ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

כרתים, אהובתי

פורום טיולי משפחות
    7
    7
    12154
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Orit N
      Orit N נערך לאחרונה על ידי

הי,

נכון שעכשיו חורף וכרתים נתפסת כיעד של קיץ ושמש, אבל סוף סוף מצאתי את הזמן והאנרגיה לקבץ את הרשמים והתובנות שלי מטיולינו המשפחתיים באי בשנים האחרונות לפוסט חדש בבלוג.

אנחנו אוהבים להגיע לכרתים דווקא בתחילת העונה (אפריל-מאי) או לקראת סיומה (ספטמבר – אוקטובר) אז אם מישהו מתכנן טיול פסח זה בהחלט יכול להתאים.

כרתים, אהובתי

אורית

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • עמיחי13
        עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

נהדר! עבר כבר יותר מדי זמן מהפעם האחרונה שלנו שם.

• family5
          family5 נערך לאחרונה על ידי

גם אנחנו מאוהבים בכרתים

הי אורית, נהנתי מאוד לקרוא ולהכיר אתרים נוספים בכרתים. כמה שאני מזדהה איתך….

גם אנחנו לגמרי מאוהבים באי הזה, נסענו כבר שלוש פעמים ואין ספק שעוד נחזור. בכל הפעמים שכרנו וילה עם בריכה בצד המערבי של האי – פעמיים ליד חניה ופעם ליד רתימנון. שתיהן מקסימות, אבל את חניה אנחנו הכי אוהבים.

וכן, גם אנחנו אוהבים את האי באפריל או בחגי תשרי – ספטמבר אוקטובר. אין ספק שהכי נכון גם לנו לשכור וילה, לעשות קניות בסופר הקרוב ולהינות מהירקות המדהימים שלהם בארוחת בוקר מפנקת שהכנו.

צהריים אוכלים במסעדות המדהימות שלהם (חניה, וואו, אלו מסעדות...) וערב – לפי החשק, משהו קל בחוץ או ב”בית”.

לפני שנה וחצי נסענו ביולי – בלית ברירה. לא הצלחנו לדחות את הגיוס של הבן, אז “דחפנו” נסיעה בין סוף הבגרויות לגיוס. שכרנו וילה נהדרת, מהממת, מדהימה בהרים – אבל נתקלנו לראשונה בתופעת הציקדות… אסון טבע נוראי. מליוני ציקאדות שמקימות רעש מחריש אוזניים ובלתי נסבל מהרגע שהשמש יוצאת בבוקר, עד השקיעה בערב. הן בוקעות בחודשי הקיץ, ובמשך כחודשיים מאמללות את כל הסביבה, בעיקר בהרים, ביערות.

אין ספק – לא נחזור לכרתים ביולי אוגוסט, בטח לא לאזור כפרי/הררי. אולי בערים יש פחות עצים ולכן פחות ציקאדות, אבל כל היופי של כרתים אלה ההרים והשקט….

הצד המערבי של כרתים מדהים, מלא חופים – שאין, פשוט אין להם מתחרים – חוף באלוס המדהים (שאפשר להגיע אליו ברכב וירידה תלולה במצוק, או בשיט), חוף אלפוניסי עם ה”בריכות” הרדודות שלו, הכפר תריסו עם המסעדות תחת העצים, הכפר האקולוגי מיליו, עשרות דרכים מתפתלות בין הרים כשהים מציץ מאחורי העיקולים, כפרים קטנים על הדרך, מסעדות עם אוכל מקומי טרי ומפתה… 

הלכנו לפי ההמלצות והמסלולים של לונלי פלאנט – כרתים (באנגלית), שהוא ה”תנ”ך” שלנו באי המדהים הזה.

האם ידעתם שבכרתים אוסרים על הכנסת פירות וירקות – לא רק לתיירים – בכלל… כל מה שאוכלים באי – גדל על האי. הם מאוד מאוד חרדים למזיקים שיוכנסו. לכן האוכל גם מאוד עונתי – וטרי, הטעם של הירקות והפירות – מזכיר לי את הילדות, כשהירקות והפירות היו כמו שאלוהים רצה שהם יהיו, בלי כל הניפוח וההנדוס של העולם המודרני. פלפלים ירוקים כמו בכרתים – לא טעמתי בשום מקום. שלא לדבר על הדגים, הסרדינים, פירות הים, היוגורט והממולאים, המוסקה ושמן הזית.

כמה פשוט, ככה טעים.

בקיצור, ממש לא לנסוע בדילים – לטוס, לקחת רכב, וילה – ולטייל.

אנחנו לגמרי איתך אורית, וכמה כיף שבזכותך חזרתי לשם שוב בזכרונות. אין ספק, עוד נחזור לשם, ובקרוב...

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
          • ?
            משתמש שנמחק נערך לאחרונה על ידי

family 5- רק אל תגזימי באכילת פלפלים ירוקים (לא בשלים ורעילים).

• לִי
              לִי נערך לאחרונה על ידי

אורית, תודה ששיתפת

נראה יעד מקסים!

• ענת. 0
                ענת. 0 נערך לאחרונה על ידי

תודה אורית על סיפור הטיול שלכם

גם אנחנו היינו בכרתים, היינו שבוע עם הילדים ומאד אהבנו. היינו עם רכב במשך כל השבוע, טיילנו המון וגם ים בריכה.

יעד קרוב ובהחלט נעים ומגוון

ענת

מאיר שפירא תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • מאיר שפירא
                  מאיר שפירא @ענת. 0 נערך לאחרונה על ידי

@ענת-0

יפה
                  אני מאשר את מיוחדות כרתים אחרי מחקר של 30 שנה עם כתיבת שני ספרים ואחרי 118 טיסות לכרתים.
                  לא יודע על איזה תנ”ך אתם מדברים, הספר שלי-”שפירא חוקר ומטייל בכרתים” הוא פרי 30 שנות מחקר ומתעדכן כל העת, כולל מפה שמתעדכנת עם המון מידע בעברית.

יש משפחות לא מעטות שהחליטו להפוך את כרתים (ולא רק את מחוז חאניה) למקום בו המשפחה תבלה את הנופש השנתי, ויש להם בספר 345 טיולים ומידע רב על כ-3700 עמודים ועוד כ-18.000 תמונות.

ממש בימים אלו אני בשבוע סיור בכרתים בו אני עורך לסוכנים מקומיים הדרכה באתרים שאת רובם לא שמעו מעולם.

• 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון