הייתה ילדותית מדי, עיצבנה אותי, לא נהנתי בחברתה. כלומר חלק מהזמן בוודאי שכן, אבל כלל החוויה הייתה ארוכה מדי עבורי בחברת ילדה בת 12 שחושבת שהיא יודעת צרפתית כי התחילה ללמוד בכיתה ז והיא כבר יודעת שלשה פעלים בעל פה.

זה נורא תלוי בילד עצמו- בהתנהגות הכללית שלו (גיל 12-13 לא תמיד הגיל הכי נחמד ) ובדינמיקה עם ההורה שנוסע .

לקחים נוספים-?

ילד לבד בפארק שעשועים-לא כיף. לא לו ולא לי כהורה שלא רוצה לעלות על כל מתקן, שעות חיכיתי על הספסל(אם היה ספסל)

ילד שמתפנק בגשם/רוח/שמש/מדרגות- לא כיף.

ילד פחות ורבלי- פחות כיף להתעסק בדיבוב שלא קשור לסרטים מצוירים.

ילד לחוץ- (איך נגיע, איך נמצא את הדרך, זה לא אותו כביש) או ילד עם שפע בטחון עצמי “מה את דואגת, אני יודע את הדרך”-והלכנו בול לכוון ההפוךwink)

ילד חובב קניות ואמא שלא סובלת להישאר בחנות מעבר ל15 דקות…

ילד חובב מוזיאונים ולחקור כל יצירת אמנות (או שיריון אבירים-יש לי גם כאלו)מכל הצדדים וההיסטוריה -ואימא שמיצתה מזמן ורוצה להתקדם הלאה.

איזה מזל שיש לי מספיק ילדים-בשביל להתנסות בכל זה,

איזה מזל שעברנו כבר את גיל ההתבגרותwink

• אנשיםטובים

מעניין. תודה

• צפנת
                                      צפנת נערך לאחרונה על ידי

אני ממש מבינה מה שאת אומרת יונית. הילדים שלי בטיול הבר/בת מצווה היו די בלתי נסבליםcool כל אחד בתורו...היום (15 ו 16 וחצי) כבר הרבה הרבה יותר טוב ואני כבר מתחילה לחשוב על טיולי אמא ילד/ה בשביל הכיף - של שנינו.

לגבי הבן הצעיר, טיול בסגנון שני משחקי ליגת האלופות בשלושה ימים "תפור עליו", רק שבעלי הצהיר שאין סיכוי שהוא, בעל חוש ניווט לא קיים, יסע לבד עם הילד, אז זה בטח יהיה הורים + ילד..

• fiasco
                                        fiasco נערך לאחרונה על ידי

אנחנו שאלנו את פי הנער – הצענו מספר אופציות כשברור היה שזה יהיה אחד על אחד.

הבחירה שלו היתה טיול ג’יפים בחו”ל במסגרת טיול של בני / בנות המצווה.

היה מעולה כי היו לו את בני גילו להתרועע, היו הורים איתם יכולתי להתרועע, לשתף ולהשתתף בחוויות ומעל לכל היו לנו שעות נהדרות של ביחד אינטימי.

יש לנו במשפחה כבר נסיון לא קטן בטיולים משפחתיים ורצינו שזו תהיה חוויה שונה ולכן הלכנו לכוון הזה. זה היה הטיול המאורגן הראשון שלי ולמרות החששות שלי מטיולים מאורגנים היה מצויין!

• rinisco
                                          rinisco נערך לאחרונה על ידי

טיול בר מצווה

אצלי הגדול שחגג בר מצווה היה צריך לבחור בין אירוע (בעהההה) לבין טיול (laugh), ובגלל שהוא הילד שלי הוא בחר בטיול (אולי גם בגלל שהתיווך היה ממש ברורblushושיווקתי את זה ממש טוב).

הפעם הוא בחר את היעד! מתוך כמה אפשרויות.

וזהו בערך…

בכל טיול הם שותפים לפעילויות ולדברים שהם רוצים לראות ולתיכנון.

אנחנו גם גרים במושב- ויש לנו שנת בר מצווה ומלא משימות לילדים ולהורים – ככה שממש לא הרגשתי שצריך משהו מעבר.

- גיסתי נוסעת עם ילדת הבת מצווה +סבתא ל5 ימים ברצלונה- זאת גם אפשרות.

הילדים של היום- זה לא הילדים של פעם...

• דוקטור דו ליטל
                                            דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

מסכים עם ה”פאסה”,

חלק ניכר מטיולי הבר/בת מצווה הם טיול שהורים חלמו עליו ומצאו תירוץ להוציא את הכסף,

כמו שהאחיינית שלי אמרה לי “אבא ואמא נסעו לארה”ב לכבוד בת המצווה שלי ולקחו גם אותי”

רוצים טיול משפחתי לחו”ל? סבבה. אבל למה להעמיס על הילד את הסיבה?

הסוג השני, לתכנן טיול משפחתי שלם סביב הילד וההעדפות שלו נראה לי באותה מידה לא לעניין, אם אין זהות בטעם (וההסתברות גבוהה עם ילד בן 13) מה “שווה” טיול שבו אחד נהנה והאחרים במקרה הטוב קצת נהנים ובעיקר לא סובלים ובמקרה הפחות טוב….

סוג שלישי טיולים מאורגנים לברי/בנות מצווה ובני משפחתם, נראה לי יותר אלמנט שיווקי שנמצא איפשהו בין הסוג הראשון לשני, קרוב יותר לשני.

סוג רביעי, לתת מתנה לילד, סוג של גיחה ממוקדת לחו”ל (ואפשר גם בארץ) לאטרקציה שהוא מאוד רוצה בהחלט במתנה יפה ויכולה להיות גם לבר/ת מצווה. אבל בד”כ זו לא הכוונה של רוב אלו שמדברים על טיול לחו”ל.

עם מחירי הטיסות היום לחו”ל יכול להיות שהילד יעדיף סלולרי דנדש ברמת פרימיום או פלייסטיישן.

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 1 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון