האלפים הצרפתיים באפריל (פסח)
-
בודקים את האפשרות לטייל באלפים הצרפתיים בפסח 2019. זוג +2 בגילאי 18 ו 10
מחפשים מקום לינה עדיפות לצימר/דירה באזור שאמוני.
-
-
עוד לא. מתכוונים לטוס לג׳נבה
-
אז לפני הכול כדאי לדעת פסח שלנו השנה יוצא במקביל לפסחא שלהם כלומר 21-22 אפריל.
שנית- לבדוק טוב טוב מה מיעדי הטיול שאתם רוצים לטייל בהם-בטוח פתוח בעיתוי זה.
שלישית- אני חושבת שבעונת השנה (תחילת האביב) אולי שמוני אינה היעד הנכון להתמקמות לינה, אלא יותר נמוך .
אבל קודם כל תבדקו מה ריאלי לטייל בעיתוי זה- לא בהיבט מזג אוויר (בלתי ניתן לחיזוי, הייתי פעם באפריל מושלג, ופעם באפריל שמשי לגמרי)
אלא -איזה כבישים עדיין סגורים למעבר (אם זה משמעותי לכם) מה האתרים ובדגש על מה האטרקציות והפעילויות שפתוחות בעיתוי זה?
-
תודה רבה.
פסחא ״שלהם״ זה גם בכל מקום אחר באירופה, לאו דווקא שם.
איזה אזור נמוך קרוב לשאמוני מומלץ ללינה?
לא מלון, מעדיפים ״צימרים״ או דירות/בקתות
-
כן-פסחא בכל מערב אירופה בול באותם ימים :))
שוב- אני מציעה שתבדקו מיקום לינה לפי יעדי הטיול הזמינים לכם בעיתוי של אפריל!
יתכן שאזור אגם אנסי (לא שמוני בכלל) יותר נכון לתקופה זו.

-
הנופים הדרמטיים של אזור שאמוני קורצים לנו יותר... השאלה אם יש מקום קרוב לשאמוני שבו אפשר יהיה להתמקם? במקביל בודקים את האפשרות לשנות את היעד. יש לך המלצה עבורנו למקום באירופה עם מזג אויר סביר בתקופה זו?
-
באפריל מזג האוויר באלפים לא מתאים לטיולי טבע. באזור אנסי קר אבל הנופים מדהימים ותוכלו לטייל בטבע סביב האגם בגבהים של עד 1000 מטר. מעל 1000 מטר נשאר שלג וקרח. אני ממליץ בחום על אזור אנסי למי שלא רגיש לקור. אין הרבה אטרקציות באזור שפתוחות באפריל אבל הטבע נגיש.
-
אני מבינה לגמרי למה הנופים של שמוני וההרים יותר קוסמים לכם--ולכן אני מדגישה שוב את העבירות המוגבלת בהרים בתקופה זו של השנה.
למשל התמונה למעלה של ההליכה בשלג הייתה בסוף אפריל, בשמורת עמק המפלים (סירק פר דה שבל) . בתקשורת מול לשכת התיירות--”אין בעיה, הכול פתוח”. בפועל--- לא בדיוק הליכה אפשרית למי שאינו מיומן בהליכת שלג.
אני מפרידה במזג אוויר -להיבט הטמרפרטורות הממוצעות (שיכולות להיות נעימות) או משקעים ממוצעים(גם יכול להיות כבר יבש)
לבין הנגישות של מסלולי טבע- (שלג, בוץ) או סתם סגור עם מפתח ומנעול.
באפריל-אני מעדיפה להתמקד ביעדים בדרום אירופה, הסיכונים נמוכים יותר.
-
מוסיפה גם שבאזור אפריל אל תצפו לירוק של הקיץ. ההרים והעצים די חשופים והגוון הוא יותר חום.חפשו בגוגל מאפס תמונות של אזור שמוני באפריל ותראו את הצבעים.
-
ממליצה על מלון משפחתי מקסים neige et roc.
https://www.neigeetroc.com/en/
שהינו בו לפני מספר שנים במשך שבוע ימים. חמים, אוכל מעולה, יש הרבה מה לעשות בסביבה