טיול לבודפשט - שער הפורינט
-
היי חברים,
אני לא כ”כ בקיא ולא מצליח להבין אם השער משתלם. אני רוצה להמיר ש”ח לפורינט לקראת הטיסה לבודפשט. בודק דרך האתר של בנק הפועלים והשירות של FLYMONEY שנותן שער של 70.6 פורינט לשקל. האם זה יקר? סביר?
במידה וארצה להמיר בבודפשט אני צריך להמיר בישראל משקל ליורו ואז בבודפשט בצ’יינג יוכלו להמיר לי רק מיורו ולא משקל?מעדיף לשלם עוד כמה שקלים פה בארץ בשביל להמנע מלעמוד בתור בצ’יינג’ שם או לבצע המרה כפולה. השאלה אם זה הבדל רק’ של כמה ש”ח או כמה מאות ש”ח?
תודה לעוזרים!
תומר
-
"השאלה אם זה הבדל רק’ של כמה ש”ח או כמה מאות ש”ח?" - תלוי בסכום הכסף שתמיר.
• רצוי להגיע לעיר עם סכום מסויים במזומן (לקניית כרטיסי נסיעה וכו') ואת השאר לשלם בכרטיס האשראי.
השער היציג - 1 ש"ח לפורינט: 76.247.
קרא על צ׳יינג׳ בבודפשט.
-
אתחיל מהשורה התחתונה- אני מניח שאתה נוסע למספר ימים וההבדלים בין אופציות השונות שלהן אינם גדולים.
קודם כל הנה לינק למחשבון המרה https://www.xe.com/currencyconverter/
לגבי האופציות- שערי ההמרה בבנק הפועלים סניף נתב”ג הם הוגנים ואפשר להשתמש בהם. לגבי צ’יינג’ים בבודפשט- אפשר בחלקם להמיר משקלים כמו בצ’יינג’ חניפה שנמצא קרוב לבניין הפרלמנט
מציע לך להשוות לשערים שמציע חניפה,כי הם הכי טובים בבודפשט או בין הכי טובים. לעומת זאת יש צ’יינג’ים עם שערי המרה גרועים וכאלו שבנוסף גובים עמלה.
קח בחשבון דבר נוסף- מקסימום יישארו לך פורינט, תוכל להשתמש בהם בדיו פרי בבודפשט.
-
אני לא מתחייב, אבל סביר להניח שמשיכה מכספומט בשדה התעופה בבודפשט עם המרה של חברת האשראי שלך תהיה הכי זולה
תלוי בחברת האשראי ובהטבות אבל תשלם בגדול עמלה של 1-3.5%
כלומר במחירי היום מדובר על סביבות 74 פורינט לשקל
ולא פחות חשוב – אני מעדיף לשלם באשראי ולא במזומן. לטעמי הכי נוח והכי זול
-
ההבדל בין השער של בנק הפועלים לשער של חניפה לצורך העניין הוא 133 ש”ח (אם אני מוציא 3000 ש”ח). הרבה אנשים המליצו לי על הצ’יינג’ של האיראני ברחוב
-
בטוח שאפשר למשוך בכספומט בשדה התעופה שם פורינט ישר? זה לא יגבה ממני עמלה מטורפת של כמה וכמה מעברים (פורינט ליורו, יורו לדולר, דולר לשקל)?
-
בטוח שאפשר למשוך בכספומט שם פורינט ישר? זה לא יגבה ממני עמלה מטורפת של כמה וכמה מעברים (פורינט ליורו, יורו לדולר, דולר לשקל)?
-
* משיכת מזומן בחו"ל מ- ATM, כל חברת-אשראי, גובה אחוז מסויים מהעסקה:
* אם הצ׳יינג׳ מפרסם את שער-החליפין של השקל, הוא מקבל שקלים וממיר אותם לפורינט.
* לשיקולך, אם להמיר סכום מינימלי בארץ (ולקבלו בנתב"ג), או להוציא כסף מהמכשיר בנמה"ת בבודפשט.
-
ככלל (אם כי ייתכן שיש יוצאי דופן, אני בספק), בארץ מומלץ לרכוש רק מטבעות ראשיים כמו יורו, דולר ופאונד בריטי, ולהחליף שם לכסף מקומי.
השער של 70 עבור פורינט די גרוע.
לכן, רכוש כאן יורו. מומלץ בצ’יינג’ פרטי ולא בדואר או בבנק, שם נותנים שער פחות טוב.
ואז, להחליף את היורו לפורינט בבודפשט. גם אני זוכר שהאיראני בתחילת רחוב קיראלי נותן את השער הכי טוב עבור יורו.
-
לפי מה שבדקתי (בשנה שעברה), ההפרשים בין שער ההמרה (הטוב למדי) בבנק הפועלים לעומת המרה כפולה בשערים טובים יותר הם די זניחים. במקסימום, ובתלות בסכום הכולל, סדר גודל של עשרות שקלים בודדים. ולכן, בסופו של דבר כדאי לעשות מה שהכי נח!!
לי הכי מתאים להגיע לחו"ל עם כסף מקומי לפחות ליומיים הראשונים - למונית/תחבורה ציבורית, אוכל רחוב וכד' מבלי להלחץ. השאר ניתן להמיר מיורו וכמובן להשתמש באשראי.
-
בבדיקה שעשיתי הרגע יצא באתר של נתב”ג בהזמנה מראש 71.1 ,באתר שניתן כאן להמרה בבודפשט זה 74. אז לשיקולך.
אפשרות נוספת זה לבדוק בצינג’ים בארץ, כמה זה אצלם(לא כולם מחזיקים את כל המטבעות אבל יש כאלו שכן)
אין הגיון בהמרה כפולה כמו שהציעו לך פה.
גם כשישאלו אותך בחנויות אם לחייב ב$ או במטבע מקומי, תשלם במקומי.
אני תמיד יוצאת עם קצת מטבע מקומי וכרטיס אשראי, כך הכי נח לי...
-
“בטוח שאפשר למשוך בכספומט שם פורינט ישר? זה לא יגבה ממני עמלה מטורפת של כמה וכמה מעברים (פורינט ליורו, יורו לדולר, דולר לשקל)?”
אפשר, אבל מאוד יקר. לא ידעתי זאת, משכתי בכספומט שבאיזור לקיחת המזוודות, וזה לקח לי כ 10% עמלה. ATM בעיר לקח כ 1% של עמלה.
בבודפשט לא מקבלים אשראי בכל מקום. במלון נתנו לי 10% הנחה אם אני משלם במזומן.
ממליץ לך לקחת סכום קטן רק ליום הראשון ולמשוך בכספומט בעיר במידת הצורך.
-
אתה חי בישראל? על תשלום בכרטיס החברות גובות 2-2.7% ממי שאין לו הטבות. על משיכת מזומן יש עמלה נוספת קבועה של כמה שקלים והפרשי המרה גדולים יותר מאשר בקנית מטח אצל חלפן בארץ והמרה בחול למטבע שלישי.
אפשר בקלות לעבור 5%. עדיין זול יותר מהפרש השער המופקע שמצא השואל.
כדאי לברר אצל חלפן זול מה השער, יש סיכוי למצוא הרבה יותר זול מכל דרך אחרת.
-
אני בהחלט חי בישראל
תבדוק מה חברת האשראי שלך גובה על כרטיס ישראלי שמחוייב בשקלים.
תגלה שעל חיוב אשראי (לא משיכת מזומן) גובים עמלה של 2.5-3.5 אחוז, ועל משיכת מזומן מכספומט עמלה טיפה יותר גבוהה אבל עדיין מתחת ל-4 אחוז.
וזה לפי שער יציג למטבע שיש לו שער יציג. לפורינט אומנם אין שער יציג אז הוא מומר לדולר/אירו ומשם לשקלים, אבל ההמרה לדולר/אירו היא לפי שער כמו יציג (כלומר אם תמיר מפורנינט לאירו וחזרה לפורינט תחזור לסכום המקורי).
לחברת האשראי הישראלית אסור לגבות סכום נוסף מעבר לעמלה הזו.
יתכן שכספומט מקומי יגבה כמה שקלים (בדומה לכספומטים פרטיים בארץ). אבל זה לא כל כספומט. וגם אם כן לרוב זה סכום קטן מאד.
על קניית אירו בארץ תשלם עמלה של אחוז עד שניים ברוב המקומות (ביחס ליציג).
באופן דומה על המרה מאירו לפורינט (או כל מטבע מקומי אחר) תשלם שוב עמלה של אחוז עד שניים. סליחה, זה לא עמלה אלא “הפרש שער”, אבל בעצם זה אותו דבר.
וזה אם תמצא חלפן זול גם בארץ וגם בבבודפשט, ולא תלך לחלפן הראשון שאתה רואה.
כלומר העמלה הכוללת על המרה לאירו ואז לפורינט היא 2-4 אחוז בקירוב. אם תתפוס חלפנים טובים, והרבה יותר אם תיפול על חלפנים פחות טובים.
-
העמלה המטורפת היא אם נותנים לכספומט להמיר. אני תמיד בוחר חיוב במטבע מקומי, כי אני מכיר את העמלה שחברת האשראי שלי גובה. זה הרבה פחות מ-10 אחוז.
וכן, משכתי מזומן בכספומט שליד המזוודות בבודפשט. לא שילמתי שום עמלה מעבר למה שגבתה חברת האשראי שלי.
-
אנשים טובים צודק- "העמלה המטורפת היא אם נותנים לכספומט להמיר. אני תמיד בוחר חיוב במטבע מקומי"
וכל אחד יכול לבדוק מהי העמלה שלוקחת חברת-האשראי שלו בכל עסקה (לא צריך לתת הערכות, הכל כתוב).
כמו ההסבר של מקומי:
cpfoutz ·
26 May 2016, 08:48
Budapest, Hungary · 5 181 forum posts
#9 of 27 ·
No Hungarian ATM charges a withdrawal fee...it's probably national law.
Your bank may charge a 1) foreign/out of network ATM fee 2) Currency conversion fee (typically 3% in the US). This will be charged on any ATM unless your bank has a presence in Hungary.
The ATM will offer to do the conversion for you and present the transaction to your bank as a GBP transaction (sidestepping said currency conversion fees). It's generally not wise to do this, despite their warnings this is to your advantage. The conversion rate they use sucks, and it's likely how they make their money. If you reject this conversion, the ATM has no say in the conversion rate and your bank/ATM network will do the conversion for you...generally at a competitive rate.
TL;DR if you reject the ATM doing the conversion for you, it doesn't matter which ATM you use in Budapest. All fees and conversions will be made by your bank. Generally, your bank will treat every ATM the same.
-
השער בשדה גרוע לא כדאי, אפילו בציינג בתוך השוק המקורה טוב יותר
ורצוי לקחת פורינט מהארץ יחסוך הרבה בעיות לפחות בימים הראשונים